Liigat

OLS:n kärkihyökkääjä tehokkaana uran ensimmäisessä pudotuspelissä – ”Pääsimme vähän Classicin ihon alle”

12.03.
2016
2 Kommenttia
4
Liigat
OLS:n Valtteri Parviainen tehoili, vaikka penkillä hieman "pökerrytti" ottelun aikana. Arkistokuva: Markku Taurama

OLS:n Valtteri Parviainen tehoili, vaikka penkillä hieman ”pökerrytti” ottelun aikana. Arkistokuva: Markku Taurama

Oulun Luistinseuran pudotuspelihistorian ensimmäinen kotivoitto näki päivänvalonsa lauantaina. Erinomaisesti taistellut OLS kukisti Tampereen Classicin 6–4 ja tasoitti ottelusarjan 1–1:een. Yksi kotijoukkueen sankareista oli kuumeen kourista kentälle palannut Valtteri Parviainen.

Viime kauden loukkaantumisen vuoksi puolivälierät jäivät Parviaisen osalta pelaamatta Happeeta vastaan. Vielä keskiviikkona hyökkääjä jätti väliin Tampereen-reissun väliin kuumeen vuoksi.

Lauantaina Parviainen oli 2+1-tehoillaan OLS:n parhaimmistoa, kun kotijoukkue yllätti Classicin. Hän ei kuitenkaan ollut ottelussa vielä täydessä pelikunnossa.

– Itsellä on aika heikko olo, kun olen ollut koko viikon kuumeessa. Meinasi alkaa vähän pökerryttää tuolla penkillä, mutta ihan mukava ensimmäinen pleijaripeli itselle, kommentoi Parviainen Pääkallo.fi:lle ottelun jälkeen.

Hyökkääjä tasoitti kahdella peräkkäisellä maalillaan tilanteen 2–2:een ensimmäisessä erässä. Kolmannen erän alussa OLS meni ottelun lopputuloksen kannalta ehkä ratkaisevaan kolmen maalin johtoon Tatu Kiipelin maalilla, johon Parviainen antoi maalin takaa loistosyötön.

Rennolla tehomiehellä ei tuntunut perhosia vatsassa ennen uran ensimmäistä playoff-ottelua. Hän uskoikin joukkueensa hyötyvän siitä, kun se pääsee yllättämään Classicin.

– Aika rennoin mielin pääsemme pelaamaan, kun vastustaja on kuitenkin selvä ennakkosuosikki. Altavastaajana pystyy pelaamaan hyvällä huumorilla, Parviainen naureskeli.

Lauantaina OLS onnistui lähes täydellisesti pelisuunnitelmassaan tamperelaisia vastaan. Classicin tähtipelaajat pääsivät laukaisupaikoille, mutta hyvin usein pallo pysähtyi ensimmäiseen peittämään rientäneeseen OLS-pelaajaan. Myös Ville Mestari sai kiitosta päätössummerin jälkeen omiltaan, sillä nuori maalivahti torjui ottelussa 25 kertaa.

– Ehkä se keskiviikkoinen johtui vähän ensimmäisen pelin jännityksestä. Puhuimme, että koko joukkue lähti silloin vain katselemaan sitä peliä.

– Tiesimme, mitä tulee tänään vastaan. Katselimme videoita ja huomasimme, että nehän pelaavat niin kuin ajattelimmekin. Pyrimme menemään vähän Classicin ihon alle, ja sinne pääsimmekin, Parviainen arvioi.

Kastellin ylläristä huolimatta Classic nauttii edelleen kotiedustaan. Puolivälieräsarja jatkuu heti sunnuntaina, kun joukkueet kohtaavat Tampere Areenalla. Parviaisen pelikunto selviää viimeistään sunnuntaiaamuna.

– Totta kai lähden, jos olen kunnossa. Nyt pitää mennä kotiin mittaamaan kuume.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Sami
12/03/2016
Meibasin kirjoittaa tähän jokavuotisen Classic-aiheisen playoff-päivityksen, mutta nyt teen poikkeuksen. Epäilen, että tämä jäi yhdeksi suonenvedoksi Olsilta, mutta eihän sitä koskaan tiedä.
FBI
13/03/2016
Kunhan ei pehmenisi niin paljon...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.