Divarit

Pääkalloennakko: SalBa-Steelers – teräs murtuu ja koirapaidat pitävät liigapaikkansa

27.03.
2016
22 Kommenttia
4
Divarit
Kumpi näistä herroista kipparoi joukkuettaan ensi kaudella Salibandyliigassa? Kuvat: Elmeri Elo Ja Jari Turunen.

Kumpi näistä herroista kipparoi joukkuettaan ensi kaudella Salibandyliigassa? Kuvat: Elmeri Elo Ja Jari Turunen.

Salibandyn liigakarsintasarja liigan toiseksi viimeiseksi jääneen Rauman SalBan ja Divarin finaalit hävinneen Hämeenlinnan Steelersin kesken alkaa huomenna.

Lähtökohdat:
SalBalla on takanaan raskas kausi. Oikeastaan kaksi kautta. Kahden kauden aikana liigassa se on kerännyt 52 ottelussa 21 pistettä. Viime keväänä raumalaiset pelasivat mainiot playout-pelit, joiden ansiosta he säilyttivät liigapaikkansa. Tällä kaudella samanlaista draivia ei ollut nähtävissä ainakaan Nokian KrP:tä vastaan pelatussa playout-sarjassa.

SalBa on viimeksi voittanut helmikuun puolivälissä Kooveen vieraissa, mutta sitä edeltävä voitto löytyy päivämäärän 23.10.2015 kohdalta. SalBa on kulkenut voitottomien otteluiden tiellä lähes koko kauden. Ratkaisuvoimakin heikkeni, kun Jonne Haapasalo ja Miikka Läntinen lähtivät kesken kauden ja Joni Rokosaa pitävät poissa siviilikiireet.

Kuulostaa jo raumalaisittain pahalta. Vaan onpa ilmassa positiivisiakin asioita. SalBan koirapaidat eivät varmasti tiukassa paikassa anna periksi ja joukkueesta löytyy Jasse Kuusiston, Jani Lehtoniemen ja Miikka Sokan myötä edelleen paljon tulivoimaa, etenkin Divari-tason joukkuetta vastaan. Antti Keskitalo pitää huolen pelin tekemisestä ja Tatu Ruohonen raataa puolustuspään lukkona. Niko Kaerla ja Joni Peltola ovat myös joukkueelleen tärkeitä yleispelaajia. Myös veräjänvartija Pasi Järvinen on torjujana selvästi Steelers-virkaveljeään Jaakko Vahtokaria edellä.

Steelersillä taas on takanaan varsin hyvä kausi, eikä se tällä kertaa sulanut Divarin playoffeissa viime kevään tapaan. LaSBia vastaan pelatussa finaalisarjassakin se nousi 2-0 -tappioasemasta vielä 2-2 -tasatilanteeseen voitoissa.

Jani Lehtoniemi on SalBan tärkeimpiä maalintekijöitä. Kuva: Elmeri Elo.

Jani Lehtoniemi on SalBan tärkeimpiä maalintekijöitä. Kuva: Elmeri Elo.

Tulivoimaa löytyy myös hämeenlinnalaisten riveistä. Divarin pörssikärki Ville Lastikka, Nico Jonaeson, Markus Sipronen, Teemu Metsälä sekä Iiro Nurminen ovat varsin eteviä maalintekijöitä. Unohtaa ei sovi myöskään kokeneempaa Timo Johanssonia, joka tosin oli Divarin finaalit pahasti yössä. Nurmisella ja Siprosella on ollut vaivoja, eikä heidän pelikunnostaan ole mitään varmuutta. Ongelmat löytyvät enimmäkseen puolustuspäästä, etenkin, kun puhutaan liigajoukkueen haastamisesta.

Ottelumäärä ja -tahti ovat kuormittaneet Steelersiä. Taustalla on valtaisa pettymys hävityistä Divarin finaaleista. SalBa on lähtökohtaisesti myös valmiiksi Steelersiä fyysisempi ryhmä. Toki SalBa on joutunut hieman odottelemaan tätä sarjaa, joten pelituntuma ei välttämättä ole paras mahdollinen. Sarjan avausmatsi onkin varmasti se, mihin Steelersin tulisi iskeä, vaan onko siihen vielä toivuttu edellisestä sarjasta?

Raumalaisten kohdalla vaikuttanee myös pitkäaikaisen luotsin Juha Mäkilän jääminen sivuun päävalmentajan tontilta. Hän haluaa antaa työnsä jatkajalle liigapaikan ja pelaajat värikkäälle valmentajalleen voitokkaan päätöksen joukkueen peräsimessä.

Elenia Areena ei anna ”teräsmiehille” samanlaista kotietua kuin tiivis Kauppis SalBalle. Kauppis on kovan tason liigajengeillekin ollut tällä sesongilla vaikea paikka raapia voittoja. SalBa on systemaattisempi ja ahnaammin puolustava. Steelersin hyökkäyspää vetää varmasti vertoja raumalaisille, mutta muutoin joukkue on paljon kurittomampi ryhmä.

