Divarit

Raumalaisten 15 ottelun voitoton putki katki – liigahistorian ensimmäinen vierasvoitto irtosi Tampereelta

14.02.
2016
16 Kommenttia
1
Divarit
SalBa voitti vihdoinkin. Samalla joukkue nappasi ensimmäisen vierasvoittonsa miesten Salibandyliigassa. Kuva: Salibandyliiga

SalBa voitti vihdoinkin. Samalla joukkue nappasi ensimmäisen vierasvoittonsa miesten Salibandyliigassa. Kuva: Salibandyliiga

Rauman SalBa kaatoi Tampereen Kooveen sunnuntaina lukemin 3-5. Voitto oli joukkueen historian ensimmäinen vierasvoitto Salibandyliigassa, ja ensimmäinen voitto sitten lokakuun lopun.

Peli oli tiukka loppuun saakka ja viimeiselle vitoselle lähdettiin 3-3-tasatilanteesta. Miikka Sokan ja Jasse Kuusiston maalit ratkaisivat voiton kuitenkin raumalaisille. Antti Keskitalo ja Sokka nakuttivat ottelussa pisteet 1+2. Kooveen Samu Saari syötti kaksi osumaa.

SalBa voitti edellisen kerran 23.10. 2015. Edellinenkin voitto tuli nimenomaan Kooveesta. Voiton myötä raumalaisjoukkue nousi pois miesten Salibandyliigan jumbosijalta. Kooveen pudotuspelihaaveille tuli tappion myötä iso kolaus. Joukkue on nyt kymmenentenä.

NST ja O2-Jyväskylä kohtasivat naisten Salibandyliigassa sunnuntaina. NST voitti ottelun kuin ystävänpäivästä muistuttaen lukemin 14-2. Kotijoukkueen teholinko oli 1+3 nakutellut Mia Karjalainen. Laura Kokko ampui hattutempun puolustajan paikalta. Juuli Hakkarainen, Heidi Lirkki ja Tiia Ukkonen tehtailivat pisteet 2+1. Heli Suorejius ja Silvia Hahl onnistuivat tehopisteiden 1+2 arvoisesti. NST on naisten Salibandyliigan kakkosena. O2-Jyväskylä sen sijaan kymmenentenä.


Welhot onnistui tärkeään paikkaan miesten Divarissa, kun joukkue kaatoi sarjakärjessä porhaltavan LaSB:n Lammilla lukemin 4-8. Vieraiden Eero Vepsäläinen laukoi ottelussa hattutempun. Joonas Makkonen ja Juha Rautiainen tehtailivat pisteet 1+1. Mikko Niiva syötti kaksi maalia. Kotijoukkueen Justus Kainulainen iski kaksi maalia. Tino Nivala nakutti pisteet 1+1. Voitto oli Welhoille erittäin tärkeä ja joukkue nousi seitsemännelle sijalle. LaSB jatkaa sarjan kärjessä.

Sunnuntain salibandytulokset

Miesten Salibandyliiga
17:00 NST-SPV 2-5 Ottelutilastot
17:00 Oilers-TPS 7-7 ja.Ottelutilastot
18:00 Koovee-SalBa 3-5 Ottelutilastot
18:30 OLS-Erä 6-3 Ottelutilastot

Naisten Salibandyliiga
14:00 NST-O2-Jyväskylä 14-2 Ottelutilastot
14:45 Koovee-Happee 12-3 Ottelutilastot

