Jättifuusio vie liigasta yhden joukkueen pois – myös Viikinkien ja Erän edustusjoukkueet yhdistyvät

Kuva: Jussi Ojala

Kuva: Jussi Ojala
Kuva: Jussi Ojala

Torstaina Helsingin Hotelli Palacessa pudotettiin iso uutispommi. Salibandyseurat SSV (Viikingit) ja Tapanilan Erä yhdistyvät. Pääkallo.fi kertoi fuusiosta tässä uutisessa.

Fuusion myötä Helsinkiin tulee maailman suurin salibandyseura, jolla on yli 2000 jäsentä.

Monille heräsi tietenkin heti kysymys, että miten Erän ja Viikinkien edustusjoukkueiden käy. Manageri Kurre Westerlund vahvisti lehdistötilaisuudessa, että myös edustusjoukkueet yhdistyvät.

EräViikingit-nimeä kantava seura pelaa ensi kaudella yhdellä joukkueella sekä miesten että naisten liigassa.

– Tästä syystä tulee vapautumaan yksi liigapaikka. Sen täyttämisestä ja täyttämättä jättämisestä päättää Salibandyn liittohallitus, Westerlund kommentoi.

Erän liigajoukkue putosi tällä kaudella miesten pudotuspeleissä puolivälierävaiheessa. Viikingit jatkaa pelejään vielä välierissä.

Naisten puolella Viikingeillä ei ole joukkuetta liigassa. Erä III:n liigajoukkue putosi miesten tavoin puolivälierissä tämän vuoden pudotuspeleissä.

Juniorien SM-sarjoissa (A-, B-, ja C-junioreissa) EräViikingeiltä jalkeilla on ensi kaudella yksi joukkue per sarja. Muissa juniori-ikäluokissa Erän ja SSV:n joukkueen jatkavat vanhoilla nimillään siirtymävaiheen ajan.

Lue myös:
Nyt jysähti: Helsinkiin maailman suurin salibandyseura isolla fuusiolla
Some käy kuumana fuusiosta – ”Ei kai tuo voi olla seuran pysyvä nimi?”
Juhanin Järvenpään kuvat EräViikingit-pressistä
”Kuluvan vuoden salibandyn uutispommi nro 1”

90 comments

  1. Johan oli kova pommi 😀 eiköös tätä ole jo odoteltu vuosia…

  2. EräViikingit on ylivoimaisesti huonoin nimi, jonka olen koskaan kuullut

  3. Mitäs järkeä tässä nyt oli? Vähän niiku manu ja man city tai real ja atletico yhdistyis… Junioriseuroissa pakko olla 2 a,b ja c sm paikkaa eräviikingeille kun Sm junnuseurat ihan täynä jo valmiiksi. Noh nyt sitten toivotaan että tämä ei floppaisi ja saatas suomeen oikee suurseura dominoimaan salibandymaailmaa! 😀

  4. Eikö oikeesti voitu odottaa kauden loppuun? Ja eikö parempaa nimeä ja logoa niinkuin OIKEASTI keskitty? Logossa ei ole mitään eleganttia tai tyylipuhdasta ihan Liian lapsellinen yksinkertaisesti.

  5. Muovi haisee ja pahasti. Kyllä Helsinkiin kaksi suurta seuraa mahtuisi. Nimelle huutonaurua. Eipähän matseissa tarvi käydä.

  6. Tässähän oli Raumalaiselle salibandylle onnenpotku! Kun Steelers nousee tänä vuonna suoraan ja Lasb voittaa Salban karsinnassa, niin raum`laiset tietenkin hakee avointa liigapaikkaa ja päättäjät sen hyväksyy. Onnea Rauma!

  7. Miten seuralla voi olla automaattisesti joukkueet A-, B- ja C-poikien ja tyttöjen SM-sarjoissa? Sinnehän on SM-karsinnat elokuussa pois lukien A-poikien SM missä peritytyvät paikat.? Vai onko näille jo myönnetty suorat paikat?

