Divarit

Lammilaiskapteeni ei voinut vielä käsittää saavutusta: ”Voiko elämä enää paremmaksi muuttua?”

25.03.
2016
15 Kommenttia
6
Divarit
Henri Vilén on kulkenut LaSBin kanssa pitkän matkan. Kuva: Jari Turunen.

Henri Vilén on kulkenut LaSBin kanssa pitkän matkan. Kuva: Jari Turunen.

Lammin Salibandy on tehnyt muutamassa vuodessa hienon nousun aladivareista aina liigaan asti. Yksi monella portaalla mukana ollut on kapteeni Henri Vilén, joka pääsi nostamaan mestaruuspokaalin suorille käsivarsilleen ensimmäisenä.

Vilénin fiilis ottelun jälkeen oli melko epätodellinen. Mies on ollut mukana tuulissa ja tuiskuissa jo vuosia, mutta nyt ura huipentui tässä kohtaa liiganousuun oman kylän joukkueen kapteenina 2600 ihmisen edessä.

– Ei tätä varmasti todellisuudessa oikein vielä tajua. Tämän takia tätä tehdään ja tämän takia urheillaan. Voiko elämä enää paremmaksi muuttua?, Vilén ihmetteli.

Lammilaiset toivat otteluun oman mielettömän osansa tunnelmasta, ja heidän suuntaansa lähtikin vilpitön kiitos tuesta.

– Tämä merkkaa meidän kylälle ja meidän jutulle todella paljon. Huima tuki, ei voi muuta sanoa.

Itse ratkaisuottelu eteni pitkään LaSB:n komennossa, mutta päätöserässä joukkue joutui vaikeuksiin.

– Ekan erän alku ei ehkä ollut niin kovin hyvä ja kaveri rankaisi pari kertaa, mutta onneksi saimme erän loppuun maaleja ja pääsimme hyvillä mielin koppiin. Toka oli hyvä, mutta kolmannessa meinasimme jäätyä. Onneksi saimme vapauttavan 6-4-maalin toiseen päähän.

Päätöserän alussa näkyi, ettei LaSB:lla ollut kokemusta tämänkaltaisista paikoista ja peli meinasi mennä turhan passiiviseksi. Näin asian näki myös kapteeni.

– Vaikka ikää on itselläkin, niin eipä tällaisissa tilanteissa ole tullut oltua, peruspuolustaja Vilén hymähti.

Kun LaSB tahkosi kolmosdivaria, ei nousu liigaan välttämättä ollut edes kaukaisimmissa haaveissa. Divarin myötä tavoite on konkretisoitunut.

– No ei käynyt kolmosessa eikä kakkosessakaan mielessä, mutta sitten kun tulimme Divariin, siinä alkoi olla tekemisen meininkiä. Tavoite on ollut parantaa kausi kaudelta ja ottaa aina uusi maali jostain. Tällä kertaa se maali oli tässä, Vilén totesi.

Vilén kuuluu yhdessä Antti Sihlmanin ja Heikki Hätösen kanssa LaSB:n kokeneempaan kaartiin, jolla on oma roolinsa nuorten miesten joukkueessa. Kapteeni kiitteli joukkuettaan vuolaasti.

– Tässä nipussa on helppo olla kapteeni. Keski-ikä ei päätä huimaa, kun meidät kolme otetaan pois, mutta konkarit jeesaavat ja tiputtelevat tarvittaessa junnuja maan pinnalle, jos tossu meinaa nousta ilmaan. Nuoret jätkät ovat menneet etenkin henkisesti paljon eteenpäin vuosi vuodelta, siellä on maajoukkuepelejä, nuorten maailmanmestaruutta sun muuta, ja kyllähän tuollaiset asiat näkyvät tällaisissakin peleissä, Vilén jutteli.

Vilén povaili tuoreeltaan pelin jälkeen, että pääsiäisestä on tulossa lammilaisjuhlissa melkoisen pitkä.

– Nyt on pitkäperjantai ja pitkä pääsiäinen on luvassa. Eiköhän tässä jotain mukavaa keksitä joukkueen kanssa, Vilén uskoi.

Aladivareista askel kerrallaan liigaan. Vieläkö Vilénin tarina jatkuu liigankin puolella?

– Eiköhän tässä jatketa, jos mahtuu vielä joukkueeseen, iloinen kapteeni murjaisi.

