Juniorit

Suomen poikien hieno kiri sai tylyn päätöksen – ”Paha pallonmenetys”

06.02.
2016
9 Kommenttia
1
Juniorit
Kuva: Salibandyliiga

Kuva: Salibandyliiga

Ruotsi oli Suomea parempi maalein 5-4 maiden salibandyn juniorien maaotteluviikonlopun ensimmäisessä poikien ottelussa. Sunnuntaina Suomen ja Ruotsin pojat ja tytöt iskevät uudelleen yhteen.

– Monelle pelaajalle tämä oli tulikaste, tiedän, että pystytään parempaan. Starttiin olen pettynyt. Alussa puuttui pelirohkeutta. Kipsi laukesi kun oltiin pari maalia perässä, näki päävalmentaja Heikki Luukkonen MM-projektin startin.

– Lopussa tuli paha pallonmenetys ja palloa kaivettiin omista. Tämä oli opetus, että 60 minuuttia pitää pelata huolella. Huomenna on tarkoitus antaa Ruotsille kunnon löylytys, Luukonen lupaa.

Suomi oli ottelun alkupuolella selvästi jäljessä, ja ensimmäisellä puolikkaalla Ruotsi karkasi jo 4-1-johtoon Antti Suomelan nostettua rangaistuslaukauksesta isäntien kavennuksen. Suomi ei saanut vastustajan prässissä omia hyökkäyksiään vauhtiin, ja omaan päähän syntyi vaarallisia tilanteita pallonmenetyksistä.

Christian Remes kavensi alivoimalla toisen erän lopussa, ja kolmannessa Suomi esitti avauspäivän parastaan. Hurja myllytys ylivoimalla tuotti solkenaan paikkoja, ja lopulta Antti Suomela kiskaisi kovalla kaukolaukauksella eron enää yhteen maaliin. Eetu Sorvalin tasoitus kuusi minuuttia ennen ottelun loppua sai tuhatpäisen yleisön odottamaan jopa Suomen voitto-osumaa, mutta toisin kävi. Kellossa oli jäljllä enää minuutti ja 20 sekuntia kun Ruotsin Axel Larson ajoi vasemmasta laidasta voimalla maalille ja nosti ratkaisun maalivahti Riku Saarentolan onnistuttua torjunnassaan vain puolittain.

Otteluihin kuuluvassa rangaistuslaukauskisassa Suomen Toni Rintala aloitti komealla maalilla, mutta lisäpisteen vei lopulta Ruotsi onnistuttuaan kahdesti. Video rankkareista löytyy tämän jutun lopusta.

Suomen ja Ruotsin nuorten maaotteluviikonloppu, Espoo

U19-pojat: Suomi – Ruotsi 4-5 (1-2, 1-2, 2-1)

1. erä: 3.45 Simon Götz 0-1, 14.17 Nicolaus Moberg (Götz) 0-2, 14.35 Antti Suomela 1-2 rl.
2. erä: 27.29 Fabian Hansson (Moberg) 1-3, 28.20 Joel von Reis (Christoffer Gustavsson) 1-4, 39.09 Christian Remes (Jussi Töyrylä) 2-4 av.
3. erä: 41.52 Suomela (Tino Lindstedt) 3-4 yv, 53.53 Eetu Sorvali (Eero Jalo) 4-4, 58.40 Axel Larson (Simon Berg) 4-5.

Rangaistuslaukaukset: Toni Rintala S (+) Simon Götz R (+) Antti Suomela S (-) Fabian Hansson R (-) Eero Jalo S (-) Jonas Larsson R (+)

Ruotsi voitti rangaistuslaukauskisan. Maaottelupisteet Ruotsille 3-0 ja johtaa avauspäivän jälkeen 4-2.

Torjunnat:
Riku Saarentola Suomi 10+9+6=25
Mattias Qvarfordt Ruotsi 4+6+8=18.

