Hämeenlinnalaisten taistelu päättyi dramaattisesti – SalBa voiton päässä liigapaikasta

Steelers-maalivahti Jaakko Vahtokari (oik.) joutui taipumaan ratkaisevasti aivan ottelun loppuhetkillä. Arkistokuva: Elmeri Elo

Steelers-maalivahti Jaakko Vahtokari (oik.) joutui taipumaan ratkaisevasti aivan ottelun loppuhetkillä. Arkistokuva: Elmeri Elo
Steelers-maalivahti Jaakko Vahtokari (oik.) joutui taipumaan ratkaisevasti aivan ottelun loppuhetkillä. Arkistokuva: Elmeri Elo

Rauman SalBa haki tiistai-iltana liigakarsintojen toisen voittonsa Hämeenlinnan Steelersistä maalein 4–5. Kotijoukkue esitti ottelussa huikean nousun, joka päättyi kuitenkin raumalaisvieraiden voittomaaliin aivan ottelun loppuhetkillä. Sarja on torstaina katkolla SalBalle.

Miikka Sokka vei raumalaiset jo 0–4-johtoon ottelun puolivälissä. Sitten alkoi Steelersin kova nousu. Janne Ijäs, Markus Sipronen ja Timo Johansson kavensivat ensin. Ajassa 49.44 Miiro Maunula laukoi Steelersin tasoihin.

Kotijoukkue pelasi todella vahvan kolmannen erän ja loi loppupuolella useita tilanteita, joista sillä oli mahdollisuus iskeä johtomaali.

Puolitoista minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä Steelersin taistelu päätettiin, kun Antti Keskitalon laukaus yllätti hämeenlinnalaisvahti Jaakkko Vahtokarin helponnäköisesti. Tilannetta edelsi Vahtokarin erinomainen venytys Tatu Ruohosen laukauksen eteen.

Steelers ei kyennyt enää tasoittamaan, ja näin ollen SalBa pääsee lähtemään 2–0-tilanteessa seuraavaan kamppailuun Rauman Kauppaoppilaitokselle.

Tästä eteenpäin Steelers pelaa selkä seinää vasten, sillä yksikin tappio toisi SalBalle liigapaikan myös ensi kaudeksi.

Ottelutilastot

23 comments

  1. Noniin. Uusilla ukoilla, uudella valmennuksella ja tietyillä tavotteilla ensi kauteen. Yksi tavoite on SalBan maineen puhdistaminen. Mäkilä tuhosi lähes kaiken. Paljon on töitä edessä.

  2. On tuo Steelersin MV Vahtokari aika seppä 🙂 twitterissa uhoilee ”Siitä ei hirveen kauaa oo ku tultiin paljon parempaa jengiä vastaan samasta tilanteesta tasoihin! Parhaimmillaan veitsi kurkulla!” Kaveri on itse imuroinut molemmissa peleissä, joten kun katsois peiliin niin löytyis syy miksi salba voitti molemmat pelit. Jos haluavat voittaa, niin Vahtokari ei saisi torstaina laittaa maaliin.

  3. Juu, monissa kommenteissa SalBa jyrättiin tai sen piti jäädä jalkoihin. On se nyt kuitenkin pelannut korkeammalla sarjatasolla ja pystynyt ottamaan menneellä kaudella pisteitä mm. Viikingeiltä ja SPV:ltä.

  4. Voikin olla että Jokinen on maalissa seuraavassa pelissä??? Salban liigakokemus tuossa näkyy. Jos olisi Lasbin Kaapon tasoinen maalivahti. Niin veikkaan että Steelersillä olisi yksi täplä voitoissa. Toki en ole näitä pelejä nähnyt. Niin paha sanoa miten esimerkiksi 5/5 peli on edennyt.

  5. Nyt olisi jo aika ottaa se vahtokari pois sieltä luukulta ja lopettaa toi kaveri peluutus. joka pelissä vähintään yksi helppo maali mennyt divarin finaaleissa ja näissä karsinnoissa.

  6. Kyllä ei Steelerssille voittoa tuo kun yks hobitti lisää lyödään kentälle, ja vielä maaliin 😀

  7. Jokinenhan on ehkä yksi pääsarjatason ylipelaavimpia veskareita. Vahtokari pelatkoon, vaikka nyt kiintiöhörppyjä meneekin joka matsissa (ihan kuten sillä Lasbin kaapollakin).

    Noin muuten Steelers haastaa ajoittain ihan hyvin, mutta saa nähdä riittääkö yhteenkään voittoon.

  8. En vierittäisi Vahtokarin niskaan yksinään tappiota, ainoastaan voittomaalin. Oli yksi kusisimmista ekoista eristä, mitä olen Steelersiltä nähnyt. Lastikka kulkee varjoissa, Jonaeson läpi ottelun pelottavan hasardi. Kyllä alkoi kulkemaan, kun ottivat ex-LaSB Maunulan takaisin hyökkäämään.

  9. Mitä välii tällä karsintasarjalla, kun Steelers nostetaan kuitenkin Liigaan ja ASM.,

  10. Jos Steelers tuudittautuu ”varmaan” liiga-paikkaan, käy vielä kylmät ja sarja pelataan 13 joukkueella.

    En ole nähnyt Jokisen pelaavan, mutta antaisin tilaisuuden torstaina. Ei taida Vahtokarilla kasetti kestää kovia paikkoja. Maalivahtipeli on ollut Steelersillä selvästi Salbaa heikompi osa-alue. Ja Lastikan pitää parantaa rutkasti. Uskon, että Steelers raapii voiton pakkoraossa torstaina, mutta viidettä peliä ei kyllä nähdä.

