Divarit

Pääkalloennakko: LaSB-SB Welhot – kevään suurin yllätys jysähtää Divarin välierissä

07.03.
2016
21 Kommenttia
8
Divarit
LaSBin ja Welhojen välieräsarjassa kohtaavat erinomaiset pelinrakentajat: Rasmus Kainulainen (vas.) ja Olli Taskinen (oik.). Kuvat: Jari Turunen

LaSBin ja Welhojen välieräsarjassa kohtaavat erinomaiset pelinrakentajat: Rasmus Kainulainen (vas.) ja Olli Taskinen (oik.). Kuvat: Jari Turunen

Miesten Divarissa ollaan menossa jo välierävaiheessa. Toinen pareista on Lammin Salibandy ja SB Welhot, jotka kumpikin voittivat puolivälierävastustajansa suoraan voitoin 2-0.

Lähtökohdat:
LaSB on runkosarjan voittaja ja pelasi sen läpi vakuuttavasti muutaman viimeisen kierroksen kompurointia lukuunottamatta. Toisaalta noissa peleissä sillä ei ollut juurikaan panosta ja puolivälierissä se kaatoi ÅIF:n vakuuttavasti voittamalla kotona lukemin 14-7 ja vieraissa numeroin 9-3. Heikki Hätönen nakutti kahteen peliin hurjat 7+2 -tehopisteet.

Welhoja ei pidä kuitenkaan aliarvioida. Sen tie näytti jo kiviseltä pelkän playoffeihin pääsyn suhteen, mutta kuopiolaiset äityivät lopulta hurjaan liitoon ja voittivat seitsemän viimeistä runkosarjan peliään, joiden joukkoon mahtui myös vakuuttava vierasvoitto juuri LaSBista. Puolivälierissä Karhut kaatui kahden voiton myötä. Etenkin jo Josbasta aikanaan tuttu kentällinen Aku Taira-Mikko Niiva-Joonas Makkonen teki tuhojaan porilaisten kustannuksella.

Kumpikin joukkue pelaa iloista, hyökkäävää salibandya, eikä turhaan lähde peruuttelemaan, kuten avauskierroksen maalimäärätkin osoittavat. Jani Lipsanen on jälleen saanut suojateistaan parhaan irti, kun kovat pelit ovat alkaneet häämöttää, mutta LaSB on ollut vakuuttava läpi kauden. Äkkiseltään voisi sanoa, että tämän parin voittaja voi olla vahvoilla tulevassa Divarin finaalisarjassa. Welhothan noita pelejä pääsi pelaamaan jo viime keväänä.

Knopit:
LaSB ja Welhot kohtasivat viime keväänä Divarin playoffeissa jo puolivälierävaiheessa. Tuolloin LaSB nappasi avausvoiton selvästi luvuin 6-1, mutta Welhot käänsi sarjan kahdessa seuraavassa edukseen ja eteni välieriin. Tuolloin LaSB oli runkosarjan kolmas ja Welhot seitsemäs.

Welhot on muutenkin ollut LaSBille vaikea vastustaja, sillä joukkueet ovat kohdanneet Divarin runkosarjassa ja pudotuspeleissä yhteenlaskettuna yhdeksän kertaa ja Welhot ovat voittaneet noista kohtaamisista kuusi.

Taistelupari:
Parista löytyisi varmasti useitakin taistelupareja, mutta nostetaanpa pari pelintekijää esille.

Rasmus Kainulainen on viime kevään nuorten maailmanmestari ja varmasti LaSBin juonikkain pelaaja. Hän löytää kanssapelaajat mainiosti ja pelirohkeutta riittää pelata ahtaistakin väleistä syöttöjä, joista kaverit saavat nautiskella palloa tyhjään pömpeliin. Runkosarjassa syntyivät tehot 14+24=38 ja ÄIF-matseista tilillä on maali ja viisi syöttöä.

Welhoilla ykköspelintekijän rooli on Olli Taskisen harteilla. Taskinen on kokeneempi ja ehkä aavistuksen kulmikkaampi pelaaja kuin Kainulainen, mutta pelinäkemys pallollisena ja syöttölinjojen lukeminen on vähintään samaa tasoa. Joukkueensa profiilipelaajiin kuuluva Taskinen antoi ainoastaan yhden maalisyötön Karhut-sarjassa, mutta runkosarjassa syntyivät tehot 12+20.

