Ulkomaat

Sveitsin puolivälierissä herkkupala – viime kauden finalistit kohtaavat

26.02.
2016
0 Kommenttia
4
Ulkomaat
Esa Jussila (oik.) ja Janne Hulmi (2. oik.) kohtaavat kovimman mahdollisen haasteen puolivälierissä. Kuva: Erwin Keller / unihockey.ch.

Esa Jussila (oik.) ja Janne Hulmi (2. oik.) kohtaavat kovimman mahdollisen haasteen puolivälierissä. Kuva: Erwin Keller / unihockey.ch.

Sveitsissä salibandykausi on saatu jo pudotuspelivaiheeseen. Tänä viikonloppuna pelataan ensimmäiset kaksi ottelua per sarja, mutta cup-finaalin takia pudotuspelisarjat jatkuvat vasta lähempänä maaliskuun puoltaväliä ja pakettiin koko homma saadaan pakettiin 30.4. superfinaalissa. Puolivälierät ja välierät mennään ”paras seitsemästä”-formaatilla.

Runkosarja saatiin päätökseen viime viikonvaihteessa ja lopputulos oli suhteellisen odotettu. Suurin yllätys oli viime kauden finalistin Alligator Malansin romahtaminen runkosarjan seitsemännelle sijalle. Malans on loppukaudesta piristynyt eikä Esa Jussilan siirtyminen joukkueen peräsimeen vuodenvaihteen jälkeen ainakaan menoa ole heikentänyt. Runkosarjan voiton nappasi Floorball Köniz kestomenestyjä Wiler-Ersigenin pelattua heikomman jakson heti Champions Cupin jälkeen. Könizin meno on ollut vakuuttavaa eikä joukkue ole hävinnyt sitten lokakuun puolenvälin.

Suomalaispelaajista vahvimmin esiintyi runkosarjassa Joonas Pylsy, joka taisteli pistepörssin voitosta aina viimeiselle kierrokselle asti, mutta jäi kuitenkin kakkoseksi Grunenmattin Simon Flühmannin tehtyä viimeisellä kierroksella vaatimattomat 4+3 –tehot joukkueensa hävitessä Malansille 12-7. Pistepörssin jaetulta sijalta 6 löytyy vahvan kauden pelannut Jami Manninen ja Top 20:een suomalaisista mahtuivat vielä Rychenbergin Mikko Hautaniemi (18.) ja Usterin Markus Kulmala (19.). Kulmala pelasi todella vahvan loppukauden, mutta ei pystynyt nostamaan Usteria pudotuspeleihin.

Janne Hulmi ja Jyri Järvinen ovat kauden aikana kärsineet pitkäaikaisemmista loukkaantumisista. Miilunpalon edustama Kloten-Bulach Jets yllätti etenkin loppukaudella kaikki nousemalla Usterin ja Grunenmattin ohi pudotuspeleihin. Kooveessa pakin tontilla nähty Churin Tuomas Aho pelasi runkosarjan peleissä sentterinä.

Markus Kulmala (oik.) ei selviytynyt Usterin kanssa playoffeihin. Kuva: Severin Binkert / Unihockey.ch

Markus Kulmala (oik.) ei selviytynyt Usterin kanssa playoffeihin. Kuva: Severin Binkert / Unihockey.ch

Suomalaisten pistepörssi (ensimmäisenä sijoitus kokonaisuudessaan, vahvennettuna ne pelaajat, jotka jatkavat pudotuspeleihin):

2. Joonas Pylsy, Tigers Langnau 27+29=56
6. Jami Manninen, SV Wiler-Ersigen 23+20=43

18 Mikko Hautaniemi, HC Rychenberg Winterthur 18+17=35
19 Markus Kulmala, UHC Uster 19+15=34
34 Niklas Niiranen, HC Rychenberg Winterthur 14+14=28
44 Kari Koskelainen, HC Rychenberg Winterthur 9+14=23
46 Tuomas Aho, Chur Unihockey 9+13=22

51 Riku Laaksonen, Waldkirch-St. Gallen 15+3=18
55 Matti Taurama, UHC Thun 7+11=18
62 Ilkka Mäkipää, Tigers Langnau 5+12=17
65 Janne Hulmi, UHC Alligator Malans 8+8=16
67 Tatu Väänänen, SV Wiler-Ersigen 5+11=16
87 Riku Kekkonen, SV Wiler-Ersigen 6+7=13