  8. Mikä järki?miten nuo juniori joukkueet siirtymäajan jälkeen 10 kappaletta eräviikinkien joukkuetta jossain f-junnuissa, onko tuo nyt sit niin järkevää? Ei kiitos!

  9. ”Mikä järki?miten nuo juniori joukkueet siirtymäajan jälkeen 10 kappaletta eräviikinkien joukkuetta jossain f-junnuissa, onko tuo nyt sit niin järkevää? Ei kiitos!”

    Onko tuolla nyt kauheasti merkitystä missä seurassa pikkupojat ja -tytöt pelaa? Kunhan pelaavat kavereidensa kanssa…

  10. Naurettavaa ! 😀 Ssv:n seuratoiminta on muutenkin täyttä kuraa niin ei se ainakaan tuosta parannu!

  11. No nyt luulisi että espoolaisten joukkueiden kannattaisi nopeasti ottaa yhteyttä pariin pelajaan näissä joukkueissa. Tuskinpa divari maistuu erän tai viikinkien 2 . – 3. kentän pelaajille kuitenkaan…

    Ehkä sitä kautta hyvä homma, nostaa muiden pk-seudun joukkueiden tasoa 🙂

  12. Aika huono nimi seuralle. Tällä saa kyllä meidät harvat kannattajat todella hämmennyksiin. Olisi saanut jäädä tekemättä.

  13. Samaa mieltä NYT:n kanssa. Pikaisesti pelaajat yhteyttä myös muuallekin. 1-2 kenttään mahtuu hyviä pelaajia liigassa vähän etäämpänä, jos penkillä istuminen ei kiinnosta. Sopimuksia tehdään parhaillaan ja parhaat viedään käistä.

  14. Kilpailu kovenee, mutta junioreissa kuten liigassa paikat vähenee pääkaupunkiseudulla. Juniorit joilla vielä suuria eroja ihan oman kehityksen takia saattavat nyt jäädä ilman kovia pelejä jo nuorella iällä. Erä ollut loistava kasvupaikka monelle nuorelle ja hyvä silta kohti liigaa sekä siellä jopa saanut mahdollisuuksia. SSV vähitellen päästänyt junnuja pelaamaana, mutta miten nyt käy? Vääntävätkö lupaukset ASM/divaria ja heillä on yhtä paljon toivoa noususta liigaan kuin suomella saada ruotsia kiinni salibandyssa tälläisillä keinoilla. Omasta mielestä tämä ei palvele lajia, mutta katson kyllä mielelläni kortit ja häviän.

  15. Hyvä tästä tulee. Sitten kun saavat jotenkin rakennettua vielä oikein palloiluhallin Helsinkiin niin entistä parempi.

  16. Mitenköhän käy Erän salibandyjaoston jäsenyys emoseuraan Tapanilan Erään nyt kun nimikin vaihtuu? Varmaan kuitenkin sponsorisopimuksia on tehty emoseuran kanssa myös. Olisi kiinnostavaa tietää millä tasolla tämä fuusio tapahtuu. Yksinään pelkästään tapanilan erän salibandyjaostohan ei ole kuitenkaan kovin suuri tekijä.

    Mielenkiintoista kuulla tästä lisää.

  17. Hieman nyt homma suoraan sanottuna haisee. Mikä on tämän homman aito tarkoitus? Jos yritetään valloittaa maailma, niin tulevan fuusioituneen seuran kirkkain joukkue tulee väkisinkin olemaan iso ja isosti maksettu joukkue. Näin ollen tulemme menemään entistä lähemmäs isoja lajeja (lätkä, futis tms), joka taas puolestaan vie säbästä lajina jotain…paljonkin!
    Toinen juttu: useilla paikkakunnilla seurat hakevat ja saavat avustuksia kaupungeilta, kunnilta jne. Avustuksia jaetaan usein harrastaja- ja lisenssimäärien mukaan. Avustusten määrät tulevat olemaan tällä yhdistymisellä siis vähintään muhkeita.

