Liigat

Oilers-legendan paita nostettiin kattoon – ”Yksi kovimmista koskaan”

13.03.
2016
5 Kommenttia
6
Liigat
Kuva: Olli Laukkanen

Kuva: Olli Laukkanen

Tapiolan Urheiluhallissa koettiin sunnuntaina juhlatunnelmaa. Oilers-legenda Jaakko Hintikan paita nostettiin hallin kattoon ennen Oilersin ja Tapanilan Erän puolivälieräkamppailua.

Seremoniaa ja illan ottelua oli saapunut paikan päälle seuraamaan yli 900 katsojaa. Tunteikkaan paidannostoseremonian aikana päästiin mm. nauttimaan Hintikan uraa muistelevasta fiilisvideosta.

Hintikka pelasi Salibandyliigassa 11 kautta – kaikki Espoon Oilersissa. Näiden kausien aikana Oilers voitti kolme kultaa, oli kolmesti hopealla ja kahdesti pronssilla. Hintikka vieraili kauden 2002-2003 Ruotsin korkeimmalla sarjatasolla AIK:n riveissä.

Vuosien 1995-2007 välillä Hintikka pelasi kaikkiaan 284 Salibandyliigan runkosarjan ottelua tehoin 266+264=530. Parhaalla kaudellaan 2005-2006 hyökkääjä iski ennätykselliset 108 tehopistettä (48+60). Pistemäärä on edelleen Salibandyliigan yhden kauden piste-ennätys, ja sitä tuskin tullaan rikkomaan nykyisillä ottelumäärillä (ennen 33, nyt 26). Myös pudotuspeleissä pistetahti oli vakuuttava, ja Hintikka paukutti tehot 71+64=135 94 ottelussa.

Suomen salibandymaajoukkueen riveissä hyvästä pelisilmästään tunnettu Hintikka saavutti kolme MM-hopeaa ja yhden MM-pronssin. Kaikkiaan 70 maaottelussa syntyi 75 tehopistettä.

Kuva: Olli Laukkanen

Kuva: Olli Laukkanen

Kuva: Olli Laukkanen

Kuva: Olli Laukkanen

Kuva: Olli Laukkanen

Kuva: Olli Laukkanen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus
Video
13/03/2016
Onko tietoa voisiko videon nähdä jälkikäteen jostakin?
Jussi Ojala / Pääkallo.fi
13/03/2016
Sama kiinnosti meitäkin kovasti. Oilersin mediaheppulit kertoivat, että tulossa on videota. Yöllä tai huomenna maanantaina.
Arto Kilponen
13/03/2016
IS TV:ssä tuo on jo nyt. Toki, on maksullisella puolella, mutta sitähän tässä ei rajattu pois.

Oli kyllä hieno tilaisuus. Pääsin tapaamaan Hintikan ottelun jälkeen ja oli kyllä kauden kohokohtia minulle.
Kurre Westerlund
14/03/2016
Onnittelut Jaakko! Iso Respect.
Katsoja
14/03/2016
Juuri tämän tyyppisiä tapahtumia salibandy tarvitsee. Iso kiitos Oilerssin taustajoukoille. Jos jokainen pudotuspeli joukkue tekisi samankaltaisia tempauksia niin yleisöä saataisiin hallit täyteen. Vastakohtana on keskiviikko kun Erä vie pelin mosahalliin johon saadaan yleisöä muutama sata. Halli sopii ainoastaan juniorien peleihin mutta e nykyiseen liigaan ja vielä vähemmän pudotuspeleihin. Kukaan ei ole kertonut jukisesti mihin tälläinen päätös perustuu? Onhan sekin surkea tilanne että Erä helsinkiläisenä seurana pelaa normaalisti Vanaallla.
Helsingin kaupungin päättäjät kannattaisi kutsua keskiviikoksi Mosahallille katsomaan olosuhteita missa salibandyliigan huippuotteluita ratkotaan.
Jos Öljymiehet menevät jatkoon niin sarjassa niin uskoisin että Metro Areenalle olisi tarvetta..

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.