Ulkomaat

Salibandynpelaajalle lyötiin historiallisen hurja hintalappu – luvassa uusi siirtoennätys?

29.02.
2016
3 Kommenttia
1
Ulkomaat
Kim Nilssonista pyydetty siirtokorvaus on "miljoonaluokkaa". Kuva: perwiklund.se

Kim Nilssonista pyydetty siirtokorvaus on ”miljoonaluokkaa”. Kuva: perwiklund.se

Sveitsiläisestä Grasshopperista AIK:hon kesällä palaava Kim Nilsson on noussut viime aikoina otsikoihin, kun häntä on huolimatta ”elinikäisestä sopimuksesta” AIK:n kanssa vahvasti huhuttu siirtymään kotikaupunkinsa joukkueeseen, Kalmarsundiin. AIK:n seurajohto on nyt ilmoittanut kantansa julkisesti.

Tukholmalaisjoukkueen seurajohtaja Per-Anders Nyman kommentoi tilannetta Expressenille:

– Meidän näkökulmastamme tilanteessa ei ole mitään epäselvää. Pelaajasopimukset, siirtopaperit ja henkilökohtainen sopimus ovat olleet voimassa vuodesta 2014 lähtien. Nilsson on meidän pelaajamme kauteen 2020-2021 asti ja Kalmarsundin pitää maksaa asianmukainen korvaus vuosista, jotka siirron tapahtuessa jäisivät pelaamatta AIK-paidassa.

Ennen lähtöään AIK:sta Nilsson allekirjoitti henkilökohtaisen, vuoteen 2021 asti kestävän ”elinikäisen sopimuksen” seuran kanssa. Nyman jättää muille seuroille oven kuitenkin raolleen ja on valmis kuuntelemaan tarjouksia.

– Suurin salibandyssä tähän mennessä maksettu siirtosumma on 500 000 kruunua, jonka Storvreta maksoi Caperiotäbylle Rasmus Sundstedtin siirtyessä vuonna 2012. Nilssonin tapauksessa puhutaan moninkertaisesta korvauksesta. En usko, että millään seuralla on olemassa pyytämäämme summaa, mutta toki joku yksityinen taho saattaa suostua rahoittajaksi.

Salibandyn kansainväliset siirtosäännöt aiheuttavat sen, että Nilsson voisi siirtyä uuteen seuraan Ruotsissa vasta elokuun puolivälissä.

– En tiedä pelaako Kim AIK-paidassa ensi kaudella, mutta tilanne on mielenkiintoinen. Tavoitteenamme on selvittää kaikki alkukesään mennessä. Seuran talous on tällä hetkellä viime kesää paremmassa kunnossa, joten sijoittaisimme mahdolliset siirtokorvaukset joukkueen kehittämiseen. Tietenkin kaikille osapuolille olisi optimaalista, että tilanne ratkeaisi mahdollisimman nopeassa tahdissa.

Kalmarsundin puheenjohtaja Ted Linde kommentoi siirtohuhuja Expressenille:

– En ole vielä uhrannut kamalasti aikaa asialle. Tiedämme vain, että Kim on palaamassa Ruotsiin ja pohdimme pystymmekö vastaamaan AIK:n vaatimuksiin, mikäli mahdollisuus ilmenee. Olen kuullut huhun, että olisimme jo tehneet virallisen tarjouksen Nilssonille, mutta tämä ei ole totta.

Kalmarsund on tällä hetkellä vain pisteen päässä putoamisesta Allsvenskanin etelälohkossa.

– Sarjapaikan säilyttäminen on meille ensiarvoisen tärkeää riippumatta siitä, mitä Nilsson-rintamalla tapahtuu. Tavoitteenamme on nousta lähvuosina Superliigaan.

Nilsson voisi kiertää siirtorajoituksia olemalla pelaamatta virallisia otteluita vuoden ajan, mutta tämä tarkoittaisi lähes varmasti myös vuoden 2016 MM-kisojen jäämistä väliin – on epätodennäköistä, että Ruotsin maajoukkuevalmennus valitsisi ryhmäänsä pelaajaa seuratoiminnan ulkopuolelta.

Juttua muokattu 29.2. klo 11.35: MM-kisojen vuosi korjattu 2016:een.

Lue myös:
Expressen.se: AIK öppnar för att sälja Kim för miljoner
Expressen.se: AIK och Kalmarsund förhandlar om Nilsson
Pääkallo.fi: Maailman kallein pelaaja palaamassa Ruotsiin – raukeaako ”elinikäinen sopimus”?
Pääkallo.fi: Kohusiirto varmistui – Tässä on maailman kallein salibandypelaaja
Pääkallo.fi:
Ruotsissa 500 000 kruunun kiista maajoukkuepelaajan siirrosta

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
MM kisat
29/02/2016
Psst. Miesten kisat on nyt eli 2016. Nilsson tuskin naisten kisoissa ens vuonna pelaa?
Faarao
29/02/2016
Miksi Nilsson on menossa alemmalle sarjatasolle kuin superliiga?
Pacta sunt servanda
29/02/2016
Olemassaoleva pelaajasopimus on kyllä este siirrolle, joten Nilsson ei voi kiertää siirtomääräyksiä vaikka pitäisikin välivuoden, varsinkin kun kansainvälisissä siirroissa karenssiaika on kaksi vuotta (onko tosin kyseessä kv-siirto jos pelaaja on pelannut viimeksi Sveitsissä, mutta omaa sopimuksen Ruotsiin?). Noin muuten on erittäin vaikea nähdä, että Kalmarsund Nilssonin oikeuksia itselleen ostaisi vaikka Kimia paluu kasvattajaseuraan kiinnostaisikin.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.