Miesten Divari
17:00 LaSB-SB Welhot 4-8 Ottelutilastot
17:00 Steelers-Josba 6-2 Ottelutilastot
18:00 SBS Wirmo-SB Vaasa 4-7 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
juha
14/02/2016
Koovee valmennus?
dog-man
14/02/2016
vuh vooh..hyvää kevättä koiralaumalle!
Kurkinen
14/02/2016
Ihmettelen jos Kooveen valmennus pysyy samanlaisena ensi kaudella...
Junnu#8
14/02/2016
Lasbille paha tappio. Toki D1varin kärjessä edelleen. Steelers vaanii 3 pistettä perässä.
Arto Kilponen
14/02/2016
Oilersilta aivan käsittämätön ratkaisu päästää viisi maalia ja jättää aikalisä käyttämättä kolmannessa erässä. Vielä kun tähän lisätään se, että ei ollut edes kahta vuorokautta aikaa, kun sama temppu onnistuttiin tekemään onnistuneesti Otahallissa (eli Indians painoi päälle -> Oilers aikalisä -> Oilersille voitto), niin en käsitä yhtään mitä tällä haettiin. Nyt voi sitten vieraspelissä Nokiaa vastaan varmaan käyttää kaksi aikalisää, sinne kai sitä säästeltiin?

Toisaalta, jos pointti oli ampua itseään jalkaan taistelussa kolmospaikasta, niin tämä oli hyvä tapa siihen.

Tepsillä melkoinen jakauma: Turun otteluista 10 pistettä, PK-seudun otteluista 9 pistettä.

Oli kaikinpuolin niin turhauttava ottelutapahtuma Tapiolassa, että en muista toista kokeneeni.
Sami
14/02/2016
10 joukkuetta on oikea määrä liigaan. Jos siis tuotteesta ollaan yhtään huolissaan...
Jorma
14/02/2016
Ei ollut lasbille sen kummempi tappio ku steelrsille eilen blue foxia vastaan. Sama kolme pistettä oli eroa ennen viikonloppua.
Heikki
14/02/2016
Jos todella laatua haetaan, niin 10 joukkuetta liigaan, kaksinkertainen sarja, kuudelle parhaalle kaksinkertainen jatkosarja, finaali ja säälipronssipeli. Neljälle viimeiselle kaksinkertainen jatkosarja, viimeinen putoaa ja kolme muuta karsii divarin 2-4:sen kanssa paras viidestä sarjan. Laatua ja riittävästi pelejä.
Ipa
14/02/2016
Koovee pelasi itsensä lomille ja krp:n astetta lähemmäks divaria
joopa joo
14/02/2016
ja jälleen kerran ylimainostettu laiskanpullea Anderson hajotti KVeen pelin.Peiliin katsomisen paikka valmennuksella myös! Ja itse peli oli todella kaukana liikatasosta noilla esityksillä ei mitään asiaa pleijareihin päin vastoin sarjassa säilyminenkin on jo iso voitto.
K.Ilpoinen
15/02/2016
Näkemyksiä Oilers-TPS pelistä on melkein yhtä monia kuin katsojia, tässä toinen sellainen.

Olipa niin jännittävä ja viihdyttävä ottelutapahtuma Espoossa, etten vähään aikaan muista vastaavaa nähneeni Tapiolassa. Vierasjoukkue tarjosi jännitykselle huipentuman tasoittamalla ottelun viimeisellä minuutilla, kun kotijoukkueen kannattajat olivat jo odottamassa päätössummerin törähdystä Oilersin voiton merkiksi. Toisin vaan kävi. Jatkoajalla TPS oli jopa lähempänä voittoa, joka olisi täydentänyt draaman kaaren. Tällä kertaa ei näin käynyt, mutta tasuripiste oli molemmille voitettu piste.

