Liigat

Pääkalloennakko: Oilers-Erä – ”öljymiesten” kevätvire kantaa välieriin

08.03.
2016
13 Kommenttia
5
Liigat
Suomen parhaat Pertut vastakkain miesten Salibandyliigan puolivälierissä. Kuvat: Juha Käenmäki ja Juhani Järvenpää.

Suomen parhaat Pertut vastakkain miesten Salibandyliigan puolivälierissä. Kuvat: Juha Käenmäki ja Juhani Järvenpää.

Miesten Salibandyliigan puolivälierissä nähdään pääkaupunkiseudun vääntö, kun runkosarjan kolmanneksi sijoittunut Oilers valitsi vastustajakseen viidenneksi sijoittuneen Tapanilan Erän.

Lähtökohdat:
Oilers aloitti kauden kehnosti, sillä kolmesta ensimmäisestä ottelusta saaliiksi tuli vain piste. Noihin otteluihin mahtui myös 10-7 -tappio nimenomaan Erälle. Tuon jälkeen espoolaiset marssivat 10 ottelun voittoputkessa ennen kuin koitti viiden pelin heikompi jakso, jonka aikana Oilers voitti vain Erän jatkoajalla. Viimeiset kahdeksan ottelua ”öljymiehet” ovat taas pelanneet tappioitta.

Oilers on valmentajansa Akseli Ahtiaisen näköinen joukkue. Ahtiainen hyppäsi öljymiesten ruoriin suhteellisen myöhään kesällä ja kauden alkuun osasi olettaakin pientä hapuilua. Sen jälkeen meno on ollut varsin vakuuttavaa ja se onnistui runkosarjassa ainoana joukkueena Viikinkien lisäksi kaatamaan Classicin. Kuntohuippukin näyttää selkeästi ajoittuvan kevääseen.

Erä taas avasi kauden hienosti, sillä seitsemästä ensimmäisestä kamppailusta se voitti viisi ja hävisi vain yhden. Tuon jälkeen joukkue on kuitenkin ailahdellut rankasti. Erän kokoonpanossa on potentiaalia, josta ei ole saatu viimeisen kahden kauden aikana vielä rutistettua sitä kaikkein parasta irti. Erä on ollut kauden aikana liikaakin ykköskentällisensä varassa ja ratkaisijoiden kärki on kapeampi kuin Oilersin, vaikka paperilla siltä ei näytäkään. Oilers on lähtökohtaisesti parin tasaisempi suorittaja.

Myöskään maalivahtien suhteen Erän Markus Laakso ja Teemu Kortelainen eivät ole onnistuneet tilastollisesti yhtä hyvin kuin huippukauden pelannut Oilersin Joonas Kaltiainen tai hänen kakkosenaan loppukaudesta torjunut Tommi Kekkonen.

Knopit:
Erä nappasi hopeaa keväällä 2010. Oilers oli puolestaan pronssilla 2011. Tuon jälkeen ei mitaleilla ole kumpikaan joukkueista ollut ja vaikka ne ovat viime vuosienkin aikana yltäneet välieriin saakka, eivät ne ole kohdanneet toisiaan 2010-luvulla pudotuspeleissä kertaakaan.

Runkosarjapeleistäkin löytyy mielenkiintoista dataa, sillä viimeisen kolmen kauden aikana Oilers on onnistunut voittamaan Erän vain kerran kotona, mutta vieraissa se ei ole vastaavasti hävinnyt tapanilalaisille kertaakaan.

Taistelupari:
Tässä parissa nähdään Suomen parhaiden Perttujen – Puska ja Pajukoski – kaksinkamppailu. Kumpikin latoi runkosarjassa 20 maalin rajan rikki. Niin pelaajina kuin persoonina Puska ja Pajukoski eroavat toisistaan, mutta kummankin historia on tietyllä tavalla samankaltainen. Kumpikin on päässyt urallaan kolkuttelemaan myös maajoukkueen portteja.

