Divarit

Lauantaina mitellään tärkeistä pisteistä – säilyykö Lappeenranta liigakartalla?

04.03.
2016
11 Kommenttia
2
Divarit
NST- Nokian KrP -ottelun tärkeyttä ei voi liiaksi korostaa lappeenrantalaisten näkövinkkelistä. Kuva: Juhani Järvenpää

NST-Nokian KrP -ottelun tärkeyttä ei voi liiaksi korostaa lappeenrantalaisten näkövinkkelistä. Kuva: Juhani Järvenpää

Tulevana viikonloppuna pelataan mielenkiintoisia otteluita salibandyn saralla. Miesten Salibandyliigan runkosarja saatetaan päätökseen lauantaina, miesten Divarissa päätetään puolivälieräsarjat ja naisten Salibandyliigassa pelataan runkosarjan toiseksi viimeinen kierros.

Miesten Salibandyliigassa riittää paljon jännitettävää vielä runkosarjan viimeiselle kierrokselle saakka. Tiukimmat tilanteet ovat pudotuspeliviivan tuntumassa ja sarjan tyvipäässä.

Lauantain kovimmat panokset ovat NST:n ja Nokian KrP:n kohtaamisessa Lappeenrannassa. NST tarvitsee ottelusta voiton, jotta se ei valahtaisi suoraan Divariin. SalBan pitää kuitenkin hävitä oma kamppailunsa Oilersia vastaan Raumalla. Joka tapauksessa sarjassa säilyminen ei ole enää täysin lappeerantalaisten omissa käsissä, eikä joukkue pysty enää voitollakaan välttämään karsintoja.

KrP:n tilanne on siinä mielessä parempi, että se ei voi enää pudota suoraan, ja joukkueella on vielä mahdollisuus välttää jopa karsinnat. KrP on nyt tasapisteissä sijalla 11 majailevan M-Teamin kanssa. M-Team pelaa perjantaina TPS:aa vastaan. NST voitti KrP:n syyskaudella lukemin 3-6.

Pudotuspeliviivalla käydään myös tiukkaa kamppailua. OLS ja Indians ovat tasapisteissä sijoilla 8-9 ennen viimeistä kierrosta, ja OLS on edellä yhden maalin paremman maalieron turvin. OLS kohtaa kotikentällään Kooveen, jolla ei ole enää minkäänlaista panosta viimeisellä kierroksella. Indians sen sijaan haastaa SPV:n Seinäjoella. Indians on pelannut vahvasti viime aikoina ja joukkue ei ole hävinnyt viimeiseen neljään kamppailuun. OLS on voittanut viimeisestä neljästä ottelusta kaksi. OLS:n tilanne on lähtökohtaisesti parempi, sillä joukkue on tällä hetkellä ylempänä sarjataulukossa ja kohtaa helpomman vastustajan. Marginaalit ovat kuitenkin lähtökohtaisesti pieniä, ja maaliero voi ratkaista.

Lauantaina kierrokselta voidaan nostaa vielä Viikingit-Classic -ottelu, joka on katsottavissa suorana lähetyksenä YLE TV 2:lta 17.15 eteenpäin. Viikingit jahtaa sarjan kolmostilaa. Classic on jo varmistanut runkosarjan voiton. Edellä oleva Oilers kohtaa vieraissa SalBan, jolla on ottelussa paljon pelissä. Kolmostilan merkitys on tänä vuonna melko suuri, koska oletettavasti molemmat joukkueet pyrkivät välttämään SPV:n kohtaamisen puolivälierissä. Oilersin ja Viikinkien välissä on nyt pisteen ero espoolaisten hyväksi.

Miesten Divarissa varmistellaan viikonlopun aikana viimeisetkin välieräjoukkueet Welhojen seuraksi. Steelersillä on mahdollisuus laittaa sarja poikki jo perjantaina, kun joukkue kohtaa LNM:n Oulussa. Steelers voitti ensimmäisen ottelun lukemin 10-3.

ÅIF isännöi LaSB:ia lauantaina Sipoossa. Runkosarjan voittanut LaSB kylvetti sipoolaisia kotikentällään lukemin 14-7. ÅIF:n tulee nostaa tasoaan melko lailla, jotta kolmas kohtaaminen nähtäisiin sunnuntaina.

Pohjanmaan derbyn ensimmäinen ottelu oli tasainen ja ratkesi vasta jatkoajalla Blue Foxin hyväksi. SB Vaasa lähtee lauantaina Tähtihalliin hakemaan pakkovoittoa, jotta kesäloma ei kutsuisi ennenaikaisesti. Divarin pudotuspelien ottelusarjojen katkaisemiseen tarvitaan kaksi voittoa. Kaikkien puolivälieräsarjojen mahdolliset kolmannet kohtaamiset pelataan sunnuntaina.

Classicilla on lauantaina mahdollisuus varmistaa naisten Salibandyliigan runkosarjan voitto, kun se kohtaa JoKa:n kotikentällään. Joukkueiden edellisessä ottelussa Classic oli parempi maalein 13-4. Classic on voittanut viimeiset 11 otteluaan ja on vahvassa vireessä. JoKa on taasen voittanut koko kaudella kolme ottelua. Kotijoukkue lähtee kamppailuun vahvana ennakkosuosikkina.

