Juniorit

Pääkalloennakko: A-tyttöjen pudotuspelit käynnistyvät – pääkaupunkiseutu ja Turku vahvoilla

17.03.
2016
10 Kommenttia
5
Juniorit
OFBC lähtee haastamaan runkosarjan voittanutta M-Teamia. Kuva: Esa Takalo

OFBC lähtee haastamaan runkosarjan voittanutta M-Teamia. Kuva: Esa Takalo

A-Tyttöjen SM-runkosarja on takana ja kärkikolmikko oli sama mitä Pääkallo.fi ennakoi ennen kauden alkua. Lähtökohdat pudotuspeleihin ovat todella arvaamattomat, sillä osalla joukkueista ovat samanaikaisesti edessä niin naisten Salibandyliigan kuin A-tyttöjenkin jatkopelit. Pääkallo.fi ennakoi tulevat välieräparit.

M-Team (runkosarjan 1.) – OFBC (7.)

Lähtökohdat:
M-Team varmisti runkosarjan voiton viimeisen kierroksen helmeksi jääneessä kärkipelissä ÅIF:ia vastaan. Helsinkiläiset veivät kärkikamppailun nimiinsä runsasmaalisesti 13-5. M-Team koki runkosarjassa vain kaksi tappiota ja teki sarjassa selvästi eniten maaleja (141). Runkosarjan pistepörssin voitti kymmenen pisteen erolla seuraavaan M-Teamin Taru Nordman (16 ottelussa 21+20=41).

OFBC:n kausi oli vahvasti kaksijakoinen. Syksyllä joukkue aloitti sarjan viidellä tappiottomalla pelillä ja joukkueen ykköspyssy Jonna Virkkunen iski näissä komeat 20 tehopistettä. OFBC koki kuitenkin loppukautta ajatellen todella merkittävän menetyksen kun Virkkunen loukkasi polvensa ottelussa Tapanilan Erää vastaan. Polvivamma päätti oululaistähden kauden ja OFBC onnistui voittamaan alkukauden viittä tappiotonta peliä seuranneista 11 ottelusta vain yhden. Joukkueen pörssikärjeksi nousi lopulta Essi Ronkainen (20+8=28).

Kuten moni muukin joukkue, myös M-Team joutuu peluutuspäätösten eteen kun A-tyttöjen puolivälierät pelataan samanaikaisesti naisten Salibandyliigan puolivälierien kanssa. A-tyttöjen pelaajista etenkin pörssikärki Nordman, Elina Vanhanen ja Trine Sällström ovat olleet merkittävässä roolissa naisten liigassa. A-tyttöjen runkosarjassa M-Team on tosin pystynyt voittoihin ilman liigastatuksen pelaajiaankin.

OFBC on yksi niistä joukkueista, joille A-tyttöjen SM-sarja on se ”ykkössarja”. Runkosarjassa helsinkiläiset veivät molemmat kohtaamiset selvin lukemin, mutta mikäli M-Teamin terävin kärki vääntää naisten puolivälieriä NST:tä vastaan, on OFBC:lla ottelusarjassa mahdollisuutensa.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
1.11.2015 OFBC – M-Team 2-12
31.1.2016 M-Team – OFBC 8-4

Näin pelataan:
La 19.3. klo 15:30 M-Team – OFBC, Ruskeasuo Helsinki
Su 20.3. klo 16:00 OFBC – M-Team, Nallisport Oulu
Ti 22.3. klo 18:30 M-Team – OFBC, Ruskeasuo Helsinki (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
OFBC saattaa hoitaa kotipelinsä, mutta uskomme M-Teamin pitävän voittotäplät Helsingin peleissä. M-Team jatkoon voitoin 2-1.

ÅIF (2.) – Northern Stars (6.)

