Juniorit

Pääkalloennakko: A-nuorten välierät käynnistyvät – Tamperelaiset jätetään ulos finaaleista

25.03.
2016
10 Kommenttia
5
Juniorit
A-nuorten välierät alkamassa. Mitkä joukkueet juhlivat finaalipaikkaa? Kuva: Anssi Koskinen

A-nuorten välierät alkamassa. Mitkä joukkueet juhlivat finaalipaikkaa? Kuva: Anssi Koskinen

A-nuorissa pudotuspelit jatkuvat vaiherikkaan puolivälierävaiheen jälkeen perjantaina. Ottelusarjoista etenee jatkoon kolmella voitolla ja tasatilanteessa ottelut pelataan jatkoerillä ratkaisuun asti.

Tämänvuotiset välierät tarjoavat mielenkiintoisia asetelmia. Finaaleissa on mahdollista nähdä tamperelaisten herkullinen kohtaaminen, mutta Erä ja TPS ovat todella vahvoja tällä hetkellä. Pääkallo.fi ennakoi nyt välieräparit.

Classic yllätti Indiansin puolivälierissä. Erän kanssa tulee vaikeampaa. Kuva: kaljupapparazzi.kuvat.fi

Classic yllätti Indiansin puolivälierissä. Erän kanssa tulee vaikeampaa. Kuva: kaljupapparazzi.kuvat.fi

Erä–Classic

Lähtökohdat:
Viime kauden finaalijoukkueet kohtaavat tällä kaudella välierävaiheessa ja ennakkoasetelma on hyvin viime kauden kohtaamisen kaltainen: Erä lähtee sarjaan ennakkosuosikkina.

Erä oli puolivälierissä odotetun ylivoimainen ja pudotti Tiikerit suoraan kolmessa ottelussa. Joukkueesta löytyy ratkaisuarsenaalia laajalla rintamalla ja Tiikerit-sarjassa erityisesti 3+5=8 pistettä mieheen tehneet Antti Aarnio ja Joonatan Surakka aloittivat pudotuspelit kovassa myötätuulessa.

Classic ja Indians pelasivat puolivälierien tiukimman sarjan, mutta lopulta viime kauden mestarijoukkue Tampereelta otti välieräpaikan otteluvoitoin 3-2. Hyvään kevätvireeseen intoutunut Albert Koskinen oli ratkaisevan tehokas tärkeissä tilanteissa. Tamperelaisten tärkein pelaaja löytyi kuitenkin tolppien välistä ja Riku Saarentola Classic-maalilla seisoi ajoittain päällään Indians-sarjassa, erityisesti viidennessä ottelussa torjumalla sirot 52 kertaa.

Erän kausi miesten Salibandyliigassa päättyi puolivälierissä Oilers-tappioon, joten esimerkiksi Tuure Ailio ja Miska Mäkinen saattavat vahvistaa joukkueen hyökkäysarsenaalia entisestään. Maalivahtipelissä Classicilla on sarjassa etukäteen etulyöntiasema, mutta mikäli Salibandyliigassa kauden pelannut Markus Laakso asetetaan vartioimaan Erä-maalia, kääntyy tämäkin osa-alue Erälle. Sarjasta voidaan joka tapauksessa odottaa kahden hyökkäysvoittoisesti pelaavan ryhmän yhteentörmäystä.

Taistelupari:
Mielenkiinto kohdistuu tässä parissa siihen, pystyykö Classicin Riku Saarentola jatkamaan puolivälierän huippuotteitaan ja pysäyttämään Joonatan Surakan johtaman Erän hyökkäysarsenaalin.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
9.12. Erä-Classic 4-11
5.3. Classic-Erä 6-3

Näin pelataan:
26.3. 18:30 Erä-Classic, Mosahalli
28.3. 14:00 Classic-Erä, Tampere Areena
30.3. 18:30 Erä-Classic, Mosahalli
2.4. 16:00 Classic-Erä, Raholan liikuntakeskus (tarvittaessa)
3.4. 17:00 Erä-Classic, Mosahalli (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Erän materiaaliylivoima tulee olemaan liian kova. Joukkue jättää taakseen viime vuoden finaalisarjan pettymyksen ja etenee finaaleihin otteluvoitoin 3-1.