Jäähyt: Suomi 6×2 min, Ruotsi 3×2 min.
Erotuomarit: Kamil Sojka, Tomas Sojka, Tshekki.
Yleisöä: 982.

Linkit:
Suomi–Ruotsi-ottelun kuvat
Suomen tytöt tasapeliin Ruotsia vastaan – ”Vielä jäi piippuun”
Suomen ja Ruotsin nuorten maajoukkueet vastakkain Espoossa – näin seuraat otteluita

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Jamppa
07/02/2016
Kyllä näkyy ruotsin pojan ilmeestä pelko kun Töyrylä ajaa runkoon kiinni.
Juippi
07/02/2016
Hyvä peli pikku leijonilta. Ottaen huomioon naapurimaan kaverit olivat kaikki -97 ikäluokkaa. Ilahduttava oli katsella Suomen suojalasi poikein otteita kentällä.
Niilo
07/02/2016
Toi funseatin palvelu on suuri vitsi. Voisiko joku oikeasti tehdä asiat helpommin - vai halutaanko oikeasti jonkun seuraavan pelejä?
Eläkeläinen
07/02/2016
Miksi Suomi ei ota -97 syntyneitä mukaan? Edes muutamaa kovaa?
Heikki
07/02/2016
Samaa kysyttiin kaksi vuotta sitten. Vastaus saatiin viime toukokuussa Helsinborgissa.
Nemo
07/02/2016
Ruotsalaiset antavat vuorollaan jokaiselle ikäluokalle reilun mahdollisuuden pelata maaotteluja ja edustaa maataan. Nuorille tämän tason tapahtumia on vähän, joten Suomen malli vie useilta parittomina vuosina syntyneiltä epäoikeudenmukaisesti yhden ison tavoitteen kehittymispolulta. Finnkampeniin olisi voinut nousta sellaisia -97 ikäisiä jotka eivät vielä viime kisoissa olleet kypsiä mutta olisivat maajoukkueeseen päästyään pelanneet suurella sydämellä naapurimaan parhaita vastaan. Nyt systeemi kaventaa pelaajapolkua ikävästi.
Heikki
07/02/2016
Menepä Nemo tuolla sosiaalipallo-mentaliteetilla rakentamaan kahden vuoden projekti jolla pitäisi voittaa Maailmanmestaruus. Ensimmäinen vuosi täysin hukkaan ja yhdessä vuodessa pitäisi saada ryhmä ja pelitapa toimimaan mestaruuden arvoisesti. Mitä kansa haluaa? Isolle ryhmälle kiva kiva pelejä vai oikean tavan tavoitella nuorten suurinta saavutusta. Itsehän nautin voitoista. En siitä, että isien ja äitien kullannuput pääsee kaikki pelailemaan.
tuhnu
08/02/2016
Heikkiä kompaten, jotta mitä noita -97 tuolla enää peluuttaan, kun eivät voi enää seuraaviin kisoihin osallistua kuitenkaan. Hienoa oli katsella lasipäistä junnuosastoa ja täytyy todeta Rantalan olleen kyllä Suomen paras molempina päivinä, vaikkei ekassa pelissä pisteitä ropissutkaan. Kentän paras oli ylivoimaisesti Ruotsin #19 Simon Götz, jonka pallovarmuus oli kyllä ilmiömäistä.

Jos nyt jokin jäi ihmetyttämään, niin muutaman Suomen pojan selvä ylipaino ja siitä johtuva suunnanmuutoshitaus näkyi selvästi. Osa "huipuista" on tainnut päästä liian helpolla säbäurallaan, eikä fysiikoiden tekeminen ole selvästikkään kiinnostanut, hesemössö kylläkin. Näin kovissa peleissä se sitten näkyy.
Pelit nähneenä
09/02/2016
Ei kyllä Rantala ollut kumpanakaan päivänä se "Suomen paras" pelaaja, erittäin hyvä kyllä mutta tuon tittelin Lauantaina vei Lindstedt, Saarentola, Remes ja Sunnuntaina Jalo, Sorvali ja Rekilä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.