Liigat

Kotilaisen jatkoaikaosuma venytti trillerisarjan seitsemänteen otteluun – katso sunnuntain salibandytulokset

20.03.
2016
23 Kommenttia
5
Liigat
Kuva: Anssi Koskinen

Peter Kotilainen (oik.) iski ratkaisuosuman Turussa ja puolivälieräsarja venyi seitsemänteen kamppailuun. Kuva: Anssi Koskinen

TPS ja Jyväskylän Happee väänsivät sunnuntai-iltana miesten Salibandyliigan puolivälierissä Turun Marli Areenalla. Happee voitti ottelun lukemin 6-7 Peter Kotilaisen jatkoaikamaalilla.

TPS johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen lukemin 3-2. Happee iski seuraavat kaksi maalia, mutta viimeiseen erään lähdettiin tilanteesta 4-4. Kun molemmat joukkueet osuivat kolmannessa erässä kahdesti, oli edessä jatkoaika. Kotilainen hiljensi Marli Areenan ajassa 62.23.

Kotilainen osui ottelussa kahdesti. Otto Tikka sekä Petri Kauko iskivät 1+1 ja Janne Hoikkanen syötti kaksi maalia. TPS:n Jaakko Hautamäki syötti kolme osumaa. Waltter Mahlberg ja Ville Hirvisuo maalasivat kaksi kertaa. Paikan päällä oli kaikkiaan 1690 katsojaa, ja lukema on tämän kevään kovin miesten Salibandyliigan pudotuspeleissä.

Ottelusarja on nyt tilanteessa 3-3 ja ratkaiseva seitsemäs ottelu pelataan keskiviikkona Jyväskylässä.

Miesten Salibandyliigan puolivälierät:
TPS-Happee 6-7 ja. Ottelutilastot Anssi Koskisen ottelukuvat Otteluvoitot 3-3.
Erä-Oilers 4-5 rl. Ottelutilastot Oilers välieriin voitoin 4-2.

Naisten Salibandyliigan puolivälierät:
Koovee-PSS 0-3 Ottelutilastot Jari Turusen ottelukuvat Otteluvoitot 2-0 PSS:lle.
TPS-SB-Pro 2-6 Ottelutilastot Otteluvoitot 2-0 SB-Prolle.
M-Team-NST 2-4 Ottelutilastot Otteluvoitot 2-0 NST:lle.

Naisten Salibandyliigan karsinnat:
JoKa-Steelers JSB 4-7 Ottelutilastot Otteluvoitot 2-0 Steelersille.

Naisten Salibandyliigan puolivälierissä sekä karsinnoissa ottelusarjat pelataan paras viidestä -systeemillä.

Lue myös:
Espoolaiset ratkaisivat rankkareissa – Oilers lähetti Erän kesälomalle

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Jeppe
20/03/2016
Huh huh.

Olipahan peli. Tässä sarjassa on kyllä saanut jännittää ihan koko rahan edestä. Happeen peliä leimaa avainpelaajien puuttuminen kyllä silmiin pistävällä tavalla, mutta ratkaisijoita onneksi tuntuu löytyvän sen ratkaisevan verran, että pakollinen 5-7 maalia per peli saadaan aikaiseksi. Tänään omissa heilui henkilökohtaisista virheistä kyllä molemmissa päissä aika runsaasti ja peli on silmin nähden sekavaa. TPS piti pakan tiukkana kuten edellisissäkin peleissä, mutta ei onnistunut ottamaan sitä yhtä askelta eteenpäin, minkä Happeen kaataminen olisi tarvinnut. Mutta ennenkaikkea täytyy kyllä sanoa, että tuurilla ja sattumalla on valtava merkitys tällaisissa peleissä, missä marginaalit ovat näin pieniä. Edellisessä pelissä Happee oli parempi kuin tässä pelissä omasta mielestäni, mutta voitto jäi Paul Kotilaisen rankkaritolpan päähän ja Hoikkasen vitonen tappoi selkeän johdon. Tässä pelissä marginaalit olivat Happeen puolella, minimaalisesti mutta riittävästi. Tästä pelistä jäi sikälikin hyvä maku, että ylikovat taklaukset ja filmaamiset loistivat poissaolollaan ja boksissa ei viimeisen kahden erän aikana juurikaan istuttu.