Se kumpi näistä herroista antaa hyökkäyspään juonikkaimmat syötöt, vaikuttaa varmasti osaltaan myös sarjan lopputulokseen.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
14.2.2016 LaSB-SB Welhot 4-8
20.12.2015 SB Welhot-LaSB 6-8

Näin pelataan:
8.3. klo 18.30 LaSB – SB Welhot Lahden Suurhalli
10.3. klo 18.30 SB Welhot – LaSB Kuopiohalli
12.3. klo 17.00 LaSB – SB Welhot Lahden Suurhalli (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Pääkallo.fi uskaliaasti veikkaa yllätystä. Welhot finaaleihin voitoin 2-1.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
joopajoo
07/03/2016
Nyt menee pahasti pääkallolla vihkoon tämä. Lasb kävelee tämän sarjan ja velhot on pelkkä vitsi.
Savon kiero miäs
07/03/2016
Welhot vie sarjan 2-0 ja LaSB pääsee ansaitulle kesälomalle!
Rannikon rämäpääpää
07/03/2016
Jos nyt viime kaudella lasbin ja Steelersin jätkät oli paskataudissa näissä ratkaisu peleissä ja Hätönen ei peleillä, niin epäilen vahvasti welhojen kykyä voittaa näissä karkeloissa ja tuloshan nähtiin tepsiä vastaan. Mutta todellakin, tämän parin voittaja menee liigaan!
(Oli se sitten Welhot tai Lasb)
JUUPAJUU
07/03/2016
Kyllähän tässä pelataan nyt Divarin tämän kevään henkinen finaali - tämän parin voittaja tulee marssimaan liigaan. En lähde veikkaamaan kumpi, sillä niin tasainen pari kyseessä. Kolme ottelua tarvitaan ratkaisemaan paremmuus.

Kaikki kunnia Taskiselle, mutta kyllähän mielenkiinto ja odotukset kohdistuvat tänä keväänä tuohon Makkonen-Niiva-Taira -ketjuun, ja etenkin sen moottorina häärivään Makkoseen. Kaveri hyppäsi peleille puolen vuoden tauon jälkeen, ja on paukutellut menemään erittäin vakuuttavasti. Ehdottomasti tämän otteluparin mielenkiintoisimpia pelaajia Rasmus Kainulaisen ohella.
Junnu#8
07/03/2016
Welhojen heikkous löytyy puolustuksesta. Ei ole Iiro Lankinen heittämässä maaveiviä:D Welhot on laadukas joukkue. Mutta ihmettelen kuitenkin. Jos ei Lasb pelaa D1varin finaalissa. Steelers-Blue Fox on myös tasainen pari.
Rannikon Rähmäpäälle
07/03/2016
Jos vastustaja on iskussa niin se saattaa mennä ratkaisupeleissä kuralle:)
KuopionTorillaTavataan
07/03/2016
Oisha hienoo, jos Welhot nousis!
Kyl Savo-Karjala tarttee liigaporukan kun Josba ja Nst ei enää liigassa ole.
Jkl
07/03/2016
Rautiainen ja divarin samenttisimmat kädet ratkasee tän välierän welhoille.
Jyrä
08/03/2016
Tasainen sarja tiedossa. Uskon molempien joukkueiden voittavan kotipelinsä eli siis lammilaiset jatkoon voitoin 2-1.
Sahti
08/03/2016
Kiitos Pääkallolle ennakkosuosikin viitan siirtämisestä Welhoille. LaSB voi pelata ilman suuria voittamisen paineita ja yllättää kaikki asiantuntijat jatkamalla marssiaan finaaliin. Seuraava askel otetaaan huomenna Lahden Suurhallissa. Welhot tulee tarvitsemaan melkoiset taikavoimat selvitäkseen LaSBin pesukoneesta ilman että päät ovat pyörällä. ÅIF sai osakseen hellän esipesuohjelman ja koneesta löytyy pari tehokkaampaa pesuohjelmaa linkouksella. Welhojen vuoro seuraavana - tervetuloa
Kourallinen€uroja
08/03/2016
Betsaus sisällä Savo-Karjalan ykkösjoukkueen puolesta. Kova on Welhojen kerroin!
Heimo
08/03/2016
Lasb on taitava joukkue, henkinen kantti vielä täysi arvoitus. Nyt se nähdään. Viime vuonna Welhot pudotti Lasbin. Welhot voitti Lasbin myös runkosarjan lopulla. Nää nakertaa takaraivossa siinä vaiheessa, kun Welhot pääsee parin kaapin johtoon… Pelasko muuten toi nuorin Kainulainen ollenkaan ekassa sarjassa? Ei näy pörssissä ainakaan.
Welhot liigaan
08/03/2016
"Kaikki kunnia Makkoselle, mutta kyllähän mielenkiinto ja odotukset kohdistuvat tänä keväänä tuohon" Janne Pitkäsen johtamaan Welhojen kakkoskenttään. Pitkäsen kuntoutuminen on eniten vaikuttanut siihen, että Welhoilla on ensimmäisen kerran seurahistoriansa aikana kolme tasavahvaa divarikelpoista viisikkoa. Puolivälieräsarja Karhuja vastaan ratkesi suurelta osalta Niivan ykköskentän hyvään hyökkäyspeliin ja Pitkäsen kentän hyvään puolustuspeliin Karhujen tehokentällistä (Lepola-Lahtinen-Tikka) vastaan.

