Divarit

Näytöstyyliin nousseen oululaisjoukkueen kohtalo taas tapetilla – ottaako liigapaikan vastaan?

15.02.
2016
3 Kommenttia
11
Divarit
Rankkojen Ankkojen valmentajan ja seura puuhamiehen Jani Laukon mukaan suurin osa joukkueen pelaajista on jatkamassa liigakentillä. Kuva: Jari Turunen

Rankkojen Ankkojen valmentajan ja seura puuhamiehen Jani Laukon mukaan suurin osa joukkueen pelaajista on jatkamassa liigakentillä. Kuva: Jari Turunen

Sunnuntaina varmistuneen SS Rankkojen Ankkojen liiganousun jälkeen heräsi kysymyksiä siitä, aikooko joukkue ottaa liigapaikan vastaan ja onko se edustuskelpoinen naisten salibandyn pääsarjassa. SSRA:n valmentajan Jani Laukon mukaan ensi kaudella tullaan näkemään oululaista naissalibandya liigatasolla. Paikan ottaa vastaan joko Rankat Ankat tai Oulun Luistinseura.

Rankat Ankat voitti naisten 1. divisioonan lohkon ylivoimaisen esityksen jälkeen, sillä se ei ole tähän mennessä hävinnyt kauden aikana yhtään ottelua. Laukko vahvisti Pääkallo.fi:lle, että liigakokemusta vilisevä joukkue ei aio tyytyä divariin jatkossakaan.

– Sanon sen, että Oulussa pelataan naisten Salibandyliigaa ensi kaudella. Seura on joko OLS tai Rankat Ankat.

Mikäli pikkuseura Rankat Ankat haluaisi lähteä liigatasolle, ei se valmentajan mukaan jäisi Pääkallo.fi:n kommenttipalstallakin spekuloidusta junioreiden puutteesta kiinni.

– Liigassa pelaa tälläkin hetkellä seura, jolla ei ole omia junioreita. Mikäli sitä vaadittaisiin lisenssiin, niin yhteistyömme OFBC:n kanssa riittäisi myös perusteeksi hakemukselle, Laukko painottaa.

Nykyisestä liigaan nousseesta joukkueesta on hänen mukaansa jatkamassa noin 90 prosenttia myös ensi kaudella. Lisäksi hän vihjaa, että paluumuuttajiakin olisi tulossa ensi kauden joukkueeseen.

Laukko oli aikanaan valmentamassa SSRA:n miesten edustusjoukkuetta menestyksekkäästi, kun joukkue nousi Divariin kauden 2013–2014 päätteeksi. Monien muistissa on edelleen, kun sarjapaikka kuitenkin siirrettiin Salibandyliiton hyväksymänä Limingan Niittomiehille.

Tuolloin Laukko puhui jo vetäytymisestä pois valmennuskuvioista, mutta yhä edelleen kipinä lajiin vie hänet vaihtoaitioon.

– Olemme naureskelleet usean vuoden ajan, että aina on pitänyt olla minun kohdalla viimeinen vuosi. Tuleva kausi taas näyttää – ainakin jossain määrin olen joukkueen mukana taustoilla. Sählylle syttyy aina.

– Ensi kauden valmennuksessa jatkaa todennäköisesti ainakin Timo Kukkonen, joka on ilmaissut halukkuutensa siihen pestiin.
OLS:n naisten liigajoukkueen hajoaminen sekavissa tunnelmissa oli aikanaan syy, miksi projekti Rankkojen Ankkojen kanssa käynnistettiin. Laukon mukaan pääsarjassa pelaaminen on alueen nais- ja tyttösalibandylle elinehto.

– Kolme vuotta sitten syy joukkueen perustamiselle oli se, että liigapaikka on saatava takaisin. Tyttösalibandy on noussut Suomen mittakaavalla huikeisiin lukemiin, ja se on Oulussakin kovassa nosteessa. Jos naisten liigapaikasta ei pidetä huolta, voi seuraava mahdollisuus tulla sille vasta kymmenen vuoden päästä.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Oulaista logiikkaa
16/02/2016
Hahahaha, ensin OLSlla on liigan kärkipäässä oleva ryhmä johon seura ei halua panostaa jonka takia toiminta lopetataan ja nyt ollaan seuraan ottamassa liigan noussut joukkue lähes samoilla pelaajilla? 1+1=3? Saadaanko vuoden päästä lukea kuinka mitalijuhlien jälkeen luovutaan sarjapaikasta?
dehh
16/02/2016
Toivoisin, että seura on Rankat Ankat. Jotenki tässä on nyt hieno tarina.
Lassi Lahtinen
17/02/2016
Olis , niin jotenki hienoo ku oulussa olis naisten liigajoukkue . Toivottavasti se o rankat ankat eikä ols ei olis kiva taas lukea , että joukkue taas luopuisi sarjapaikastaan , juuri , kun on sen lunastanut . Pitkäjänteisyyttä kiitos . Eikä Esim . Ols , koska , jos se taas luopuisi sarjapaikastaan ei täs o muute mitään järkee , et koko ajan ensin noustaan ja , sitten luovutaan sarjapaikasta , juuri , kun on noustu , niin sen rankat muute se taas menis , nii , et , jos ni taas sama rumba alkais .

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.