Divarit

Divariin pudonnut NST saa uuden valmentajan Sveitsistä: ”Seuralla on upea historia”

11.03.
2016
6 Kommenttia
8
Divarit
Perttu Kytöhonka on NST:n uusi päävalmentaja. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Perttu Kytöhonka on NST:n uusi päävalmentaja. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Miesten Salibandyliigasta Divariin matkaavan Lappeenrannan NST:n miesten uusi päävalmentaja on Sveitsistä Suomeen ensi kaudeksi palaava Perttu Kytöhonka. Entisen TPS:n päävalmentajan sopimus on 2+1-vuotinen.

Tällä kaudella Kytöhonka valmentaa Luzernia Sveitsin 1. Ligassa eli kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla, ja joukkue taistelee noususta NLB:hen. Vuodesta 1995 lähtien TPS:n toiminnassa mukana ollut Kytöhonka valmensi kausina 2010-2012 TPS:n miesten edustusjoukkuetta, ja Turussa ollessaan hän toimi myös esimerkiksi TPS:n seuratoiminnan johtajana sekä valmennuspäällikkönä. Hän odottaa uutta haastetta innolla.

– En ole koskaan etsinyt pikavoittoja, ja nytkin halusin ehdottomasti sitoutua pidemmäksi aikaa. Pyrin aina oppimaan uudesta ympäristöstä – NST:llä on upea historia ja seurasta löytyy varmasti sellaisia hienoja toimintatapoja, jotka auttavat minua kehittymään valmentajana, Kytöhonka kommentoi NST:n sivuilla.

Putoaminen Divariin oli iso shokki ja pettymys Lappeenrannassa, mutta katseet on suunnattava eteenpäin.

– Tavoitteet rakennetaan toki joukkueen kanssa yhdessä, mutta minulla on aika selkeä näkemys siitä, että sekä organisaatio että pelaajat haluavat välittömästi takaisin. Omalta osaltani pyrin aina keskittymään siihen päivittäiseen toimintaan, ja tulos tulee sen kautta, myös tällä sivustolla blogia pitänyt Kytöhonka toteaa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Klaffi
11/03/2016
Miksi olit Sveitsissä vain vuoden, Perttu? Eikö alunperin ollut tarkoitus olla siellä kauemmin?
Reko
11/03/2016
En olisi uskonut, että saa enää mistään töitä sen epälojaalisuuden jälkeen, jota esitti edelliselle kotimaiselle seuralle. No toivotaan sinne rajalle parempaa käytöstä ensi kauden jälkeen.
Eppäillä Soppii
11/03/2016
Kaikkea hyvää Pertulle ja NSTlle yhteiselle taipaleelle. Mutta. Epäillä soppii, että jo vuoden päästä Perttu kirjoittaa avoimen kirjeen ja lähtee Lappeenrannasta. Tietenkään tätä en toivo.
avoin kirje
11/03/2016
En ole koskaan etsinyt pikavoittoja, ja nytkin halusin ehdottomasti sitoutua pidemmäksi aikaa. - Perttu Kytöhonka alle vuoden kestäneen valmentajapestin päättymisen jälkeen.
Jouni Laakkonen
11/03/2016
Pertulla on rohkeutta toimia kuten toimii. Hän myös vastaa teoistaan ja uskaltaa sanoa asioita ääneen. Omalla nimellään.
Toki itsekkin aikoinaan aktiivivalmentajan huomasin että asioiden sanomien suoraan ei kuulu ns valmennusjargoniin. Nimimerkkien takana odottaa suuri joukko tietäjiä valmiina teilaamaan tekijät ja siitä kommentoivat.
Föri
11/03/2016
Sopimus Sveitsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Unihockey Luzernin kanssa oli 1+1 vuotta. Uutinen ei kerro, kumpi jätti option käyttämättä, vai oliko yhteinen päätös. Kaiketi projekti tuli päätökseen vuoden etuajassa.

"joukkue on melko nuori ja organisaatio haluaa eteenpäin. Minulle on annettu käytännössä vapaat kädet muokata joukkueen identiteettiä sekä toimintakulttuuria. Lisäksi kaupunki on upea ja siellä on seuran kannalta hyvät mahdollisuudet rakentaa hommaa eteenpäin."

Siirto ensi kaudella Suomen toiseksi korkeammalla sarjatasolla pelaavaan Nakkisormiin on askel eteenpäin. Seuraavaksi liigavalmentajaksi tai peräti maajoukkuevalmentajaksi, joko Latvialla on valmentaja kotikisaprojektiinsa?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.