  18. Joka tapauksessa toivon, että yhdistyminen toisi tullessaan positiivisia vaikutuksia lajiin! 🙂

  19. Todella käy sääliksi junioreita tässä fuusiossa. Nyt seuroilla ihan huippujengit A-, B- ja C-tasoilla. Ja junnuille on aina se juttu päästä siihen edustusjoukkueeseen. Nyt sinne pääsy tulee olemaan kaksinverroin hankalampaa ja tämä johtaa vääjämättä pelaajavirtaan ulos seurasta tai jopa lopettamisiin. Mikä ihmeen järki on lyödä kaikki yhteen heti ilman mitään siirtymäaikoja? Ymmärrän että liigajoukkueet voidaan laittaa yhteen heti mutta junioripuolella pitäisi olla vähintään 2-vuoden siirtymäaika eli aina yhdeltä tasolta eteenpäin niin kaikille olisi selvää missä mennään. Nyt juniorit todella hädissään pelipaikoistaan…

  20. Suurimmat hyötyjät tulevat olemaan Lasb/Steelers tai mahdollisesti molemmat.

  21. Kahden joukkueen yhdistyessä tapahtuu myös paljon hyvää aina. Nyt on uuden hallin katsastaminen tapetilla, markkinoinnissa saadaan yhdistettyä vahva osaaminen. Tietty nöyryys on säilytettävä ja Kurren vertaus Real Madridista ja Barcelonasta on vaiennettava, hyvä tulee ja jään mielenkiinnolla odottelemaan uutisia lisää!

  22. Tämä on loistava uutinen pääkaupungin salibandylle. Tästä saadaan kunnon haastaja Classicille ja muille ?

  23. Ensiksi tuli mieleen, että loppuiko joltain rahat?

    Toisaalta, Erällä on vakiintunut juniorien kasvatustoiminta ja Viikingeillä huippuluokan liigaorganisaatio. Yhdistämällä nämä saadaan varmempi rahavirta alhaalta ylöspäin.

    Ei tästä osaa vielä sanoa onko lintu vai kala. Toivotaan, että päivän päätteeksi voittajia on enemmän kuin häviäjiä. Nimeenkin kai tottuu, joskus. EräPäivä olisi ollut vielä huonompi. Toisaalta, parempi tuokin on kuin joku väkisin väännetty englanninkielinen Helsinki Final Floorball Solution.

    Elämme mielenkiintoisia aikoja. Tämän vaikutus ulottuu muuallekin, kuin pääkaupunkiseudulle.

  24. M-Tikku, OlsMeri, WesOil, ClaNokKoo, NSTPontus….. Saa käyttä, mut ei ol pakko hei.

  25. Ovatko seurat olemassa jotenkin vain itseään varten vai kenties niitä siellä harrastavia ja pelaavia varten ja fanejaan varten? Onko tätä kysytty keneltäkään ennalta mainitulta ryhmältä etukäteen? Ei tietääkseni. Onko edes selvitetty sitä, onko kellään ollut yleistä halua yhdisitymiseen ja suuremman kokonaisuuden luomiseen? Ei tietääkseni. Missä ihmeen kuplassa jotkut elävät ja tekevät tällaisia päätöksiä täysin pimennossa ja salassa?

  26. taitaa mennä erä-akatemialle nuo vapaytuvat paikat sarapaikkasiirtoina-mikä todella väärin …

  27. Teräsrotta on varmasti ihan oikean jäljillä. Kurre ei varmaan kykene olemaan enää liigajoukkueen rahoittaja ja tavoittelee tällä omasta seurasta junioreita liigajoukkueen käyttöön.

    Veikkaus on, että menee muutama vuosi ja nimestä tiputetaan Erä pois. SSV:hän vaihtoi nimensä juuri tätä varten Viikingeiksi.

