Pääkalloennakko: LaSB–ÅIF – superveljessarja vie ennakkosuosikit välieriin

LaSB:n ja ÅIF:n kovat maalintekijät, Justus Kainulainen (vas.) ja Jyri Laine (oik.) kohtaavat puolivälieräsarjassa. Kuvat: Topi Naskali ja Jari Turunen

LaSB:n ja ÅIF:n kovat maalintekijät, Justus Kainulainen (vas.) ja Jyri Laine (oik.) kohtaavat puolivälieräsarjassa. Kuvat: Topi Naskali ja Jari Turunen
LaSB:n ja ÅIF:n kovat maalintekijät, Justus Kainulainen (vas.) ja Jyri Laine (oik.) kohtaavat puolivälieräsarjassa. Kuvat: Topi Naskali ja Jari Turunen

Miesten Divarin playoffeissa Lammin Salibandy sai valita runkosarjan voittajana vastustajansa ensimmäisenä. Se valikoi taisteluparikseen sipoolaisen ÅIF:n, joka oli runkosarjassa seitsemäs.

Lähtökohdat:
LaSB on ollut pelillisesti tasaisin ja vahvin läpi sarjan, vaikka runkosarja ei ruusuisesti päättynytkään heidän osaltaan, kun turpiin tuli niin sarjasta pudonneelta KeLyltä kuin playoffeista ulos jääneeltä Loviisan Toriltakin.

ÅIF taas on ollut yhtä ailahteleva kuin aikaisemmillakin kausilla. Kuudesta ensimmäisestä kamppailusta irtosi vain kaksi voittoa, kun taas seuraavasta 11 kamppailusta se raapi kahdeksan voittoa. Viimeisestä yhdeksästä pelistä taas saldona oli kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja viisi tappiota.

ÅIF:lla on tulivoimaa, vaikkakin Mikko Piipon (15+19), Atte Huovisen (18+14), Miro Herlinin (12+16) ja Matias Kuisman (11+12) pistesaaliit ovat olleet aiempaa heikompia. Jyri Laine (13+4) on edelleen pelaamissaan 12 ottelussa ollut tärkeä maalintekijä ja hänen läsnäolonsa vaikuttaa suuresti etenkin ÅIF:n ylivoiman vaarallisuuteen.

LaSBin tärkeimpiä pelaajia ovat yli 40 tehopistettä iskeneet Tino Nivala ja Heikki Hätönen, sekä Kainulaisten superveljessarja Justus, Rasmus, Roope ja Juuso, joista etenkin ensiksi mainittu pelasi loistavan runkosarjan iskettyään 33 maalia. Pelitapa on aktiivinen ja pallollisesti joukkue on sarjan parhaita. ÅIF taas kyttää varmasti alempana ja koittaa pelata palloa nopeasti hyökkäyspäähän, jossa sen juonikkaat hyökkääjät ovat parhaimmillaan.

Lähtökohtaisesti vaaditaan pienimuotoinen ihme, että ÅIF pystyy sarjassa LaSBin kahdesti kaatamaan.

Knopit:
Kaudeksi 2013-14 Divariin noussut LaSB on hävinnyt ÅIF:lle edellisen kerran juuri syyskaudella 2013 – tarkalleen ottaen 21.12.2013. Neljä seuraavaa ottelua on päättynyt lammilaisten juhliin.

Taistelupari:
Joukkueiden pitkäaikaisilta ykköspyssyiltä odotetaan paljon. Tino Nivala on tehnyt lähes millintarkkaa työtä nakutellen vuodesta toiseen runkosarjaan lähes samat, aavistuksen vajaat 50 tehopistettä. Miro Herlin tehtaili parilla edellisellä kaudella yli 40 ja yli 50 pistettä, mutta tällä sesongilla saalis jäi 28 pisteeseen. Joka tapauksessa kyseiset pelaajat ovat edustaneet seurojaan pitkään ja ovat omalla tavallaan kumpikin joukkueensa hyökkäyspelin ilmentymiä joko hyökkäysten päättäjinä tai maalipaikkojen rakentelijoina.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
25.10.2015 LaSB-ÅIF 10-7
31.1.2016 ÅIF-LaSB 5-9

Näin pelataan:
Ke 2.3. 18:30 LaSB-ÅIF
La 5.3. 14:30 ÅIF-LaSB
Su 6.3. 14:00 LaSB-ÅIF (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
LaSB marssii välieriin voitoin 2-0.

18 comments

  1. Lasb on monella ratkaisevalla osa-alueella selkeästi parempi kuin vastustajansa. Peli on nopeaa nykyaikaista salibandyä, toisin kuin Sipoon veteraanipitoisella joukkueella, jonka meno hyytyi kevätkaudella ollen tyypillistä joukkuelle, joka pelaa vanhalla rutiinilla, jolloin kehityskaarella olevat joukkueet ajavat ohi kevään edetessä.

    ÅIF:lla on iso nippu pelaajia, joiden ennen -päiväys on jo takana toisin kuin LaSBilla, jonka superjunnuilla parhaat päivät ovat edessä.

    Otteluvoitot tässä parissa LaSBille 2-0, eikä ÅIF voita erääkään.

