Moninkertainen mestariluotsi naisten maajoukkueen valmennustiimiin

Kuva: IFF

Kuva: IFF
Kuva: IFF

Suomen salibandynaisten uuden päävalmentaja Lasse Kurrosen pesti uutisoitiin kuukauden päivät sitten. Nyt ovat selvillä hänen apuvalmentajansa ja taustatoimijat, jotka Salibandyliiton hallitus nimesi kokouksessaan tiistaina.

Edellisestä valmennustiimistä mukana jatkaa Markus Huhtimo, joka toimii myös Viikinkien liigamiesten valmentajana. Uutena remmiin astuu meritoitunut Irina Peltola Tampereelta. Hänet tunnetaan monivuotisena mestarivalmentajana Classicin naisten edustusjoukkueesta. Hänen johdollaan Classic juhli Suomen mestaruutta peräti seitsemän kertaa.

Peltola on ollut kaksi viime kautta sivussa liigavalmennuksesta ja keskittynyt Classicin junioritoiminnan kehittämiseen, mutta maajoukkueen myötä hän tekee paluun huippusalibandyn pariin.

– Odottavilla mielin tässä ollaan. Paljon on tullut nähtyä ja tehtyä, mutta maajoukkuevalmennuksessa en ole ollut mukana ja juuri se tekee tästä mielenkiintoista.

Tässä vaiheessa hän ei vielä voi tarkentaa vastuualueettaan salibandynaisten valmennuksessa. Uuden tiimin on määrä tavata pääsiäisen jälkeen suunnittelemaan alkavaa MM-kisaprojektia tarkemmin. Seuraavan kerran maailmanmestaruudesta pelataan Slovakiassa joulukuussa 2017.

– Sen voin sanoa, että töitä on varmasti paljon edessä, mutta koska en ole päivittäisessä huippuvalmennuksessa mukana, niin tähän projektiin pystyy sitoutumaan, Peltola jatkaa.

Viime joulukuussa Suomen naiset hävisivät MM-kotikisojen finaalissa Tampereella Ruotsille 5–4 rangaistuslaukauskisan jälkeen.

Joukkueenjohtajana aloittaa naissalibandyn monitoiminainen Kaarina Salomaa. Jouni Hämäläinen ja Heidi Härkönen vastaavat huollosta.

Kaikkien sopimukset ovat mallia 2+2-vuotta.

Lue myös:
Lasse Kurronen naisten maajoukkueen päävalmentajaksi

11 comments

  1. Toivottavasti uskaltavat rohkeesti koota uuden ja nuoren tiimin ja hyödyntää tyttömaajoukkueen superlahjakkuuksia! Ja jättää pois viime kisojen epäonnistujat, tyyliin Lirkki ja Hannonen pahimmat mainitakseni. Muuten ei mikään muutu ja Ruotsille hävitään taas finaalissa ellei pudota jo aiemmin. Kaivataan uusia tuulia eikä liigameriiteillä valittuja epäonnistujia!

  2. Tää on hyvä! Nyt on tietotaitoa ja kokemusta molemmista naissalibandyn menestysalueista (Tampere ja Lappeenranta). Huhtimo hyvänä jatkumona edellisestä projektista ja luulen, että pitkään naistenliigaa seuranneena kaksikko Kurronen/Peltola on kartalla siitä, että ketkä tulevat pärjäämään ruotsalaisille joulukuussa 2017.

  3. Kyllä!
    Tietoa menestyjistä ja niistä jotka ei menesty!
    Samaa mieltä, pliis EI ainakaan Lirkkiä tai Hannosta, ne veti koko tiimiä alaspäin. Tilalle uusia nuoria hyviä!!

  4. Ennemmin sanoisin et nyt on tietoa Tampereesta ja nuorten MM-tiimistä!
    Rakennetaan niille!
    Lappeenranta ei oo näihin kumpaankaan verrattuna kovinkaan kaksinen.

  5. Juu huonostihan toi lirkki pelaa ku vaan 3maalia tekee pudotuspeleissä per peli..lirkki mukana majussa

  6. No MM-kisoissa ei tainnu tehdä maalin maalia, viitataan varmaan siihen. Se taso ehkä liikaa hänelle, heikompia sarjajoukkueita vastaan on helpompi maalailla.

  7. Mäkään en vielä nostais Lirkkiä majuun noiden parin vajaalukuisena pelannutta ja alunperinkin heikompaa joukkuetta vastaan pelatun pudotuspelin perusteella. On ennenkin pärjänny liigatasolla mutta MM-kisat oli sille selvästi liikaa, esitys oli huono, taso ei riittänyt. Tää onkin musta se iso ongelma, että jengi valitaan suoraan liigamenestyksen perusteella. On tuuleteltu paria maalia sarjatasolla heikompia tiimejä vastaan ja sitten ihmetellään kun oikeissa kisoissa ei irtoa. Kyllä vaan Pöllänen, Kujalat, Rantala ja Alangot osoittivat olevansa kisoissa kovia, Lirkki ei.

  8. ”On tuuleteltu paria maalia sarjatasolla heikompia tiimejä vastaan ja sitten ihmetellään kun oikeissa kisoissa ei irtoa. Kyllä vaan Pöllänen, Kujalat, Rantala ja Alangot osoittivat olevansa kisoissa kovia, Lirkki ei”

    Lisää tästä? Alankojen muodostama 1-kenttä tehtaili MM-kisojen kolmessa ”ainoassa” pelissä (Sveitsi, Tshekki, Ruotsi) yhteensä tehot 0+0 (on muuten = 0 pistettä). Siellä NIMENOMAAN tuuleteltiin maaleja heikompia tiimejä vastaan!

    Noh, turhat väittelyt sikseen, valmennus on Naisten maajoukkueella kunnossa ja pelaajia löytyy riittävästi (ja riittävän laadukkaita). Kahden vuoden päästähän se nähdään ketä siellä kentällä kirmailee, annetaan pelaajien todistaa tasonsa kentällä, ei täällä keskustelupalstoilla.

  9. No Alangot pelas hyvin edes aluksi, Lirkki ei missään välissä kisoja.
    Ite pistäisin koko pakan vaihtoon.

  10. Eiköhän uudet tuulet jo puhalla parin vuoden päästä ja uudet, nyt nuoret pelaajat hoida homman kotiin! Tuskin kukaan haluaa noita viime kisojen epäonnistujia mukaan!

  11. Joo ei kai täällä nyt kukaan voi sen perusteella nostaa Lirkkiä ’kovaksi’ pelaajaksi, että se on koko kaudella onnistunut tasan kahdessa pelissä, ja niistäkin toinen vajaata joukkuetta vastaan 😀 😀 😀 Naurattaa tää logiikka. Ei majuun.