Liigat

Classic vakuuttavaan voittoon välieräavauksessa – katso sunnuntain salibandytulokset

27.03.
2016
17 Kommenttia
4
Liigat
Eemeli Salin oli vahvassa vireessä, kun Classic kaatoi Viikingit välierien ensimmäisessä osaottelussa. Kuva: Topi Naskali

Eemeli Salin oli vahvassa vireessä, kun Classic kaatoi Viikingit välierien ensimmäisessä osaottelussa. Kuva: Topi Naskali

Tampereen Classic ja Viikingit väänsivät miesten Salibandyliigan välierissä sunnuntai-iltana. Classic voitti ottelun maalein 8-3.

Kamppailun ensimmäinen erä oli tasainen ja päättyi 2-2. Classic vei toisen erän maalein 4-0. Viikingit ei saanut lopulta oikein minkäänlaista kiriä aikaiseksi ja kotijoukkue voitti myös viimeisen erän lukemin 2-1.

Ottelun tehopelaaja oli 1+2 iskenyt Eemeli Salin. Sami Johansson osui kahdesti. Mika Savolainen ja Janne Lamminen naulasivat paunat 1+1. Lassi Vänttinen syötti kaksi maalia. Viikinkien Roni Laasonen tarjoili kaksi maalisyöttöä. Ottelussa oli paikan päällä 1221 katsojaa.

Classic johtaa välieräsarjaa voitoin 1-0. Sarja jatkuu keskiviikkona Helsingissä. Finaalipaikka vaatii neljä voittoa.

Jyväskylän Happee ja Esport Oilers kohtasivat sunnuntaina miesten Salibandyliigan välierissä Jyväskylässä. Oilers vei ottelusta voiton maalein 6-7 ja. Ottelun oli kahden erän jälkeen tilanteessa 2-2, mutta sitten käynnistyivät maalitalkoot. Happee osui kolmannen erän ensimmäisellä kympillä neljästi. Oilers ei kuitenkaan luovuttanut, vaan teki saman tempun ottelun viimeisellä kympillä. Komean nousun kruunasi Markus Olkkosen jatkoaikamaali ajassa 62.28.

Olkkonen oli myös ottelun tehopelaaja hattutempun turvin. Ilari Talvitie osui kahdesti. Happeen Paul Kotilainen tarjoili kolme maalisyöttöä. Juuso Heikkinen ja Janne Hoikkanen osuivat kahdesti mieheen. Ottelua seurasi paikan päällä kaikkiaan 1090 katsojaa.

Oilers johtaa välieräsarjaa nyt voitoin 1-0. Finaalipaikka vaatii neljä voittoa. Seuraava kamppailu pelataan keskiviikkona Espoossa.

Miesten Salibandyliigan välierät:
Classic-Viikingit 8-3 Ottelutilastot Otteluvoitot 1-0 Classicille. Juhani Järvenpään ottelukuvat
Happee-Oilers 6-7 ja. Ottelutilastot Oilers johtaa ottelusarjaa voitoin 1-0.

Naisten Salibandyliigan puolivälierät:
PSS-Koovee 4-3 Ottelutilastot PSS välieriin otteluvoitoin 3-2.

Naisten Salibandyliigan karsinnat:
Happee-ÅIF 4-3 Ottelutilastot Happee säilytti liigapaikkansa otteluvoitoin 3-2.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Saarinen
27/03/2016
Olipahan hajuton,väritön ja surkea eräviikingit. Ajatukset muualla?
Jukkisb
27/03/2016
Oilers ja pelimiesten kymppi
Väritön tosiaan
27/03/2016
Samaa mieltä kuin Saarinen Viikinkien pelistä. Todella vaisua esiintymistä ja väsyneennäköistä äijää oli kehissä. Paljon parannettavaa jos yhdenkään voiton meinaa ottaa.
näin oli
27/03/2016
yhden erän viikingit
Kyllä
27/03/2016
Kovasti tekivät selostajat töitä että tapahtumasta olis saatu viihdyttävä mutta ei, oli kyllä pakkopullaa ja yleisöäkin nihkeästi. Divari kahinat kiinnostaa enemmän.
Fyt
27/03/2016
Oilers linkuttaen mestariksi
S7
28/03/2016
Sokeahan pitää olla jos näki meikäläisten toilailua millään muulla tavalla, Late naulasi. Luultavasti ei noin paskoja olla koko sarjaa ja sinänsä finaaliin pitäisi päästä omaa hyvyyttä ei toisen paskuutta ja niin tässä sarjassa tulee vielä käymäänkin...
Arto Kilponen
28/03/2016
Erätauolla Happeen kannattajat pyysivät Oilers-kannattajia olemaan hiljempaa. Mielipiteitä tästä?
Vartsikan viikinki
28/03/2016
Eka välierä oli todella puhditon esitys Viikkareilta. Oliko tällä peliesityksellä kenties tarkoitus välittää jokin viesti Kurrelle -> H.V.