Lähtökohdat:
Sipoolaisten ja porvoolaisten yhteisjoukkue ÅIF:n nimen alla oli runkosarjassa odotetun vahva. Vaikka joukkueen kokoonpano vaihteli ottelusta toiseen, koki ÅIF runkosarjassa vain neljä tappiota. Huomion arvoista on se, että vain kahdelle joukkueen pelaajista kirjattiin edustus kaikissa 18 runkosarjan ottelussa. Huippumaalivahdit Alisa Levälampi ja Teea Lehikoinen torjuivat molemmat yli 86% varmuudella. Elina Hautojärvi iski 11 pelaamassaan ottelussa tehot 18+5=23 ja Bianca Boman säesti tehoin 13+8=21. PSS:n naisten kantaviin voimiin kuuluva Fanny Holmberg pelasi A-tyttöjen runkosarjassa vain kahdeksan peliä, mutta pörssitti niissä huimat lukemat 10+10=20.

Espoolaisseura Northern Stars oli Pääkallo.fi:n syksyn ennakkoon nähden kovimpia yllättäjiä, selviten runkosarjan kuudennelta sijalta suoraan pudotuspeleihin. Stars päätti runkosarjan kolmen ottelun voittoputkeen, jossa kaatui muun muassa ÅIF maalein 4-2. Joukkueen runkosarjan tehokkaimmat olivat Julia Santaharju (9+13=22) ja Riikka Savijärvi (11+4=15). Northern Starsin maalivahti Satu Pekkarinen torjui komealla lähes 85% torjuntaprosentilla, mutta vastaavasti joukkue teki itse sarjassa toiseksi vähiten maaleja.

ÅIF:lla on ottelusarjaan lähdettäessä isojen päätösten aika. Joukkueen PSS-pelurit vääntävät ennakkoon huipputasaista naisten Salibandyliigan puolivälieräsarjaa Kooveeta vastaan ja ÅIF:n naiset pelaavat liiganoususta Jyväskylän Happeeta vastaan. ÅIF:n A-tyttöjen pelaajista moni on kantavassa roolissa myös seuran naisissa. Toki ÅIF:lla on myös vahva joukkue B-tyttöjen SM-sarjassa, josta täydentää rivejään.

Northern Starsille A-tyttöjen SM-sarja on puolestaan sen ykkössarja, joten espoolaiset pääsevät oletettavasti peleihin samalla kokoonpanolla mitä runkosarjassakin. Tämä luo ottelusarjaan todella tasaiset lähtökohdat.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
16.11.2015 ÅIF – Northern Stars 9-0
14.2.2016 Northern Stars – ÅIF 4-2

Näin pelataan:
La 19.3. klo 12:00 ÅIF – Northern Stars, Sipoon Areena
Su 20.3. klo 18:00 Northern Stars – ÅIF, Kisakallio Lohja
Ti 22.3. klo 19:30 ÅIF – Northern Stars, Sipoon Areena (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Runkosarjan nousuvireisesti päättänyt Northern Stars otti ÅIF:n päänahan runkosarjan lopussa ja sillä oletuksella että ÅIF lähtee tosissaan taistelemaan naisten liigapaikasta Happeeta vastaan, voidaan espoolaiset nostaa pieneksi ennakkosuosikiksi tässä ottelusarjassa. Northern Stars jatkoon voitoin 2-1.

Koovee voitti viime keväänä tyttöjen SM-kultaa. Tyssääkö tie tänä vuonna jo puolivälierissä? Kuva: Esa Takalo

Koovee voitti viime keväänä tyttöjen SM-kultaa. Tyssääkö tie tänä vuonna jo puolivälierissä? Kuva: Esa Takalo

Koovee (3.) – TPS (8.)

