Liigajoukkueella vain yhdeksän kenttäpelaajaa pudotuspeliavauksessa – juniorien peli meni edelle

NST:n Jaana Lirkki kuritti lauantaina urakalla valkopaitaista M-Teamiä. Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

NST:n Jaana Lirkki kuritti lauantaina urakalla valkopaitaista M-Teamiä. Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net
NST:n Jaana Lirkki kuritti lauantaina urakalla valkopaitaista M-Teamiä. Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

Moni salibandyihminen hieraisi silmiään tänään nähdessään Salibandyliiton floorball.fi-sivustolla naisten liigajoukkue M-Teamin rosterin puolivälieräavauksessa. Tilastoissa NST:tä vastaan M-Teamille oli merkattu vain yhdeksän kenttäpelaaja eli siis alle kaksi ketjua pelaajia.

Selitys kapealle pelaajamateriaalille on lopulta selkeä – mutta raadollinen. M-Teamin liigajoukkueen päävalmentaja Joni Kokkonen kommentoi M-Teamin kokoonpanoa ja pudotuspeliavausta Pääkallo.fi:lle.

Joni Kokkonen, miksi M-Teamin naisilla oli puolivälieräavauksessa vain yhdeksän kenttäpelaajaa?
– Tyttöjen SM-sarjan pelit menivät mahdollisimman pahasti päällekkäin. Junnuilla on selkeä mahdollisuus voittaa omassa sarjassaan mestaruus, joten on tärkeä taata, että heillä on myös kilpailukykyinen ryhmä puolivälieräsarjaan, Kokkonen perustelee.

Helsinkiläinen M-Team siis yksinkertaisesti laittoi tyttöjen SM-sarjan puolivälieräottelun liiganaisten edelle. M-Teamin liigajoukkueen ikärakenne on todella nuori, joten tyttöjen peliin meni useita pelaajia.

– Naisten joukkueella oli valmiiksi jo kolme pelaajaa sivussa. Saatiin tänään vain yhdeksän pelaajaa jalkeille. Ja sama tilanne on huomenna toisessa NST-ottelussa. Keskiviikon kolmanteen naisten puolivälierään saamme näillä näkymin täyden rosterin, Kokkonen kommentoi.

Kokkosen mukaan päätös peluutusratkaisusta tehtiin yhdessä valmennusryhmässä, joka on käytännössä sama naisissa ja tyttöjen puolella.

Yhdeksi mestarisuosikiksikin lukeutuva NST voitti naisten liigan puolivälieräavauksessa runkosarjan kahdeksanneksi sijoittuneen M-Teamin puhtaasti lukemin 8–0. NST:n tehokkain oli Jaana Lirkki neljällä maalillaan.

– Tämän päivän peli oli odotetun vaikea. Ensimmäisen erän puolustaminen oli heikkoa. Peli ratkaistiin oikeastaan jo siinä. Seuraavat erät menivät jo paremmin ja vastahyökkäyksiäkin saatiin jonkin verran, mutta läpiajoistakaan ei saatu sisään. Mutta vaikea on rimpuilla tuon tasoista joukkuetta vastaan yhdeksällä pelaajalla.

Tyttöjen puolella M-Team saavutti haluamansa. Puolivälieräavauksessa oululainen OFBC joutui nöyrtymään M-Teamille lukemin 8–2.

Katso myös:
NST–M-Team-ottelun tilastot (liiga)
M-Team–OFBC-ottelun tilastot (A-tytöt)
Juhani Järvenpään kuvat M-Team–OFBC-ottelusta
Pääkalloennakko: Naisten pudotuspelit starttaavat – Classic ja NST edelleen suurimmat mestarisuosikit
Pääkalloennakko: A-tyttöjen pudotuspelit käynnistyvät – pääkaupunkiseutu ja Turku vahvoilla
Hallitseva mestari aloitti pudotuspelit 12-1-murskavoitolla – katso lauantain salibandytulokset

25 comments

  1. Outoa ettei seura/valmennus priorisoi edustusjoukkuetta muiden joukkueiden edelle. Eikös edustusjoukkueet ole edustusjoukkueita syystä?

  2. Aivan täyttä pelleilyä.
    Eipä noita maaleja kannattais paljoa tuuletella, ottelu oli iso vitsi.
    Järjetöntä.

  3. Tällainen tilanne olisi varmaan hyvä huomioida joukkuetta rakentaessa. Rosterin koko tulisi kestää muutaman pelaajan loukkaantumisen sekä A-ikäisten poissaolon. Ei ainakaan tarvitsisi lähteä pääsarjoissa tällä tavalla ”häviämään” pelejä!

  4. Aika huono selitys ”junnuilla on mahdollisuus voittaa mestaruus omassa sarjassaan…” Tyhmää pelata liigaa jos ei lähdetä hakemaan voittoa ja typerää myöntää ettei omaan toimintaan ole uskoa. Antaa huonon kuvan M-teamin naisten edustuksesta jos asenne on nyt nähtävä ”kuhan vaan osallistutaan kun on pakko”

  5. Niin on se kun joukkuetta kasataan otettava huomioon loukkaantumiset ja muut esteet jotka menevät näiden amatööri sarjojen edelle. Mutta miten on mahdollista kun viikossa on edelleen 7 päivää niin liitto se jaksaa järjestää nämä naisten ja tyttöjen pelit jatkuvasti päällekkäin , joo näin on miehissä ja pojissakin mutta kun suurin määrä tyttösarjan pelaajista pelaa naisten sarjassa koska tasoero ei ole niin suuri kuin miehissä ja pojissa.. Liitto vois vähä paneutua tähän ongelmaan, ei vaadi aivoja tehdä pienellä muutoksella vähän ammattimaisempaa näistä sarjoista.

