Divarit

Pääkalloennakko: Karhut–SB Welhot – Loistokauden pelannut sarjanousija kohtaa viime kevään liigakarsijan

02.03.
2016
3 Kommenttia
6
Divarit
Maalitykki Benjamin Lepolan (vas.) johtama Karhut lähtee katkaisemaan Welhojen kahden vuoden liigakarsintaputkea. Kuvat: Jari Turunen

Maalitykki Benjamin Lepolan (vas.) johtama Karhut lähtee katkaisemaan Welhojen kahden vuoden liigakarsintaputkea. Kuvat: Jari Turunen

Porin Karhut näytti, että sarjanousijana voi menestyä varsin hyvin jopa Divari-tasolla. Runkosarjan kolmanneksi sijoittunut porilaisryhmä valitsi vastustajakseen kuudenneksi sijoittuneen SB Welhot.

Lähtökohdat:
Karhut on pelannut varsin tasapainoisen kauden kuuluen niihin kolmeen joukkueeseen, jotka pelasivat runkosarjan läpi alle kymmenellä tappiolla. Karhujen ainoa suvantokausi tapahtui joulutauon ympärillä, kun se hävisi neljä ottelua putkeen.

Porilaisten kärkiyksilöt ovat pysyneet Petteri Hulkkoa lukuunottamatta kunnossa ja onnistuneet mainiosti. Benjamin Lepola, Saku Lahtinen, Juha Tikka, Rami Prokki ja Ville Salonen ovat joukkueelleen kaikki kaikessa. Lepola voitti sarjan maalipörssin 41 osumallaan, ja maagisella pelisilmällä sekä syöttötaidolla varustettu Prokki syöttöpörssin 33 esityöllään.

Welhoilla on siinä mielessä erikoinen tilanne, että sisäisen pistepörssin kärjestä löytyy hyökkääjiä. Mikko Niiva pelasi 40 pisteen kauden ja Eero Vepsäläinen ja Aku Taira jäivät vain kolmen pisteen päähän. Myös Juha Rautiainen ja Olli Taskinen tekivät yli 30 tehopistettä. Puolustajista vain Riku Tuononen onnistui tekemään tällä kaudella yli 30 pinnaa. Loppukaudesta mukaan tullut Joonas Makkonen on ollut odotetusti hyvä vahvistus, ja jo aiemmin Josbassa yhdessä pelannut ketju Makkonen-Niiva-Taira onkin todellinen ”high risk, high reward” -sommitelma, sillä hyökkäysosaamista löytyy vaikka muille jakaa, mutta omassa päässä pallon syöminen ei ole aina niin kiinnostava vaihtoehto.

Welhojen alkukausi oli todella vaikea, mutta taas kevättä kohden se ponnisti lopulta runkosarjan kuudenneksi. Kuopiolaiset ylsivät viime keväänä seitsemänneltä sijalta liigakarsintoihin, joten nähtäväksi jää, riittääkö sarjanousijan tasainen suorittaminen kaatamaan juuri nyt seitsemän ottelun voittoputkessa liitelevät Welhot. Kuopiolaisten vire huomioiden Karhujen valintaa voikin pitää puolivälierien yllättävimpänä, ja nähtäväksi jää, kolahtaako se sarjanousijan nilkkaan.

Knopit:
Divarissa Welhot ja Karhut ovat kohdanneet tätä ennen neljä kertaa, kahdesti kaudella 2013-14 ja kahdesti tällä kaudella. Voitot ovat tasan 2-2 ja maaleja on nähty melkoinen määrä, sillä neljään otteluun niitä on mätkitty yhteensä 65, mikä tarkoittaa reipasta kuuttatoista maalia per ottelu. Tässä parissa ei siis todennäköisesti peruutella, vaan kun molemmilla on heittää kentälle valtavasti taitoa ja hyökkäyspään osaamista, maaleja ja maalipaikkoja nähdään edelleen paljon.

Mielenkiintoinen huomio on myös se, että ensimmäiset pelit pelataan arkena peräkkäisinä päivinä keskiviikkona ja torstaina. Kaupunkien välillä on matkaa yli 400 kilometriä, ja tiettävästi ainakin Welhot yöpyy matkan varrella.

Taistelupari:
Kummankin joukkueen riveistä löytyy pelaaja, joka on onnistunut kaudella mainiosti juuri kyseistä puolivälierävastustajaansa vastaan. Olli Taskinen on nakutellut tehot 3+4 Karhujen verkkoon tällä kaudella, mutta Benjamin Lepola on laittanut paremmaksi lukemin 6+3.

Tärkeässä osassa on myös maalivahtikaksikoiden Ari-Matti Leino-Roni Tuononen (Welhot) ja Rasmus Österman-Tomi Bergendahl (Karhut) kamppailu. Tilastollisesti Welhot on tässä kamppailussa ollut tällä kaudella etevämpi.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
17.10.2015 Karhut-SB Welhot 11-9
16.1.2016 SB Welhot-Karhut 8-7

Näin pelataan:
Ke 2.3.2016 18:30 Karhut-SB Welhot Porin Urheilutalo
To 3.3.2016 18:30 SB Welhot-Karhut Kuopiohalli
Su 6.3.2016 19:00 Karhut-SB Welhot Porin Urheilutalo (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Todella tasainen sarja tulossa. Pääwelho Jani Lipsasen kärmeskeitot ovat maittaneet pelaajille, ja Welhot nostaa päätään jälleen kovissa peleissä. Kuopiolaiset jatkoon voitoin 2-1.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Teddy
02/03/2016
Tasainen sarja tulossa. Karhunpennut on vahvempi.
Takapiru
02/03/2016
Kyllä Karhut hän vie.
Junnu#8
02/03/2016
Taitaa sulaa Karhujen peli. Todella kova peli seuraavaksi Kuopiossa. Missä Welhoja on vaikea voittaa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.