Divarit

Pääkalloennakko: Kakkosdivarin tosipelit alkavat – länsirannikolta nousijasuosikki numero yksi

25.03.
2016
19 Kommenttia
2
Divarit
Punapaitainen HIFK kohtaa karsintojen toisella kierroksella O2-Jyväskylän. Kuva: Iiro Karesniemi

Punapaitainen HIFK kohtaa karsintojen toisella kierroksella O2-Jyväskylän. Kuva: Iiro Karesniemi

Salibandyn miesten Divari-karsintojen toinen kierros alkaa tänään. Mukana on 12 parasta kakkosdivarijoukkuetta ympäri maan. Pääkallo.fi arvioi parit seuraavasti.

SB Vantaa-LeBa-96
Mielenkiintoinen pari, jossa kohtaavat Etelä-Suomen ykköslohkon ykkönen ja Savo-Karjalan lohkossa toiseksi sijoittunut LeBa-96. Vantaalaisten runkosarja päättyi viime viikonloppuna 13-1 -voittoon SC Hyvinkäästä, eikä se ole kaudella hävinnyt kuin kahdesti ja pelannut kerran tasan. LeBa taas sai runkosarjansa päätökseen jo 4. maaliskuuta, mutta on sen jälkeen lähettänyt kesälomille Josba Akatemian lohkon sisäisissä playoffeissa ja Mikkelin Hatsinan Divari-karsintojen ensimmäisellä kierroksella.

LeBa pelasi kauden aikana jopa aavistuksen ailahtelevasti, kun taas Vantaa on ollut vakuuttavampi. Kumpikin joukkue on tuttu Divari-karsinnoista aiemmilta vuosilta aina kolmannelta kierrokselta saakka. Nähtäväksi jää, millainen trilleri sarjasta kehkeytyy.

Seuraa heitä:
LeBan ykköstähdet ovat etenkin Josba-ikoni Petri Väänänen, Tatu Könönen sekä Jiri Tikkanen. Myös kaudella vain 10 ottelussa esiintynyt Joona Gröhn on tehnyt karsintaotteluissa hyvin pisteitä. SB Vantaan Chris Starck voitti lohkonsa pistepörssin lähes kolmen pisteen keskiarvolla Myös viime kaudella Indiansissa pelannut ja paljon Divari- ja liigakokemusta vyölleen kerännyt Lasse Lundström kannattaa huomioida.

Kumpi voittaa:
LeBa-96 kolmannelle kierrokselle voitoin 2-1.

HIFK-O2-Jyväskylä
Helsingin IFK:lle hyökkäys on ollut paras puolustus tällä kaudella. 24 runkosarjan ottelussa joukkue teki hurjat 282 maalia, mutta päästi myös 191. Suurinumeroisin ottelu päättyi 20-14, mikä kertoo siitä viihdearvosta, mitä IFK on tarjonnut tällä sesongilla. Vastaan asettuu vaikean alkukauden pelannut, mutta Sisä-Suomen kakkoseksi noussut O2-Jyväskylä, joka selätti lohkon sisäisissä playoffeissa Forssan Suupparit voitoin 2-1. Tuossa sarjassa tullut tappio oli muuten ”Amppareiden” toinen koko kevään aikana. Myös HIFK on hävinnyt kevätkauden aikana vain kahdesti. O2 voitti myös Suomen cupin pikkufinaalin kotikentällään tammikuun lopussa.

Lähtökohtaisesti HIFK pelaa enemmän päädystä päätyyn aaltoilevaa ”hurlumhei”-salibandya, kun taas O2 on järjestäytyneempi ja kurinalaisepi ryhmä. HIFK:n hyökkäys on kuitenkin todella vaarallinen ja O2:lla on täysi työ pitää helsinkiläisten yksilöt kurissa. Eri asia on taas se, miten kiivaasti HIFK haluaa edes nousta Divariin. Jyväskylässä se on ainakin on selvä tavoite, kuten on ollut jo vuosien ajan.

