Divarit

Hurmioitunut LNM yllätti Steelersin selkä seinää vasten – ”Joukkue uskoo nyt niin paljon itseensä”

04.03.
2016
13 Kommenttia
12
Divarit
Limingan Niittomiesten ja Hämeenlinnan Steelersin otteluparin ratkaisu siirtyi sunnuntaille.

Limingan Niittomiesten ja Hämeenlinnan Steelersin otteluparin ratkaisu siirtyi sunnuntaille.

Oulun Kastelliin pudotuspelejä pelaamaan siirtynyt Limingan Niittomiehet pääsi huudattamaan kotiyleisöä voittamalla Hämeenlinnan Steelersin puolivälieräsarjan toisessa ottelussa maalein 11–9 (3–5, 3–1, 5–3). LNM ratkaisi ottelun kolmannessa erässä ja tasoitti sarjan 1–1:een.

Yli 500 paikalle saapunutta katsojaa sai perjantai-illan viihdettä koko rahan edestä. Ottelu oli kaikkea muuta kuin pudotuspeleille tyypillistä tarkkaa ja varovaista peliä. Molemmat joukkueet sortuivat henkilökohtaisiin virheisiin ja helppoihin maaleihin.

Siitä huolimatta Niittomiesten pelaajien huulilta oli päätössummerin jälkeen vaikea löytää muita kuin iloisia ilmeitä.

– On kyllä hyvä fiilis. Hallitsimme ottelua suurimmaksi osaksi ja pystyimme pelaamaan pitkiä pallollisia jaksoja. Nyt loimme aivan hirvittävän määrän maalipaikkoja verrattuna edelliseen peliin (1. puolivälierä), kommentoi LNM:n hyökkääjä Samuli Saukko.

Liminkalaisten kolmoskenttä oli joukkueen vaarallisin viisikko, ja se pystyi luomaan tekopaikkoja läpi ottelun. Laitahyökkääjä Saukko juhli hattutemppua, laiturikaveri Niko Pelkonen summasi pisteet 1+2 ja puolustaja Jarkko Hiltunen syötti joukkueensa kolme maalia.

– Kyllä hattutemppu maistuu. Maaleja on pitänytkin tulla, kun viimeiset pari peliä on ollut hiljaisempaa. Mutta samapa se on, kuka ne maalit tekee, Saukko tuumi illan suorituksestaan.

– Mukavaa oli pelata tänään, emmekä ole tällä kentällisellä pelanneet koskaan aiemmin kokonaista ottelua. Oli paljon kauniita sommitelmia.

Voitto oli myös siinä mielessä LNM:lle merkittävä, ettei se ollut ennen perjantaita onnistunut voittamaan Steelersiä Divarissa.

Ennakkosuosikkina ottelupariin lähtenyt Steelers oli vielä avauserässä terävämmän oloinen. Tähtipelaaja Ville Lastikka (1+4) jakeli peräti neljä maalisyöttöä vieraiden voittaessa ensimmäisen 20-minuuttisen 3–5.

Päätöserässä Lastikka iski 8–8-tasoitusmaalin karattuaan alivoimalla maalintekoon. LNM vastasi kuitenkin nopeasti, kun Jari Karjalaisen rannelaukaus viuhui ylivoimalla verkon perukoille. Vain hetkeä myöhemmin Steelersille sattui karmaiseva syöttövirhe paineettomassa tilassa, ja kotijoukkueen kapteeni Olli Tornberg iski läpiajosta LNM:n kahden maalin johtoon.

Kyseinen maali katkaisi vieraiden selkärangan, ja samalla Kastellin monitoimihallin lehtereet täytti yleisön huuto.

Välieriin selviytyvä joukkue ratkeaa sunnuntain kohtaamisessa Hämeenlinnassa. Steelers on monien papereissa edelleen ennakkosuosikki Elenia Areenalla, mutta LNM:n Saukko uhkui itseluottamusta perjantain ison voiton jälkeen.

