Liigat

VeikkausTV-ennakko: Indians hakee revanssia Oilersista Espoon derbyssä

12.02.
2016
0 Kommenttia
2
Liigat
Indians-valmentaja Stefan Korhonen lyö jälleen napit korviin perjantaina, kun Espoon derby pelataan Otahallissa. Kuva: Salibandyliiga

Indians-valmentaja Stefan Korhonen lyö jälleen napit korviin perjantaina, kun Espoon derby pelataan Otahallissa. Kuva: Salibandyliiga

VeikkausTV:n lähetykset miesten Salibandyliigasta jatkuvat perjantai-iltana, kun kauden toisessa Espoon paikalliskamppailussa Indians ja Oilers mittelevät paremmuudesta. Oilers hamuaa runkosarjan kolmatta tilaa itselleen, kun taas Indians taistelee edelleen pudotuspelipaikasta. Oilers oli vahvempi marraskuun alussa 8-5, mutta intiaanipaidat janoavat nyt revanssia.

Lähtöasetelmat:

Tahmeahkon alkukauden jälkeen yhdeksäntenä oleva Indians on saanut juonen päästä kiinni, vaikka tammikuussa se kolmen pelin tappioputken kärsikin. Otteissa on edelleen ailahtelevuutta, ja siitä osoituksena oli upeaa Happee-voittoa (9-3) seuraavana päivänä seurannut romahdus Viikinkien vieraana (12-3). Edellisen ottelun keskiviikkona se voitti M-Teamia vastaan 6-5, ja tuon ottelun voittaminen oli edellytys sille, että kisa pudotuspelipaikasta voi vielä jatkua.

Marek Öigen paluu ennen kauden alkua melko heikoksi arvioidulle maalivahtiosastolle Mikko Kirvesniemen aisapariksi on tasapainottanut ja rauhoittanut alakerran pelaamista, ja myös Kirvesniemen otteet ovat parantuneet alkukaudesta. Indiansin loppuohjelma on Oilers-pelin jälkeen melko vieraspainotteinen, ja se pelaa kotona enää NST:tä vastaan. Loput neljä ottelua menevät reissun päällä, kun TPS, Koovee, Nokian KrP sekä SPV isännöivät ”Heimoa”.

Indians on pystynyt kellistämään kotonaan niin Viikingit, SPV:n kuin Happeenkin, mutta toisaalta taas TPS, Nokian KrP ja OLS ovat kukin käyneet hakemassa pisteet Espoosta. Nyt Indians metsästää jälleen yhtä isoa päänahkaa Otahallissa, kun se kaikkein rakkain vihollinen Tapiolasta saapuu kylään. Mahdollisia pudotuspelejä ajatellen Oilersin kaataminen auttaisi taas merkittävästi tavoitteessa.

Kuten Indiansillekin, myös Oilersille kyseessä on äärimmäisen tärkeä ottelu niin sarjatilanteen kuin Espoon paikallisherruudenkin kannalta. Ennen joulua ja vielä sen jälkeenkin kahdessa pelissä joukkueella oli meneillään vaisumpi vaihe, ja viidestä pelistä tuli vain yksi jatkoaikavoitto Erän vieraana. Kolmen kotivoiton myötä pelaaminen on taas löytänyt uomiaan, ja Tapiolasta ovat saaneet poistua pää painuksissa perätysten NST, Viikingit sekä viimeisimpänä M-Team.

Syksyllä hyvin toimineesta puolustussapluunasta varastettiin muutamassa ottelussa tappioputken aikana, mutta nyt Akseli Ahtiaisen johtama valmennusryhmä on saanut joko miellyttävin tai vähemmän miellyttävin keinoin iskostettua periaatteet taas syvälle pelaajien kaaliin. Oilers voi edelleenkin voittaa pelejä hyökkäämällä runkosarjassa, mutta sen on opittava siihen, että jos se mielii nostella pyttyä Hartwall Arenan kattoa kohti 16.4., kukaan ei voi oikoa joukkueen puolustusperiaatteiden osalta pätkääkään.

Joukkue on nyt kolmannella sijalla, jonka se varmasti haluaa pitää välttääkseen puolivälierissä SPV:n. Hallitsevaa mestaria tuskin haluaa ailahdelleesta kaudesta huolimatta valita vastustajakseen kukaan sillä oletuksella, että se valittavien ryhmien joukkoon jää. Oilers kohtaa Indians-ottelun jälkeen vielä kotonaan TPS:n ja SPV:n sekä matkustaa Nokian KrP:n ja SalBan vieraaksi. Nappaamalla Indiansilta voiton kolmas sija on taas vähän lähempänä toteutumista.

Kuumat ja kylmät:

Markus Markkolan oltua jo pitkään poissa Indiansin kippari Valtteri Kainulainen johtaa melko odotetustikin joukkueen sisäistä pistepörssiä 30 pisteellään, mutta kauden hahmo on silti ollut ehdottomasti maali- ja piste-ennätyksensä jo komeasti uusiksi laittanut sentteri Mikael Sievänen. 20 maalia yhtä moneen peliin on loistava suoritus ja tasonnosto pelaajalta, joka kahdella edellisellä kaudella teki yhteensä 14 maalia. Keskiviikkoisessa M-Team-voitossakin Sieväsellä oli suuri rooli, kun hattutempun kaksi jälkimmäistä maalia syntyivät kolmannessa erässä tärkeillä hetkillä.