Seuraa heitä:
HIFK:n riveistä 22 ottelussa yli 40 tehopisteen pääsi kaikkiaan viisi pelaajaa, joista Marko Vaitio ja Ville Räkköläinen pommittivat käsittämättömät pistemäärät. Vaitio voitti lohkonsa ja samalla koko Suomen kakkosdivarin pistepörssin lukemin 57+37=94, mutta hänen pelikuntonsa on vielä arvoitus. Räkköläinen komppasi tehoin 59+29=88. O2:n paras pistemies oli Pieksämäen oma poika ja kapteeni Joni Lempinen pistein 41+22=63, eikä unohtaa sovi myöskään seuralegenda Henri Eskelistä ja ”Slowhand” Ilkka Tepposta, joiden harteilla lepää paljon. Maalivahti Henri Tikkaselta odotetaan myös hyviä suorituksia.

Kumpi voittaa:
O2 raastaa itsensä kolmannelle kierrokselle voitoin 2-1.

Aku Kuikalla (keltainen vas.) on iso rooli FBC Turun hyökkäyspelissä. Kuva: Salibandyliiga

Aku Kuikalla (keltainen vas.) on iso rooli FBC Turun hyökkäyspelissä. Kuva: Salibandyliiga

FBC Turku-Kirkkonummi Rangers
Kirkkonummi Rangers on pelannut mallikkaan kauden, mutta sillä on edessään kovin mahdollinen haaste Divari-karsintojen toisella kierroksella. Vastaan asettuu nimittäin nousijasuosikki numero yksi, FBC Turku. Turkulaiset eivät hävinneet ainuttakaan peliä kakkosdivarissa ja Ruoskakin kaatui lohkon sisäisissä pudotuspeleissä suoraan kahdella voitolla.

Tasaisella rosterilla operoiva ”BeeCee” teki keskimäärin yli kymmenen maalia per peli ja pääsi vain kolme. Rangersille tulee olemaan kova työ pitää turkulaisten hyökkääjät kurissa, mutta myös murtautua keltapaitojen puolustuksen sisään maalipaikoille.

Seuraa heitä:
Rangersin Mikko Ollikainen ja Saku Välimäki ovat olleet joukkueensa parhaat pistemiedet herrojen ladottua yli 50 pistettä mieheen. Tärkeä pelaaja on myös 180 liigaottelua urallaan pelannut Antti-Jaakko Alanko. Turun puolelta kannattaa laittaa muistiin pistenikkarit Aku Kuikka ja Santeri Urponen, sekä puolustaja Jussi Hoikkala. Oman mausteensa turkulaisten hyökkäyspeliin tuo myös kokenut Tuomo Reponen, joka jakaa leivoksia edelleen tuttuun tapaan jatkuvalla syötöllä.

Kumpi voittaa:
FBC Turku kolmannelle kierrokselle voitoin 2-0.

Soittorasia-Nibacos
Tamperelainen Soittorasia harjasi jopa hieman yllättäen Sisä-Suomen lohkon nimiinsä ja kaatoi lohkon play-offeissa nimimiehiä vilisevän Tampereen Ilveksen. Joukkue pelasi melko stabiilin kauden, mutta runkosarjan loppupuoliskolla oli nähtävissä kompurointia. Vastaan asettuu taas todella nousujohteisen loppukauden pelannut Nibacos. Nuorentunut ja loukkaantumisista alkukaudesta pahasti kärsinyt kokkolalaisryhmä punnersi kuin punnersikin lohkonsa playoffeihin, jossa se kukisti Seinäjoen Mailattomat yllättäen jo kahdessa ottelussa. Ensimmäisellä Divari-karsintakierroksella sen sijaan kukistui Sastamolo samaten voitoin 2-0.

Soittorasia ei välttämättä ole karsintavaiheen taitavin ryhmä, mutta se on sitäkin työteliäämpi. Fyysisyyttä ja vauhtia ei uuvu. Nibacos taas on taktisella puolella hyvä ja hyvä kauden loppupuolisko on antanut nuorelle joukkueella paljon itseluottamusta. Lähtökohtaisesti kyseessä on todella tasainen pari.