Vaikea sanoa mitä tuleman pitää, ratkaisevaan rooliin nousee se, miten TPS pystyy nostamaan tasoaan sen pienen pykälän, mikä tullaan viimeisessä pelissä tarvitsemaan. Tämän päivän taso tuskin tulee riittämään voittoon, kummaltakaan joukkueelta. Hieno sarja on kyllä ollut, ja kaikki kunnioitus TPS:ssää kohtaan joka seuraavan pelin mahdollisesti voittaessan on kyllä välieräpaikkansa ansainnut. Piste.
Terhi
20/03/2016
Taas oli ihan paskat tuomarit! Vai oliko sittenkään kun Happee voitti?
Jeppe
20/03/2016
Terhi, peli oli tuomareille aika iisi. Ei jälkipeliä, ei ylikovaa pelaamista eikä filmaamista. Pari selkeempää missiä vaaleahiuksiselta herrasmieheltä mutta ei mitään ratkaisevaa. Voit palata trollilaaksoon takasin.
Katsoja
20/03/2016
Kyllä tuomarilinja oli tässä pelissä parempi kuin Happeen kotipelissä viimeksi.
Mielestäni edellinenkin peli Turussa oli tuomareilta onnistunut, vaikka Happee silloin hävisikin. Toki tänäänkin niille tuli virheitä, puolin ja toisin, kuin myös joukkueille.
Rehtiä ja reilua peliä molemmilta joukkueilta, tänään ei suurempia ylilyöntejä ja filmaamisia nähty.
Viihdyttävä peli katsoa, hyvä tunnelma. Kiitos molemmille joukkueille taasen erittäin jännittävästä pelistä.
Arto Kilponen
20/03/2016
Tehkääpä joku asiantuntija pienimuotoinen yhteenveto Happeen loukkaantumistilanteesta: Kuka on sivussa, miksi on sivussa, kauanko on sivussa ja jos kaikki olisivat terveenä, niin mikä tämän pelaajan oletettu rooli joukkueessa olisi.
Joni
20/03/2016
Miksi vanhin Kotilainen ei voitetun ottelun jälkeen itke huonoista tuomareista?
JooJoo
20/03/2016
Hienoa säbäviihdettä! Vaikka VeikkausTeevee ainakin meikäläisellä töksähteli.
Tapahtumia ainakin riittää, maaleja mätetään oikein urakalla.
Yksi peli enää! Tää on ollu hienoo.
george
20/03/2016
Kyl tepsi ny väsähti viimisel vitosel. Taitaa olla paukut nyt juur vallan syöty. Eiks tepsin rosteris ol enempi äijii? Must siel on ollu pelajii vaiks kuimppal. Mis ne ny on?
Miksi tehtäisiin, Arto
20/03/2016
Luuletko että Happee haluaa auttaa vastustajiaan raportoimalla loukeista? Toivottavasti fanitkaan eivät sitä tee, jos haluavat joukkuetta auttaa. Pleijareissa on aina porukoita rikki, mutta ei niistä huudella. Laji kuin laji. Pelaajat rosterissa selviävät sen pari tuntia ennen peliä, sitten sen näkee. Ja vaikka tyypit siellä kentällä olisivatkin, niin kaikki 100 % kondiksessa? No ei tod. Tosi iso käsi venymisestä jätkille!
Unto
20/03/2016
Tepsi hävisi pariin fataaliin oman pään virheeseen. Paikkoja lisämaaleihin oli vaikka kuinka, mutta hyvistäkin paikoista tällättiin ohi. Happeella on paljon parempi viimeistely. Pelitapahtumia hallitsee kuitenkin TPS.