Pajukoski on SPV:n kasvatti, mutta läpimurtonsa jälkeen hän puhkesi kunnolla kukkaan vasta siirryttyään Oilers-paitaan. Pajukoski on viime vuosina ollut öljymiesten tärkeimpiä pelaajia ja on sitä edelleen. Puska taas on Josban kasvatti, mutta siirtyi tälle kaudelle hänkin pääkaupunkiseudulle Erän paitaan kasvattajaseuran tiputtua Divariin.

Kummallakin herroista on suuri halu ratkoa pelejä ja he ovat hyviä operoimaan maalin läheisyydessä. Kumpikin kuuluu joukkueensa tärkeimpiin pelaajiin. Voittaako rauhallinen ja letkeä Pohjanmaan vai tulinen Pohjois-Karjalan kasvatti kilvan, kun mitataan ratkaisukykyä pääkaupunkiseudun puolivälieräparissa? Se näkynee koko sarjan lopputuloksessakin.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
18.12.2015 Erä-Oilers 4-5 JA
2.10.2015 Oilers-Erä 7-10

Näin pelataan:
Ke 9.3. 18:30 Oilers – Erä Tapiolan UH
Pe 11.3. 18:30 Erä – Oilers Energia Areena
Su 13.3. 17:00 Oilers – Erä Tapiolan UH
Ke 16.3. 18:30 Erä – Oilers Mosahalli
To 17.3. 18:30 Oilers – Erä Tapiolan UH (tarv.)
Su 20.3. 17:00 Erä – Oilers Energia Areena (tarv.)
Ke 23.3. 18:30 Oilers – Erä Tapiolan UH (tarv.)

Kumpi voittaa:
Oilers vie tätä sarjaa, mutta Erä onnistuu laittamaan vähän kampoihin. Oilers välieriin voitoin 4-2.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
PTT
08/03/2016
Joonas on hyvä salibändi malkke, torjuu öljy miehet välieriin. Enkä Keksi Kekkosta parempaa vara maalivahtia. Erä voittaa vain mosa hallissa.
4-1 ja Oilers kohti sankareiden syntymä päivää.
Peku
08/03/2016
Missä on Ikonen?
sivusta seuraaja
08/03/2016
Samaa mietin ku peku, minne on ikonen hävinnyt?
Heikki
08/03/2016
No mitäpä veikkaatte? Olisikohan loukissa? Joskus ihmisten typeryys pysäyttää ja jaksaa hämmentää.
Joensuun mies
08/03/2016
Erä jatkoon voitoin 4-3 ja Puska on viimeisen pelin ratkaisija!
Granizares
08/03/2016
No nyt tuli puskista...
Heikille
08/03/2016
No mitä pitäisi veikata? Tämän kauden näyttöjen perusteella Ikonen ei mahtuisi penkille, joten syy voisi olla joku muukin kuin loukkaantuminen.
Espoo
08/03/2016
Seitsämän pelin sarja on reilu molemmille joukkueille, parempi menee takuulla jatkoon.
Erikoistilanteissa pelit ratkaistaan niin vaajaalla kuin ylivoimalla, ennakkoon öljymiehillä tilastojen mukaan molemmat hyvässä kuosissa.
Maalivahtipeli myös parempi Oilerssilla kuten myös maalien tekijät.
Mutta toisaalta tämä sarja alkaa nolla-nollasta ja mistään tilastoista ei ole apua.
Toivotaan reilua peliä molemmilta ja tuomareille myös malttia ja tsemppiä vaativassa hommassa.
0-4
09/03/2016
Minuuttiakaan ei ole puolivälieräsarjaa pelattu ja jo epäillään tuomareiden suoriutumista. Melko espoolaista.
hah
09/03/2016
missä epäillään tuomarien suoritumista?
hah
09/03/2016
missä epäillään tuomarien suoritumista?
Espoo
09/03/2016
Huhuh, Ahtiainen laittoi ketjut uusiksi. Nyt kolme kovaa ketjua, kyllä Erän pitää tänään olla todella hyvä jos meinaavat pysyä kyydissä.
oi
09/03/2016
jee, Bolle+Hänninen back, vire jää sitten nähtäväksi

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.