    Hyvänä puolena tässä voi pitää sitä, että SSV:n smurffilogo on nyt varmasti historiaa. ERÄn vanhaa logoa valitettavasti taas voi pitää varsin onnistuneena, jota tuo ritarikypärä yhdistettynä siipiin ei todellakaan ole. Vaikka smurffin peseekin mennen tullen…

  28. Tämä on metoropolialueen useammalle seuralle loistava mahdollisuus terävöittää toimintaansa ja panostaa uusien pelaajien rekrytointia lapsista aikuisiin. Nyt olisi liitolla toden totta mahdollisuus näyttää kyntensä olosuhde- ja yhteiskunta-asioissa, jotta ihmisten mahdollisuus harrastaa salibandya kohenisi entisestään.

  29. Liigajoukkueen suhteen varmaan hyvä veto ja tuo taloudelliset mahdollisuudet ihan toiselle tasolle. Junioripuolien yhdistäminen kertarysäyksellä taas yksi tyhmimmistä päätöksistä aikoihin.

  30. no nyt on niin että kurren oli pakko tehdä näin kun ei enää ole tiimaria minne saisi kyniä ja penaaleja myytyä,alkaa vaan rahan olemaan loppu mutta miten hitossa erä tuohon suostui.

  31. Kuin yritysmaailmasta. Nyt fuusioidutaan ja muutaman vuoden päästä osia irtoaa itsenäiseksi toimijaksi.

  32. Eletäänköhän nyt vastaavaa aikaa, kuin taannoin SSV:n syntyessä? Siitä sitten menikin tovi, ja pystyssä oli lajia mielinmäärin monta vuotta hallinnut dynastia.

  33. Muutama pomo tekee salaa päätöksen yli 2000 pelaajan puolesta, jotka tätä lajia harrastavat ja vanhempien jotka sen rahoittavat. Kohta alkaakin sitten kamppailu junioreilla edustusjoukkueiden paikoista, eiköhän sinne saada niin hyvä jengi että vähintään yhtä hyvää menestystä tulee kuin aikaisemminkin ja seurapomojen itsetunto kohoaa tämän HEIDÄN HARRASTUKSENSA(?) kautta. ”VAIN HYVÄT” pelaajat mahtunevat ehkä Akatemia/harrastaja-joukkueisiin tai múualle harrastamaan hopi hopi…

  34. Onnea Hämeenlinna kahdesta liigapaikasta, tarviiko pitkäperjantaina enää pelata? Loistava ajoitus liitolta. Jokainen tajuaa, että NST ei voi ohittaa Salbaa enää, joten Salban ja Steelersin/LaSBin sarjan voi jättää pelaamatta ja molemmat liigassa ens kaudella. Loistava ajoitus, liiton harrastelijat!!! :DD

  35. Onneksi olkoon! Hyvä fuusio stadilliselle säbälle. Toivottavasti vauhdittaa hallin rakentamista. Suurin haaste on pelipaikka liigassa, onhan se noloa jos joutuvat pelaamaan Vantaan Energia areenalle. Espoolaisille kova haastaja ja juuri tätä tarvitaan varsinkin liigassa. M- team jää nyt varjoon lilliputti seurana.

  36. Laittakaapa arvauksia, ketkä Erän joukkueesta mahtuvat uuden joukkueen avauskokoonpanoon entä ketkä Viikkareista menettävät paikkansa?

  37. Kuten Veivi sanoi, olisi kohtuullista että se joka seuran toiminnan rahoittaa, saa myös päättää. Liigatasolla tietysti rahoitus mietitty mutta jos vanhemmat kantavat tonneja vuodessa lastensa harrastuksiin niin luulisi silläkin jotain sanavaltaa saavan. Mutta näköjän ei. Nyt keskitason pelaajat vanhemmissa ikäluokissa pihalle ja ”kiitos kuluneista vuosista…”
    Rahat kyllä kelpasivat.

  38. Hmm, vähän sulattelemista, mut onhan tuossa iso potentiaali nostaa pääkaupunkiseudun ykkösjoukkueen profiilia, katsojamääriä, kiinnostavuutta jne. Ja sen enempää asioita tietämättä SSV on vaikuttanut organisaatiolta joka on yhtä kuin Kurre Westerlund ja siksi haavoittuvainen pidemmällä aikajänteellä.
    Nimi ja brändijuttuja on lienee pyöritetty tätä suunnitellessa moneen kertaan, mut toi eräviikingit kuulostaa näin äkkiseltään aika kömpelöltä. Eräseura Viikingit ois toiminut paremmin :). Mut kaippa tuohonkin tottuu ;).