Jos Lipsanen peluuttaa Pitkäsen kenttää Hätösen kenttää vastaan ja jos Pitkäsen kenttä onnistuu pelissään yhtä hyvin kuin Karhut-peleissä, Welhoilla on mahdollisuus mennä jatkoon. Toki pitää muistaa, että toisin kuin Karhuilla, LaSBilla on kolme kenttää, jotka kykenevät maalintekoon.
Pettweri
08/03/2016
Jos ajattelee koko kauden jänteellä, on LaSB ollut ehkä melko selvästikin kovin joukkue. Kun ajattelee pelkästään kevätkautta, siinä on Welhot ollut vielä kovempi.

Ai että olisi mahtava saada näistä peleistä nettilähetykset etäjännäreillekin seurattavaksi. Itselleni ainakin tämä ottelupari olisi ollut ihanteellinen finaali. Onneksi molemmat tuottaa hyvät maalikoosteet ja yleensä myös ennakot sekä matsiraportit.

Ja Sahti, jos Pääkallo ennakoi tässä jutussaan Welhoja jatkoon, ei se tarkoita sitä, että LaSBin voitto yllättäisi kaikki asiantuntijat. Tuskin tässä otteluparissa kummankaan voitto on kovin suuri yllätys.

Ja oikeastaanhan Pääkallo(n toimittaja) pitää LaSBia kuitenkin ennakkosuosikkina, sillä eihän Welhojen eteneminen finaaliin muuten olisi "kevään suurin yllätys".

;)

Noh, kuuden tunnin päästä pärähtää sarja käyntiin ja nähdään, kuka taikoo tai pesee ja linkoaa ensimmäisessä näytöksessä. Kevät on sählyääliön parasta aikaa!
Junnu#8
08/03/2016
Lasbille eka täplä tauluun 5-1 voitolla. Taisi olla kuivapesu vai mikä:D
Sahti
08/03/2016
Kevät on salibandyfanin parasta aikaa, jolloin osa faneista muuttuu sählyääliöiksi, kuten allekirjoittanut.
Pettweri
09/03/2016
Sählyääliöhän on ainakin meikäläiselle lempeähkö nimitys henkilöstä, joka on innostunut salibandysta keskivertoharrastajaa selvästi enemmän :D

Yllättävän selkeä oli ensimmäinen osa tästä sarjasta, nyt kun raportit ja maalikoosteet ja twiitit pelistä on kahlattu läpi. Tässähän (Welho-lasit päässä) voisi intoutua muistuttelemaan viime keväästä, mutta se oli silloin se. LaSB osannee nyt käsitellä paremmin kakkosmatsin ja ottelupallon.

Silti uskon, että huomenna ei mene sarja vielä poikki.
Jules
10/03/2016
Näyttäisi R.Kainulainen vaihtaneen kenttää. En ihmette kun on ollut ihan unessa joitain pilkahduksi lukuun ottamatta. Välillä luulisi että käykö kentällä ollenkaa kun ei oikein näy eikä kuulu mitään. Jos 1-divarin parhaimmistoa ei saa hyödynnettyä niin laihaksi jää lopputulos!
mites kävi sen yllätyksen kanssa
10/03/2016
Turha hei hakea mitään sensaatioarvaustuloksia. Tää oli niin nähtävissä
Jiikoo
11/03/2016
Parempi eteni kaikkien yllatykseksi jatkoon.
juups
11/03/2016
Welhot ei missään vaiheessa päässyt omalle tasolleen välierissä, harmi. Ei testattu LasBia kunnolla tässä sarjassa kun maalit ainakin kuopiossa muutamaa lukuun ottamatta oikeastaan lahjoitettiin lammilaisille

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.