Seuraa heitä:
Soittorasian tärkeimpiä pelaajia ovat Aleksi Hänninen ja Samuli Kiviharju, sekä hurjalla 87,29 torjuntaprosentilla torjunut maalivahti Antti Kortetmaa. Parhaat pistemiehet ovat olleet Roope Pöyry ja Jussi-Pekka Penttinen, jotka keräsivät yli 40 tehopistettä.

Nibacosin pelaajavalmentaja Jukka Kinnunen on joukkueen henki ja elämä. Kokemusta niin Suomen, Ruotsin kuin Sveitsinkin pääsarjoista kerännyt ja lukuisia mitaleita urallaan rohmunnut Kinnunen tuo jo olemuksellaan hurjasti lisäarvoa joukkueelle. Pisteitäkin on kertynyt lähes kaksi per peli. Myös kapteeni Pauli Peltoniemi on tärkeä mies, joka niin ikään kokemuksellaan sekä pelikäsityksellään rauhoittaa Nibacosin peliä.

Kumpi voittaa:
Soittorasia kolmannelle kierrokselle voitoin 2-1.

VehVe-Blackbirds
Vehmersalmen Vesa voitti Savo-Karjalan lohkon häviten runkosarjassa vain kahdesti. Lohkon sisäisissä playoffeissa VehVe raivasi tieltään Coach Teamin ja Divari-karsintojen avauskierroksella PHSB:n. Vastaansa VehVe saa viime kaudella Divarista tippuneen Blackbirdsin, joka oli oman lohkonsa (Etelä-Suomi 1) kakkonen.

VehVe on pelannut tasaisen varmasti läpi sesongin, eivätkä ”mustarastaatkaan” ole pahemmin kompastelleet. Edessä on siis varmasti tasainen sarja, joskin kokemus korkeammilta sarjatasoilta on varmasti Blackbirdsille etu.

Seuraa heitä:
VehVen selkeä ykköspyssy on ollut Miro Markkanen, joka iski 16 runkosarjan ottelussa tehot 31+14=45. Myös Harri Tavasti on ollut joukkueelleen tärkeä pelaaja. SB Welhoista loppukaudeksi joukkueen vahvuuteen siirtynyt Joonas Virta on nakuttanut viidessä runkosarjan pelissä, kolmessa lohkon playoff-pelissä ja kahdessa avauskierroksen ottelussa yhteensä pisteet 12+13=25.

Blackbirdsin riveistä muun muassa Joni Liikanen, Eetu Sirkka, Pasi Halonen, Petri Halonen, Tommi Kokkonen ja Pekka Rinkinen ovat kovia pelaajia näissä otteluissa. Nähtäväksi jää, miten kova hinku Blackbirdsilla takaisin Divariin on.

Kumpi voittaa:
Blackbirds kolmannelle kierrokselle voitoin 2-0.

Nurmon Jymy-Leisku
Nurmon Jymy on tuttu joukkue Divari-karsinnoista. Viime keväänä se oli jälleen lähellä Divari-nousua, mutta lopulta Karhut oli parempi ratkaisevalla kolmannella kierroksella. Jymyn kausi Pohjanmaalla on ollut vaisumpi kuin monena aiempana vuonna, vaikka se hävisikin runkosarjassa vain kolme ottelua. Voi kuitenkin osoittautua nurmolaisille voimavaraksi, että he ovat pelanneet jo kaksi tiukkaa playoff-sarjaa. Ensin Toholammin Uhreilijat kaatui voitoin 2-1 lohkon pudotuspeleissä ja sen jälkeen oululainen SBT Suola karsintojen ensimmäisellä kierroksella samoin 2-1 -voitoin. Nurmolaisten riveistä löytyy hyökkäysvoimaa, mutta puolustuspeli on aiempina keväinä osoittautunut akilleen kantapääksi.

Vastustaja Loimaan Leisku pelasi vakuuttavan kauden Länsirannikolla. Se hävisi runkosarjassa vain FBC Turulle kahdesti ja voitti muut 16 otteluaan. Lohkon sisäisissä playoffeissa se hävisi kertaalleen jatkoajalla UHV Bullsille, mutta voitti kaksi muuta kamppailua suht selkeästi. Leiskulla riittää niin ikään kovatasoisia hyökkääjiä, mutta puolustuspeli etenkin kovissa kamppailuissa voi olla haavoittuvainen.

