Konkarit vireessä Viikinkien kotivoitossa – katso sunnuntain salibandytulokset

Harri Forsten oli vahvassa vireessä ja upotti kaksi osumaa SPV:n verkkoon. Kuva: Juhani Järvenpää

Salibandyn pääsarjojen ratkaisupeleissä oli sunnuntaina ohjelmassa neljä ottelua, kolmen miesten Salibandyliigan puolivälierää ja yksi miesten liigan playout-ottelu. Puolivälierissä vuorossa oli kolmannet osaottelut ja playouteissa toinen osaottelu.

Viikinkien ja SPV:n sarjassa jatkettiin kotivoitoilla. Helsinkiläisjoukkue vei voiton maalein 7-3.

Viikingit aloitti ottelun vahvasti ja johti 3-1 ensimmäisen erän jälkeen. Myös toinen erä meni kotijoukkueelle maalein 2-1. SPV ei saanut viimeisessäkään periodissa varsinaista kiriä aikaisesti, vaan Viikingit osui kahdesti ja vieraat kertaalleen.

Viikinkien tehopelaaja oli 2+1 naulannut Harri Forsten. Mikael Järvi ja Jani Hyytiäinen iskivät kaksi maalia mieheen.

Viikingit johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1. Seuraava vääntö nähdään keskiviikkona Seinäjoella.

Espoossa juhli niinikään kotijoukkue sekä legendaarinen Oilers-pelaaja Jaakko Hintikka, jonka paita nostettiin Tapiolan Urheilutalon kattoon ennen Oilersin ja Erän kamppailua. Niukan väännön vei lopulta nimiinsä Oilers lukemin 3–2.

Sankariksi nousi kovasta laukauksestaan ja isoista hauiksistaan tunnettu Ilari Talvitie, joka pyssytti kaukaa Oilersin toisen ja kolmannen osuman. Oilers johtaa sarjaa nyt voitoin 2–1. Sarja jatkuu keskiviikkona poikkeuksellisesti Tapanilan Mosahallissa. Normaalisti Erä pelaa kotiottelunsa Vantaan Energia Areenalla.

Sunnuntaina kolmannessa puolivälierässä palattiin tuttuun marssijärjestykseen. Yllättäen lauantaina Oulussa hävinnyt Classic oli jälleen oma itsensä ja runttasi OLS:n maanrakoon lukemin 10–4. Tampere Areenalla pelatun ottelun ykköstähti oli Classicin ykkössentteri Nico Salo, joka keräsi tehot 2+2.

Classic johtaa sarjaa nyt voitoin 2–1. Seuraava ottelu on keskiviikkona Oulussa.