  39. Eiikös seen pittäisi olila HELSINGIN SALIBANDY (väli SEURA?

    ps. Näin laudattur
    n äidinkilest kirjottaneena seinä (väli) joen yhteislyseossa…

  40. я не понимаю…. Ich glaube dass kommer att bli en farssi.

    Long live putlerismi! -”P. Svensson”

    ”Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.”

  41. Maksaja päättää: Onkohan jäänyt huomaamatta, että yhdistyksissä pidetään 1-2 kertaa vuodessa vuosi- tai kevät- ja syyskokouksia, joissa jäsenistöllä on mahdollisuus päästä mukaan seuran päättäviin elimiin? Nämä on siis niitä tapahtumia, jotka eivät koskaan kiinnosta ketään ja joissa vanha hallitus keskenään miettii, että kai me sitten jatketaan, kun ei muitakaan ole. Kyllä niitä maksajia mahtuis seurassa jos toisessakin mukaan hallituksiin, jaostoihin ja työryhmiin. Mutta jos maksajat haluaa vaan maksaa ja pelkää nakin napsahtamista, niin ei siinä silloin myöskään päätetä asioista.

  42. Pitääkö viikinkien nyt vaihtaa maalilauku 😮 we are PeriodVikings…

  43. HUUHAA: Mitä olen itse kuulluut niin tämä yhdistyminen on ainakin Erän puolella tullut aivan täytenä yllätyksenä myös niille jotka ovat seurassa aktiivisesti toimineet. Päätös on tehty ihan pienessä piirissä eikä siitä ole hiiskuttu ”alaspäin” millään tavalla edes mielialoja kartoittaen. Ei ole realistista ajatella että jokainen juniorin vanhempi menee seuran päättäviin elimiin ja että tämä olisi se ainoa tapa jolla pysyy kärryillä siitä mitä ollaan suunnittelemassa. Jos tästä olisikin ollut jotain tietoa etukäteen ja sen päälle joku syys- tai kevätkokous niin aivan taatusti oltaisiin tultu suurella joukolla vaikuttamaan. Mutta jo tehtyihin päätöksiin on aika paha enää vaikuttaa…

  44. Kertokaa joku osaavampi ja viisaampi kuinka noiden edustusjoukkueiden voimassaolevat pelaajasopimukset sitovat pelaajia tässä uudessa fuusioseurassa?
    He ovat tehneet sopimuksen Erään tai Viikinkeihin, eivät EräViikinkeihin. Vaikea on nähdä että ovat pelaajia sitovia eli jos halua löytyy niin voivat aika vapaasti vaihtaa toiseen seuraan? Tai siis eivät jatka EräViikingeissä.

  45. Fuusiossa kaksi tai useampi muodostaa yhden uuden kokonaisuuden. Nyt niin ei käy. Vai lopettaako SSV ja Erä nuoremmat junnut kokonaan? Tuskin. Ymmärrystä asioihin mistä uutisoidaan.

  46. Onneksi HIFK palasi juniorikartalle juuri oikeaan aikaan! Taitaapa tryoutit täyttyä tuota pikaa fuusioseurojen pelaajista….

  47. Toive uudelle hallinnolle. Junioreiden jäsenmaksut ei nouse kuten muissa lajeissa on nähty kun Junnut joutuvat tai siis vanhemmat liigajoukkueen maksajiksi. Kurre on osaava ovela kettu ja aivan varmasti tässä fuusiossa oma kani kolossa.

  48. Lötjönen sun muut railakkaasti heittelee somessa läppää ja mikäs siinä. Monen pelaajan tulevaisuudelta vedettiin kuitenkin matto alta tosta vaan, vieläpä kesken kauden. He ehkä näkevät asiat vähän vähemmän huumorin kantilta.