Kummankin joukkueen kokoonpanoista löytyy mukavasti kokemusta Divarista.

Seuraa heitä:
Jose Kivipelto on yksi koko valtakunnan parhaista maalintekijöistä kakkosdivaritasolla. Puolustaminen ei juuri maistu, mutta hyökkäyspäässä ei kannata jättää lapaa vapaaksi. Hannu Palomäki on joukkueen selkeä ykkössentteri ja Miko Saarela on nostanut profiilia joukkueen johtavana puolustajana. Leiskun riveistä taas löytyy aikanaan hirmutehoja Divarissa takonut Juha Laitila sekä kokeneet kehäketut Kari Kauppi ja Petri Mäkeläinen. Maalia vartioi viime kaudella vielä Nokian KrP:ssä torjunut Tomi Aaltonen.

Kumpi voittaa:
Nurmon Jymy kolmannelle kierrokselle voitoin 2-1.

Lue myös:
Divari-karsintojen toinen vaihe käyntiin – näin pelataan

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Johtava analyytikko Ege!
25/03/2016
Hifk kaatuu maalivahtipeliin, niin kuin aikaisempinakin vuosina. Nuikka on täys imuri eikä Manninenkaan paljoa parempi ole. Hifk pelivauhti on noin muuntoinkin luokkaa: kävely. Sieltä kun tullaan kovaa päälle, ei Hifk:lla ole mitään mahdollisuuksia. Samoin Nibacos kaatuu heikkoon maalivahtipeliin. Harakat voittaa suoraan 2-0. FBC Turku vie suvereenisesti 2-0. Leisku yllättää Nurmon. Leba voittaa Vantaan helposti. Turku nousee divariin aivan varmasti!
Ikuinen HIFK FANI.
25/03/2016
Kyllähän jokainen vähänkään säbästä jotain tajuava että HIFK tulee nousemaan isolla rytinällä ylöspäin.!
HIFK:lla ei ole mitn muuta tavoitetta kuin liiga paikka muutaman vuoden sisällä ja olla suomen kovin ja mahtavin seura. Seuratyö on aloitettu jo isoilla nimillä ja rakennus on loistavalla mallilla.
JOS käy niin että HIFK ek tällä kaudella nouse, se tulee nousemaan seuraavalla kaudella varmuudella. Tulette näkemään upean ja hienon organisaation kohti suomen kärkeä.
Johtavampi analyytikko
25/03/2016
Joojoo FBC voitti näin ja näin monta ja päästi näin ja näin vähä... Rangersil kuitenki Teppo Salo. Näinollen Turusta tänään 5-8-vierasvoitto ja Pommaris 10-7, Tepille kolme AV-maalii kahtee pelii ja Shakes sit kolme muijaa yhtee iltas
:D
25/03/2016
Kivasti sivuutetaan Rangers käytännössä kokonaan, hätäsesti katottu pörssikärjet artikkelia varten. Viime kaudella melkein Divariin noussut runko toki nähnyt vaihtuvuutta mutta saanut lujasti lisää yksilötaitoa ja vahvuutta A-junioritrion Alaluusua, Markkola, Silvennoinen myötä. Loukkaantumisista pitkin kauden kärsinyt nuori MV Jens Beijar on ehdottomasti sarjaansa enemmän kuin riittävä ja junnuosaston kruunaa parhaimmillaan sädehtivän loistelias Teppo Salo. Altavastaajana Rangers lähtee sarjaan, siitä ei kahta sanaa, mutta yllätyksen mahdollisuus on yllättävän suuri.
Hifkistä
25/03/2016
"Seuratyö aloitettu isoilla nimillä". Niinpä näkyy, kun tuota kuvaa katsoo; melkoinen karju siinä seisoo :)
TP
25/03/2016
Mun mielestä loistavaa työtä Pääkallolta, että on jaksettu kirjoittaa analyysia 2. Divarin jengeistä. Lukiessa tuli ihan fiilis että pitäisi mennä tsiigaamaan noita pelejä.
Hifki fanille
25/03/2016
Mites tämä Hifki Salibändyyn palautunut Jouni Ritari hoiti hommansa viime visiitillä Hifk:ssa? Eikös seura tee itsestään naurunalaisen "suomen kovin organisaatio" kun tietää mitkä taustat tällä uusvanhalla Ritarilla on? Mahtavin seura = ei ainakaan Hifk (näytöt puhuu puolestaan). Onnea kaikille 1-divari metsästykseen!
Makke
25/03/2016
Rangers kaatuu maalivahti peliin. En ymmärrä, et miks Rangersilla on vuodesta toiseen surkeat maalivahdit. Turku liigaan!
Suhis
25/03/2016
Jokerileiri heittelee taas täällä Hifk kommentteja. Teillä on kausi jo ohi, voitte jo keskittyä seuraavaan kauteen. Onnittelut säilymisestä ;-)
Terhi
25/03/2016
On tosiaan hienoa että Pääkallo näkee vaivan tehdä tällaisiakin ennakoita. Iso kiitos! Säbässä on aika hienosti jakautunut toi kiinnostus monelle eri sarjatasolle ja myös junnuihin, joten tällaiset kirjoitukset ovat erittäin tervetulleita.
pohjoos-karjala
25/03/2016
Leban ratkasuvoima liikaa yhden kentän varassa, sb vantaa haastaa laajemmalla rosterilla. Fbc turku kävelee divariin. Vehven en usko innostuvan tosipeleistä, jesper kauhasen ja markkasen lisäksi ei muita kova luokan pelimanneja löydy.
Goooo ifk
25/03/2016
Toivola Huusko pois täältä!!hifk hyvä mut ei taida riittää puolustus....
Terhi
25/03/2016
Pitikö ton Heikin kommentti oikeasti tulla tänne? Tuntuu enemmän kuin mauttomalta. Voisiko joku poistaa ton. Ei tämä todellakaan ole minkään joukkueen ilmoitustaulu. Ehkä noi aikaisemmat kommentit HIFK:stä ja niiden faneista on ollutkin aiheellisia.
TP:lle ja Terhille
25/03/2016
Juuri näin, tämän lajikulttuuria kasvattavan "ominaisuuden" ansiosta palaan sivustolle päivittäin. ISO ISO POSI tälle ennakolle, ja onnea/zemiä kaikille jengeille karsintoihin!
Terhi
25/03/2016
Heh, no nyt mun kommentti näyttää aika hölmöltä tuolla ilman sitä Heikin HIFKi hehkutusta.