99 Markus Lajunen, Waldkirch-St. Gallen 4+7=11
135 Juho Miilunpalo, Kloten-Bülach Jets 3+4=7
144 Jyri Järvinen, UHC Uster 3+3=6

Lopullinen sarjataulukko:
1. Floorball Köniz 180-95 57
2. SV Wiler-Ersigen 161-99 51
3. Grasshopper Club Zürich 166-109 50
4. HC Rychenberg 144-117 46
5. Tigers Langnau 166-124 41
6. Chur Unihockey 128-130 39
7. UHC Alligator Malans 125-114 37
8. Kloten-Bülach Jets 85-146 22
——————————————
9. UHC Grünenmatt 139-174 18
10. UHC Uster 114-160 14
11. Waldkirch-St. Gallen 92-149 13
12. UHC Thun 90-173 8

Pudotuspeliparit:
Köniz – Kloten-Bulach Jets
SV Wiler Ersigen – Alligator Malans
GC Zurich – Chur
HC Rychenberg – Tigers Langnau

Puolivälierien runkopäivät:
27.2., 28.2., 8.-10.3., 12.3., 13.3.,19.3. ja 20.3.

Välierät:

28.3., 2.4., 3.4., 9.4., 10.4., 16.4. ja 17.4.

Köniz – Kloten-Bulach Jets
Klotenilta kaivataan todellista jättiyllätystä, mikäli se haluaa voittaa sarjassa edes yhden ottelun. Könizin meno on ollut vahvaa runkosarjassa ja keskinäiset kohtaamiset se voitti 10-4 ja 14-2. Kloten nousi kuitenkin pudotuspeleihin ottamalla tärkeitä voittoja loppukaudesta, joten pienen pieni yllätysmomentti löytyy. Pitkässä sarjassa on vaikea uskoa, että joukkue pystyisi Köniziä yllättämään.

Klotenilta puuttuvat huippumaalintekijät ja se tekikin kaudella vähiten maaleja koko NLA:ssa. Erittäin tiivis puolustus on elintärkeää Klotenille, mikäli se haaveilee otteluvoitoista puolivälierissä. Könizin hyökkäyskalusto Manuel Maurerin, Nino Wältin ja sarjan toiseksi tehokkaimman ruotsalaisen, Jens Frejdin, johdolla hoitaa maalinteon. Klotenille pudotuspeleihin nousu oli mainio suoritus, mutta sen pitemmälle rahkeet eivät tällä kaudella kanna.

Pääkallo.fi:n arvio:
Köniz jatkoon voitoin 4-0.

Riku Kekkosen Wiler pelaa finaaliuusinnan jo puolivälierissä. Kuva: Erwin Keller / Unihockey.ch

Riku Kekkosen Wiler pelaa finaaliuusinnan jo puolivälierissä. Kuva: Erwin Keller / Unihockey.ch

SV Wiler Ersigen – Alligator Malans
Viime vuoden finalistit kohtaavat tänä vuonna jo puolivälierävaiheessa. Malans pelasi heikon alkukauden, mutta nosti tasoaan kevättä kohti. Wilerin materiaali on laaja ja joukkue pelasi vahvan loppukauden, mutta ei pystynyt kaatamaan Köniziä kamppailussa runkosarjan voitosta. Malansia vastaan Wiler otti kaksi voittoa, toiseksi viimeisellä kierroksella lukemin 6-3 ja syksyllä 4-2.

Malansin valmentajaksi vuodenvaihteen jälkeen siirtynyt Esa Jussila on saanut joukkueen hyvään iskuun ja joukkue voi yllättää etenkin ottelusarjan ensimmäisissä peleissä. Janne Hulmi on päässyt takaisin Malansin kokoonpanoon ja Suomessa pudotuspelien voittamiseen tottunut Hulmi voi tuoda Malansin peliin tarvittavaa ryhtiä. Wilerin vahva voittamisen kulttuuri, Tatu Väänäsen johtama puolustus ja Jami Mannisen sekä Hofbauerin veljesten tähdittämä hyökkäys taitaa kuitenkin viedä voiton tässä sarjassa.