  49. Tää oli kyllä mielenkiintoinen uutinen… SSV on tehnyt jo vuosia aivan surkeaa seuratoimintaa ja edustusjoukkue työtä… Nyt ilmeisesti iso kasa porukkaa sieltä lopettamassa ja Currella rahat vähissä kun junnuista ei paljon irtoa.. Eli heidän näkökulman ymmärrän heti… Mutta Pääkallo saatteko tehtyä Erän johdolle haastattelun asiasta? Mitä ihmettä he hyötyvät tästä? Heillä kuitenkin paketti hyvin kasassa… Mahtava juniorityö ja edustus ihan fine.. Olisi vaan kiva kuulla heidän kommentteja…

  50. Sinänsä mä ihmettelen miksi jengi pelkää junnujen puolesta? Resurssit ei häviä mihkään ja pääkaupungissa on paljon muitakin seuroja. Esim. jokerit salibandy ja m-team ottavat varmasti vastaan kovimmat pelaajat noista seuroista!

  51. Viikingit yritti fuusiota myös M-Teamin kanssa, josta ei kiinnostusta löytynyt. Pakkohan sitä jotain on keksiä, kun on halliton, edustusjoukkuueen päiväys tulossa täyteen ja junioritoiminta heikentynyt.

  52. Eiks Steelers niinku listalla ekana kun oli samaisessa karsinnassa ,missä Vehvekin oli, niin lohko 1.

  53. S7: Varsinkin Erällä on ollut tarjota nimenomaan juniorityö jossa omista junnuista on pidetty hyvää huolta ja haluttu heidän pysyvän seurassa. Tämä on sitten näkynyt hyvänä joukkuehenkenä.
    Nyt äkkiä vedetään matto alta ja edustusjoukkueisiin on huomattavasti vaikeampi päästä kuin aikaisemmin. Hyvin moni olisi ehdottomasti halunnut jatkaa siinä omassa tutussa seurassa ja tuttujen kaverien kanssa. Se on ollut se ”Erän tapa” jota on paljon mainostettu ja joka on kantanut hedelmää vuosi toisensä jälkeen.
    On aika turhauttavaa kun se nyt heitetään romukoppaan.

  54. Justiinsa Turus ASM karsinnoissa kuuntelin SSVn toimihenkilöitä kuinka tärkeää seuralle oli sm paikan saaminen?!! He eivät ilmeisesti olleet kuulleet fuusiosta. Paljon jää hyviä pelaajia markkinoille, toivon että pelaajat myös porukalla miettii mihin kannattaa lähteä. Kuten blackbirdsien porukka teki kun lähtivät Tiikereihin aikoinaan. Ymmärrän kyllä että Erä haluaa irtautua Tapanilan jaosto rasituksista, mutta aika outo ratkaisu!

  55. Kumpaakohan vituttaa enemmän Erää kun joutuu ottamaan Stranbegin takasin vai Stranbergiä kun joutuu takasin Erään. Paras olisi jos Stranberg menis M-teamiin tai Indiansiin.

  56. Näin raivataan stadiin tilaa Hifkin uudelle tulolle. Edustus nousee nyt divariin, niin pelimiehille (nuorille sekä kokeneemmillekin) olis tarjolla divarinippu stadissa. No onhan tietysti Erä Akatemia, mutta tuskin kiinnostaa ylijäämäpelaajille oman seuran kakkosporukka??

  57. ”Eiks Steelers niinku listalla ekana kun oli samaisessa karsinnassa ,missä Vehvekin oli, niin lohko 1.”
    Teknisesti Steelers ja VehVe tais päästä samaan vaiheeseen. Eli karsimaan noususta. Molmmille turpaan 0-2. Tai jos jollain tavoin Steelers on edellä, niin se kai sitten.
    Ellei oteta kania hatusta ja järjestetä yhdestä ASM-paikasta karsintaa.