Mutta edelliselle kommentoijalla: olen täysin samaa mieltä. Itseasiassa olen alkanut jopa kiinnostumaan mitä tapahtuu naisten puolella näiden Pääkallon juttujen takia.
Turkust
25/03/2016
No missäs nämä Rangersin sivuuttamisesta suuttuneet kommentoijat on ny? 13-4 käkättimeen tänään, eli aika osuvan ennakon pääkallo rustannut.
Ylijohtava
26/03/2016
Fbc kaataa Rangersin, mutta kestääkö kasetti viimeisessä otteluparissa? Koko kausi hehkutettu , taustat enemmänkuon kunnossa ja joukkue kulkenut voitosta voittoon. Ei siis helppo paikka sen viimenen the ottelusarja, kun odotukset ovat "mikään muu kuin nousu ei kelpaa"
Jori
26/03/2016
Hifk vei ensimmäisen pelin 12-8. Campon viihdyttävin peli tällä kaudella.
Cama Röda!
26/03/2016
Kyllä oli HIFK tänään hyvä! Kaikessa parempi kuin jyväskyläläiset, taitavampi fyysisempi ja ylivoimainen. HIFK menee kävellen jatkoon tästä sarjasta. Rödan valmennus Lehtimäen johdolla on maan huippuluokkaa johon ei löydy keneltäkään vastusta. 2-divisioona on niin helppo sarja että on oikein päästä kävelemään ensi kaudella divisiionassa muiden yli. Cama Rödä!!!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.