Kaikkien aikojen Koovee jätti SPV:n jalkoihinsa. Välierissä vastaan asettuu TPS. Kuva: Esa Takalo

Kaikkien aikojen Koovee jätti SPV:n jalkoihinsa. Välierissä vastaan asettuu TPS. Kuva: Esa Takalo

TPS-Koovee

Lähtökohdat:
Kumpikin joukkueista hoiti tiukan puolivälieräsarjan nimiinsä tyylikkäästi ja lähtevät hakemaan A-nuorten finaalipaikkaa pitkän tauon jälkeen.

TPS pudotti puolivälierissä Oilersin suoraan otteluvoitoin 3-0. Helpolla turkulaisryhmä ei sarjassa kuitenkaan päässyt, vaan jokainen sarjan otteluista ratkesi vasta jatkoajalla.

Karsintojen porteilta tyylikkäästi pudotuspeleihin mukaan noussut kaikkien aikojen Koovee-ryhmä pudotti hienoisena ennakkosuosikkina ottelusarjaan lähteneen SPV:n kesälomalle otteluvoitoin 3-1. Puolivälieräsarjan kulminaatiopiste oli kolmas ottelu, jossa Koovee haki tiukasta ottelusta sarjan ainoan vierasvoiton lukemin 5-7.

SPV-sarjassa erityisesti Mika Salo onnistui hyvin viimeistellen neljässä ottelussa tehot 4+3=7 Aleksi Kulmalan tukiessa käänteistehoilla 3+4=7. Joukkueen vahvuuteen pudotuspeleihin liittyneet Matias Lintula ja Samu Saari tulevat olemaan isoja pelaajia, jotka onnistuessaan ovat pitelemättömiä.

TPS:n Salibandyliigan pudotuspelit päättyivät seitsemän ottelun Happee-trillerisarjan jälkeen, joten joukkue saattaa vahvistua A-nuorten välieräsarjaan merkittävästi. Esimerkiksi Olli Laineen ja Eero Jalon liittyminen pelaavaan ryhmään tekisi joukkueesta välittömästi vahvan mestarikandidaatin. Kun perusryhmästä löytyy vielä Antti Hopeanaulan ja Juuso Forsmanin kaltaisia tasaisia suorittajia, on TPS sarjassa selkeä ennakkosuosikki.

Taistelupari:
TPS:n maaliahne Joakim Ervast tulee olemaan vaikea pideltävä Kooveen puolustukselle. Kooveesta kovaa tulosvastuuta kantaa ykkösviisikko, jonka laitahyökkääjä Samuli Segerman on joukkueen selkeitä kärkiyksilöitä.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
2.10. TPS-Koovee 8-6
20.12. Koovee-TPS 3-7

Näin pelataan:
25.3. 18:30 TPS-Koovee, Leaf Areena
27.3. 18:30 Koovee-TPS, Spiral
31.3. 18:30 TPS-Koovee, Leaf Areena
2.4. 17:30 Koovee-TPS, Spiral (tarvittaessa)
3.4. 18:30 TPS-Koovee, Leaf Areena (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
TPS:n kokoonpano saattaa vahvistua puolivälieräsarjan tilanteesta merkittävästi, joten Koovee jää pronssiotteluun suoraan otteluvoitoin 3-0.