Pääkallo.fi:n arvio:
Wiler jatkoon voitoin 4-2.

Churin täytyy pitää tämä herra kurissa mieliäkseen jatkoon. Kuva: Wilfried Hinz / Unihockey.ch

Churin täytyy pitää tämä herra kurissa mieliäkseen jatkoon. Kuva: Wilfried Hinz / Unihockey.ch

GC Zürich – Chur Unihockey
Grasshoppers Club Zürichin kausi päättyi viime vuonna pettymykseen ja tänä vuonna näyttöhaluja varmasti riittää. Joukkueen puolustus ei ole aivan sarjan huippua, mutta Kim Nilssonin ja Nico Scalvinonin tähdittämä hyökkäys on todella vaarallinen. Pascal Maier maalipuiden välissä on huippuvahti ja kun Churin maalintekijät kokeneen Jan Binggelin jälkeen ovat puuttuneet, on otteluparissa etu zürichiläisillä. Keskinäiset ottelut runkosarjassa menivät Grasshoppersille alkukaudesta 8-5 ja toiseksi viimeisellä kierroksella 6-5. Chur pelasi sarjan tasaisen varmasti voittamalla keskikastin joukkueita, mutta ei pystynyt yllättämään sarjan kärkijoukkueita.

Chur kykenee yllätykseen, mikäli onnistuu puolustuspäässä Christoph Camenischin johdolla. Maalivahtien onnistuminen on tärkeää ja selkeän ykkösvahdin puute voi olla Churin heikkoutena. Maalintekotehoja voi odottaa vahvan kauden pelanneelta Sebastian Gafvelinilta ja toiselta ruotsalaiselta Victor Ferraresilta. Zürich odottaa onnistumisia hyökkäyspäässä isoilta tähdiltään ja pyrkii välttämään viimevuotisen kohtalonsa pudotuspelien tuodessa vastustajalle tarkkuutta puolustuspeliin. Churin on onnistuttava kaikilla kolmella kentällä puolustuspäässä, jos mielivät parista jatkoon.

Pääkallo.fi:n arvio:
Zürich jatkoon voitoin 4-2.

Joonas Pylsy on tehnyt tällä kaudella hurjat tehot Sveitsin pääsarjassa. Kuva: Wilfried Hinz / Unihockey.ch.

Joonas Pylsy on tehnyt tällä kaudella hurjat tehot Sveitsin pääsarjassa. Kuva: Wilfried Hinz / Unihockey.ch.

HC Rychenberg – Tigers Langnau
Tästä parista voi jatkoon mennä kumpi tahansa, sillä joukkueet pelasivat tasavahvasti koko kauden. Rychenberg keikkui jopa sarjan piikkipaikalla syksyllä, mutta pieni ailahtelu kauden aikana pudotti joukkueen sijalle neljä. Rychenbergistä ei löydy aivan yhtä vahvoja yksilöitä kuin Langnaun Joonas Pylsy, Simon Stucki tai Ivan Brechbuhl mutta suomalaiskolmikolta Mikko Hautaniemi, Kari Koskelainen ja Niklas Niiranen voi odottaa vahvaa panosta. Tämä pari on varsinainen ”suomalaisskaba”, kun kentällä nähdään viisi suomalaista. Runkosarjassa molemmat ottivat kotivoiton, joten siinäkin mielessä puntit ovat tasan.

Mikäli Rychenberg saa Langnaun hyökkäyksen kuriin ja kaikille kolmelle ketjulleen onnistumisia, niin sarja kääntyy heille. Tuon osalta avainroolissa voi olla TPS:ssäkin esiintynyt Michal Podhrasky, joka on pelannut hyvän kauden. Langnaun menestys lepää tiiviin puolustuspelin, sekä kärkiyksilöiden varassa ja onnistuessaan Joonas Pylsy voi kantaa joukkueen tänä vuonna välieriin tästä otteluparista. Päädytään kuitenkin siihen, että Rychenberg voittaa sarjan kotiedun avulla niukasti.

Pääkallo.fi:n arvio:
Rychenberg jatkoon 4-3.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.