  6. Mikähän fiilis joukkueen aikuisikäisillä pelaajilla on koko touhusta? Pelataan runkosarjassa jengi pleijareihin ja sitten satsataan junnusarjoihin… Heitä varmasti lämmittää kovasti junnujen menestysmahdollisuudet, kun käyvät nöyryyttämässä itseään liigan pudotuspeleissä 9 pelaajalla?!? Coachin täytyy olla puhemiehiä, jos saa kyseiset pelaajat jatkamaan joukkueessaan….

  7. Loistavat fiilikset taitaa kyllä olla pelaajilla! Ensin päästään pleijareihin ja sitten päätetään että eihän tähän nyt enää sit mitään panosteta kun on tärkeempiäkin pelejä.

  8. Tälläisten syiden takia pitäisi edustaa joko edustuksessa tai junnu joukkueessa. Naurettavaa katsoa A-junnujen pelejä ja voittaja löytyy sieltä missä löytyy edustusjoukkueen pelaajia enemmän. Tämä on tietenkin epärealistinen esimerkki mutta kun katsotaan näitä pleijareita niin jos joukkue tippuu liigasta niin junnu joukkue pärjää paremmin yleensä.

  9. Lopunalkua joka on ollut havaittavissa jo pidempään. ”Menestys” ollut yhden junnujoukkueen varassa ja uusia huippupelaajia ei seuraan saada, miksiköhän?

  10. tyttöjunnuja on melko vähän, samoin kuin tosissaan pelaavia naisia. Liitto voisi vähän miettiä onko pelien oltava juuri samoina päivinä. Pääkallo, haastatelkaa liiton edustajia, haluan kuulla naurettavia selityksiä miksei näin voitaisi tehdä.

  11. Milloinkahan MTeam kertoi ratkaisustaan NST:lle? Vastustajan kunnioittaminen on unohtunut MTeamilta kokonaan.

  12. No siinä on tuoreelle mj valmentaja Kurroselle sitä peräänkuulutettua kehitystoimintaa naisten liigassa. Näin niitä tulevia mj pelaajia saadaan pienemmistäkin seuroista. Naurettavaa koko M-Teamin touhu ja häpeällistä. Muistaakseni viime kaudella sama homma kun lähtivät 10 pelaajalla lauluun Prota vastaan.

  13. Junnejen mj-kisat tulossa! Miten tämä vaikuttaa joidenkin tyttöjen valintoihin? Luulisi että valmentajat haluavat tytöille kovia pelejä alle ennen kisoja.

  14. Näyttivät hävinneen tyttöjenkin pelin, 12 kenttäpelaajaa vain sielläkin.

  15. Eipä ihme. Suomessa ei yhtään Naisten palloilusarjaa, kaikki tyttöjen sarjoja. Jotain järkeä kai tarvisi, mutta onpa ”nais”pelaajien uratkin turkaisen lyhyitä. M-Teamin ratkaisun ymmärtää, kun liitto ei näissä mieti mitään. Toisissa lajeissa nää osataan hoitaa ja pelata junnuja pe/ma.

  16. Junnuilla saattaa olla parhaimmassa tapauksessa kolme eri sarjaa missä pelaavat. Naisilla vain se yksi. Voin kuvitella miten aikuispelaajaa syö, jos junnupelit ajaa näissä peleissä ohi aikuisten pelien. Eipä tarvii huudella aikuspelaajien sitoutumisen perään, jos näin on.

  17. Paras vitsi, että nst meinasi ottaa komeesti turpaan tältä torsolta. Classic voittelee isoilla eroilla täysiä tiimejä ja näillä on vaikeeta jo nyt. Aika pelleä tämä naisten ’liiga’, sorry vaan.
    NST:ssä ei löydy tarpeeksi hyviä pelaajia edes finaaliin. Hyvin keskinkertaista ellei jopa huonoa menoa.

  18. No nakit taisi laskea tasoa… Kovin vähälle huomolle on jäänyt kunnon puolivälieräpelit TPS-SB Pro. Tässä parissa kumpikin satsaa kaiken peliin ja tavoittelee hyvässä pleijarihengessä jatkopaikkaa.

  19. Tyttö ja nais säbä on sen verran tuore laji ja kovassa nosteessa, niin luulisi liiton katsovat tarkemmin pelipäivät ns. lähi ikäluokkien suhteen. Silloin saisimme kaikille paljon hyviä pelejä, myös noille pienille seuroille, missä tyttösäbä on vasta alkutaipaleella tai muuten pientä.

  20. ’Nakit taisi laskea tasoa’
    Öö miksi?!
    Ei vaan taida tasoa löytyä. Tuskin huvikseen otetaan puolet pienemmällä tiimillä pelaavalta joukkueelta lähes turpaan. Ei vaan taso riitä. Ei kyllin hyviä pelaajia, Classicilta ja Classicin tähdiltä tulee näille taviksille kunnolla turpaan, jos sinne asti muka selviävät.

  21. Vieraspeleille ei voi mitään. Huomasin vaan Että sekä ÄIF että Erä pelasivat kotipelinsä maanantaina, kun M-Team puolestaan pelasi naisten kotiottelunsa sunnuntaina junnujen kanssa päällekkäin. M-Teamissa on näin ollut aikaisemminkin, koska seuraa ei nappaa juurikaan naisten toiminta. Naisten pelit olisi jo päättyneet liigassa, ellei vapaaehtoiset olisi sitä pelastaneet, Seuralta siihen ei haluja löytynyt.