Divarit

Oranssipaidat löysivät uuden päävalmentajan – ”Vaasassa pelataan vielä liigaa”

16.03.
2016
2 Kommenttia
0
Divarit
Jani Lipsanen luotsaa ensi kaudella keltapaitojen sijaan oranssinuttuisia vaasalaisia. Arkistokuva: Jari Turunen.

Jani Lipsanen luotsaa ensi kaudella keltapaitojen sijaan oranssinuttuisia vaasalaisia. Arkistokuva: Jari Turunen.

SB Vaasan miesten edustusjoukkue julkaisi eilen tehneensä kolmevuotisen päävalmentajasopimuksen Jani Lipsasen kanssa.

Lipsanen, 32, on pelannut itse Divaria Kajaanin Papasissa, jossa alkoi myös hänen valmennusuransa pelaajavalmentajan. Peliuran päätyttyä hän valmensi Papasin naisten liigajoukkuetta, minkä jälkeen hän siirtyi Kuopion Welhojen päävalmentajaksi.

Welhot hän luotsasi ensimmäisellä kaudellaan Divarin finaaliin ja liigakarsintoihin, joissa TPS oli lopulta parempi. Tänä keväänä kuopiolaisten tie nousi pystyyn Divarin välierissä LaSBin käsittelyssä.

– Odottavin ja innostunein mielin olen tulossa Vaasaan. Pari vuotta olen nyt päässyt näkemään Divaria täältä Kuopion suunnilta ja nyt sitten aukesi mahdollisuus lähteä Vaasaan. Omalla tavallaan tämä on vähän sellainen hyppy tuntemattomaan, mutta nimenomaan positiivisessa mielessä. Tosi hyvät fiilikset, Lipsanen kertoo SB Vaasan nettisivuilla.

– Kolmivuotinen sopimus on osoitus seuralta, että luottoa löytyy ja että projektilla on aikaa. Itse näen, että arjessa tulee tähdätä siihen, että Vaasassa pelataan vielä liigaa. Se, millä aikajänteellä se tapahtuu, on eri asia, mutta siihen suuntaan niitä viimeisiä askelia tässä tulee ottaa. Lähellähän se on jo ollut, Lipsanen puolestaan paaluttaa seuran tekemässä haastattelussa.

SB Vaasa ilmoitti tiedotteessaan myös valmentaja Tommy Udeliuksen, fysiikkavalmentaja Taneli Töylin, joukkueenjohtaja Jukka-Pekka Jantusen ja huoltaja Jukka Sulkakosken jatkosopimuksista.

SB Vaasa aloitti tämän kauden kahdeksalla tappiolla, mutta nousi pudotuspeleihin ja sai vieläpä kotiedun. Blue Fox kellisti vaasalaiset kuitenkin Divarin puolivälierissä. Joukkue ilmoitti jo hyvissä ajoin, ettei pitkäaikainen valmentaja Marko Luoma jatka seuran päävalmentajana. Kuopion Welhot puolestaan julkaisi vastikään, että Janne Kainulainen on heidän uusi pääkäskijänsä.

SB Vaasan tiedote aiheesta
Jani Lipsasen haastattelu SB Vaasan nettisivuilla

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
meibinekstjieer
16/03/2016
Vaikka en seurannut muuta kuin tuloksia niin täytyy sanoa että odotin vaasalta tänä vuonna paljon enemmän. Alkukausi ja pleijarit meni aika putkeen :D
Tarpio out
17/03/2016
Tomi Tarpio ei jatka Åiffin penkin takana. Tämä oli aavistettavissa. Mielenkiintoista nähdä ketä nähdään Sipoossa ensi kaudella?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.