Suomen MM-karsintaurakka käynnistyy keskiviikkona – näin seuraat tapahtumia

Miesten salibandyn MM-karsinnat käynnistyvät keskiviikkona. Suomi on oman karsintalohkonsa selkeä ennakkosuosikki. Kuva: Salibandyliiga

Miesten salibandyn MM-karsinnat käynnistyvät keskiviikkona. Suomi on oman karsintalohkonsa selkeä ennakkosuosikki. Kuva: Salibandyliiga
Miesten salibandyn MM-karsinnat käynnistyvät keskiviikkona. Suomi on oman karsintalohkonsa selkeä ennakkosuosikki. Kuva: Salibandyliiga

Suomen miesten salibandymaajoukkue nähdään jälleen tositoimissa tällä viikolla. Miehet pelaavat Tallinnassa MM2016-karsintaturnauksessa keskiviikosta sunnuntaihin.

Tallinnan MM-karsinnassa Suomi saa vastaansa Itävallan, Tanskan, Alankomaat ja Viron. Maailmanrankingin 2. sijalla oleva Suomi on turnauksen ehdoton suosikki. Vastustajista ainoastaan Viro (8.) mahtuu kymmenen kärkimaan joukkoon. Loput löytyvät sijoilta 12 (Tanska), 23 (Itävalta) ja 28 (Alankomaat).

Miesten maajoukkueen kuopus ja ensikertalainen on 18-vuotias Rasmus Kainulainen, joka kuului viime keväänä alle 19-vuotiaiden MM-kultaa voittaneen Suomen ikäluokkamaajoukkueen kantaviin voimiin ja valittiin turnauksen MM-tähdistöön. Hän tulee ainoana Salibandyliigan, Ruotsin ja Sveitsin pääsarjojen ulkopuolelta. Kainulainen edustaa Divarissa pelaavaa Lammin Salibandya.

Alkuperäiseen joukkueeseen on tehty kaksi muutosta. Mika Kohonen joutuu jäämään pois karsinnoista sairastelun vuoksi. Kohosen korvaa SC Classicin puolustaja Janne Lamminen. Suomen Cupin loppuottelussa jalkansa reväyttäneen Peter Kotilaisen tilalle on nostettu Esport Oilersin Casper Pfitzner.

Miesten maajoukkue
MM2016-karsinnat
3.-7.2. 2016 Tallinna, Viro

Suomen mm-karsintajoukkue

Suomen MM2016-karsintaottelut, Euroopan lohko 2
3.-7.2. Tallinna, Technical University Sportshall

Ke 3.2. 16 Itävalta – Suomi
Pe 5.2. 19 Suomi – Tanska
La 6.2. 13 Suomi – Alankomaat
Su 7.2. 13 Viro – Suomi

MM-karsintaturnauksesta on tarjolla ottelustriimejä. Muun muassa Tallink Floorball -turnauksen ja Viron Salibandyliiton tuottamat lähetykset kuvataan kolmikameratuotantona.

Turnauksen tulospalvelut löytyy tuolta.

Kaikkien karsintalohkojen osallistujamaat ja otteluohjelmat löytyy IFF:n sivuilta.

Euroopan-lohkoista (4 kpl) lopputurnaukseen pääsee kaksi parasta maata jokaisesta ja lisäksi kaksi parasta kolmanneksi sijoittunutta lohkojen välisessä vertailussa.

Kaikkiaan MM2016-karsintoihin osallistuu 33 maata. Uusina maina mukana ovat Islanti ja Thaimaa.

11. miesten MM-kisat 3.-11.12.2016 järjestää Latvia ja kisakaupunkina toimii Riika. MM2016-lopputurnaukseen kelpuutetaan 16 maata. Latvia pääsee kisojen järjestäjänä ja ainoana maana mukaan ilman karsintaa. Otteluja pelataan kahdessa hallissa (Arena Riga ja Olympic Sports Centre Riga).

6 comments

  1. Mitä ihmettä kivilehto tuolla vielä tekee. Ei vauhti enää riitä. Mikael Lax tilalle.

  2. Ja sitten vielä tämä kohosen poika. Onko meillä sentteri tilanne niin huono että pitää näitä nelikymppisiä raapia mukaan.