  58. Niin, HIFK taitaa nauttia aikamoista suosiota Tryouteilla, kun A,B,C ja D juniorit kokoontuu.
    Kun ottaa huomioon isoja tekijöitä HIFK:n organisaatiossa, voidaan puhua todellisesta nousevasta PUNAISESTA STADILAISESTA.!!!!
    Ilmaisia kerhoja, uusia joukkueita ja mitä vielä, EDUSTUS IKÄLUOKISSA.!!!!

  59. KAIKKI MUKAAN HIFK:n mukaan.!
    Siellä hommat lähtee kovalla tohinalla käyntiin.
    Itse ilmoittauduin tryouteille.!
    Kaikki messiin vaan.!

  60. Näköjää Timo Lehtimäkikin päässyt pääkalloon kommentoimaan ^

  61. Voin kertoa nimimerkille Mites ASM ja muille, että kukaan seurassa työtään tekevistä ei tiennyt mitään koko tästä hommasta kuin vasta tänään kun katseli tiedotustilaisuutta. Kuuleman mukaan tilanne on ollut sama molemmissa seuroissa. Järkytys siis iso, kun täysin puun takaa heitetään tällainen uutinen. Surullisinta on junnujen tilanne. Toisaalta nyt muilla seuroilla mahdollisuus nostaa profiiliaan kun hyviä pelaajia jää ulos. Ei muuta kun haaskalle!

  62. JUNNUTYÖ: Tottahan tämäkin. Enkä nyt sano että tää ois mikään paras ratkaisu, mutta onhan miesten pelejen katsojamäärät Helsingissä vitsi. Onko tääkään sitten ratkaisu? Sinällään ei kait uudistua voi niin, että se kaikille sopisi. Ja toivottavasti kaikille junnuille löytyy hyvät pelipaikat. Ilmeisesti HIFK on jo iloinen tästä uutisesta 😀

  63. Teräsmiehen morsian: Ei pelata, mutta SalBa-Steelers sarja pelataan ens viikolla 😉

  64. Säälittävää tämä valitus. Taitaa joitain jengejä pelottaa, kun dissataan noinkin agressiivisesti. Lätkänimellä ratsastavat ovat haaskalla, se jos joku säälittävää. Näin ulkopuolisena, tuo näyttää siltä että asiat menee eteenpäin säbärintamallla. Se on koko lajille hyvää ja nyt Helsinkiin tulee jengi, johon kaikki parhaat pelaajat haluavst. Rohkea veto. Kiitos ja kumarrus Kurre ja kumppanit.

  65. Viikkareilta olisi loppunut rosterista riittävä leveys tämän kevään jälkeen tavoitellakseen liigassa mitaleja ja oli pakottava tarve tehdä jotain mullistavaa. Lopettavia ja muualle siirtyviä pelaajia on niin runsaasti, että tämä oli Kurren hätäratkaisu.

    Forsten, Järvi, Kinnunen ja Toivonen lopettanevat tähän kauteen – lopullisesti. Laitila, Liljenbäck, Oksanen, Sipilä, Tiitu, parhaat pelit ovat pelattuna. TPS-taustaisista pelaajista useampi kuin yksi on suunnittelemassa paluuta Turkuun .

    Mitä olisi jäänyt jäljelle? Muutama pelaaja, joista osalla on ollut virityksiä Erän suuntaan.

    Fuusio on Kurrelta siisti tapa siirtyä syrjään oivallettuaan, että tulevaisuus ei olisi ollut kovinkaan ruusuinen ja menestyksen täyttämä. Kaikki kunnia Kurrelle tähänastisesta. SSV on ollut suuri menestystarina ja Kurre on ollut sen pääarkkitehti. Respect siitä

  66. SSV ratkaisi kertaheitolla miten korvata Järvi, Toivonen, Forsten jne kokeneemmat pelaajat, kun omasta junnutuotantonnasta ei olisi pahemmin pelastajia tullut.
    Mielenkiintoista nähdä miten valmennus toteutuu. Siirtyiskö Amu toimistohommiin ja Korsman ottais valmennuksen. Mielenkiinnolla odotan tulevaa kautta kyseisen jengin osalta ja etenkin miten fanit kannustavat omiaan raivokkaasti ”eräviikingit! eräviikingit!” huudoin.
    Ja eiköhän samalla ratkennut Jani Kukkolan tulevan kauden joukkue.