Sarjataulukot:

Miesten Salibandyliiga
Liiga taulukko

Naisten Salibandyliiga
Naisten Liiga taulukko

Perjantai 4.3.

Miesten Salibandyliiga
18:30 TPS-M-Team Marli Areena

Miesten Divari
18:00 LNM-Steelers Kastelli Otteluvoitot 0-1

Lauantai 5.3.

Miesten Salibandyliiga
16:45 Viikingit-Classic Pasilan UH Yle TV 2
17:00 Erä-Happee Energia Areena Fanseat/Elisa
17:00 NST-Nokian KrP Lappeenrannan UT
17:00 OLS-Koovee Kastelli
17:00 SalBa-Oilers Rauman Kauppaoppilaitos Fanseat/Elisa
17:00 SPV-Indians Seinäjoen Urheilutalo ISTV

Naisten Salibandyliiga
14:00 Erä III-O2-Jyväskylä Mosahalli
14:45 Koovee-SB-Pro Spiral-halli
15:00 Classic-JoKa Tampere Areena
15:45 M-Team-Crackers Ruskeasuo
18:30 Happee-NST Jyväskylän monitoimitalo

Miesten Divari
14:30 ÅIF-LaSB Sipoo Areena Otteluvoitot 0-1
16:00 Blue Fox-SB Vaasa Tähtihalli Uusikaarlepyy Otteluvoitot 1-0

Sunnuntai 6.3.

Naisten Salibandyliiga
17:00 PSS-TPS Porvoo SBH

Miesten Divari
14:00 LaSB-ÅIF Elenia, Hämeenlinna (tarvittaessa)
18:00 Steelers-LNM Elenia, Hämeenlinna (tarvittaessa)
18:30 SB Vaasa-Blue Fox Botniahalli Mustasaari (tarvittaessa)

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Junnu#8
04/03/2016
Hyvä Yle. Hienoa että näyttävät Viikingit-Classic pelin suorana. Päivä säbähommia. Onneksi YLE Areena palvelee.
Junnu#8
04/03/2016
D1varin Steelersiltä järkyttävää puolustamista Liminkaa vastaan. 11-9 takkiin. Sarja 1-1. Jännä nähdä sulaako Steelers? Toki joukkueella oli vaikeuksia vastaavassa tilanteessa viime kaudella.
S7
04/03/2016
Isot pisteet M-teamille. Mun arvaus selvästä putoamisesta meni kyllä metsään ja pahemman kerran. Nyt sitten ensi kaudeksi kaikki nää kolme liigajengiä päät yhteen ja porukkaa haalimaan--> ainakin paikallismatseihin PITÄÄ saada jengiä enemmän!! Vaikka sitten aletaan haastaa "riitaa" netissä jengien kesken tai jotain:-D
S7
04/03/2016
Tarkoitin siis Helsingin kolmea liigajengiä... Miksei Oilerssia ja inkkareitakin vois ehkä miettiä mukaan...
SSV-Fani
05/03/2016
Jos vaikka markkinoitaisiin otteluita. Olisikohan Helsingin Sanomissa tilaa?
Terhi
05/03/2016
Krp:llä tosiaan mahdollisuus välttää karsinnat jos voittavat 25 maalilla (eli ei ole). TPS- M-Team ottelun pelaaminen ennen varsinaista päätöskierrosta oli älytön päätös. Nyt Krp:llä ei ole enää panosta peliin, joten NST on selvä voittaja suosikki. Salballa taas on vastassaan Oilers, joka vielä taistelee Viikkareita vastaan 3. sijasta. SPV:llä ei TPS:n tappion myötä ole enää panosta pelissä. Tämä auttaa Indiansia viimeisen playoffpaikan metsästyksessä. OLS ja Indians ovat tasapisteissä ja vain yksi maali eroa maalisuhteessa. SPV tuskin haluaa hävitä kotonaan, mutta toisaalta sillä ei ole merkitystä. Suurella todennäköisyydellä playoffsit alkavat vieraspelillä Viikkareita vastaan. Niin tai näin, päätöskierros pitää pelata samana päivänä samaan aikaan. Tämän kertainen ratkaisu oli typerä!
Terhille
05/03/2016
Taitaapi syy olla se eiliseen peliin et tutolla on tänään peli ja eikös ne pelaa samassa hallissa pelinsä.
Junnu#8
05/03/2016
Molemmat joukkueet pelaa pelinsä Marli Areenassa.
andi
05/03/2016
Eikhän Hakeva löydä pinnat lappeeseen.
S7
05/03/2016
Terhin vetovinkit meni kyllä niin metsään ettei mitään ja pelipäivillä ei ollut sitten mitään väliä...
Terhi
05/03/2016
Onneksi meni. Eli sun mielestä on ihan ok, että jatkossakin hajautetaan viimeinen kierros useammalle päivälle?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.