OLS yllätti Classicin Oulussa, naisten runkosarja pakettiin – katso lauantain salibandytulokset

Keskiviikkona juhli Classic, mutta tänään oli Oulussa OLS:n vuoro. Kuva: Salibandyliiga

Keskiviikkona juhli Classic, mutta tänään oli Oulussa OLS:n vuoro. Kuva: Salibandyliiga
Keskiviikkona juhli Classic, mutta tänään oli Oulussa OLS:n vuoro. Kuva: Salibandyliiga

Oulun Luistinseura kukisti runkosarjavoittaja Classicin toisessa puolivälieräottelussa Oulussa lauantaina numeroin 6-4. Kaikki miesten Salibandyliigan pudotuspelisarjat ovat täten kahden ottelun jälkeen tasatilanteessa 1-1.

Liigassa viimeksi 23.11. hävinnyt Classic sai otteluun hyvän startin, ja se johti viiden minuutin kohdalla jo 0-2. OLS oli kuitenkin aivan erilaisella ilmeellä liikkeellä kuin keskiviikkona Tampereella, ja se nappasi johtoaseman itselleen jo avauserän aikana.

Kakkoserässä Janne Lamminen toi vielä Classicin tasoihin lukemiin 3-3, mutta Petro Raution ja Petri Rantalan maaleilla OLS karkasi taas johtoon. Päätöserässä 1+3 nakutellut ottelun hahmo Tatu Kiipeli lisäsi numeroiksi 6-3 2+1 keränneen Valtteri Parviaisen syötöstä, eikä Nico Salon kavennus ilman maalivahtia tuonut kuin lohtua vieraille. Ville Mestari OLS-maalilla torjui 25 kertaa, kun Lassi Toriseva Classicin veräjällä selvisi 12 torjunnalla.

Sarja jatkuu huomenna kolmannen ottelun merkeissä Tampereella klo 18.

Naisten runkosarja paketoitiin lauantai-iltana viimeisten pelien merkeissä. SB-Pro voitti O2-Jyväskylän 6-1 ja runkosarjan myös naisissa voittanut Classic kukisti Happeen 8-2, joten tämä tarkoitti sitä, että sarjanousija O2 säilytti sarjapaikkansa suoraan ja Happee lähtee kolme maalia huonommalla maalierolla karsimaan liigapaikastaan.

Classicin Nina Rantala voitti runkosarjan pistepörssin ylivoimaisesti tehopistein 45+30, ja tänään hän iski 2+2 ylittäen samalla 500 tehopisteen rajan naisten Salibandyliigassa. Rantalan kokonaispörssit ovat nyt 229 pelissä muhkeat 259+242=501. Kaikkien aikojen tilastossa tuo saldo osoittaa kakkospaikkaan, kun kärjessä on Classicin elävä legenda Katriina Saarinen tehopistein 384+256=640.

JoKa hävisi kotona Erä III:lle 5-12, joten se jätti vielä Kotkan Crackersille pienen oljenkorren selviytyä karsintoihin. Se vaatisi kuitenkin illalla useamman maalin voittoa sarjan kakkospaikkaa varmistelevasta NST:stä, joten kotkalaisten tarina jatkunee ensi kaudella jälleen naisten ykkösdivisioonassa.

Lauantain tulokset:

Miesten Salibandyliiga, puolivälierät:
OLS-Classic 6-4 (voitot 1-1) Ottelutilastot

Naisten Salibandyliiga, runkosarjan päätöskierros:
SB-Pro-O2-Jyväskylä 6-1 Ottelutilastot
Classic-Happee 8-2 Ottelutilastot
JoKa-Erä III 5-12 Ottelutilastot
TPS-M-Team 7-2 Ottelutilastot
PSS-Koovee 4-3 Ottelutilastot
Crackers-NST 1-2 Ottelutilastot

14 comments

  1. Lässikki halus maksireissut ouluun , plus 1000 km. Tämä sataa matkailuun rutnoituneelle OLSille

  2. Olen edelleen sitä mieltä että C:n olisi pitänyt ottaa TPS, vaikka helppohan se on täältä sohvalta nollavastuulla huudella! Positiivista että tästäkin tuli nyt virallisesti ”play off -sarja”…

  3. Enpä olisi uskonut, että OLS vie peliäkään tästä sarjasta, mutta hyvä näin! Sopiskohan Vänttine sittenki paremmi Salinin ja Salon kaa…?

  4. Meinasin tohon johonkin ketjuun heittää, että Clasu ainut, joka voittaa sarjan 4-0–> onneksi en kerinnyt, eiku:-D. Tää on kyllä hienoa, ettei mikään jengi pääse ilman tappioita jatkoon.

  5. Oli niinkun isät vastaan pojat kun ikäeroa katseli. Aika hitaan näköisiä oli Classicin vanhukset eli Vänttinen ja Savolainen. Paha se on maalia tehdä kun koko ajan Olsin äijät roikkuu iholla ja peittämässä. Pitää alkaa hölmöilemään niinku Savo jälleen kerran. Oli muuten Passon ilme pelin jälkeen melko maansa myyneen näköinen katsomon puolella.

  6. Kaikki sarjat 1-1. Oltaisiin pärjätty paras kolmelta systeemilläkin ihan hyvin.

  7. Tässä kohtaa se Kooveen pelaajan maksamaton siirtomaksu tulee ”hintoihinsa”.
    O2 sai liitolta kaksi pistettä, joiden avulla on Happeen edellä ja varmisti sarjapaikan. Pelaamallahan nuo joukkueet olisivat sarjataulukossa toisin päin.

    OLS on vasta tienannut ne lisäkilometrit.

  8. ”Paras kolmelta kuulostaa aivan baarin isojaolta…”

    Iso peukku. Vähänkö repesin… en ees ite tajunnut tota pikku kirjoitusvirhettä alkuun