  67. Täähän on lottovoitto junnu oilersille,indiansille,vantaan jokereille,tiikereille ja m-teamille ku n. Joukkueellinen pelimiehii jää a-d junnuissa ilman ”edari” jengin paikkaa. Kuka nyt kakkos jengis haluis pelaa?

  68. Parempi nimi uudelle seuralle olisi ollut Pääkaupunkiseudun Maila-Junkkarit (PääMaJu). Tai Kapitaalialueen Kilpa- ja Kuntourheilu (KKK), Niitä olisi ollut yhtä kätevä huutaa katsomon kannustusjoukoissa kuin EräViikingit.

  69. No toi olis kova juttu kun rupeis vielä Kukkoloita osteleen, siihen vielä Vänttinen ja Salin laidoille 😀
    Ei ole kun kaks joukkuetta ukkoja mistä valita. Kyllä täällä loppus viimenenkin huumorintaju, jos tonne vielä ukkoja osteltas.

  70. Eihän tuosta Viikkareiden jengistä lopettajien jälkeen jää kuin kymmenkunta uuteen seuraan. Erältä tulee tulevaisuuden pelaajat ja Kurren ei tarvii enää ostaa ketään, kun kaikista kovimmat junnut nousee omista.

  71. No nyt lähti sitten alta seura jota kannattaa. Typerä ja turha fuusio. Toisaalta tahtoisin palkata sen jampan joka tämän Erälle myi.

  72. VÄHÄ-ÄLYISET KOMENTOIJAT
    Luuletteko te v*tun ääliöt että molemmat joukkueet nousevat divarifinaaleista? Ei helv*tti mua ärsyttää että nämä saata*an idiootit pystyy jakamaan mielipiteitään julkisesti.

  73. Synnynnäisenä espoolaisena kannatin alunperin Espoon Oilersia. Löysin Oilersin rinnalle myöhemmin nuoren hyökkäysvoittoisen ja sympaattisen Tapanilan Erän. Oilers myi sielunsa muutaman vuoden päästä muuttamalla nimensä, logonsa ja värityksensä, jolloin luovuin seuran kannattamisesta. Toisaalta asia ei ollut niin kipeä, koska asiaa pehmensi Tapanilan Erä -vaihtoehto, josta tuli sittemmin uusi salibandykotini.

    Nyt vuorostaan Tapanilan Erä myy sielunsa yhdistymällä suurimman vastustajansa kanssa. Erän nimi, logo ja värit ovat historiaa. Uusi seuran logo ja nimi ovat epäonnistuneita. Paljon parempi uudelleen brändäys olisi ollut vaikka geneerinen Helsingin Salibandy, HeSB, johon olisi tehty uusi värikuosi ja selkeä urheillullinen logo. Nykyinen Lego-kypärä ei toimi.

    Oliko tämä fuusio todella tarpeellinen Tapanilan Erän näkökulmasta? Viikinkien vaikeasta tilanteesta ovat useat kirjoittaneet, mutta miksi Erä lähti tähän mukaan? Eikö ontuvan Viikinkien sulauttaminen Tapanilan Erän toimintaan olisi ollut ok? Oli syyt fuusion ja uudelleen brändäyksen takana mitkä tahansa, ei tämä sytyty. Toivotan kaikkea hyvää uudelle seuralle. Uusi hallihan Helsinkiin tarvitaan ja, jos tämä sitä asiaa edistää niin hyvä niin. Ei kuitenkaan minun juttuni.

    TPS Salibandyliigassa ja HIFK Divarissa tekevät uutta nousua. Samoin LaSBin tarina on mielenkiintoinen. Ja missä se Ilves on Tampere?! Classic on pizzeria, ei salibandya! Ehkäpä löydän kolmesta ensinmainitusta uuden kiritettävän. Indians vanhana Oilersin vastustajana ei tule kysymykseen.