Salibandyliigan kärkiottelu veti 2211 katsojaa Tampereella – Classic runkosarjan voittoon

Kuva: Salibandyliiga

Kuva: Salibandyliiga
Nico Salo oli liekeissä Salibandyliigan kärkikamppailussa Arkistokuva: Topi Naskali

Tampereen Classic varmisti miesten Salibandyliigan runkosarjan voiton kaatamalla Jyväskylän Happeen kotikentällään lukemin 6-4.

Classic lähti viimeiseen erään 5-2-johtoasemasta. Happee iski kuitenkin seuraavat kaksi maalia, ja peli pysyi tiukkana loppuun saakka. Nico Salo osui viimeisellä minuutilla tyhjään maaliin, ja tuota kahden maalin erotusta vierasjoukkue ei enää saanut kurotuksi.

Ottelun tehopelaaja oli tehot 2+2 iskenyt Salo. Sami Johansson osui kahdesti ja Mikko Leikkanen taiteili 1+1. Eemeli Akola iski liigauransa ensimmäisen osuman ottelussa. Happeen Veli-Matti Hynynen ja Janne Hoikkanen laukoivat molemmat kaksi maalia

Classic johtaa Salibandyliigan runkosarjaa seitsemän pisteen erolla Happeeseen nähden, ja on nyt siis varma runkosarjan voittaja, vaikka jyväskyläläisjoukkueella on vielä kolme ottelua pelaamatta. Tamperelaisjoukkue voitti runkosarjan viimeksi keväällä 2014.

Ottelua seurasi paikan päällä kaikkiaan 2211 silmäparia.

Ottelutilastot

46 comments

  1. Happee siis matkassa ilman Peteriä ja Jonnea. Toivottavasti pelille kun tosipelit alkavat. Runkosarjan voitto tai kakkonen, onko suurta merkitystä. Mutta eihän kakkospaikkaakaan ole vielä varmistettu. Ottaako Clasu 500 km:n OLS:n, tuskin. TPS?, ehkä. Mutta tuskin Eräkään on mahdottomuus.

  2. Eemeli Akolan ensimmäinen byyri liigassa voisi olla mainitsemisen arvoista!

  3. Peltolan Familylle onnittelut! Yli 2000 yleisö taas, ei ole ihan sattumaa vaan kyllä osaaminen myös pelin ulkopuolisssa asiossa parasta suomalaisessa salibandyssä.
    Pelissä ei jäänyt epäselväksi kumpi oli vahvempi. Haappeella on haasteita vielä loppusarjassa, toinen sija ei ole vielä läheskään varma.
    Tuomarit vihelsivät taas vihkoon, esimerkiksi Tikan jäähy annettiin puhtaasta olkapää-olkapää tilanteesta ja classic 5 vs 3 ylivoimalle. Toivotaan että nämä herrat ei ole ratkomassa PO matseja!

  4. Kotilainen ja Junkkarinen pois, kyllä näkyi. Tulos olisi ollut kyllä toisenlainen mikäli nämä herrat mukana. Onhan näitä runkosarjoja voitettu, mutta….

  5. Classicilla tasoituksena pelissä Piha, se kun saadaan pois, niin C voi voittaa ekan mestaruuden.

  6. Yhdellä kentällä ei mestaruutta oteta, yksi loukki ja se on siinä.

  7. Onneks Vänttinen on niin p…a, ettei haittaa jos on pois… Ihan hyviä selityksiä

  8. Tietääkö joku siä rrrotvalin rrreunas miksi Tompereeellä ei pelata sählyä viikonloppuisin niin kuin muualla? Happeekin käynyt edellisen kerran Raholan ladossa maanantaina ja nyt sitten torstaina vamilyn vieraana. Eikö muka löydy aikaa pe, la tai su? Ettei olisi jotenkin tarkoitushakuista, sillä onhan se nyt eri asia matkustaa pelaamaan työ- tai opiskelupäivän jälkeen kun viikonloppuna pienen levon ja ehkäpä ”aamujäidenkin” jälkeen.

  9. Piha ongelmaan olemassa ratkaisu. Sit kun pelit alkaa niin Savonen sentteriks kakkoseen ruokkiin Johanssonia ja Juholaa. Jos en väärin muista niin Savoselta onnistuu aika mallikkaasti noin sentterin hommat.

  10. Iso on yleisömäärä.
    Mutta suurin osa on ilmaislippulaisia.
    Kaikki SSBL:n Sisä-Suomen aluesarjan joukkueet oli kutsuttu paikalle.
    Jopa täältä Jyväskylästä asti ois saanut tulla.
    Harmi kun Passo ei hoitanut meille lättähattua tolle välille.

  11. Tampereella näköjään liiotellaan yleisömäärien lisäks myös tehot. Vai mitä mieltä ootte Salinin syöttöpisteestä 5-2 maaliin?

  12. Itse kuullut, että classic pelaa arkisin välttääkseen Tapparan ja Ilveksen päällekkäiset pelipäivät

  13. Siis tuollainen ilmaislippujako, meni taas fiilis hommasta. Tuollaisella olisi pitänyt päästä TPS-SPV pelin määriin. Ei 2200 ole hyvä ilmaisyleisömäärä.

