Ulkomaat

Miten näin voi käydä? Tasoitus seitsemällä kenttäpelaajalla – vastustajan haaveet sarjanoususta romuttuivat

04.03.
2016
9 Kommenttia
3
Ulkomaat
Kuva: Kuvakaappaus videolta.

Kuva: Kuvakaappaus videolta.

Ruotsin neljänneksi korkeimman sarjatason ottelussa Slätafly–Vetlanda sattui erotuomareille moka, jollaista on harvemmin nähty salibandykentillä. Kolmannen erän lopussa häviöllä ollut Vetlanda tasoitti ottelun kaksi sekuntia ennen päätössumeria. Ilman maalivahtia pelanneella joukkueella oli kuitenkin seitsemän kenttäpelaajaa yhtäaikaisesti kentällä.

Kyseessä ei ollut edes tyypillinen vaihtovirhe, vaan videolta voi nähdä, että Vetlandan loppumylläkän aikana on selvästi seitsemän pelaajaa yrittämässä tasoitusosumaa.

Tilanteeseen ei kuitenkaan reagoitu oikeudenjakajien osalta millään tavalla, ja tasoitusmaali hyväksyttiin. Jatkoajalla Vetlanda iski ottelun ottelun voittomaalin ja vei pistepotin kotiin.

Slätaflyn leirissä oltiin äärimmäisen tuohtuneita tappion jälkeen, sillä ennen sunnuntain ottelua joukkue oli mukana vielä taistelemassa sarjanoususta. Pistemenetyksen jälkeen viidentenä olevan Slätaflyn ero kärkikaksikkoon kasvoi kuitenkin jo kolmeen pisteeseen, ja runkosarjaa on pelaamatta enää kaksi ottelua.

– Meillä oli hyvät mahdollisuudet taistella 1. divisioonaan noususta. Mutta tämän ryöstön jälkeen se on ohi, Slätaflyn pelaaja Anton Fransson kommentoi Innebandymagazinetille.

Ottelun tuomari Dawan Mofak oli pahoillaan tapahtuneesta. Hän vakuutti, ettei tuomarikaksikko ollut nähnyt tilannetta pelin aikana.

– Kun näin tilanteen videolta, olin järkyttynyt. Mietin vain ”mitä hittoa oikein tapahtui”. Kukaan meistä tuomareista ei huomannut tilannetta, eikä kukaan muukaan reagoinut siihen. Kaikki tapahtui kolmessa, neljässä sekunnissa. Kyseinen pelaaja juoksi vain maalille ja seisoi siellä. Hän ei vaikuttanut peliin, mutta on päivänselvää, ettei seitsemällä saa pelata, Mofak kertoi Dagens Vimmerby -lehden haastattelussa.

Hän halusi kuitenkin lisätä, että vastuu tilanteesta ei ole ainoastaan tuomareiden kontolla.

– Olemme pahoillamme, että näin pääsi tapahtumaan. Teimme virheen, ja se on inhimmillistä. Muistuttasin kuitenkin, että vastuu on myös joukkueilla. Vetlanda ei olisi saanut päästää seitsemättä pelaajaa kentälle, Mofak painottaa.

Alla olevasta videosta voi katsoa dramaattisen 6–6-tasoitusmaalin.

Linkki:
Innebandymagazinet: Domaren uttalar sig om uppmärksammade målet

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Pepe
04/03/2016
Osaako joku sääntöniilo sanoa mitä tapahtuisi jos tästä tehtäisiin protesti?
Jukkisb
04/03/2016
Nyt on niin selvä tapaus, että protesti voisi jopa mennä läpi.
jokuet
04/03/2016
Yksi maalin hylkäysperusteista on se, että maali on tehty liian monella pelaajan ollessa kentällä. Protestin tulisi mennä läpi, jos asia pystytään osoittamaan (esim. tuo video).
Temppu
04/03/2016
Sattuu ja tapahtuu. Tuomarivirhehän tuo on, mutta on tossa toki lieventäviä asianhaaroja aika paljon, joten ei kai dumareita voi suorilta alkaa lynkata :)

Protestia kehiin vaan.
ja mitä sitten...
04/03/2016
...tapahtuisi? Maaliko hylättäisiin? Pelattaisiinko koko peli uudelleen vai sen kaksi viimeistä sekuntia? Shit happens, kullekin vuorollaan.
mr. manatee
04/03/2016
Uusintapeli on tuomio, jos protesti olis tehty ja kyllähän se tässä tapauksessa läpi menis kaiken järjen mukaan. Protesti kuitenkin pitää tehdä heti pelin päätyttyä.
jan11
04/03/2016
Vanha kikka jota itsekin aikanaan olen ollut käyttämässä on, että epätoivoisessa takaa-ajotilanteessa mv:n pois tullessa kentälle tulee pelaaja vaihtopenkin molemmista päistä ;)
Huuhaa
04/03/2016
Jep. Vanha kikka. Joko aloitetaan suoraan kuudella ja heitetään veskarista seitsemäs TAI otetaan pari muutakon vaihtoa samalla, kun vedetään veskaria pois. Lisäksi vaihtopenkin pitäis vielä muistaa rynnätä välittömästi maalista juhlimaan kentälle, ettei ehdi laskeskelemaan maalin jälkeen...tuossa annettiin jopa tuomareille siimaa :D
Rumaa
04/03/2016
On tullut läpällä kokeiltua jossain harrasteliigapelissä joskus. Meni kyl heittämällä läpi siinä viimeisen puolen minuutin hässäkässä. Ei kyllä tosipeleissä mahtuis omaan urheilumoraaliin. Vai olenko vaan tekopyhä? ;)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.