  11. Jos neljällätoista jengillä ensi kausi vedetään pysyy NST liigassa. Ei sieltä Steelerssiä nosteta kapinettipäätöksillä, niinkuin ”Sport” aikoinaan nostettiin jääkiekkoliigaan. Steelers ei pärjää yhdellä kentällä pelaavalle salballe, ja muut ovatkin divaritasosia. Salban valmennus on täysi 0, taktiikkaa ei salballa koskaan ole nähty. Silmät kiinni ja eteenpäin on Mäkilän taktiikka ollut mikä on toiminut osittain, kun liigaa pelataan =D

  12. Koskas Lastikalla on ollut näin pitkä maaliton putki ? Yli kolme peliä jo 0 tehoilla ja neljä peliä ilman maalia ! Ilman tuon mainion pelimiehen heräämistä Steelers häviiää 3-0.

  13. Katsokaapa arvostelijat maalivahtitilastoja runkosarjasta ja playofsseista ennen kuin kirjoitatte potaskaa. Jaska on molemmissa kärkipäässä. Pelkäättekö, että Jaska pelaa loputkin ottelut?

  14. Vahtokari ei kyllä ole noin huono kuin tässä ketjussa antaa moni ymmärtää. Koko joukkue ollut vaisu karsinnoissa, samoin Vahtokari. Kaikki mahdollista vielä silti. Salba ei ole vakuuttanut myöskään.

    Mitä tulee spekulaatioihin, miten joku nykyinen Divari-joukkue pärjää liigassa, eihän siinä ole mitään järkeä. Ei sinne kukaan ole menossa 100-prosenttisesti samalla nipulla. Steelersissä ja esim Lasbissa molemmissa noin 1-1,5 kentällistä liigatasoisia pelaajia.

  15. Voisko joku (esim. ”KEK”) perustella millä ihmeen järjellä NST olisi se 14. joukkue ensi kauden liigassa? Jos viime kauden säännöt sarjapaikan täyttämisestä selkeästi osoittaisivat ensi kauden sarjapaikan nousukarsinnassa toiseksi jääneelle (divari)joukkueelle, niin miten nyt olisi perusteltua kuitenkin antaa sarjapaikka urheilullisin perustein suoraan pudonneelle NST:lle?

    Minulle on aivan sama kumpi – tai kuka – siellä pelaa, mutta perusteluja nyt kaipaisin, kiitos.

  16. Nythän ei ole mitään sääntöä kuka nousee joten viimekauden systeemi tai jokin muu yhtä oikea mitä liittohallitus päättää. Jos esim. joukkue saa 2 kertaa mahdollisuuden yrittää nousua liigaan eikä pääse niin se putoaa takaisin divariin aivan kuten liigan viimeinen. Mikä paremmuusjärjestykseen näillä Divarissa sitten on? Eiköhän NST tässä porukassa ole kuitenkin ykkönen Liiga taustan ansiosta. Ei liigasta pudota divarin hännille millään. Ihme Divari ajattelua. Paremmuus voidaan ratkaista vaikka paras kolmesta systeemillä tai yhdellä ottelulla. Mieluummin jatketaan 13 joukkueella ja ensi kaudella Divari sta nousee yksi enemmän. Ehkä se laittaisi porukkaa yrittämään tasonnostoa vähän enemmän. Sama myös A ikäisiin ja divariin nousijoihin.

  17. A ikäsissä hieman eri asia kuin Divarissa. A;han on ikään sidoksissa oleva joukkue joten en allekirjoittaisi kyllä edellisen kirjoitusta. Silloin viedään kyllä matto pois nuorilta. Ja sitten voinee liitto unohtaa kokonaan muutoinkin koko A1divarin joka toimmi ehkä vain ES aluellaa. Muualla ns kuihtuva sarajatso , koska ei mitään järkeä. Kausi lyhyt, liian vähän pelejä, pitkät valimatkat , tasoerot liian suuret.

  18. Jepjep. Salba aliarvioitiin ja tässä tulos! Ite en aliarvioinut. Tossa steelerssissä on pari ongelmaa, tää pikkumies mikälie nimi olikaan on kyllä taitava, mutta sitten se mutta–> häviää kaksinkamppailut ja menettää palloa koko ajan–> joissain peleissä paikkaa, mutta liigatasolla ei noihin ole varaa. Jos vaikka vertaa suht saman kokoiseen K.Savoseen clasusta, niin on ero kuin yöllä ja päivällä, vaikka lähtökohtaisesti kumpikin taitopelaajia… Lastikka on yleensä todellinen ässä, mutta jo dirrenfinaaleissa aika pihalla…

  19. Kauden 2014-2015 täyttöjärjestys oli seuraava. Siitä johtopäätös, niin Steelers nousee jos täytetään. Divarin 3 olisi ennen NST:ä.

    Miesten Salibandyliiga:

    1. liigakarsinnoissa hävinneet joukkueet alla mainitussa järjestyksessä:

    1.1. Divarin 2. sijoittunut joukkue

    1.2. Liigan 12. sijoittunut joukkue

    1.3. Divarin 3. sijoittunut joukkue

    1.4. Liigan 13. sijoittunut joukkue

    2. Divarin 4. sijoittunut joukkue

    3. Liigan 14. sijoittunut joukkue

    4. Divarin säilyneet joukkueet 5. sijasta alaspäin sarjasijoituksen mukaisessa järjestyksessä