  14. Vestarit. Tehoja ei tarvitse liiotella , Ne löytyy ottelupöytäkirjasta. Tuomarit ilmoittaa ne.

  15. Mistäs tää Piha kritiikki tulee? Mielestäni kundi pelaa hyvää kautta.

  16. Turhaa negaamista ilmaislipuista ja vielä Pihasta, erikoista kateutta.
    Liigaseurat voivat vapaasti kopioda classikin tapahtuman ja toteuttaa paremmin jos haluavat.
    Piha on yksi liigan lahjakkaimmista, syötöt maailmanluokkaa. Kateellisten höpinöitä on kuulunut vuosittan jostain kummallisesta syystä…

  17. Juuri näin. Suomalaiset monesti kääntävät mukavatkin asiat jotain kautta negatiiviseksi? Eikun reilusti kehuja. Palkitaan onnistumisista. Ja onneksi omaa ajatusmaailmaa voi muuttaa positiiviseksi. Jos se ei sitä jo ole luonnostaan:D

  18. Mikä ongelma siinä on et jaetaa ilmaislippuja? Jos ilmaislipuilla saadaan 2000 henkee halliin niin kyl siinä on pelaajan ja katsojan paljon kivempi olla kun 200henkilön kanssa….

  19. Niitä vapaalippuja myös Nhl ja kukaan ei siellä valita?

    Tärkeintä on saada porukkaa lehtereille, ihan sama pääsevätkö ilmaiseksi vai ei.

  20. On pakko kertoa noille marmattajille, että paikallaolleena tunsin sen ”familyfiiliksen”.
    Oli loistava peli, mukavaa väliaikatouhua ja tarjoilutkin sujui.
    Ja mikä parasta – iloisia naamoja jokapuolella! Ne parituhatta, ihan sama minkälaisella lipulla olivat.
    Huomio myös siitä, että naisten joukkue touhusi satakymmenen lasissa meidän viihtymiseksi koko illan.

  21. Ihan ei taida TPS-ottelun väkimäärä Areenalle mahtua. Katsomo oli jo nyt lähellä täyttä ja ensimmäisiä kertoja kun salibandyn runkosarjan ottelussa tunnelmaa oli jonkun verran.

  22. Mikäli Happee pääsee pelaamaan pleijarit terveenä mestaruus tulee tod. näk. tänne Suomen ateenaan. Se on nimittäin niin että kun Pete Kotilainen on mukana rosterissa, niin se jo pelkästään kasvattaa joka kaveria 10 senttiä. Lisäksi Happeen pelitempoon ei pysty mikään muu joukkue Suomessa. Mutta ja iso mutta, taivaalla on paljon mustia pilviä. On kasetin kesto, tuomareille tulistuminen, johtoasemassa pelaaminen, henkinen kypsyys yleensäkin ja nuo loukit. Uskon, että ilman Peteä ja Junkkarista mestaruutta ei Jyväskylässä juhlita. Molemmat ovat niin tärkeitä 1 ja 2 kentille.

  23. Jos jengillä on käytössä halli, johon mahtuu väkeä, niin miksei sitä keräisi sitten täyteen ilmaislipuilla? Ei se yleisömäärien houkuttelu kiekossakaan ole tänä päivän itsestäänselvää. On tässä tälläkin kaudella eräällä nimeltämainitsemattomalla paikkakunnalla jaettu siellä sun täällä sponssien kautta lippuja. Itse taisin käydä parin kuukauden pelit ilmaislipuilla, kun niitä on tullut sieltä sun täältä joko ilmaiseksi tai kylkiäisinä. Halvemmalla/ilmaiseksi sisään ja rahat otetaan oheistarjonnalla.

  24. Tuo naisjoukkueen positiivisella tavalla näkyvä läsnäolo miesten salibandyliigan ottelutapahtumassa on mielestäni loistava ”vamilymeiningin” ilmentymä jonka Mikko jo ehti nostaa esille…

  25. Juuri näin kuten Huuhaa kirjoittaa. Classic myös tässä hyvä esimerkki, 18 minuutin erätauko lisäsi myyntiä. Monessa hallissa ei kannata jonottaa kun ei ole kunnon tarjontaa.

  26. No enpä tiedä. Peli oli viihdyttävä ja loppuun asti jännä, kahvi oli kuumaa, donitsit herkullisia ja hodarinkin sain. Tunnelma oli mitä parhain. Mutta koska en joutunut maksamaan lipusta, eikä kuulemma moni muukaan, niin en pidä minään koko tapahtumaa. Maksavat asiakkaat tekee tunnelmasta moninverroin paremman kuin mokomat ilmaislipuilla tulijat. Lajikulttuuria viedään eteenpäin pelkästään myydyillä lipuilla, koska raha. Meni maku Passoon, Classicciin, Happeeseen, Tampereeseen, hodareihin, metrilakuun, Pääkalloon ja oikeastaan koko salibandyyn.