Lue myös:
Pääkallo.fi: Pääkalloennakko: A-nuorten puolivälierät käynnistyvät – Erä ja TPS vahvoilla, Koovee päättää SPV:n loistokauden

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
juippi
25/03/2016
Mitä Koovee valmennus meinaa. Ei edarin Perttu Koljosta näkyny kokoonpanossa vielä. Missä Peke?? Onko telakalla??
Jusa
25/03/2016
Jos tuo on KilpaVeljien kaikkien aikojen joukkue, niin kuinka huonoja ne aiemmat ovat olleet? Tepsi leikitellen voittoon ja Mahlberg vielä katsomossa.
Tilastohuomio
25/03/2016
Pääkallon puolivälieräennakossa luki seuraavasti: ” Viime kaudella peliesityksiä johtaneiden tähtipelaajien ollessa poissa materiaali ei ole tarpeeksi laadukas haastamaan sarjan kärkijoukkueita”

Viime vuoden kultajoukkueessa säännöllisesti pelanneet 6 kpl 95-96 syntynyttä pelaajaa jotka edelleen tänä vuonna pelaavat pääosin Pasm tekivät viime vuoden play-offeissa 64% niistä tehopisteistä jotka joukkueensa 1995-1997 syntyneet kaikkiaan tekivät ja vastaavan ikäiset 6 kpl jotka tänä vuonna pelaavat Classicissa pääosin Liigaa tekivät siis 34%. Voi olla, että classicin joukkueen taso on laajempi kuin puolivälieräennakon ja välieräennakon kirjoittaja hahmottaa….
olli
25/03/2016
Pelasiko Lintula todella keskushyökkääjänä tänään, kuten tulospalvelussa ilmoitettiin? Jos pelasi, niin miksi Koljonen ei ollut matkassa, eihän tuollaisessa nyt ole mitään tolkkua? Lintula ymmärtääkseni kuitenkin pakki. Tai ylipäätään miksei Koljonen ollut matkassa lienee oikea kysymys...
joopa joo
26/03/2016
Juippi ja Olli sitä samaa olen itsekin ihmetellyt jo SPV sarjassa ei Koljosta/Lintulaa näkynyt!!! molemmat ilmeisesti pelikuntoisia?kuitenkin??Tänään tosiaan Lintula kokoonpanoissa ja sentterinä!!!!!! HALOOO KVeen valmenmus tai kuka sitten ikinä siellä näistä peluutuksista päättää?Totuushan on se että ei KVeen rosterista löydy Koljosen veroista sentteriä joka pystyy tekemään peliä taikka ampumaan ellei uhrata Saarta, mutta sitten puuttuu vasemmalta puolelta laatuäijä.Miettikääpä sitä siellä Spiralin uumenissa kannattaako kilauttaa "kaverille"Koljoselle jos viellä kiinnostaa tulla mukaan vai onko jo liian myöhäistä?
joopa joo
26/03/2016
Mutta se lienee kuitenkin jo tässä vaiheessa totta, että kyseessä on kaikkien aikojen KVee vai onko joku aikasempi ikäryhmä ollut neljättä sijaa korkeammalla joskus?Onnittelut siitä koko joukkueele ja tsemppiä loppu matseihin.
???
26/03/2016
Taitaa olla spiralin suunnalla vähän muillakin , että katsomo valmennus/ johtoporras ilmoittaa kuka pelaa ja kenen kanssa. Sukulaissuhteet vie urheilusta voiton mutta ei joukkue.
Surmis
26/03/2016
Pekeä tarvittiin tänään enemmän Lahen Kortteliliigan Tiputurnauksessa, jossa herra johdatti joukkueensa SBS Luun aina mestariksi saakka. A-junnuista kultaa tuskin saisi kuitenkaan.
Juha Salo
27/03/2016
Hei kaikille
On hauska lukea kommentteja liittyen Kooveen tekemisiin. Toivoisin,että edes joku kommentoisi omalla nimellään asioista joista niin hyvin tietää. Terveisin Juha Salo KooVee A SM Jojo, saa soitella vastaan kyllä puheluihin
Mika Salo
29/03/2016
:DD

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.