Lähtökohdat:
Ailahtelevan alkukauden pelannut Koovee kiristi vauhtiaan joulukuusta eteenpäin, voittaen joulu-helmikuun välillä yhdeksästä peräkkäisestä ottelusta kahdeksan. Kooveella olisi ollut mahdollisuudet taistella runkosarjan kakkospaikastakin, mutta kaksi viimeistä ottelua päättyivät hieman yllättäen tappioihin paikallisvastustaja Classicia sekä Erää vastaan. Kaupin sisaruksille kirjattiin molemmille kuusi ottelua ja lähes kolmen pisteen ottelukeskiarvolla identtiset tehot 9+8. Kauppien edelle joukkueen tehotilastossa kiilasivat enemmän pelejä pelanneet Tuulia Aho (15+11=26) ja Ellinoora Huotari (12+11=23). Tyttöjen maajoukkueessakin nähty maalivahti Kristiina Tarkiainen löytyy runkosarjan torjuntatilastosta yllättäen vasta sijalta 16. hieman alle 80% torjuntaprosentilla.

TPS pelasi kauden A-tyttöjen 1. divisioonassa ja voitti runkosarjan häviten vain yhden ottelun. TPS teki 12 pelaamassaan ottelussa komeat 104 maalia, eli lähes yhdeksän osumaa peliä kohti. Naisten Salibandyliigan pistepörssin kakkonen Jenna Saario voitti A-tyttöjen 1. divisioonan pistepörssin tehoin 19+17=36. Pauliina Tienpää antoi tukea tehoin 12+9=21. Playoff-karsinnoissa TPS kaatoi SM-runkosarjassa kahdeksanneksi sijoittuneen Classicin 9-6 ja eteni näin puolivälieriin. Saario kuritti Classicia karsintaottelussa tehoin 0+5 ja Milla Nordlund iski 4+0.

Sekä Koovee että TPS pelaavat A-tyttöjen puolivälierien kanssa samanaikaisesti naisten Salibandyliigan pudotuspelejä. Oletettavasti TPS on joukkueista enemmän riippuvainen naisten liigapelaajistaan, joten päällekkäisyyksien osuessa kohdalle Koovee lähtee otteluihin ennakkosuosikkina. TPS on sihdannut ottelusarjan toisen pelin Mynämäkeen HaNi-hallille, missä pelataan vielä samana iltana seuran naisten ottelu. Tämä antaisi ennakkomerkkejä siitä, että TPS-pelurit saattaisivat vääntää samana päivänä sekä A-tyttöjen SM-sarjaa että naisten liigaa. Ottelusarjan mahdollinen kolmas peli on vapaa liigapeleistä.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
Ei kohtaamisia

Näin pelataan:
La 19.3. klo 17:30 Koovee – TPS, Spiral-halli Tampere
Su 20.3. klo 14:00 TPS – Koovee, HaNi-halli Mynämäki
Ti 22.3. klo 18:30 Koovee – TPS, Ylöjärven liikuntakeskus

Kumpi voittaa:
Koovee voittaa lauantaina, TPS sunnuntaina ja ottelusarjan ratkaisee tiistain kolmannessa pelissä se, kumpi joukkue saa laajemman kokoonpanon jalkeille. Uskomme sen olevan TPS, joka pääsee jatkoon voitoin 2-1.

Erä (4.) – SB-Pro (5.)

Lähtökohdat:
Tapanilan Erä otti sarjassa sen mustan hevosen tittelin, jota Pääkallo.fi sille ennen kauden alkua jo sovitteli. SM-runkosarjan keskikasti oli tiivis ja lopulta päätöskierrosten pelien mentyä ristiin Erä nousi kiinni pudotuspelien kotietuun pisteen puolivälierävastustajansa SB-Pron edelle. Osin ailahtelevaisestikin pelannut Erä päätti runkosarjan viiteen peräkkäiseen voittoon. Ennen voittoputkea joukkue puolestaan hävisi viisi peliä perä perään.

Jos Erän kevätvire oli nousujohteinen samaa ei voida sanoa SB-Prosta. Nurmijärveläiset voittivat päätösottelussa sarjajumboksi jääneen FBC Loiston, mutta sitä edeltävät neljä ottelua päättyivät kaikki tappioihin samoista sijoituksista taistelleita joukkueita vastaan. Sara Piispa teki SB-Prolle lähes neljä pistettä per peli ja Daniela Westerlund kaksi, mutta molemmille kirjattiin runkosarjaan vain viisi ottelua. Melina Rissanen oli joukkueen pisteykkönen tehoin 16+15=31 ja Julia Eskonen kakkonen 10+15=25.

