Tuoreen liiganousijan valmentaja toistaiseksi tappiottomasta kaudesta: ”En olisi uskonut”

SSRA:n valmentaja Jani Laukko on ollut jokaisella kaudella mukana nostamassa joukkuetta sarjaporrasta ylemmäs. Kuva: Jari Turunen

SSRA:n valmentaja Jani Laukko on ollut jokaisella kaudella mukana nostamassa joukkuetta sarjaporrasta ylemmäs. Kuva: Jari Turunen
SSRA:n valmentaja Jani Laukko on ollut jokaisella kaudella mukana nostamassa joukkuetta sarjaporrasta ylemmäs. Kuva: Jari Turunen

Oululainen SS Rankat Ankat varmisti sunnuntaina naisten 1. divisioonan voiton ja samalla nousun ensi kauden Salibandyliigaan. Pääkallo.fi:n tavoittama valmentaja Jani Laukko tunnelmoi onnistunutta tavoitetta ja summasi kautta.

– Kyllä on siistit fiilikset, ei voi muuta sanoa. Tavoite on täytetty ja saimme vielä kotona varmistaa nousun, onnellisen kuuloinen Laukko aloitti.

Rankat Ankat ilmoitti ennen kauden alkua, että se asettaa tavoitteekseen vain ja ainoastaan nousun Salibandyliigaan. Kovia paluumuuttajia riveihinsä saanut joukkue osoitti peliesityksillään, että se oli selvästi sarjan kovin porukka.

Tähän asti pelatusta 19 ottelusta joukkue on voittanut 17, eikä se ole hävinnyt vielä kertaakaan.

– Liiganousu oli meille selkeä tavoite ennen kauden alkua. Sarja on kuitenkin hyvätasoinen ja joukossa on kovia vastustajia, joten siihen nähden olen yllättynyt, miten nousu lopulta tuli. En olisi uskonut, että ilman tappioita selviäisimme tähän asti, Laukko kertasi.

Valmennus asetti pienoiseksi kysymysmerkiksi kapeahkon pelaajamateriaalin, jossa ei ollut liikaa särkymävaraa. Loukkaantumisilta ei vältytty, mutta onneakin on ollut matkassa. Pelaajien sitoutuneisuus ja esitykset saavat Laukolta puhtaat paperit.

– Edelleen olemme pelanneet liian kapealla materiaalilla tähän sarjaan. Alkukaudesta tuli sentteriosastolle loukkaantumisia, mutta ne kestettiin, joten täytyy koputtaa puuta.

– Hämeenlinnan Steelersin piti alusta asti olla meille se kaikkein kovin haastaja, sillä heillä oli kasassa melkeinpä parempi joukkue kuin liigassa pelatessaan. Satsasimme alkukaudesta heidän voittamiseen. Heidän voittaminen kotona loi uskoa sille ajatukselle, ettei meille löydy pysäyttäjää. Kaikki pelaajat ovat onnistuneet kympin suorituksella ja omaksuivat heti alussa pelitavan, joka heille myytin.

Valmentaja Laukon mukaan syy SSRA:n vahvuuteen on ollut pelaajamateriaalin tasaisuudessa. Kuva: Jari Turunen
Valmentaja Laukon mukaan syy SSRA:n vahvuuteen on ollut pelaajamateriaalin tasaisuudessa. Kuva: Jari Turunen

Laukko ei nosta onnistuneita yksilöitä liikaa esille, koska hänen mielestään Rankoilla Ankoilla on koko kauden ollut tasaiset kolme kentällistä yhden tai kahden tähtipelaajan sijaan. Joukkueen pistekärki Katja Nättilä (17+18=35) ja maalivahti Krista Määttä ovat valmentajan mukaan kuitenkin olleet joukkueelle todella arvokkaita.

Rankkojen Ankkojen tie pääsarjaan on myös omanlaisensa tuhkimotarina. Joukkue aloitti kolme vuotta sitten 3. divisioonasta ja on joka kevät noussut sarjaporrasta ylemmäs. Laukko osaa arvostaa suoritusta.

– Monen kanssa olen asiasta keskustellut, ja siisteintä tässä on mielestäni se, että koko joukkue on perustettu kolme vuotta sitten. Asia olisi eri, jos tämä olisi perinteikäs joukkue. Joka vuosi olemme sarjanousijana pystyneet nousemaan. En nyt sanoisi, että se on ainutlaatuista, mutta harvinaista ainakin.

3 comments

  1. Erona tuohon Steelersiin on se, että SSRA treenaa ja tekee töitä joka päivä, eivätkä vain luota siihen, että muutama liigapelaaja hoitaa voitot kotiin. Ero tulee siis vaatimustasosta.

  2. Juuri näin kuten yllä kirjoitettu. Toinen joukkue harjoittelee tosissaan ja toisessa salibandy on vain mukava juttu siellä parisuhdekiemuroiden seassa.

  3. Eikös SSRA:n miesten joukkue noussut myös joka vuosi sarjaportaan ylemmäs, mutta lopetti sitten koko toiminnan luovuttaessaan divaripaikan Limingalle?