Classic antoi tikkaria ja lopulta vei sen OLS:n suusta – ”Piti huutaa 15 minuuttia kopissa”

Sinipaitaiset Classic-hyökkääjät Sami Johansson (vas.) ja Eemeli Salin iskivät keskiviikkona hattutemput mieheen. Arkistokuva: Salibandyliiga

Sinipaitaiset Classic-hyökkääjät Sami Johansson (vas.) ja Eemeli Salin iskivät keskiviikkona hattutemput mieheen. Arkistokuva: Salibandyliiga
Sinipaitaiset Classic-hyökkääjät Sami Johansson (vas.) ja Eemeli Salin iskivät keskiviikkona hattutemput mieheen. Arkistokuva: Salibandyliiga

Tampereen Classic haki keskiviikkoiltana 6–9-voiton (1–2, 1–4, 4–3) Oulun Luistinseuran vieraana Salibandyliigan puolivälierissä. Ottelua selvästi hallinnut Classic menetti päätöserässä neljän maalin johtoasemansa, mutta onnistui silti kaivamaan voiton Kastellin monitoimitalolta.

Classic johtaa puolivälieräsarjaa 3–1, ja perjantaina sille tarjoituu ensimmäinen mahdollisuus edetä välieriin, kun joukkueet kohtaavat Tampere Areenalla.

Mihin ottelu ratkesi?
Vierasjoukkue hallitsi kenttätapahtumia kahden ensimmäisen erän ajan. Kolmanteen erään lähdettiin Classicin 2–6-johdosta. Sitten OLS ja kotiyleisö syttyivät hurmion lailla, kun vajaassa kymmenessä minuutissa kotijoukkue kampesi itsensä rinnalle. Classic sai kuitenkin rauhoitettua vaihtopenkkinsä paniikista, ja Krister Savonen laukoi joukkueen jälleen johtoon. Sami Johanssonin 6–8-maalin jälkeen OLS:n viimeinenkin toivo noususta hyytyi.

Ottelun hahmo?
Keskiviikkona sekä Classicin ykkös- että kakkoskenttä toimivat todella hyvin hyökkäyspäässä. Pitkät pallorallit avasivat OLS:n pakettia, ja viimeistely oli tehokasta. Yksittäisistä pelaajista maininnan ansaitsevat Eemeli Salin (3+1) ja Jussi Piha (0+2). Ensiksi mainittu oli kahden ensimmäisen erän ajan aina vaarallinen pallon saadessaan. Kapteeni Piha puolestaan rakensi näyttävästi kakkosketjun peliä sentterin tontilta.

Ottelun puheenaihe?
Classic on jo yhden ottelun hävinnyt puolivälieräsarjassa osittain heikon asenteen vuoksi. Keskiviikkonakaan oululaisten voitto ei ollut kaukana, mutta päävalmentaja Petteri Nykky sai koottua joukkueen rivit ajoissa. OLS on osoittanut vaarallisuutensa, kun se pääsee pelaamaan omilla vahvuuksillaan.

Kommentit:
– Tiesimme aika tarkasti, mitä vastustaja tekee. Silti 40 minuuttia oli täysin samanlaista kuin Tampereella. Sitten piti huutaa 15 minuuttia kopissa. Nousimme rinnalle, mutta henkilökohtaiset virheet maksoivat, ja peli oli sillä taputeltu. Mehän menimme ihan hulluuteen kolmannessa erässä, OLS:n pääkäskijä Jami Herrala kommentoi lehdistötilaisuudessa.

– Pelasimme ensimmäiset 40 minuuttia ihan kohtalaisesti. Kolmannen erän alkuun kaveri teki maalin ja sai hengen päälle. Meillä tuli pikku paniikki siinä. Aikalisä vähän rauhoitti tilannetta, Classicin voittomaalin iskenyt Krister Savonen arvioi.

Tilastohuomiot:
OLS: Joni-Arttu Sieppi 0+2, Juho Sorri 1+1, Tatu Kiipeli 1+1.
Classic: Eemeli Salin 3+1, Sami Johansson 3+0, Lassi Vänttinen 1+2.

Linkit:
Ottelutilastot

5 comments

  1. Henkilökohtaiset virheet… Oliko niitä Ols:lla ihan monikossa? Ai, valmentajakin huomasi sellaista…
    Kas kas, kun kaikille niistä ei viltti heilahda, vaikka kenttä päästää maaleja solkenaan pelistä toiseen!
    Ja piti huutaa ihan 15 min? Miksi… peluuttajassahan on paljon parannettavaa, sen katsomosta kansa huomioi, joka on tarkemmin ajatellen tottakin!!
    Tänään nähtiin kaksi ääripään valmentajaa, toinen ammattilainen ja toinen…

  2. Samaa mieltä NÄIN… kanssa siitä, miten OLS:i peluuttaa osaa pelajista jatkuvalla syötöllä väärin.

  3. Ohan tuo tolle rosterilla ihan hemmetin hyvin haastettu ylivertanen rosteri. Siihen päälle vielä kuumetauti joka verottanu kentällisen avainpelaajia. Sama ku Classikilla ei ois pelannu Johansson,Salin,Vänttinen,Lamminen ja Salo näissä peleissä.

  4. Hieno on ollut nähdä olssin taistelua. Kavereita on ollut jatkuvasti sairaana ja loukkaantuneina mutta silti haastavat classikin (jolla täysi rosteri) todella hyvin. Kentälliset näyttävät vaihtuneen jatkuvasti. Jos OLS olisi saanut pelata koko sarjan parhaalla kokoonpanollaan olisi voitot vähintääkin tasan. Harmi vain, että ne palaajat jotka tekevät tehoja ottavat myös turhan paljon omiin.