Uutisointi seurafuusiosta ei olisi voinut tulla pelaajien kannalta enää paljoa ikävempään hetkeen. Se ikävämpi olisi ollut finaalin aattona, mutta tällä varhaisemmalla julkistuksella varmistettiin, ettei Viikkarit ole finaalissa, eikä mitalijoukkue

Missä oli tunneäly, kun fuusion julkistuksen ajankohdasta tehtiin päätös? Sitä ei ollut lainkaan.
JooJoo
28/03/2016
Kyllä on todettava että fuusion ajoitus meni hieman pieleen.
Etsi siinä motivaatio, kun tiedät, että ensi syksynä ei seuraa ole ja omakin pelipaikka voi olla vaarassa.
pikkuviikinki
28/03/2016
Luulisi motivoivan vaan. Jos on pelipaikka katkolla, näyttöjä pitää antaa. Mestaruus taas superfinaalista luulisi kiinnostavan kaikkia. Eri asia on, jos ei potku pohkeissa vain riitä. Hyvä, että Classic nousi viime vuoden läskit-syöttelee-hyvin -joukkueesta varteenotettavaksi mestarikandidaatiksi. Mutta Viikkarit on aikaisemminkin hävinnyt reilusti ja silti lopussa tullut/jyrännyt ohi ..toivottavasti menee tiukaksi, yleisön kannalta :)
Msy
28/03/2016
Pääsin ruudun ääreen vasta kolmannessa erässä tilanteessa 6-2, joten pelistä ei voi hirvesti sanoa. Vielä en heitä kirvestä kaivoon Viikinkien osalta. Viikinkien ykkönen otti monta omiin, mutta se kenttä pystyy tarvittaessa pelaamaan vaikka nolla-nollaa ja yleensä kyykkäysten jälkeen se onkin ryhdistäytynyt seuraavaan otteluun. Tehoja ykköseltä vaaditaan, mutta jos se pelaa matalalla makaavaa mökkiä ja oma osuus on 1-0 niin Classicin rökälevoittoja ei enää tule.

Komppaan kahta edellistä kirjoittajaa fuusio asiassa. Kovia jätkiä ovat jos kesken yt-neuvottelujen pelaavat itsensä Superfinaaliin.

Fuusio herättää muutamia kysymyksi. Olen elämäni aikana nähnyt/lukenut satoja työsopimuksia, mutta salibandyn pelaajasopimuksia en ole koskaan nähnyt. Onko pelaajasopimuksissa pykäliä näihin fuusiotilanteisiin? Joku tai Pääkallo voisi valaista asiaa. Veikkaan, että amatöörilajissa sopimukset eivät automaattisesti siirry uuteen seuraan, jolloin yhdelläkään Viikinkien pelaajalla ei ole sopimusta ensi kaudesta, kova juttu. Veikkaukseni perustuu ajatukseen, että fuusiossa olisi ollut mukana vaikka Viikingit ja Rops, ja ensi kauden kotikaukalo olisi Lappi Areena. Rovaniemi on kiva paikka, mutta saattaisi olla monelle pelaajalle kova paikka siirtää kesän aikana perhe, työ/opiskelu ja muu elämä pohjoiseen.

