Liigat

Pääkalloennakko: Nokian KrP-SalBa – kotietu ratkaisee playout-mittelöissä

10.03.
2016
0 Kommenttia
4
Liigat
Sarjapaikasta taistellessa huomio kiinnittyy molempien joukkueiden ykkössenttereihin. KrP:n Joni Hettonen (vas.) ja SalBan Antti Keskitalo (oik.) olivat runkosarjassa tehokkaita. Kuvat: Salibandyliiga ja Elmeri Elo.

Sarjapaikasta taistellessa huomio kiinnittyy molempien joukkueiden ykkössenttereihin. KrP:n Joni Hettonen (vas.) ja SalBan Antti Keskitalo (oik.) olivat runkosarjassa tehokkaita. Kuvat: Salibandyliiga ja Elmeri Elo.

Miesten Salibandyliigan playout-karsinnat pelataan tänä vuonna Nokian KrP:n ja Rauman SalBan välillä. KrP saa sarjaan kotiedun, koska oli runkosarjan 12. Neljä pistettä vähemmän kerännyt SalBa oli toiseksi viimeinen.

Lähtökohdat:
Nokian KrP:n kausi oli jälleen hyvin hankala. Varsinkin ensimmäiset kymmenen ottelua olivat joukkueelle silkkaa tuskaa, ja voittoja kerääntyi ainoastaan yksi. Marraskuun puolivälistä eteenpäin tahti hieman parani, ja KrP nappasi viimeisistä 16 ottelusta 13 pistettä. Suora säilyminen jäi lopulta maalierosta kiinni. Tosiasia on kuitenkin se, että suurehkoista satsauksista huolimatta KrP karsii sarjapaikastaan kolmantena keväänä peräjälkeen.

Vaikka nokialaisten kokoonpano ei ole mitään priimaluokkaa, joukosta löytyy muutamia helmiä. Näihin tähtien kantokykyyn sen on nojattava, sillä joukkueesta löytyy lähes kaksi ketjullista pelaajia, joille Salibandyliigan vauhti vaikuttaa liian hurjalta. Nuori maalivahti Santtu Pohjonen pelasi vahvan runkosarjan. Puolustajana tunnetumpi Joni Henttonen on omaksunut mainiosti myös sentterin roolin. Henri Johansson pelasi kelvollisen runkosarjan, mutta häneltä voidaan odottaa vielä nähtyä enemmän. Tommi Merto palasi loppukaudesta kokoonapanoon ja taituri tuo osaamisellaan tärkeän lisän KrP:n hyökkäyspeliin.

Rauman SalBan liigataival on ollut selvitymystaistoa alusta loppuun saakka. Tällä kaudella sesonki alkoi kohtalaisesti, mutta lokakuun lopussa alkoi todella pitkä voitoton putki, joka päättyi vasta helmikuun 12. päivä. Tuossa välissä raumalaisjoukkue pelasi 15 voitotonta ottelua. Koovesta kaivetun vierasvoiton jälkeen meno oli totutun synkkää ja SalBa hävisi runkosarjan loput neljä ottelua. Myös SalBa karsi liigapaikastaan viime keväänä ja kaatoi silloin hieman yllättäen Josban voitoin 2-0.

SalBan pelaajamateriaalilla vahva puolustuspelaaminen olisi tärkeää, mutta se päästi runkosarjassa kaikkein eniten maaleja (7,6 ottelua kohden). Tilannetta ei helpota se, että Joni Rokosa ei ole enää raumalaisten käytettävissä. Hyökkäyspäästä löytyvätkin joukkueen vahvuudet. Kapteeni Antti Keskitalo on ottanut vahvasti roolia hyökkäyspäässä ja oli hiukan yllättäen SalBan tehokkain pelaaja runkosarjassa. Joukkueen paras pelaaja lienee kuitenkin Miikka Sokka, joka pääsi vihdoin pelaamaan ehjän kauden ja onnistui pisteiden valossa mukavasti. Vuonna 1996 syntyneet Jasse Kuusisto ja Jani Lehtoniemi kuuluvat myös joukkueen onnistujiin hyökkäyspäässä. Ensiksi mainitun plus-miinus-sarake jäi kuitenkin pahasti pakkaselle (-42, koko sarjan alhaisin lukema). SalBalla on hiukan samanlainen tilanne, kuin KrP:lla. Seura joutuu useammin ottamaan ne pelaajat, mitkä se saa, eikä niitä kenet se haluaisi.

Joukkueet ovat kohdanneet Salibandyliigassa neljästi. KrP on voittanut kahdesti, kerran on päädytty pistejakoon ja SalBa on napannut yhden voiton.

Knopit:
Nokian KrP:lla oli runkosarjassa eniten pelaajia, joiden tilille merkittiin Salibandyliigan otteluita. Kaikkiaan sen kokoonpanossa on esiintynyt kaudella 2015-2016 32 eri nimeä.

SalBa on edelleen luokattoman surkea vierasjoukkue, ja se on voittanut kaikista 26 runkosarjan vierasotteluistaan vain yhden. KrP oli tämän kauden runkosarjassa toiseksi huonoin vierasjoukkue, mutta kotona kulki sen verran paremmin, että playoutien kotiedusta on oikeasti hyötyä.

Nokialaisilla on joukkueessaan melko kovia pyssyjä, mutta joukkue teki runkosarjan vähiten maaleja ylivoimalla (14, M-Teamilla sama lukema). SalBa oli vastaavassa sarjan neljänneksi paras 23 maalilla. Prosentuaalisia tilastoja ei ollut valittettavasti saatavilla.

Taistelupari:
Ykkösvitjojen sentterit SalBan Keskitalo ja KrP:n Henttonen ovat tärkeissä rooleissa. Molempien ykkösvitjoista löytyy tulivoimaa laidoilta, (SalBa Sokka ja Lehtoniemi, KrP Johansson ja Merto) mutta hyökkäysorintoituneiden pelaajien keskeltä pitää löytyä moottori, joka ottaa huomioon myös viisikkopelaamisen ja puolustuksen.

Keskitalo esiintyi vahvasti runkosarjassa ja onnistui pisteiden valossa hyvin. Tehopisteitä syntyi kaikkiaan 32 (11+21). Maajoukkueympyröissä ennen kauden käväissyt Henttonen on omaksunut sentterin roolin hyvin. Tehopisteitäkin on syntynyt mukavasti 30 (18+12).

Kauden aiemmat kohtaamiset:
27.9.2015 SalBa-Nokian KrP 7-2
7.1.2016 Nokian KrP-SalBa 11-5

Näin pelataan:
10.3. klo 18.30 Nokian KrP – SalBa Raholan lk
13.3. klo 18.30 SalBa – Nokian KrP Rauman Kauppaoppilaitos
16.3. klo 18.30 Nokian KrP – SalBa Raholan lk
20.3. klo 16.00 SalBa – Nokian KrP Rauman Kauppaoppilaitos (tarvittaessa)
22.3. klo 18.30 Nokian KrP – SalBa Raholan lk (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
KrP vie sarjan voitoin 3-2. Näin mennään puhtaasti kotiedun ja viretilan perusteella.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.