Maajoukkueet

Teurastus alkoi heti MM-karsinnoissa – tulos 35–0, 123 laukausta maalia kohti

02.02.
2016
16 Kommenttia
2
Maajoukkueet
Tshekki ei säästellyt maalinteon kanssa Liechtensteinia vastaan. Tässä syntyy yksi Martin Tokosin (20) kahdeksasta maalista. Kuva: IFF

Tshekki ei säästellyt maalinteon kanssa Liechtensteinia vastaan. Tässä syntyy yksi Martin Tokosin (20) kahdeksasta maalista. Kuva: IFF

Tiistaina käynnistyneissä salibandyn miesten MM-karsinnoissa nähtiin heti murskavoitto. Lajin suurmaa Tshekki voitti 4-lohkon kamppailussa Liechtensteinin peräti maalein 35–0.

Sloveniassa pelatussa ottelussa Liechtenstein vaihtoi kahdesti maalivahtia, ja yhteensä Pascal Müllerille ja Niclas Selelle kirjattiin 60 minuutin aikana hurjat 88 torjuntaa. Maalit mukaan laskettuna tshekkiläiset laukoivat ottelussa 123 kertaa maalia kohti.

Tshekin tahti ei edes hyytynyt ottelun aikana, sillä joukkue iski ensimmäisessä erässä 12, toisessa 11 ja kolmannessa jälleen 12 maalia.

Kovimmasta pistepotista vastasi Tshekin hyökkääjä Martin Tokos, joka iski kahdeksan maalia ja tarjoili kolme maaliin johtanutta syöttöä.

Murskajaiset tuskin jäivät tiistain otteluihin näissä MM-karsinnoissa. Suomi aloittaa omat karsintansa keskiviikkona Tallinnassa.

Linkki: Liechtenstein–Tshekki-ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Turhautunut
02/02/2016
Tässä on laji joka tapaa itseään sitkeästi...
Kultaset kädet
02/02/2016
Miksi Suomi, Ruotsi, Sveitsi ja Tsekki edes pelaa MM- karsintoja?
Junnu#8
02/02/2016
Kultaset kädet hyvä kysymys. Onhan se tietysti mukava parannella maju pistepörssiä:D Ei kyseiset pelit palvele lajia juuri mitenkään. Tai voi ehkä kokeilujoukkueella mennä. Hoitaa kisapaikka. Ja saada uusille pelaajille elämyksiä kokemuksia.
Kukkuu
02/02/2016
Mutta pienemmät maat näkevät minkälaista pelin kuuluuisi olla, ja täten laji pidemmällä aikavälillä kasvaa?
Kultaiset kädet
03/02/2016
Junnu#8 Käytännössä nämä lajin 4 isoa maata pääsisi 1- divari/A- juniori joukkueilla kisoihin. Laji kärsii enemmän näistä murskajaisista. Lajiin voisi tehdä samanlaisen jaon, kuin jääkiekossa eli MM taso jaettu A ja B sarjaan lajin maat voivat kehittyä ja voittaa näin saaden positiivista julkisuutta maailman laajuisesti.
ET soittaa kotiin
03/02/2016
Mitähän tuo tulos vastaa jalkapallon puolella? 5-0?
Fani
03/02/2016
Samanlainen tilanne on kun Suomen futismaajoukue karsii MM- kisoihin, tasoero on valtava mutta stadion täynnä yleisöä haluaa nähdä suomessakin maailman tähtiä.
Näihin karsintaturnauksiin voisi tuoda viihdyttäviä elementtejä lisäämään yleisön mielenkintoa lajia kohtaan.
Kaikesta huolimatta olisi mukava seurata pelejä striimin kautta, toivottavasti toimii..
harri
03/02/2016
Maailman suurimman palloilulajin jalkapallon em-karsinnoissa Saksa, Irlanti ja Puola kaikki kylvettivät Gibraltaria 7 maalin voitoilla. Lajin maalimääriin suhteutettuna aika rumia lukemia, mutta silti edes Saksa ei pääse suoraan kisoihin ilman karsintoja.
Eiköhän ne salibandynkin tasoerot ajan myötä pienenevät, toivottavasti 10 vuoden päästä Liechtenstein häviää näitä pelejä enää 10 maalilla.
Herranjumala :D
03/02/2016
Vertaako täällä ihan tosissaan jotkut näitä säbäkarsintojen tuloksia, futiksen mm/em -karsintojen tuloksiin. :D järki käteen..
Fani
03/02/2016
Voidaan hyvin verrata salibandyä ja jalkapalloa suomalaisittain.
Futis in maailman suostuin urheilulaji ja Suomi on Fiafan rankigingin mukaa 44. eikä siis pääse koskaan pelaamaan MM kisoihin vaikka lajilla on rekisteröityjä pelaajia 127 000 Suomessa.
Salibandyn maajoukkue on neljän parhaan joukossa rankingingissä ja pelaa aina maailmanmestaruudesta, lajilla on kolmanneksi eniten rekisteröityjä pelaajia Suomessa ja on edelleen kasvussa.
Kansainvälisessä jalkapallossa liikkuu iso raha, miljadit, koruptio ja skadaalit
Kansainväisessä salibandyssä ei ole kysymys rahasta vaan aidosta joukkueurheilusta josssa ei ole skandaaleja vaan puhdasta urheilun iloa.
No ei
03/02/2016
35-0 ei ole urheilun iloa vaan täysin tarpeetonta nöyryyttämistä. Ei nämä maat ja niiden sb ole mihinkään kehittyneet vaikka ottavat toistuvasti pataan tällaisilla numeroilla.
Olympialaiset
03/02/2016
Täältä tullaan, oletteko valmiina?
Junnu#8
03/02/2016
Kultaiset Kädet hyviä pointteja. Itekin päässäni pyörittelin jotakin samanlaista visiota.
jalka pallo yhteis kunta
03/02/2016
Fanille: Belgia oli 2009 Fifarankingin sijalla 66. Nyt 1. Miten kommenttisi liittyy siihen pääseekö Suomi MM kisoihin koskaan, jos on tällä hetkellä sijalla 44? Mitä näihin karsintoihin tulee, niin Ruotsin, Suomen, Sveitsin ja Tshekin mukana oleminen on yhtä turhaa kuin tämän lajin vertaaminen suoraan jalkapalloon. Esim Latvia, Norja jne antavat jo aivan liian kovan vastuksen näille pikkumaille, mutta jostain tätä lajia on eteenpäin vietävä kansainvälisesti.
Herra 68
03/02/2016
Mitä, haloo, kuvan mukaan MM- karsintaa parketilla? Ollaanko palattu ysärille?
S7
03/02/2016
Joopa joo Belgia oli mitä oli, mutta jos vähänkään tietää menneisyyttä, niin aika eri sarjan fudismaa kuin Suomi. Heillä on ihan oikeita seurajoukkueita ja perinteisiä sellaisia, meillä HJK ja ynnä muut. Ja joo ei varmaan suoraan verrannollista ole fudiksen kanssa, mutta kyllä tossa pointtinsa on. Ja eihän Suomi ole edes EM-kisoihin päässyt, mihin pitäisi olla helpompaa mennä kuin MM-kisoihin... Sinällään onhan tämmöiset karsinnat vähän niin ja näin...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.