Erityiskiitos niille kahdelle Happee-fanille, jotka piditte lähes tasaveroisesti tunnelmaa yllä lähes 1700 turkulaiskatsojaa vastaan.
Jeppe
20/03/2016
Unto. Maaleissa yhden ero, torjunnoissa yhden ero, peitoissa yhden ero.

Ei vissiin mitään hirveen maagista pelitapahtumien hallintaa kuitenkaan? Omasta näkökulmasta pallo on aika tasasesti molemmilla joukkueilla, tosin Tepsin maalipaikat ovat lähes poikkeuksetta vastahyökkäyksiä, hitaissa hyökkäyksissä ei uhkatekijää juurikaan ole. Happeen maalipaikat jakaantuvat hieman tasaisemmin, mutta tepsiä enempää niitä ei juurikaan ole.
hoikka poika
20/03/2016
jaa, hoikkanen pelaili näemmä normaalisti ja mm. syötti voittomaalin. Onko kurinpitäjä lomilla sopivasti?
Palokan Orsi
20/03/2016
Sehän tuossa parasta olikin., että juuri Hullu merkkautti sen syöttöpisteen itselleen. Ja Classicin toimistolta on opittu varmasti kikat, jolla sopivasti siirrettäisiin rangaistusten kärsimistä hiukan vähämerkityksellisimpiin peleihin. Ei muuta kuin tukeva iltapala ja soittoa kurinpitäjälle... Jos se vaikka jälkikäteen hylkäis ne pari maalia, jotka Hullu syötti?
Jeppe
20/03/2016
Hoikkasen rangaistuksesta en osaa sanoa enempää, kuin että Jyväskylän pelissä kuulutettiin jo pelin aikana, että Hoikkanen pelaa seuraavassa ottelussa, ja rangaistuksena on ainoastaan käynnissä olevasta pelistä poistaminen. Sääntökirjaa en osaa näissä sen kummemmin tulkinta.
kekki
21/03/2016
JEPPE..
Pelirangaistus 1 aiheuttaa pelikiellon ottelun loppuun saak­ka, mutta ei aiheuta jatkoseurauksia.
Eikä nähdäkseni ollut tahallinen/ törkeä vahingoittamis yritys..
Saarinen liikkui tilanteessa pää todella alhaalla, eikä Hoikkanen sitä hakenut.?!
Mahtava sarja, joka ratkeaa PROFIILI pelaajien kautta..
Pääseekö TPS ihon alle, vai taiteileeko Happee jatkoon.. Keskiviikkona Monnarilla joka tapauksessa luvassa maalin kamppailu jota ei kannata missata..
ET soittaa kotiin
21/03/2016
Liitto voisi kehittää pöytäkirjajärjestelmää sen verran, että sieltä näkisi mikä pelirangaistukista on annettu.

