Sarjajumbo yllätti Happeen kotikentällään – Johanssonista kaikkien aikojen toiseksi tehokkain liigapelaaja

Henri Johansson ohitti maanantaina Mikael Järven Salibandyliigan kaikkien aikojen pistepörssissä. Kuva: Salibandyliiga

Henri Johansson ohitti maanantaina Mikael Järven Salibandyliigan kaikkien aikojen pistepörssissä. Kuva: Salibandyliiga
Henri Johansson ohitti maanantaina Mikael Järven Salibandyliigan kaikkien aikojen pistepörssissä. Kuva: Salibandyliiga

Nokian KrP järjesti maanantaina ison yllätyksen miesten Salibandyliigassa kaatamalla Jyväskylän Happeen kotikentällään lukemin 7-4.

Happee lähti viimeiseen erään 2-4-johtoasemasta, mutta kotijoukkue tuli viimeiseen erään kovalla höngällä, ja voitti sen lukemin 5-0. Vieraiden selkärangan katkaisivat eritoten 5-4- ja 6-4-maalit, jotka syntyivät kuuden sekunnin välein.

Kotijoukkueen teholinko oli 2+1 nakuttanut Henri Johansson. Joni Henttonen, Domokos Racz sekä Kalle Keskitalo iskivät 1+1. Santtu Pohjonen nappasi 32 koppia maalillaan. Happeen Johannes Jokinen syötti kaksi osumaa.

KrP:n Johansson nousi pistemäärällään Mikael Järven ohi Salibandyliigan kaikkien aikojen pistepörssissä. Kokonaispörssin kakkostilalle nousseella Johanssonilla on nyt kasassa pisteet 408+310=718, kun Järven lukema on 351+366=717. Kaikkien aikojen pörssikärki on Mikko Kohonen tehopistein 476+261=737.

KrP nousi voitolla pois sarjan jumbopaikalta. Se ohitti sekä NST:n että SalBan, ja on nyt sijalla 12. Happee jatkaa tappiosta huolimatta sarjan kakkospallilla, mutta runkosarjan voiton nappaaminen vaikuttaa alati vaikeammalta.

Ottelutilastot

13 comments

  1. Niin, en vaan ehtinyt tuonne edellisen uutisen kommentteihin vielä kirjoittaa sitä, että mun mielestä ainakin joku liigan kaventaminen 10 joukkueeseen olis varmaan suurimpia virheitä mitä tän lajin kehittämisen suhteen voitais tehdä. Jotenkin taas näiden tuloksien jälkeen tää asia on aika paljon itsestäänselvempi.

    Se, että joskus nähdään jotain 15-3-pöllytyksiä – jotka ovat aika yllättävän normaaleja tuloksia tässä lajissa – on aika heikko syy tuohon. Jos joku tiimi ottaa selkään noilla määrillä ihan koko ajan, niin sitten sarjajärjestelmä toimii ja luonnonvalinta korjaa heikot pois. Big deal. Se on sit siinä ja uuden nousijan vuoro kokeilla pääsarjaa.

    Se, että joku twitterin betsijonne hämääntyy ihan normaalin rajoissa olevista sählylukemista, on aika heikko argumentti, että lajin pääsarjatason kehityksen kannalta kannattais lähtee ampumaan itseään jalkaan.

  2. Tuskin nää kärkijoukkueet jaksaa satsata runkosarjaan hirveästi kun Playoff-paikka on varma ja sehän on vaan fiksua niin jaksaa painaa pudotuspeleissä. Ja alkaa järvikin tippua tilastoissa, kun kovia kavereita alkaa tulee ohi kun ovat pelanneet edes lähelle niin monta peliä sarjassa kuin hän 😉

  3. Jep, paitsi että valtaosa näistä nuoremmista kovista kavereista tuskin pystyy pelaamaan huipulla niin kauan kuin Järvi. Esimerkillinen pelaaja kun puhutaan omistautuneisuudesta ja asenteesta. Enkä kyllä usko että Mikke pahemmin pistepörssejä on uransa aikana kytännyt, kyllä hän aina puhuu joukkueen edusta ja ja joukkueena voittamisesta.

  4. Samaa mieltä, kyllä sääliksi käy näitä mitäänsanomattomuuksia jotka tämmöisen uran tehnyttä kaveria dissaa täällä. Oikeastaan sen tason kaverilla ei ole edes oikeutta mainita Järven nimeä.

  5. Sen päivän haluaisin nähdä, kun Järvi alkaa hävitä kaiken maailman Kohosille ja Johanssoneille mitalien ja varsinkin mestaruuksien määrässä. Eli toivon siis itselleni t-o-d-e-l-l-a pitkää ikää…

  6. MITÄÄN keneltäkään ottamatta pois, sen verran vaan kommentoisin, että kun Järven poika joskus alotti tän pelaamisen oli peleissä vähemmän aikaa tehdä niitä maaleja ym. Noi nuoren polven kovemmat kommentoijat ei taida tietää sitä, että kello kävi kokoajan ( maalit ja jäähyn jakamiset poislukien ja ehkä joku isompi loukki) Ylivoimajoukkue jos vahingossa sai pallon laidan yli, kahden minuutin jäähyn aikana AV jengi sai vaihtokikkailulla helposti aikaa kulutettua pois. Jne. Jne. Mutta kuten sanottua : Ei keltään mitään pois, kovia lukemia on kaikilla, kovia pelimiehiä.

  7. Ylipäänsä kaikessa kommentoinnissa täällä Pääkallossa: lähes pelkkää negatiivista narinaa. Hyvin voisi harkita, että sulkisi kommentoinnin nimimerkeillä. Tää on niin surkuhupaisaa, oli aihe mikä tahansa, vaikka uutisoitaisiin, että joku pelaaja on tehnyt 1900 pistettä kolmessa pelissä, aina tulee joku saatanan nutipää ja alkaa valittaa.

    Miksi tänne pesiytyy itsetunto-ongelmaiset nillittäjät? Onko se tämän sivuston kommentoijien ongelma vai lajin ongelma laajemmin?

  8. Ja mitä itse aiheeseen tulee, Johansson on kovan luokan lahjakkuus, Järvi lajilegenda. Huikeita äijiä, lisää samanlaisia ja vielä parempia niin laji kehittyy!

  9. Olen vahvasti sitä mieltä että Järven saavutukset ovat Suomessa ja erityisesti SM-liigassa ainutlaatuisia. Silti kuulosti pahalta tuo ”kaikenmaailman Kohoset ja Johanssonit”. Molemmilla Kohosilla on kuitenkin jo aika monta mestaruutta kasassa…

  10. Tää negatiivisuus on kyllä melkein kaikkien palstojen ongelma tai oikeastaan huvittavaa lueskella selkeästi ”huippupelaajien” arvostelua 🙂 Järven lempinimi metsuri kertoo miehestä kaiken oleellisen ja millainen pelaaja hän on.. Siinä sivussa on tullut ihan kivasti pinnojakin 😉
    Se on vähän sama, kun Mika Kohosta dissataan nykyään siellä sun täällä.. Tottakai, ikä tulee vastaan ja jalka hidastuu, mutta kenelläkään ei ole miestä varaa arvostella. Hän on maailman paras pelaaja joka palasi Suomeen päättämään uransa velipoikansa kanssa.. Ei tietenkään enää ole, mutta lajista enemmän ymmärtävät tietävät mitä tässä haen.. Mutta ei muuta, kun jatkakaa paskan jauhamista oi te lajin asiantuntijat 🙂