  2. Edellinen olikin aika paljon Lasb värisillä laseilla tiirailtua…

    Kokemus korostuu tiukemmissa peleissä ja veikkanpa että tasaista on. Voi kääntyä kummalle vain!

  3. Onhan Lammi toki suosikki, mutta kolme tappiota neljästä edellisestä runkosarjan pelistä kielii, että sarja on kaikkea muuta kuin läpihuutojuttu. Kahdessa pelissä ei mene poikki, ei varmasti.

  4. ÅIF tämän vie ja loppujen lopuksi Lasb vielä auttaa siinä…

  5. Lahden Suurhallissa on huomenna oikein kunnon kekkerit tarjolla. Katsotaan tuo ensin ja paukutetaan poskea sitten sen päälle. ÅIF toki ennalta altavastaajana, mutta ilman mitään paineita. Jos LaSB ei nyt nouse liigaan, niin pelaajakato on varma. Paineet varmasti sen mukaiset.

  6. Pelatkaa Lasb ja Steelers kaikki kolme peliä. Näkisi hämäläiset sunnuntaina kaksi salibandy ottelua:D Molemmat pelaavat mahdollisen kolmannen pelin Elenialla Hämeenlinnassa.

  7. LaSBilla ei ollut viimeisillä runkosarjakierroksilla enää suurempaa panosta voitoille toisin kuin ÅIF:llä, jolla olis ollut pojoille tarvetta saadakseen pleijareihin kotiedun tai runkosarjan kolmospaikan joka oli tyrkyllä. ÅIF:lle viimeisistä yhdeksästä pelistä vaivaiset kaksi voittoa. Yhtä heikko tai huonompi loppukausi oli divarista pudonneilla PirPillä ja Wirmolla. Jopa pudonnut Kely takoi loppukaudella enemmän voittoja kuin ÅIF. Siinä ÅIF:lle kuntopuntari ja todellakin paineeton lähtökohta pleijareille, jossa voivat voittaa vain aikaisen kesäloman.

    Lahden suurhallissa sekä Elenian edustavissa tiloissa pelataan tänä keväänä piitkään divarin pleijareita toisin kuin Sipoon telttakatoksessa.

  8. Kyllähän tässä parissa kaikki viittaa Lasbin selkeään voittoon, joten paineet ja odotukset menestyksestä ovat Lammin suunnalla. Åiffihan vain perinteisesti ”pelailee” divarissa ilman sen kummempia tavoitteita? Jos Åiffi meinaa pysyä mukana, niin sitten se vaatii heiltä selkeää tasonnostoa runkosarjaan nähden ja rutinoituneet divarijyrät varmasti tietää tilanteen. Heikosti menneen loppukauden voi osittain laittaa kaukalon ulkopuolisten asioiden piikkiin. Åiffilla on selkäasti erilainen pelitapa muihin divarijengeihin nähden, joka sopii Åiffille ja ei yleensä miellytä vastustajia eikä katsojiakaan. Lasb pelaa ns. modernia salibandyä, joka perustuu vauhtiin ja taitoon, joten kohtaamisen pelilliset asetelmat ovat varsin selvät.

  9. Mikään läpihuutojuttu ei tule olemaan, mutta toivottavasti tulee hyvä, reilu ja vauhdikas ottelusarja ja Lasb jatkoon!!

  10. Tasasta varmaan on mutta ÅIF tästä jatkoon menee vastoin kaikkien teidän oletuksia! 😀

  11. Alle kymppi pelattu ekaa erää ja 3-0 LaSBille. Kovasti on imua ÅIF:n maalille.

    Oliko vielä jotain epäselvyyttä tämän otteluparin paremmasta joukkueesta?

  12. Siistii tulee, LaSB-merkkinen pesukone on käynnissä ja ÅIF imuroi.
    Kohta alkaa tanssit.

  13. Lasbin superjunnu Heikki Hätönen hoitaa hommat himaan;-). Vai onko toi sitä kokemuksen tuomaa varmuutta?

  14. Se on just sitä samaa kokemusta, jolla Johnny-boy teki BlueFoxille voittomaalin Pohjanmaan trillerissä ja josta ÅIF:n kannattajat täällä huutelivat vastatuuleen. Toisilla on, toisilla ei – Dr Pepper USA. Saattaa maistua karvaalta ÅIF:n leirissä

  15. Hyvät oli tanssit tänään. Kiitokset kavaljeeri ÅIF:lle, joka ei ollut piikikäs seinäruusu vaan antoi tulla viedyksi tanssin pyörteisiin. Seuraavat tanhut järjestetään lauantaina Sipoossa hiljaisuuden ympäröimänä.

  16. Ollaan sitä niin polleana, jos kuitenkin pelattais tämä sarja loppuun ennenkun aletaan huutelemaan 🙂

  17. Ei pidä huudella liian aikasin, tätäkin ottelusarjaa vielä jäljellä..Ja senkään jälkeen ei olla vielä voitettu yhtään mitään..Toivottavasti pelaajat pysyyvät terveinä ja saadaan taistella täydellä rosterilla Divarin voitosta!