– Aika tiukka aikataulu on nyt. Loppuverryttelyjen ja perusjuttujen kautta lähdetään sunnuntaihin. Tämä joukkue uskoo nyt niin paljon itseensä, ja meillä on tosi hyvä ”flow” tästä pelistä. Minkä sille voi, kyllä me voitetaan silloin sunnuntaina.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Lehtoparvi
04/03/2016
Kyllä oli Steelers täysin hajuton, mauton ja munaton. Niittarit halusi voittoa enemmän ja uskalsi pelata. Teräsmiehillä ei kestä pää näissä paikoissa. Taitaa viikate heilahtaa sunnuntaina ja lopettaa Steelersin kauden..
Oulu
04/03/2016
Steelers täysin Lastikan varassa. Eka erän hän oli pitelemätön, mutta sitten mies saatiin jotenkin kuriin. Steelers veti pääosin kahdella kentällä ja ihan kuin olisi vähän bensa loppunut.
niinpä niin
04/03/2016
Steelersin valmentajalla ei taida pää kestää. Miten voi saada ylivoimaisella materiaalilla toisena vuotena jo peräkkäin pelit sekasin. Varmaan Steelers pärjäisi ilman valmentajaa paremmin. Se ei riitä , että leikkii äijää, jos ei ole mitään annettavaa pelillisesti.
Junnu#8
04/03/2016
Jos Lasb voittaa huomenna ja katkaisee sarjan.Ja ei pelaa kolmatta peliä sunnuntaina Elenialla. Niin aloittaakohan Steelers siitäkin huolimatta ottelun kello 18:00? Onko tietoa? Toki voihan se olla. Että Lasbkin joutuu sunnuntaina pelaamaan???
Meitsi
04/03/2016
Enpä tiedä, onko tuo Steelers nippu nyt niin ylivoimainen. Aika pitkiksi ajoiksi nämä "nimimiehet" Lastikan takana katoavat kuvista. Ei sillä, tulivoimaa tuntuu olevan ja ottelut ovat runsasmaalisia, mutta pakkikalusto on auttamatta kovin kapea ja se näkyy tulostaululla myös päästettyinä maaleina. Kova jengi, mutta ehkä hieman ailahteleva, eikä mielestäni mitenkään säkenöivä.
Keravan kolli
04/03/2016
SteeLerssin maali vahdeille ei oo vieläkään kerrottu että palloja voi torjuakkin?!
pelle
05/03/2016
ostojoukkue hämeellinasta hyyyy
oho
05/03/2016
Katos Nurminen puuttu niin ei siel ole ku lastikka ja jonaensson ratkaisemas pelejä. Ilmankos hävisivät..Saa nähdä riittääkö ens pelissäkään jos joku näistä kolmesta puuttuu.
oholle
05/03/2016
Ei jonaeson ole mikään ratkaisupelaaja tärkeissä peleissä, ylimielinen hernekeppi, jonka peli on helppo "sekoittaa"
viikatemies
05/03/2016
En tiiä moniko täällä kommentoijista oli kattomassa eilistä peliä, ite olin.

Niittarit hallitsi peliä pääsääntöisesti pitkillä hyökkäyksillä. Mutta joskus liiankin innokkaasti lähtivät yrittämään maalintekoa ja pallonmenetyksestä sitten vaaratilanne (usein maalikin) omassa päädyssä. Samanlaisella peli-ilmeellä ja puoletkaan omista virheistä pois, niin ihme tapahtuu ja Steelers pääsee kesälomalle, hyvin ansaitulle....

Eihän tuo Steelers nyt ihan eilisessäkään pelissä ollut pelkästään Lastikan kentän varassa, jos tilastoja kattoo. Kaikki kentälliset saivat onnistumisia. Mutta nuori Lastikka on sen verran taitava, että saa tilanteita aikaan vastustajan päätyyn, alati vaarallinen. Kyllä niittarien kannattaa pikkuisen varjostaa Villepoikaa ja yrittää pitää pimennossa. Sillä tavalla on mahollista huomenna voittaa. Limingalla on kuitenkin kolme ratkaisuvoimasta kentällistä, kuten eilen huomattiin, että voi yhen uhrata jarrukentäksi.

Punaset taistelee!
Lasb fani
05/03/2016
Kyllä steelers tämän sarjan viellä vie!
HenriKT
05/03/2016
Kyllä steelers elää ihan täysin Lastikan varassa, aivan käsittämättömän hyvä pelimies. Jos Lastikka epäonnistuu sunnuntaina niin LNM menee jatkoon.
Eki
06/03/2016
Toivottavasti Steelers putoaa pleijjareista mahd. pian. Joukkue täysin munaton ja hengetön, sekä muutenkin idioottimaista toimintaa kentällä ja jopa sen ulkopuolella.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.