M-Team kaatoi TPS:n Turussa – sarjapaikka säilyy lähes sataprosenttisen varmasti

M-Team oli maalin verran TPS:aa parempi Turussa. Kuva: Anssi Koskinen

TPS ja M-Team mittelivät paremmuudesta miesten Salibandyliigan ottelussa perjantaina Turussa. M-Team voitti ottelun maalein 3-4.

Vierasjoukkue pelasi vahvasti eritoten kaksi ensimmäistä erää ja viimeiseen erään lähdettiin tilanteesta 1-4. TPS sai vielä kirivaihteen päälle ja nousi maalin päähän neljä minuuttia ennen loppua. M-Team piti kuitenkin pintansa ottelun viimeisillä minuuteilla.

Helsinkiläisten Visa Rikala osui kahdesti. Markus Piittisjärvi syötti kaksi maalia. TPS:n Ville Hirvisuo tarjoili kaksi maalisyöttöä. Marli Areenalla oli paikan päällä kaikkiaan 835 katsojaa.

Ottelu oli joukkueille runkosarjan viimeinen. M-Teamille voitto tarkoitti sitä, että sen ensi kauden sarjapaikkaa voidaan pitää erittäin varmana. Nokian KrP voi nousta joukkueen kanssa vielä tasapisteisiin, mutta noustakseen M-Teamin ohi, sen pitäisi voittaa NST vähintään 25 maalilla. TPS:lle tappio tarkoittaa sitä, että joukkue on joko runkosarjan kuudes tai seitsemäs.

LNM ja Steelers väänsivät perjantai-iltana miesten Divarin puolivälierissä. Maalirikas ottelu päättyi kotijoukkueen 11-9-voittoon. Ensimmäinen erä meni Steelersin nimiin maalein 3-5. Toisessa erässä hämeenlinnalaiset avasivat maalihanat, mutta kotijoukkue iski kolme seuraavaa osumaa. Kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteesta. Steelers pääsi vielä 6-7-johtoasemaan, mutta LNM oli vahvempi loppuerässä ja iski viisi maalia viimeisen 12 minuutin aikana.

LNM:n teholinko oli kolmesti osunut Samuli Saukko. Jarkko Hiltunen tarjoili kolme maalisyöttöä. Vieraiden Ville Lastikka tehtaili pisteet 1+4.

LNM:n voitto tarkoittaa sitä, että ottelusarja on nyt tasan ja ratkaistaan sunnuntaina Hämeenlinnassa klo 18 alkaen.