  27. Viihdyttävä peli, tuloksesta huolimatta. Happee on vahva ja nopea joukkue.
    Tulos olisi ollut toisenlainen jos loukkaantumiset eivät vaivaisi.
    Nytkin kolme miestä Ilmonen, Junkkarinen ja Pe Kotilainen poissa.
    Toivottavasti miehet pääsevät pelille mahdollisimman nopeasti.
    Runkosarjan voittaja ei ole kevään mestari..

  28. Jyväskylän juntit nyt hei, peter ja jonne toki molemmat tosi kovia ja tärkeitä mutta eise voinu siihe ratketa tai jos ratkes nii ei oo happeesta voittajaa

  29. Onhan se aivan kamalaa, kun joku tekee jotain hyvää salibandyn eteen. Ja on tosi ikävää, jos jollain on ihan mukavaa, eikä se maksa sille mitään. Ei niin sais olla. Ihan hirveetä. Se on loputtava tuommonen ja heti.

  30. Kapteeni Kauko mainitsi asian itse paikallisessa päälehdessä pari viikkoa sitten, että heidän kenttänsä peli menee aika sekaisin aina kun Junkkarinen on poissa. Sokea Reettakin näkee, mitä Pete Kotilaisen puuttuminen vaikuttaa kakkoskentälle. Yleensähän sitä toistellaan juuri tota samaa, että ei vaikuta mitään ja muut paikkaa yms. Joo jkl:n juntti oon.

  31. Ajatusleikki, 200-300 ostaa lipun. Nyt nämä 2000 jotka ei osta lippua.. väitän et pelaajilla, yleisöllä ja seuran kassalla on kivempaa ( jos oheismyynti toimii) Kevennykses, ei tonne peliin ole kaikki ilmaisin kävelly.

  32. Tänään stadin derbyssä 354 katsojaa, huh versus eilinen Classicin yleisömäärä. Managereissa on eroja, toinen järjestää huikean sirkuksen ja toinen ei.

  33. Tuo on jo hyvä yleisömäärä:D On joskus alkanut luku kakkosella.

  34. Aivan oikeassa kyllä peli ratkesi Happeen poissaoloihin, se nähdään kun äijät palaavat. Classic on sen ykkösen varassa ja jos sinne tulee loukkia niin jäävät pronssipeliin ja siinäkään ei tule mitallia, laittakaa talteen.

  35. Mites viimevuonna kävi? Piti olla helppo. Superfinaaliin on vielä matkaa, Jyväskylässä on jo voitettu salettiin parit, paras seitsemästä sarjat. Ei tarvi pelata.

  36. Peliin , on toi Salo jäätävä jätkä. Saattaa olla pakin paikka avoinna majussa. Salo valtakunnan paras sentteri.

  37. Onhan tämä hyvää mainosta koko lajille. Ehkä voidaan vielä jonakin päivänä nostaa salibandy maailmalla suurempaan tietoisuuteen, jos saadaan nämä marisijat ja negan heittäjät vaiennettua ja puhallettua yhteen hiileen.

  38. Kannattaa ajatella asioita, myös mainoksen ostavan yrityksen kannalta? Varmana panostaa seuraan isomman tukun rahaa, kun mahdollisia asiakkaita tulee ”ilmaislipuilla” paikanpäälle . Jospa liput onkin maksettu jo mainostajilla?

  39. Classikin tapahtuma on loistava malli kaikille seuroille, jos jokaisella liigaseuralla olisi kauden aikana vastaava tapahtuma edes kerran kaudessa niin seurat joutuisivat opettelemaan tapahtuman tuottamista käytännössä.
    Liiga voisi antaa tukea ja tietoa vaikka Peltolan avutuksella. Taphtumamarkkinointi on nyt muutenkin kasvussa Suomessakin ja ammattilaisia löytyy avuksi ligan markkinointiin.

  40. Tämän lajin yksi heikko kohta on sisäänpäin lämpiävyys. Heti joku arvostelee, nimitellään omaan pesään kusijaksi, kitisijäksi jne. Arvostelu kehittää epäkohtia mutta ihan rauhassa olkaa tyytyväisiä harrastelija toimintaanne ja pysykää siellä niinkuin olette olleet viimeiset 10 vuotta.

  41. Näin se taitaa mennä. Käppäilin taannoin erääseen pankkiin, lippuvihko pöydällä. Tästä sais lipun Classicin peliin. Sen nappasin, pelipäivänä oli kyseisen pankin edustus vahva pelissä. Onko ne liput sittenkään ”ilmaiset”, näin seuraa ajatellen

  42. Kun joku ulkomaalainen seura/yritys markkinoi ja panostaa näkyvyyteen omassa maassaan teholla ja tyylillä, Suomessa ollaan ihastuksesta ymmyrkäisenä. Kun se tehdään Suomessa, on seurauksena kateus ja vi**uilu. Hyvä me ?

  43. Heh, toi ”ilmaislippukateus” on jo niin 90-lukua. Suurin osa joukkueista ei saisi yli 2000 katsojaa vaikka vähän maksaisivat. Turha kitistä kateellisena kun toiset tekee asioita oikein.