Lue myös:
Lammi saunoo – kyläjoukkue varmisti liiganousun 2600 silmäparin edessä
Divarin finaaleissa rikottiin yleisöennätys viisi kertaa peräkkäin – yhteisyleisömäärä 9598 katsojaa
Ikionnellinen liiganousijan valmentaja: ”Onneksi ylipuhuttiin tähän huikeaan tarinaan mukaan”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
aavikkorotta
26/03/2016
Hieno juttu Lammin kylälle ja Vilèenille
Käytös seuraajajat RY
26/03/2016
Moni ei myöskään käsitä, kuinka muutamalla kymmenellä kilometrillä on vaikutusta käytöstapoihin??? Maalla traktorien katveessa eläneet juntit eivät ole koko tämänkään pleijari sarjan osanneet seuran omilla "naamakirja" sivullaan kommenteissaan kiittää hienoista peli kahinoista vastustajiaan tai niiden kannattajia, vaikka nämä ovat tuoneet rahaa kassaan ja luoneet tämän upean finaali sarjan. Otteluraportit tai haastattelut menneet yhtä heikosti kylvöjä ja aamun navettavuoroja miettiessä? Toisin on raportit vastustajilla! He huomioivat ja ovat kunnioittaneet näitä peltopellejä haastatteluissa ja raportoinnissa.. Kehuneet ja kiittäneet kovasta vastuksesta yms. Vaikkakin kyseessä on ollut sen hetkinen vastus, joka pitää kilpailullisesti voittaa. Se jos mikä pitäisi oppia ja opettaa myös maalaisjunteille. Onnittelut LaSB:lle liigaan pääsystä! Mutta kehittykää nyt muun Suomen tasolle käyttäytymisessä. ps. Ei ole hyvää käytöstä käydä tuulettamassa koko kentällisen voimin maalin jälkeen vastustajien katsomoon päinkään... Herätkää nyt jatkossa siellä laitumella ja s marketin katveessa. Antakaa vaikka niiden kotoutettavien opettaa äitejä ja tyttäriänne, jotta saatte jatkossa geenit äidinmaidossanne.
#66
26/03/2016
"KÄYTÖS SEURAAJAT RY" ihan samaa voisi sanoa tavasta lähteä päätössummerin soitua suoraan pukukoppiin ohittaen parhaden pelaajien palkitseminen (kuten Steelersin osalta saatiin todistaa ensinmäisen pelin jälkeen). Ei tuokaan nyt minusta kuulu käytöstapoihin. Eikä tuo sinunkaan harjoittamasi juntittelu edusta parasta mahdollista tapaa käyttäytyä. Molempien haastatteluista huokuu molempia puolia kunnioittava asenne ja luonnollinen kilpailun mukanaan tuoma pilke silmäkulmassa. Steelers ja LaSB toivat hämeeseen sellaisen shown että sitä muistellaan vielä todella pitkään. Iso tassu molemmille!
Massey-Ferguson man
26/03/2016
Hyvä KÄYTÖS SEURAAJAJAT RY.
Teidän mahtava toiminta siellä kantakaupungissa ei nyt tuonut Divari voittoa, ymmärtäähän sen katkeruuden. Ihmettelen kuinka teidän organisaatiolla ei ollut edes voittopelien jälkeen talkoolaisia. Ja elenian vahtimestarit joukolla olivat kiitollisia että Lasbi voitti.. Mistä se kertoo?
Hoitakaa nyt se oma leiviskänne niin pääsette tekin pelaamaan liigaa. Kyllä me kannustamaan täältä tullaan, vaikka raktorilla, lypsyjen välissä... Toivoisin myös teräksen faneilta samaa.
IirisLammilainen
26/03/2016
Herramun jee, käytösseuraajat ry! Nyt mä kuolen nauruun! Et taida toveri hyvä olla faktoista perillä alkuunkaan! Vaikka kuinka nyt tappio kirveleekin, niin toi oli hivenen naurettavaa?
Leena Hämeenlinnalainen
26/03/2016
Ihan oikein kyllä oli moni kohta, pitää Lammilla ottaa nuo oranssit silmälasit pois ja opetella käytöstapoja. Naurettavaa minun mielestäni kyllä oli myös, että tullaan toisten nurkkiin pelaamaan ja peitetään seinältä lippu. Kohtuutonta käytöstä. Samoin oli järjestysmiehillä, kiellettiin turvallisuuden takia poistumisteillä patsastelu. Ketkäs siellä seisoivat Lammilaiset. Nämä ovat sellaisia asioita mitkä pitää oppia kun menette suureen mailmaan ettette saa juntin mainetta muiltakin. Tämä oli nyt vain tämä voitto, nyt ne pelit alkavat ja tulette saamaan kovaa kyytiä siellä. Nöyryys kannattaa ottaa mukaan. Onnea kuitenkin voitosta, koettakaa tekin opetella se rehti toisen arvostaminen.