Kurinpitäjä on antanut tällä kaudella useita rangaistuksia, jossa on todennut, että tilanne vaikutti vahingolta, mutta pelaajan olisi pitänyt ymmärtää mahdollisuus loukkaantumiseen. Hoikkasen tilanteesta olisi hyvinkin voinut tulla ottelun huili, jos se olisi käsitelty kurinpidosta. Kukaan ei ilmeisesti ole halunnut tilannettta tutkittavaksi, joten sinällään asiaa on turha sen enempää spekuloida.
Pohdintaa
21/03/2016
Hienoa, että salibandyssä pelataan myös ammattilaissarjojen tapaan paras seitsemästä systeemillä. Nimenomaan siksi, että lajista riippumatta sen katsotaan olevan määrä, joka ei jätä sattumalle sijaa, ja parempi joukkue menee varmasti jatkoon. On mielenkiintoista nähdä, miten TPS tulee riittämään Jyväskylässä ratkaisevassa pelissä. Itse toivon TPS:n selviävän tästä sarjasta jatkoon.
t.
21/03/2016
+1 edelliseen kommenttiin. hoikkanen olisi vähäntäänkin pitänyt ymmärtää mahdollisuus loukkaantumiseen. okej, tietysti tärkeä voitto tuli tepsille siinä ottelussa, mutta oikeesti, ainakin minun silmissä tuo oli aivan törkeä teko hoikkaselta joka ansaitsisi enemmän kuin pelkkä kyseisen pelin pelikiellon. saariselle olisi hyvin voinut tapahtua vakavampi loukkaantuminen.
JZ
21/03/2016
Kieltämättä tulee mieleen esimerkiksi alkukaudesta Tuomas Savukosken saama pelikielto tilanteessa, joka oli todella vaaraton Hoikkasen tööttiin verrattuna. Linjassa lienee ehkä jossain vaiheessa vielä selkiyttämisen varaa.
Edelliselle
21/03/2016
Koeta nyt sinä ihminen, ja muutkin, ymmärtää, että on niin hirveän helppoa hidastuksen perusteella päätellä ja vaatia asioita. Mutta kun kaveri oikeasti tuli niin paljon kun jaloista pääsi pallolle, ja vastustaja samalla painoi päänsä ja kurkotti syöttämään, niin on aika kohtuutonta vaatia että Hoikkanen olisi voinut väistää salamannopeasti tai pysäyttää vauhdin kuin seinään. Valitettava töötti, ja penalti tuli oikeutetusti, mutta kokeileppa itse: juokse täyttä vauhtia ja yritä pysäyttää vauhti sekunnin osissa. Tai juokse täyttä vauhtia, ja joku työntää äkkiarvaamatta esteen tiellesi kun olet metrin tai alle päässä esteestä. Jos väistö onnistuu niin fakiiri olet. Ei nää jätkät mitään Ramboja tai robotteja ole, joilla on lupa ja halu vahingoittaa. Nykypäivänä vauhti tuossa lajissa on oikeasti sellainen, että vahinkoja väkisin sattuu. Mutta eihän niitä tietenkään saa sattua, koska pelaajat ensiksikään eivät ole ihmisiä, ja toisaalta hidastuksia vahtaava, kaikkitietävä ja tuomitseva porukka täällä on älyllisesti ylivertaista ja tietää aina asioiden oikean laidan.
JZ
21/03/2016
Nimimerkin "Edelliselle" kommentti ei nyt varmaankaan ollut minulle, mutta tietääkseni kurinpitäjän etuoikeus on juurikin videoiden hyväksikäyttö. Ei hän pelkän tuomariraportin varassa ole? Lisäksi, kukaan tuskin nyt väittää niittiä tahalliseksi. Vahinko ei silti voi olla se perustelu, jolla päähän kohdistuvat niitit hyväksytään, sillä sitähän se vaarallinen peli yleensä juuri on – liiallisesta vauhdista, voimasta tai muusta koheltamisesta johtuvia vahinkoja. Olkapäähänhän Hoikkanen tuossa luultavasti koitti tuupata, mutta rynnii kuolleesta kulmasta ja lipsahtaa päähän. Päivänselvä punainen ja ihan aiheellinen pohdinta, olisiko kuulunut lisää kakkua.

Ja korostan, että en mäkään tässä nyt yöuniani menetä kun lisäkieltoa ei jaettu, mutta jos pelikieltojen linjaa ajatellaan rangaistus- ja varoittamistarkoituksessa, niin kyllä mä näkisin että pään suojelun on oltava aika tiiviisti siellä huolenaiheissa mukana. Ja vaikka extrakieltoa ei jaetakaan, olisi tuskin pahitteeksi perustella niitäkin - tuomitsematta jättämisetkin puhuttavat, ja yhtälailla linjaavat sääntöjä.
kuria
21/03/2016
Miksi erotuomarin pitää nopeasta kertanäkemisestä päättää saako kurinpitäjä tarkastaa tilanteen? Hoikkasen tilanne oli erittäin vaaralllinen ja pelikielto selvä.
kuria
21/03/2016
Ilmeisesti Hoikkanen ei näyttänyt vihaiselta.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.