Liigat

Kuka nappaa Jani Kukkolan siirtomarkkinoilta?

31.03.
2016
5 Kommenttia
4
Liigat
Mennyt sesonki oli Jani Kukkolan viides kausi Ruotsissa. Kuva: perwiklund.se

Mennyt sesonki oli Jani Kukkolan viides kausi Ruotsissa. Kuva: perwiklund.se

Suomen maajoukkueen ykkössentteri Jani Kukkola on viettänyt viimeiset viisi vuotta pelaten ammattilaisena Ruotsin Superliigassa. Suomessa Tapanilan Erää, Viikinkejä ja SB-Prota edustanut Kukkola oli jopa lähellä lopettaa uransa ennen kuin lähti Ruotsiin.

– Silloin mulla oli jo pata aika jumissa tähän lajiin, Jani Kukkola muistelee viiden vuoden takaisia tuntojaan Pääkallo.fi:lle.

Salibandy ei tuntunut enää kivalta, eikä Kukkola tiedä, kuinka kauan olisi jaksanut enää pelata, jos olisi jäänyt Suomeen. Ruotsiin lähtö oli kuitenkin piristysruiske. Kipinä lajiin syttyi uudelleen, ja myös pelillistä kehitystä on tapahtunut paljon.

– En olisi tällä tasolla, missä nyt olen, jos olisin jäänyt Suomeen.

Viisi vuotta Ruotsissa ovat olleet opettavaisia ja töitä on tehty paljon. Kukkolan mukaan ammattilaisuus vaatii sitä. Hän kuitenkin myöntää, että kaipaa myös arkirutiineja.

– Ensimmäiset kaksi vuotta oli tosi kivaa ja nautti, mutta nyt viimeisimpinä vuosina on kaivanut ihan normijuttuja, vaikka jonkun korvaan se saattaakin kuulostaa hassulta. Välillä on mennyt vähän peukaloiden pyörittelyksi.

Kukkolan viimeisin kahden vuoden sopimuspaperi FC Helsingborgin kanssa päättyi tähän kauteen. Seuraavan kauden joukkue ei ole vielä tiedossa, mutta Kukkola paljastaa, että tunnusteluja käydään. Suomessa on muutama hyvä vaihtoehto, mutta jos hän jää Ruotsiin, niin Helsingborg on ainut vaihtoehto. Hyökkääjä sanoo, että uusi seura on selvillä kuukauden sisällä.

– Suomessa on tietyt jengit. Haluan sellaiseen joukkueeseen, missä on mahdollisuus menestyä. Katsotaan rauhassa ja mielenkiinnolla, millaisia vaihtoehtoja on, Kukkola pyörittelee.

Yksi vahva kandidaatti Kukkolan seuraavaksi seuraksi on varmasti uudenkarhea fuusiojoukkue EräViikingit. Maajoukkuehyökkääjä on pelannut molemmissa joukkueissa. Hänelläkin on mielipide jättifuusiosta.

– Kivilehdon Juha lähetti viestin, että tällainen on tapahtunut. Oli pakko katsoa kalenterista, että onko aprillipäivä tai jotain.

– Mutta isommassa kuvassa näen sen positiivisena asiana suomalaiselle salibandylle ja lajille yleensäkin. Totta kai siinä on paljon henkilöitä, joita se koskettaa ja ymmärrän joidenkin katkeruuden ja jopa vihaisuuden. Se ottaa varmasti aikansa, että asiat selviävät.

Kukkolan näkee fuusiossa kuitenkin enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia.

– Luulen, että siitä tulee hyvä juttu.

Lue myös: Suomen maajoukkueen ykkössentteri pettynyt kauteen – ”Aikamoista vuoristorataa”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Niko Vahtera
Niko Vahtera
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Turku / Mynämäki
Twitter: @nvahtera
sienimies68
01/04/2016
Salban kanssa lähellä sopimusta, ilmeisesti tuttu valmentaja tulossa
Huone
01/04/2016
Koirapaidat saamassa ensi vuonna ison sponsorin. Myös Mika Savolainen saattaa mennä Järveläisen joukkueeseen vielä yhdeksi vuodeksi.
säbäfani94
01/04/2016
Onko mitään huhua salban ensi kauden valmentajasta?
Fakta
02/04/2016
Taitaa olla muutto Tampereelle edessä.
Osku
02/04/2016
Eiköhän toi "fläppitaulu"-Järveläinen ole Salban seuraava valmentaja.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.