Sekä Erä että SB-Pro taistelevat naisten Salibandyliigan puolivälierissä, mutta kumpikaan joukkue ei ollut A-tyttöjen runkosarjassa riippuvainen liiga-avuista. SB-Prolla Piispa ja Westerlund keskittynevät naisten peleihin ja sama koskee Erän parhaimmistoa Aino Tuokkolaa ja Milja-Maria Saarikoskea.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
19.10.2015 Erä – SB-Pro 7-3
17.1.2016 SB-Pro – Erä 7-4

Näin pelataan:
Pe 18.3. klo 19:30 Erä – SB-Pro, Mosahalli Helsinki
Su 20.3. klo 14:00 SB-Pro – Erä, Tiger Sport Vantaa
Ti 22.3. klo 19:30 Erä – SB-Pro, Mosahalli Helsinki (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Vahvemmassa vireessä oleva Erä lähtee ottelusarjaan suosikkina, myös sen takia että sillä on riveissään laajempi arsenaali ratkaisijoita. Erä jatkaa välieriin voitoin 2-0.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Liitto-orava
17/03/2016
Nyt kun saisi jonkun järkeenkäyvän selityksen liigan ja A-junnujen päällekkäisyyksille... Ensin pelataan runkosarja ja sitten arvotaan kuka pelaa mitäkin sarjaa. Ja kuka hyötyy? No mutta kukas se Northern Staria valmentaakaan... Ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa? Jaxuhali kaikille tulevan viikonlpoun urakoitsijoille... Toivottavasti ei tule montaa turhaa loukkia väsyneitten pelaajien pelatessa paria peliä päivässä...
Albert
17/03/2016
Edellinen kommetoija puhuu asiaa. Vaikea on liiton toimintaa ottaa vakavasti niin kauan kuin näin räikeitä eturistiriitoja katsotaan läpi sormien. Sama asia mj-valinnoissa ja pelaajapolulla.
Piba
17/03/2016
Taitaa Northern Starsien valmentaja vastata A-tyttöjen ohjelmista ihan yhtä vähän kuin M-Teamin ja ÅIFn valmentajat jotka on myös liiton hommissa. Taitaa olla joku Helanen kun vastaa.

Naisten playoffit pelataan joka la, su ja ke. Pitäisikö A-tytöt pelata kaikki arkena? Tai liiga? Aikamoisia ammattilaissarjoja tulisi. Tai sitten A-tytöt pelata toukokuussa?
Liitto-orava
17/03/2016
Käy Piba tutustumassa miten esim Ruotsissa junnusarjat hoidetaan. Naapurit ovat ikävä kyllä aika monessa asiassa meitä edellä ja niin tässäkin. Ja varmasti Helanen hoitaa... Mutta kun tämä sama ongelma on joka kevät sama. Nämä on vain jäävuoren huippuja. Monia näistä asioista voisi hoitaa paljon järkevämmin, jos oikeasti tahtoa/ammattitaitoa olisi...
Joka kevät sama juttu...
17/03/2016
Varma kevään merkki on se, että alkaa märinä siitä että nimenomaan tyttöpuolella tietyt joukkueet hyötyisivät näistä liiton työntekijöiden seurasidonnaisuuksista. Ja yleensä näillä ko.henkilöillä ei ole asian kanssa mitään muuta tekemistä, kuin että sattuvat valmentamaan näissä kyseisissä seuroissa. Sarjavastaavien tiedot löytyvät kyllä floorball.fi-sivuilta, ja A-tyttöjen SM-sarjan vastaavana näkyy olevan Esko Kyyhkynen.
Naiset
17/03/2016
Ihmettelen miksi kukaan jaksaa toimia naissalibandyssä. Ihan mikä asia tahansa niin aina hirveä dramatisointi ja itkeminen. Ennustan että syksyllä itketään taas siitä että SM-karsinnat on samoilla päivillä eikä samoilla pelaajilla voi pelata niitä kaikkia. Tulee monelle ihan puskista varmaan. Itseään kunnioittavat valmentajat ovat tainneet jo lähteä poikia tai miehiä valmentamaan. Voisi listata pitkän rivin.
Pohdintaa
17/03/2016
Onko niiden junioreiden pakko pelata kaksi peliä per päivä? On olemassa lajeja ja seuroja, joissa selkeästi huippujuniorit panostavat ensin pääsarjaan, jos pelit päättyvät, sen jälkeen pelataan juniorisarjoja. Ja onko se jonkun seuran vika erityisesti, jos heillä ei ole tällaista "päällekäisyysongelmaa", ja pelaavat ainoastaan juniorisarjaa? Jonkun loukkaantuminen väsymisen takia on kyllä pelaajan ja seuran omaa typeryyttä. Sille on turha hakea syytä mistään sarjaohjelmasta.
Kim Sällström
17/03/2016
Tervehdys,

