Maajoukkueet

Yllätysvalinta naisten maajoukkueen päävalmentajaksi

19.02.
2016
6 Kommenttia
13
Maajoukkueet
Katse kohti uusia haasteita. NST:n naisten valmentamisen tämän kauden jälkeen jättävä Lasse Kurronen on naisten maajoukkueen uusi päävalmentaja. Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

Katse kohti uusia haasteita. NST:n naisten valmentamisen tämän kauden jälkeen jättävä Lasse Kurronen on naisten maajoukkueen uusi päävalmentaja. Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

Salibandyliitto on valinnut lappeenrantalaisen Lasse Kurrosen Suomen naisten salibandymaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Sopimus on 2+2-vuotinen. Salibandyliitto kertoo asiasta tiedotteessaan.

Kurronen ottaa vetovastuun Marko Pajulta, jonka kaksivuotinen pesti huipentui Tampereella viime joulukuussa pelattuihin naisten MM-kisoihin. Suomi kaatui MM-loppuottelussa Ruotsille rangaistuslaukauskisassa luvuin 4-5.

Kurrosen, 30, johdolla Suomen salibandynaiset valmistautuvat kohti joulukuussa 2017 Slovakiassa pelattavia MM-kisoja.

Lasse Kurronen on vielä suhteellisen nuori, mutta valmentajana takana on jo melkoinen määrä kausia pääsarjatasolla. Viimeiset kolme vuotta hän on toiminut lappeenrantalaisen NST:n Naisten Salibandyliigajoukkueen päävalmentajana ja sitä ennen useita kausia valmennustiimissä. Vuodesta 2014 alkaen ollut mukana alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen valmennustiimissä.

Vielä tällä hetkellä Kurronen toimii lappeenrantalaisen NST:n Naisten Salibandyliigajoukkueen päävalmentajana ja hän on mukana myös Kanadan MM-kisoihin huhtikuun lopulla matkaavan U19-tyttömaajoukkueen valmennustiimissä.

Kauden jälkeen hän jättäytyy pois niin seura- kuin ikäluokkamaajoukkueen valmentajan tehtävistä keskittyäkseen maajoukkueen päävalmentajan tehtäviin.

Salibandyliitto ei kertonut vielä naisten maajoukkueen valmennustiimin muista jäsenistä.

Lue myös Pääkallo.fi:n aiemmin tekemä pitkä haastattelu Lasse Kurrosesta:
NST-valmentaja penää naissalibandylta sitoutumista: ”Ei voi lähteä Pattayalle kesken kauden”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Yllätysvalintako?
19/02/2016
Itse en näe kovinkaan yllättävänä, kun katsoo taustoja; kokemusta löytyy liigavalmennuksen lisäksi niin 1997-tyttöjen ikäluokkavalmennuksesta sekä U-19 tyttöjen valmennuksesta. Näen ainakin itse tuossa luonnollisen jatkumon niin Lassen itsensä kannalta valmentajana, kuin myös -97 ja siitä nuorempien tyttöjen nousulle naisten majuun.

Käsittääkseni myös erittäin pidetty valmentaja pelaajien keskuudessa, joten kaikinpuolin perusteltu valinta.
ei kotiin päin
20/02/2016
Toivottavasti ei sitten vedä seuraavan MM-joukon kasaamisessa liikaa itselleen tuttuun NST-suuntaan. Viime joukkuetta kun ajattelee niin J Lirkki oli heikko jo joulukuussa, eikä nyt oikein pärjää tai tee tulosta liigassakaan, loistavalla Mäkelällä taas alkaa valitettavasti olla sitten jo ikää. Jos sieltä U19-puolelta sitten niitä uusia nimiä!
MK
20/02/2016
Kun uskaltaisi rohkeesti kokeilla uutta. Viime kisoissa jouduttiin liikaa katselemaan seurajoukkueen tai vanhojen meriittien perusteella valittua väkeä. Erityisesti Kauppila oli täysin hutivalinta. En myöskään tajua miksi vanhempi Alanko otettiin joukkueeseen. Kansainvälisissä kärkimatseissa jo pitkään esiintyminen ollut heikkenemään päin. Valitettavasti.
huhjoo
20/02/2016
Joo näinpä! Samoilla linjoilla. Ja hyvinki samat nimet mielessä ku edellisillä, just noi Iso-Alanko ja Lirkki oli kyllä todella huonoja, eivät riittäneet tolle tasolle nyt ja eivät varmastikaan parin vuoden päästä yhtään paremmin.
Parissa vuodessa nyt 19v on jo 21v, toivottavasti uskalletaan sieltä päin ruveta kasvattamaan uutta jengiä, joka viimeinkin niittais sen Ruotsin sit 2017.
juuei
20/02/2016
Joo ei kiitos noita tossa jo mainittuja pelaajia enää ensi MM-kerralla kiitos. Huh huh, kyllä hävetti katsoa. Lirkki ihan turisti, Eliisa Alanko ihan jäässä.
NST:ssäkin löytyy kyllä oikeestikin hyviä, ehkä niitä!
Mutta nuorista löytyy, TPS:n nuoresta polvesta saa jo yhen tähtikentällisen!
Ja 2 vuotta kun menee ni moni nuori on kerenny näyttää taitojaan.
Mielenkiintoinen valmentajavalinta, odotan innolla mitä tulee!
ennustaja
22/02/2016
Temppu ja kuinka se tehdään! Nyt on varmistettu huippupelaajien virta jatkossakin lappeen rantaan. Oma juniorityö on ihan kuraa ja naisten joukkueelle olisi käynyt kuten miehille on käymässä tällä kaudella.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.