Puolustaja Santeri Toropaisen kaksi ensimmäistä liigakautta olivat huimia, kun maaliverkko pöllähti yhteensä 35 kertaa. Tämä kausi ei ole pisteiden valossa lähtenyt lentoon aiemmin nähdyllä tavalla missään vaiheessa, ja 12 pistettä sekä plusmiinus -11 tuskin tyydyttävät valmennusta tai pelaajaa itseään. Kahden syöttöpisteen ilta keskiviikkona oli jo merkki paremmasta.

Maajoukkueen mukaan MM-karsintoihin varasijalta noussut Casper Pfitzner on tehnyt tällä kaudella hänelle epätyypillisesti vasta 9 maalia, mutta syöttöjä on kertynyt mukavasti 22. Ennen taukoa M-Team-ottelussa hän oli röyhkeä ja pohjusti kolme tärkeää maalia isännille. Aiemmin riesana olleet turhat jäähyt ovat jääneet myös vähemmälle. Tallinnassa MM-karsinnoissa tulleen pienen kolhun ei pitäisi olla pelaamisen esteenä perjantaina. Myös tutun tutkaparin Perttu Pajukosken esityksessä (2+1) ennen taukoa oli aistittavissa, että kevätkunto olisi pikkuhiljaa löytymässä.

Oilersin paras pistemies Sylvester Raikamo on naputellut 33 pinnaa ja plusmiinuskin on 11 plussan paremmalla puolella, mutta parissa edellisessä pelaamassaan ottelussa osumia ei ole joukkueen voitoista huolimatta syntynyt. Löytyykö Tupla-paidan maalivire jälleen paikallisderbyssä?

Yhteinen historia:

Meneillään on kolmas kausi, kun joukkueet kohtaavat toisensa liigatasolla. Ensimmäisellä kaudella Oilers oli parempi molemmissa peleissä, mutta viime kaudella Indians nipisti niukat voitot maalirikkaista otteluista 8-7 ja 9-8. Tällä kaudella ensimmäinen peli meni Ylen TV-kameroiden edessä Oilersille 8-5, kun Indiansin kiri käynnistyi auttamatta liian myöhään.

Taistelupari:

Mikko Kirvesniemi, Indians – Joonas Kaltiainen, Oilers

Maalivahtipeli näyttelee myös perjantaina suurta roolia, ja mikäli Indians haluaa tulivoimaisen Oilers-hyökkäyksen tylsyttää ja pysäyttää, vaaditaan Kirvesniemeltä onnistunutta iltapuhdetta. Reippaan vuoden vanhempi, vuoden alussa 23 vuotta täyttänyt Kaltiainen on pitänyt Oilersia pystyssä useana iltana, eikä joukkueen ole tarvinnut haikailla loukkaantuneen Tomi Ikosen perään, joten paremman maalivahdin joukkue on erittäin kliseisesti vahvoilla.

Kokoonpanot:

Indiansin tähtihyökkääjä Markus Markkola on pelannut tällä kaudella vasta yhdeksän ottelua, eikä häntä nähtäne perjantainakaan kaukalossa. Myös Sami Niskanen on ollut sivussa lähes koko kauden, ja Miika Mertaniemenkin pelit ovat jääneet vähiin.

Oilersin primus motor, pelintekijä Oscar Hänninen on ollut sivussa pitkään, ja maalivahti Tomi Ikostakaan ei ole näkynyt alkukauden jälkeen. Puolentoista viikon takaisesta M-Team-pelistä puuttuivat Rasmus Markelin, Tommi Puustinen, Markus Bollström, Matias Kaartinen ja Patrick Wardi, mutta lopullisen kokoonpanon osalta kannattaa odotella pelipäivään.

Kokoonpanot ilmestyvät tänne perjantai-iltapäivän aikana.

Edelliset ottelut:

30.1. Oilers-M-Team 8-5
22.1. Oilers-Viikingit 4-3
20.1. Oilers-NST 10-5

10.2. Indians-M-Team 6-5
24.1. Viikingit-Indians 12-3
23.1. Indians-Happee 9-3

Arvio:

Luvassa on varmasti viihdyttävä, vauhdikas ja tasainen paikallispeli, josta latausta ja tunnetta ei kummaltakaan puolelta puutu. Oilersin pelitauko on ollut pidempi kuin keskiviikkona ahkeroineen Indiansin, joten se voi näkyä etenkin ottelun alkupuolella. Indians on hyvän hengen päälle saadessaan erittäin pelirohkea ja taitava nippu, joka kykenee kellistämään minkä tahansa joukkueen etenkin kotonaan. Lähtökohtaisesti Oilersille voidaan kuitenkin heittää niukka ennakkosuosikin viitta vieraskaukalosta huolimatta. Espoon paikallisderbyissä on perinteisesti mätetty melko rutosti maaleja, eikä poikkeusta liene tälläkään kertaa luvassa.

VeikkausTV:n lähetys kamppailusta käynnistyy vähän ennen klo 18.30 alkavaa ottelua, ja live-vedon lisäksi ottelu on tuttuun tapaan myös Tulosvedon ja Pitkävedon kohteena.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.