Laji kasvaa ja ammattimaistuu, mutta tässä kohtaa kannattaisi myös aikuistua. Suosittelen pelaaja yhdistyksen perustamista, jotta näin isoissa asioissa ei jokaisen pelaajan tarvitse itse käydä omia vääntöjä uuden organisaation kanssa (onkohan uutta organisaatiota vielä edes olemassa?).
kuoma
28/03/2016
Noh odottakaas vaan kun päästään ERÄVIIKINKIEN kotihalliin! Sielä ERÄN ja Viikinkien kannattajat ovat yhdistyneet yhdeksi isoksi ERÄVIIKINKI-perheeksi! Jokatoinen katsoja on ERÄn paita päällä ja joka toinen VIIKINKIEN ja katsojat pitävät toisiaan kädestä kiinni ja hurraavat: ERÄVIIKINGIT, HYVÄ ERÄVIIIKINGIT, GO FIGHT WIN ERÄVIIKINGIT. (Mietittiinkö fuusion yheydessä, että uutta nimeä ei voi mitenkään järkevästi huutaa/kannattaa?)
Opex
28/03/2016
Vaikka Viikkarit kieltämättä ekan matsin penkinalle pelasivatkin, niin kyllä iso osa oli myös Classicin paremmuudella. Nyt tuntuu kommentoijat olevan sitämieltä, että fuusio on syy miksi Classic vei ja Viikingit vikisi.

Keskiviikon jälkeen ollaan viisaampia. Peli on varmasti tasaisempi, mutta kyllä Classicin kääntöpeli on niin paljon parempaa kuin vastustajalla, että ihmeitä saa tapahtua. Ehkä yössä koko kauden ollut SPV ei ollut mikään mittari ja OLS taas hyvällä liikkeellä sai Classicin ajoittain vaikeuksiin.
Mika Hilska
28/03/2016
Eikös salibandyn pelaajayhdistys perustettu jo vuosituhannen vaihteessa? Toiminta ilmeisesti kuitenkin jäänyt vähäiseksi.
Fuusioko?
28/03/2016
Hiukan minua häiritsee fuusio -termin käyttö Erä - Viikingit muodostumisessa. Kantaako EräViikingit fuusiojärjestelyn mukanaan tuomat vastuut ja velvoitteet? Onkohan niin, että Viikinkien aktiivinen toiminta seurana päättyy ja pelaajia houkutellaan siirtymään EräViikingit -seuraan?

Onko EräViikingit hyvä vai huono? Hyvä tai huono se ei ole yhdistymisestä johtuen, vaan onnistuminen riippuu täysin johtamisesta. Julkistettu johtamismalli vaatii työstöä. Hallitukselle raportoi kolme henkilöä. Tästä johtuen hallituksen puheenjohtajalla on toiminnanjohtajan operatiivinen rooli. Hyvän hallintomallin perusperiaate ei toteudu. Skarppaamista odottavat myös johtotroikan roolit. Eli, näihin vähän fokusta, niin johtamisen pohja vahvistuu.

Yritysfuusioista arviolta 70 prosenttia epäonnistuu alkuperäisiin tavoitteisiin verrattuna. Kahden erilaisen kulttuurin ja toimintatavan yhdistäminen on vaan haastavaa. Jos jäljelle jää kaksi kulttuuria, ovat kuppikunnat valmiina.

Jos yhdistyminen onnistuu, niin jäljelle jää yksi kulttuuri ja toimintatapa. Lähes poikkeuksetta se on "ostavan" organisaation kulttuuri. Tasavertaista yhdistymistä ei ole olemassa. Tässä tapauksessa pitäisi olla selvää kumpi vie. Tiedottaminen vaan luo illuusiota molempien kulttuurin säilyttämisestä. Jos joku tuon uskoo, niin pettymys tulee.

Mitkä ovat yhdistymisen hyödyt ja haitat. Hyötynä on vahvempi ja ammattimaisempi toiminta. Siis, pidemmän aikajänteen hyöty. Lyhyellä tähtäimellä hyötynä on kenties se, että Viikingien pelaajille yritetään järjestää jatkumo. Välittömät haitat kohdistuvat erityisesti pelaajiin Viikinkien miesten ja A-junnujen SM -paikkojen kadotessa.

Itse toivon eräläisen juniorityöhön fokusoivan kulttuurin voittavan. SSV:n miesten edustusjoukkuekeskeinen toimintatapa ei junnuja aina palvele. Miesten edustusjoukkueen tuleva kokoonpano kertoo, kumpi suunta on valittu.
Msy
28/03/2016
Hilskalle: Minulla oli muistikuva pelaajayhdistyksestä, mutta kun en nopealla googlailulla löytänyt niin luulin, että sitä ei ole. Hyvä jos se on olemassa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.