kiitos Pääkallolle ennakkojutusta! Ylipäätänsä kiitos juniorisarjojen huomioimisesta, myös tyttöjen! Muutamalle kommentoijalle tiedoksi. Valmentamani M-Teamin A-tyttöjoukkueen ja M-Teamin liigan pudotuspelit menevät päällekkäin. Omat valmennettavat, myös oma tyttäreni (pelaa molempia sarjoja) ovat ihan samassa asemassa kuin muutkin. Minä en pysty, enkä haluaisi vaikuttaa epäreilusti peliaikatauluihin. Jotkut joukkueet ovat ilmeisesti onnistuneet siirtämään pelejä. Minun valmentamani joukkue ei. Nämä sarjat ei edes ammatillisesti kuulu minun vastuulleni. En myöskään pysty vaikuttamaan pelaajapolku- tai MJ-valintoihin. Älkää viekö tytöiltä kunniaa pois jos ovat omilla ansioillaan päässeet leirille tai maajoukkueeseen. Jos katsoo joukkueen menestystä sarjassa, niin on kai aika luonnollista, että sieltä pääsee useampi pelaaja pelaajapolulle tai maajoukkueeseen. Voin muuten ihan tässä ilmoittaa, että tulen lopettamaan M-Teamin ja A-tyttöjen valmennuksen. Syy ei kyllä johdu näistä valitteluista ja vihjailuista vuosien varrella, vaan siitä syystä olen viimeiset 5 vuotta valmentanut jokaisena lähes jokaisena arki-iltana ja viikonloppuna sekä SSV:ssä että M-Teamissä. Huikeata ja palkitsevaa on ollut nähdä tyttöjen kehitys, tutustua valmentajiin, taustoihin, erotuomareihin, valokuvaajiin. Jatkan harrastustani edelleen SSV:ssä, mutta A-tyttöjen osalta ei tarvitse täällä enää spelukoida minun roolilla. Tasapuolisesti tsemppiä kaikille joukkueille tälle keväälle!
Nimimerkille "Naiset"
17/03/2016
Miesten puolellako ei itketä? :D Hahaha, kattele nyt vähän tarkemmalla silmällä täälläkin miesten pelien juttuja ja niiden kommentointia. Ei ole kyllä todellakaan mitenkään sukupuoleen sidottu juttu. Urheilu menee tunteisiin sukupuolesta riippumatta ;)
Silvio B.
18/03/2016
NIMIMERKILLE "NIMIMERKILLE "NAISET""
"Urheilu menee tunteisiin sukupuolesta riippumatta"
Niin, sepä olisi kamalaa jollei menisi! Tsemppiä kaikille peleihin ja katsomoihin toivoo Silvio-setä

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.