Esa
26/03/2016
Mitä tarkoitat Leena käytöstavoilla? Halli on käsittääkseni yhtälailla kanta-kaupunkilaisten, kuin Lammin kyläläisten. Liitto ei anna lupaa käyttää Lammin hallia, sillä se on liiän pieni. Itse Hämeenlinnaan Lammilta aikoinaan muuttaneena, en kyllä allekirjoita sinun kommenttiasia. Minusta molempien käytös oli yhtä tasavertaista. Kyllä toki ihnetyttää tietyt ylilyönnit, mm. Vahtokarin toimitsijapöydälle hyppiminen.. Tottakai Liiga on kovempi sarja ja vaatii työtä, tuskin kukaan Lammilaisista (tai Steelersläisistä, jos sinne noustaan) on ajatellut, että kyyti ei olisi kovaa. Onhan se sanonattakin selvää. Voittoputki ei siellä jatku, eikä kukaan niin oletakaan. Jos peli oli Lammin kotipeli, en näe mitään syytä, miksei lippua voisi peittää. Poikkeuksen tekee, jos se on koko hallin yleinen sponsori.
#92
26/03/2016
Riitapoikki ja voita väliin, lasbin voitto oli/on mahtava juttu lammilaiselle/hämeenlinnalaiselle salibandylle. Muutoinkin aivan huikee juttu kun salibandy pelissä käy yleisöä päälle 2000 henkeä, monin kerroin enemmän kun liigan puolivälierissä
Ja toivon mukaan nuo derbyt jatkuu vielä ens vuonnakin kun steelers tiputtaa salban
Molemmat jengit teki yhdessä tosta sarjasta joka osa alueella unohtumattoman.
S7
26/03/2016
Mut hei just tolla menollahan pelit kiinnostaa! Tuskinpa HIFK-Jokerit matsit ois olleet sellaisia kun olivat, jos kaikki ois olleet kivasti yhtä mieltä. Toki kaikella on aina rajansa, mutta pikkanen naljailu puoleen jos toiseen on hyväksi. Ei meillä Helsingissä oo tollasta ollut, siis ainakaan mun mielestä ja siitä syystä kunnon paikallisväännöt puuttuneet...
Meitsi
26/03/2016
Kyllä nyt hämeenlinnalaisia nakertaa. Kumma juttu, että nostatte nämä asiat pöydälle, kun on tappio niskassa. Ja mitä käytöstapoihin tulee, on myös epäsoveliasta nimittää meitä junteiksi, vaikka se ei meitä haittaakaan. Tietääkseni Steelers omistaa Elenia-Areenasta yhtä suuren osuuden, kuin LaSB. 0%. Sovitaan, että me opetellaan käytöstapoja heinänkorsi suussa ja te opettelette käsittelemään tappionne.
Meitsi
26/03/2016
Nimittäin, uskon että niitä on tulossa heti ensi viikolla.
Lamminelsi
26/03/2016
Leena-täti / käytös seuraajat ry, onko Elenia Steelersin omistama halli? Ja paljonko teitä nyt oikeen tarvii kiitellä? Mm.tämän päivän Hämeen Sanomissa valmentaja Kalle Tyrkäs kommentoi näin: "Tästä ottelusarjasta on kiitettävä fanejamme, yhteistyökumppaneitamme, Hämeenlinnaa ja myös Steelersiä". Eikun olihan toikin moukkamainen kommentti kun Steelers mainittiin viimeisenä ja Steelerskannattajia, ei ole erikseen mainittu! Voi luoja, keskittykää vaan niihin omien pelaajien käyttäytymisiin (tässä kohtaa olin mainitsemassa esimerkkejä, mutta taidan jättää pelaajat rauhaan, sillä he ovat tainneet sulattaa paremmin sen, että parempi joukkue voitti) ja opetelkaa häviämään!!! Myös Steelersin kannattaa muistaa nöyryys jos liigaan nousevat, kyyti tulee olemaan myös heille kovaa!
Tomppa
26/03/2016
Lasb oli eilisessä pelissä kotijoukkue joten täysi oikeus peittää Steelersin mainos. Aika ylimielinen tuo Steelersin joukkue kaikin puolin.
Meitsi
28/03/2016
Sivusta seuranneena ja mediassa julkaistujen haastattelujen perusteella Steelers pelaajat ovat tässä tapauksessa niitä hyviä häviäjiä. Joten Steelers-fanit voisivat kunnioittaa pelaajia ja tukkia turpansa tällaisen turhanpäiväisen valittamisen osalta.
Onni
31/03/2016
Heja Nokian KrP

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.