Divarit

Tor-hyökkääjä kaatoi kärkijoukkueen ajassa 59.54 ja varmisti Loviisalle sarjapaikan – katso sunnuntain salibandytulokset

21.02.
2016
5 Kommenttia
1
Divarit
Jonas Hällfors (15) käynnisti sunnuntaina Loviisan Torin säilymisjuhlat. Arkistokuva: Jari Turunen

Jonas Hällfors (15) käynnisti sunnuntaina Loviisan Torin säilymisjuhlat. Arkistokuva: Jari Turunen

Hyökkääjä Jonas Hällfors varmisti sunnuntaisella voittomaalillaan, että Loviisassa pelataan miesten Divaria myös ensi kaudella. Loviisan Tor kaatoi sarjakärki LaSB:n maalein 7–6, ja ottelun viimeinen osuma nähtiin, kun kolmatta erää oli pelaamatta ainoastaan kuusi sekuntia.

LaSB olisi voitolla pystynyt varmistamaan Divarin runkosarjan voiton, mutta Heikki Hätösen 6–6-tilanteessa ottama jäähy koitui lammilaisten kohtaloksi. Digitaalit pysähtyivät aikaan 59.54, kun Hällfors iski ylivoimalla pallon LaSB-maalivahti Kaapo Kettusen selän taakse.

Vaikean kauden jälkeen loviisalaisjoukkueessa voidaan huokaista helpotuksesta, sillä viikon päästä pelattavalla viimeisellä kierroksella Torilla ei ole enää vaaraa pudota sarjaporrasta alemmas. LaSB-voiton myötä Tor nousi 22 pisteeseen ja ohitti samalla sarjataulukossa Erä Akatemian.

Torin voitto tiesi samalla myös sitä, että oululaisjoukkue Kellon Lyönti tippuu varmasti 2. divisioonaan ensi kaudeksi. Saman kohtalon kokee myös SBS Wirmo, joka ei pystynyt hakemaan pakkovoittoa SB Welhoilta.

Sunnuntaina varmistui myös, että SB Vaasa jatkaa pelejään Divarin pudotuspeleissä. Sipoon ÅIF kaatui Vaasassa lukemin 7–5, ja näin ollen vaasalaisjoukkue nousi sarjataulukossa neljänneksi ennen viimeistä kierrosta.

Divarin viimeisellä kierroksella riittää taistelua niin viimeisestä pudotuspelipaikasta kuin myös playoffien kotieduista.

Raumalla pelatussa miesten Salibandyliigan ottelussa Tapanilan Erä sai heikon alun SalBaa vastaan. Avauserän jälkeen raumalainen kotijoukkue johti kamppailua jo 3–0. Helsinkiläisjoukkue teki kuitenkin ryhtiliikkeen toisessa erässä ja meni Iiro Lankisen illan toisella maalilla 4–6-johtoon. Erä pääsi päätöserässä turvalliselle karkumatkalle, eivätkä SalBan kavennusmaalit enää nostaneet raumalaisia taistelemaan pisteistä. Loppunumerot kirjattiin Erälle maalein 6–8.

Lankinen oli joukkueensa tehokkain pisteillä 2+1. SalBan puolustaja Joni Peltola sen sijaan hurjasteli 4+1-tehoilla.

Lappeenrannan NST ja tamperelainen Koovee kohtasivat naisten liigan kärkipään ottelussa. Liigassa toisena oleva NST oli vahvan kolmannen erän ansiosta parempi lopulta maalein 8–5. Ottelun pistekuningatar oli kotijoukkueen Jaana Lirkki, joka iski kolme maalia ja teki esityön vielä yhteen joukkueensa maaliin. Kooveen tähtihyökkääjä Veera Kauppi vietti kolmen tehopisteen (2+1) iltaa. Koovee on nyt tasapisteissä kolmantena olevan SB-Pron kanssa.

Miesten Salibandyliiga:
17.00 SalBa-Erä 6–8 Ottelutilastot
18.00 M-Team-Classic 2-3 Ottelutilastot Juhani Järvenpään ottelukuvat

Naisten Salibandyliiga:
14.00 SB-Pro-Crackers 9-2 Ottelutilastot
14.00 Happee-M-Team 3-10 Ottelutilastot
15.00 JoKa-PSS 1-7 Ottelutilastot
18.00 NST-Koovee 8-5 Ottelutilastot

Miesten Divari:
15.00 KeLy-PirPi 8-6 Ottelutilastot
16.00 LNM-Blue Fox 4-4 Ottelutilastot
16.00 SB Vaasa-ÅIF 7-5 Ottelutilastot
17.00 Loviisan Tor-LaSB 7-6 Ottelutilastot
18.00 SB Welhot-SBS Wirmo 7-4 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Kallavesi
21/02/2016
Samalla on sinettii vaille varmaa, ettei Joensuun Salibandy pelaa pleijareissa.
MIKKO IMMONEN / SBS WIRMO
21/02/2016
Onnittelut Welhoille tämän päivän voitosta. Ja Loviisalle ja Erä Akatemialle sarjapaikan varmistamisesta. Ja tasapuolisesti kaikille kahdeksan sakkiin yltäville tsemppiä pudotuspeleihin.
Tsempit Mikolle ja Wirmolle
21/02/2016
Uutta matoo koukkuun ja tähtäin vuoden päästä nousujuhliin
Viikatemies
22/02/2016
Wirmo vois vielä antaa Josballe mahollisuuden taistella pleijaripaikasta voittamalla viimeisessä, merkityksettömässä pelissään ÅIF:n. Ja samalla Jojensuun pojat peittoaa BlueFoxin yli viidellä maalilla. Saatais näin pleijareihin maakunnista lissää edustusta. Pietään peukkuja!

Mutta niittarit pelaa pleijareissa, se on varmaa. Tulee olemaan tulevalle vastustajalle (toivottavasti SBVaasa tai Bluefox) tiukka paikka ottaa kaks voittoa, sen verran hyvin poijat pelaa. Uusikaarlepyyn siniketut oli ajoittain hätää kärsimässä sunnuntaina, ekan erä tolpat ja ylärimat sisään, niin olisi lopputulos ollut toinen... Oli viihdyttävä, fyysinen ottelu kaikkinensa, pleijari tunnelmaa jo. Hyvä LNM!
Viikatemiehelle
22/02/2016
Eiks Wirmolla ole merkityksetön peli? Ja samaan aikaan Asm ja Bsm TPS-junnuilla on merkityksellisiä pelejä. Luuletko että pelaavat Åif vastaan - vaiko tärkeitä nuorten pelejä?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.