Liigat

Yli 400 liigamaalin Juho Järvinen katosi kaukaloista vähin äänin – vieläkö nähdään paluu?

18.02.
2016
7 Kommenttia
26
Liigat
Juho Järvisen mukaan pelit eivät lopu ikinä – ei ainakaan höntsät. Kuva: Jussi Ojala

Juho Järvisen mukaan pelit eivät lopu ikinä – ei ainakaan höntsät. Kuva: Jussi Ojala

Maailmanmestaruus, kolme Suomen mestaruutta, Champions Cupin voitto sekä 361 maalia Salibandyliigan runkosarjassa ja 84 pudotuspeleissä. Siinä ovat Juho Järvisen, 33, komeat saavutukset komealta uralta – ja näihin ne tulevat luultavasti myös jäämään.

Salibandyliigan kaikkien aikojen maalipörssistä sijalta neljä löytyvä Järvinen on pitänyt vähin äänin välivuotta huippusalibandysta. Mahdollisesta lopettamisestaan hän ei ole vielä ilmoittanut.

Palataan tästä päivästä noin 11 kuukautta taaksepäin. Viime kauden päätteeksi SSV (nykyään Viikingit) juhli pronssimitaleita ja samalla Juho Järvisen päässä pyöri ajatus ”nyt tämä saattaa olla tässä”. Kymmenen kautta Salibandyliigaa SSV:n ja Hämeenlinnan Trackersin paidassa pelannut Järvinen alkoi olla henkisesti uupunut, eikä tunnollinen harjoittelija saanut enää treenaamisesta niin paljon irti kuin olisi itse halunnut.

– Pelaaminen on aina hauskaa, eikä siihen kyllästy, mutta huipputasolla oleminen vaatii niin paljon muutakin.

– Minulle on aina ollut tärkeää itsensä kehittäminen. Ehkä juuri siihen loppui motivaatio. Treenaaminen alkoi tuntua suorittamiselta, vaikkei voitonnälkä tai kunnianhimo mihinkään kadonneet, Juho Järvinen kertoo Pääkallo.fi:lle.

Maailman paras maalineduspelaaja päätti, että on aika pitää taukoa salibandysta. SSV:n manageri Kurre Westerlund antoi hänelle pitkälle kesään aikaa miettiä päätöstään, ja myös Järvisen pelaava kasvattajaseura Lammin Salibandy lähestyi maalinsylkijää Divari-tasolle varsin merkittävän tarjouksen voimin.

– Se oli hieno juttu ja kyllähän se kiinnosti, kun juuretkin ovat siellä. Asun kuitenkin Helsingissä, niin olisi ollut aikamoista matkustamista. Oli kuitenkin pakko pitää huili salibandysta, eikä se mitään huilia olisi ollut.

Lopulta hyökkääjä päätti olla tarttumatta tarjouksiin ja tyydytti maalintekonälkäänsä muun muassa pelaamalla jalkapalloa alasarjoissa.

Viime kaudella Juho Järvinen ratkaisi Cup-finaalin ajassa 62.56. Kuva: Juhani Järvenpää

Viime kaudella Juho Järvinen ratkaisi Cup-finaalin ajassa 62.56. Kuva: Juhani Järvenpää

Järvisen ja Viikinkien pronssijuhlista on nyt kulunut vajaa vuosi, eikä varsinaista paloa takaisin huipulle ole syttynyt. Hän kuitenkin myöntää, että aluksi tuntui erikoiselta, kun ei käynyt treeneissä, ”eikä nähnyt jätkiä”.

– Olen ollut pitkään kiinni tässä lajissa ja se on antanut paljon ja ottanut paljon, niin olihan se vähän outoa aluksi.

Nyt Järvisellä on ollut aikaa kaikella muulle elämässään. Hän on päässyt näkemään ystäviä salibandyn ulkopuolelta ja avovaimolle on riittänyt enemmän aikaa. Lisäksi hän on täyttänyt iltoja sekä futsal- että sählyhöntsillä.

– Pelit eivät lopu ikinä, hän painottaa.

Järvinen pitää välivuotta onnistuneena ja oikeana ratkaisuna. Hän on oppinut arvostamaan saavutettuja asioita ja huili on tullut todellakin tarpeeseen. Hyökkääjä sanoo, että jos hän on henkisesti ja fyysisesti valmis, niin paluu huipulle on mahdollinen – joskin epätodennäköinen.

– Alkaa ikääkin olla ja pitäisi tehdä paljon töitä, jos haluaisi takaisin huipulle. Kyllä tässä periaatteessa ollaan lopetettu, mutta ei sitä ikinä tiedä, Järvinen päättää.

Jos Järvistä ei huipputasolla enää nähdä, niin liiga ja katsojat jäävät kaipaamaan poikkeuksellista maaliruiskua. Harvassa ovat miehet, jotka ovat pudotuspelit mukaan lukien pelanneet liigauransa miltei 45 maalin kausikeskiarvolla.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Niko Vahtera
Niko Vahtera
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Turku / Mynämäki
Twitter: @nvahtera
Hyeena
18/02/2016
"Kato! Multa katkes maila" kova jätkä kentällä ja sen ulkopuolella
Käki53
18/02/2016
Eiköhän Kurre laula taikasanat ssv radiossa 2 viikon sisällä ja #70 on jälleen mukana pelaamassa paikasta superfinaalissa. En näkisi mitää muuta syytä tämän jutun julkaisulle.
Hapanero
18/02/2016
Salibandyn Litti Litti Litmanen! Ei ilmoita koskaan lopettavansa pelaamista, koska ei koskaan lopeta pelaamista. Ihailtava brassiasenne!
niin
18/02/2016
Ssv:n parhaita pelaajia kauttaaikojen santun tiitun forsteenin ja kilehdon lisäksi.
Tule takaisin
18/02/2016
Suomen parhaita pelaajia kautta-aikojen Santun, Tiitun, Forstenin ja Kivilehdon lisäksi.

Sitten KÄKI53:lle tiedoksi, että syitä tällaisen jutun kirjoittamiselle voi olla useitakin. Olihan muistaakseni jo jonkin aikaa sitten tiedossa, että tällainen juttu saattaisi tulla. Tällä mitään comebackia tälle kaudelle olla petaamassa
S7
18/02/2016
Mikke unohtu listalta parhaat pelaajat...
Junnu#8
18/02/2016
Ja Vienola, Perttilä, Karjalainen. Sekä eräs Tähkän Janne:D Viikinkien lajilegendoja.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.