Maajoukkueet

Vuoden 2016 MM-kisajoukkueet selvillä – Thaimaa yllätti Japanin, Jamaika tykitteli kuudella pelaajalla

16.02.
2016
5 Kommenttia
2
Maajoukkueet
Riikan vuoden 2016 MM-kisojen joukkueet ovat nyt selvillä. Arkistokuva: perwiklund.se

Riikan vuoden 2016 MM-kisojen joukkueet ovat nyt selvillä. Arkistokuva: perwiklund.se

Vaihtelevalla aikataululla helmikuun kahden ensimmäisen viikon aikana pelatut, vuoden 2016 MM-kisojen karsinnat ovat nyt valmiit ja Latvian Riikassa 3.-11. joulukuuta järjestettävien kisojen 16 joukkueen ryhmä on nyt selvillä.

Aasia-Oseanian karsintalohkossa pelattiin alkulohkovaihe ja sitten neljän joukkueen pudotuspelit, joiden finaalissa Australia löi Singaporen 5-2. Mielenkiintoista oli oman alkukarsintalohkonsa helposti voittaneen Japanin tappio ensin välieräottelussa Australialle 2-4 ja sitten pronssiottelussa Thaimaalle luvuin 1-6. Japani jäi siis kisojen ulkopuolelle ja ensimmäistä kertaa karsintoihin osallistunut Thaimaa lunasti itselleen viimeisen kisapaikan. Ruotsin kakkosdivisioonan Malmhaug KFUMissa pelaava Robin Karlsson (Pawat Thaidit) oli lohkon pistekuningas viimeisteltyään tehot 11+9=20 ja FBC Linköpingissä pelaava ketjutoveri Alexander Rinefalk nappasi kakkossijan tehoilla 7+10=17.

Amerikan lohkossa kisapaikat irtosivat vaivattomasti Kanadalle ja Yhdysvalloille. Kanada vei joukkueiden välisen kohtaamisen nimiinsä tiukasti lukemin 5-6 ja erityisesti Ottawa Blizzardin pelaajista koottu ykköskentällinen oli suuressa roolissa. Kyseisen viisikon Felix Robillard vei nimiinsä lohkon pistepörssin kärkisijan tehoilla 7+3=10. Lohkon kolmas joukkue Jamaika oli saapunut paikalle yhden maalivahdin ja kuuden pelaajan voimin ja ottikin molemmissa otteluissaan kolkot tappiolukemat 1-27.

Euroopan ykköslohkossa maailman ykkösrankattu Ruotsi oli odotetun ylivoimainen ja vei karsintalohkovoiton sirolla maalierolla 106-7. Slovakia nappasi lohkon kakkostilan lyötyään ratkaisevassa ottelussa Ladislav Galin hattutempun ansiosta Venäjän lukemin 4-7.

Euroopan kakkoslohkossa Suomi vei helposti kärkisijan neljällä voitolla – tiukin ottelu Tanskaa vastaan päättyi lukemiin 9-2. Lohkosta kisoihin selvisivät myös Viro sekä Tanska. Pääkallo.fi kertoi viime viikon maanantaina tarkemmin Suomen esityksistä karsintalohkossa.

Euroopan kolmoslohkossa Sveitsi oli selkeä lohkoykkönen ja Saksa yhtä selkeä kakkonen. Myös Puola selvitti tiensä jatkoon, vaikka Saksa löikin sen kakkossijan ratkaisseessa ottelussa luvuin 11-3. Sveitsin Emanuel Antener oli lohkon pisteykkönen tehoin 3+11=14.

Euroopan neloslohkossa Tekki vei kärkisijan neljällä voitolla, mutta kakkoseksi sijoittunut Norja oli ratkaisevassa ottelussa lähellä yllätystä. Tšekkivahti Jan Binderin huippuottelu auttoi kuitenkin ennakkosuosikin lopulta 3-5-voittoon. Lohkoa isännöinyt Slovenia oli ainoa lohkoisäntä, joka jäi karsinnoissa kisojen ulkopuolelle. Tšekki kirjautti MM-karsintojen suurinumeroisimman voiton pudottaessaan Liechtensteinin kanveesiin avausottelussaan lukemin 0-35 ja joukkueen Martin Tokoš oli Ruotsin Alexander Galante Carlstromin ohella Euroopan karsintojen pistekuningas – molemmat viimeistelivät viidessä ottelussa tehot 11+9=20.

MM2016-joukkueet ja tämänhetkiset IFF-rankingit:

Aasia-Oseania:
– Australia (16)
– Singapore (18)
– Thaimaa (35)

Amerikat:
– Kanada (13)
– Yhdysvallat (10)

Eurooppa:
– Latvia (5)
– Norja (6)
– Puola (14)
– Ruotsi (1)
– Saksa (7)
– Slovakia (9)
– Suomi (2)
– Sveitsi (3)
– Tanska (12)
– Tšekki (4)
– Viro (8)

Lue myös
Pääkallo.fi: Näin Suomi pelasi karsintalohkossaan – pistepörssi ja tähdistökentällinen sinivalkoisten juhlaa

Euroopan lohkojen MM-karsinnat paketissa – lohkoykköset kisoihin maalierolla 318-22

IFF: Teams in Men’s WFC 2016

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
Jukkisb
16/02/2016
Slovenia on kehittynyt huimin harppauksin ja voi parin vuoden päästä olla helpostikin kisoissa. Venäjän alamäki jatkuu ja nyt tuli karsiutuminen. Sama tilanne tosin oli Tanskallakin muutama vuosi sitten. Thaimaan suoritus oli myös iso yllätys.
Thaimaa
17/02/2016
Thaimaan joukkueessa monella (ellei jopa kaikilla) kuulemma maahockey taustaa, mistä oli iso apu. Periaatteessahan maalla ei ole edes vielä rankingia, sillä ranking menee kahden viimeisen WFCn mukaan ja Thaimaa osallistui nyt ensimmäistä kertaa
Jukkisb
18/02/2016
Jep. Sama maahockeytausta on monella Korealaisellakin. Hirveästi ei näkynyt leftin kavereita.
Anssi
22/02/2016
Olin paikalla katsomassa pelejä ja kyllä siellä maahockey taustaiset pelaajat oli aikalailla peleissä verkkarit päällä koska Suomalaisista ja Ruotsalaisista koostuvat pelaajat miehittivät käytännössä 2 kentällistä. Maalivahtikin tuli Ruotsista : )
ANSSI
22/02/2016
Lähinnä tarkoitin edellä tietenkin Thaimaan joukkuetta..

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.