Palkintoraadilla oli kaiketi silmälasit tuskanhiestä huurussa, koska ei huomioitu Saarisen vahvaa panosta TPS:n kiriessä ottelun tasoihin. 7-7 tasoitus oli samalla Suariselle illan kolmas ja ottelun toinen hattutemppu. Se toinen hattutempun tekijä, kotijoukkueen pelaaja, palkittiin ottelun parhaana.
raati
15/02/2016
Raati käy yleensä palauttamassa lapun toimitsijapöydälle jo hyvissä ajoin ennen 60min täyttymistä, joten loppuhetkillä tai jatkoajalla tehdyt suoritukset jäävät harmittavan usein huomioimatta.
Arto Kilponen
15/02/2016
Niin ottelu sinällään, varsinkin puolueettomalle katsojalle, oli varmaan ihan ok katsottavaa, mutta siihenpä se sitten jäikin. Lipunmyynnistä ei ollut tietoakaan, nettiyhteydet kai koko hallista alhaalla ja toki se kruunasi kaiken, että Oilers veti kolmannen erän läpi ystävänpäivän teemalla ja lahjoitti väkisin TPS:lle pisteen. Välillä tungettiin pallo väkisin vastustajan lapaan, välillä tehtiin maaleja omiin.
S7
15/02/2016
Kyllä mä siltikin väitän, että toi yksikin piste oli hyvä kolmospaikkaa ajatellen. Jos kattoo loppuohjelmaa, niin oilersilla 2 varmaa(nokia&rauma) ja spv. Meillä vastassa tps, ols, erä ja clasu... kyll tää nyt siltä näyttää, että speveä vastaan plaijareissa lätkitään...
Arto Kilponen
15/02/2016
Oilersin pelit Raumalla ja Nokialla eivät ole varmaa nähneetkään. Ihan vasta on käyty ottamassa tauluun Tampereella Kooveelta, edellinen peli Nokialle vieraissa on hävitty ja kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Espoossa Johansson teki ihan mitä tahtoi. SalBaakin vastaan viimeksi Raumalla oltiin jo 6-1 tappiolla. Lisäksi nämä molemmat pelaavat elämästä ja kuolemasta, se lisää vaarallisuutta aina.

SPV-peli toki on selvä. Viimeksi Espoossa tauluun 2-11. Seinäjoen pelissä voittajasta ei ollut mitään epäselvyyttä missään vaiheessa.
K.Ilpoinen
15/02/2016
Kaksi hyvin erilaista näkemystä yhdestä pelistä, siis Oilers-TPS -ottelusta. Tullessamme hallille lipunmyynti toimi erinomaisen hyvin, ei jonottamista, ja lipunmyyjä oli hyvin ystävällinen kertoessaan, että sisään pääsi kaksi yhden hinnalla, jolloin toisen lipun hinnan voisi siis käyttää vaikkapa buffan antimiin.

Koko ottelun ajan nettiyhteydet toimivat mainiosti ja tilastopalvelun kautta pystyi seuraamaan illan muiden otteluiden etenemistä. Jokin aikaa kännykällä oli auki ISTV:n striimi, josta kuuntelimme Ylijohtavan otteluselostusta, mutta se vei livenä koetun katsomofiiliksen, joten siitä kokeilusta luovuttiin pian.

Lippukassan ystävällisestä vinkistä sen toisen lipun hinta käytettiin ostoksiin buffassa, jossa jäimme kaipaamaan edelliskausien hodareita, vaikkakin paistotuoreet pullat sitä hieman paikkasivat.

TPS:llä oli ottelun aikana omat momentuminsa, jolloin ystävällisyysteemalla vastustajalle annettiin maalintekomahdollisuksia, jotka Oilers hyvin käyttikin hyväksensä. Liekö sitten Oilersin vaihtopenkillä tultu samankaltaisiin ajatuksiin ja päätetty myös olla ystävänpäiväfiiliksissä ja tarjota Tepsille vastaavat mahdollisuudet kihauttaa pelin loppulukemat sopusointuisasti tasuriksi 7-7. Molemmille maaleja yhtä monta kuin tähtiä Otavassa tai päiviä viikossa. Paikalle tulleet katsojat näkivät siis 14 maalin ottelun, ei lainkaan paha iltapuhde ystävänpäiväsunnuntain iloksi. Viihdettä ja maaleja koko rahalla. Kiitos esiintyjille eli Oilersille ja Tepsille.

Tulevien otteluiden spekulaatiot jätän muille, paremman kristalipallon omaaville. Mieluimmin olen ennakkoon tietämättä tulevien pelien lopputuloksen, ettei jännitys katoa, koska silloin ei ole mitä odottaa ja mahdollisuutta elää pelitapahtuman mukana oman joukkueen puolella.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.