Oman mausteensa soppaan tuo viime viikon tieto Erän ja Viikinkien fuusioitumisesta. Voi siis olla, että kävi tässä sarjassa miten hyvänsä, liittohallituksen päätöksestä riippuen molemmat pelaavat ensi kaudella liigassa. Nähtäväksi jää, onko asialla mitään vaikutusta peliesityksiin, mutta tiettävästi ainakaan Raumalla ei olla ottamassa kabinettipaikkaa kirkuen vastaan, jos tässä sarjassa tulee takkiin ja liigapelejä vielä heille uudelleen tarjottaisiin.

Knopit:
SalBa ja Steelers ovat kohdanneet aikanaan Divarissa kuusi kertaa. Historia lupailee tasaista sarjaa, sillä kausien 2011-14 aikana voitot menivät tasan 3-3.

Joukkueet aloittivat pelit edellisen kerran Divarissa hieman erilaisista lähtökohdista. Syksyksi 2011 Trackers oli pudonnut Salibandyliigasta, ja se vaihtoi nimekseen Steelers. SalBa taas nousi tuoksi kaudeksi Divariin kakkosdivarista. Kausien 2011-14 kauden aikana Steelersin käyrä oli selkeästi alaspäin ja SalBan taas päinvastaisesti ylöspäin. SalBa juhli liiganousua keväällä 2014 ja Steelers oli vain kahden pisteen päässä tippumisesta.

Viimeisen kahden kauden aikana sen sijaan Steelers on kohentanut otteitaan Divarissa selkeästi, kun taas SalBan kaudet liigassa ovat olleet todellista riutumista ja rämpimistä.

Taistelupari:
Kummallakin joukkueella ykkössentterin paikkaa pitää hallussaan hyvä kahden suunnan pelaaja. Kumpikin heistä on myös pelannut puolustajana urallaan. Kummankin käsivartta koristaa kapteeninnauha.

Antti Keskitalo oli tällä kaudella jopa SalBan paras pistemies runkosarjassa 32 tehopisteellään. Isokokoinen sentteri on joukkueelleen tärkeä voimavara, sillä rauhallinen partasuu pelaa helppoa syöttöä, tsemppaa joukkuetta ja pystyy auttamaan raumalaisia myös maalipaikkojen rakentelemisessa ja niiden viimeistelemisessä.

Jarno Mäkinen ei ole aivan samanlainen pelaaja pistetehtailun osalta, mutta muuten merkitys joukkueelle on yhtä tärkeä. Kärkipelaajien takaa harvemmin muistetaan, että tasapainottavan sentterin rooli askissa ja sen ulkopuolella mahdollistaa Lastikan, Jonaesonin ja kumppaneiden rellestämisen hyökkäyspäässä. Mäkinen on suhteellisen taitava pelaaja, jolta onnistuu varsin mallikkaasti pelin rytmittäminen.

Iiro Nurminen edustaa Steelersin kokeneempaa kaartia. Kuva: Jari Turunen.

Iiro Nurminen edustaa Steelersin kokeneempaa kaartia. Kuva: Jari Turunen.

Historian aiemmat kohtaamiset (Divari 2011-14):
16.1.2014 SalBa-Steelers 6-5 ja.
1.12.2013 Steelers-SalBa 5-4
23.2.2013 Steelers-SalBa 4-3
23.11.2012 SalBa Steelers 6-10
14.12.2011 SalBa-Steelers 9-5
22.9.2011 Steelers-SalBa 3-6

Näin pelataan:
Ma 28.3. 13:00 SalBa – Steelers Kauppaoppilaitos
Ti 29.3. 18:30 Steelers – SalBa Elenia Areena
To 31.3. 18:30 SalBa – Steelers Kauppaoppilaitos
La 2.4. 18:00 Steelers – SalBa Elenia Areena (tarvittaessa)
Su 3.4. 17:00 SalBa – Steelers Kauppaoppilaitos (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
SalBan liigarutiini on Steelersille liikaa. Steelers vie yhden kamppailun Elenialla, mutta SalBa kirjaa liigapaikan kaudelle 2016-17 voitoin 3-1. Aika näyttää, seuraako Steelers perässä kabinetin kautta, vai mennäänkö ensi kausi liigassa kolmellatoista joukkueella.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
(Y)
27/03/2016
Hyvä analyysi
Jantteri
27/03/2016
Kyllä tää sarja ratkee steelerssin sekavaan puolustus- ja maalivahtipeliin..
JooJoo
27/03/2016
Kyllä ainakin LaSB pelissä Steelersin veska otti surkeasti LaSBin kaksi ekaa maalia. Liike ei riitä tolpalta toiselle.
Salba ULOS parempi TULOS
27/03/2016
Kaikki haluavat Salban pois liigasta ja äkkiä! Tylsä joukkue ilman kannattajia joka on salibandyliigan häpeänpiste. Steelers menee kävellen liigaan ja saadaan kunnolla katsojia!
JZ
27/03/2016
SalBallahan on itseasiassa salissaan yksi liigan fanaattisimmista kotiyleisöistä.

No, onneksi nousuja ei edelleenkään onneksi tarkota sillä, kenellä on komein halli kotosalla. Pallo keskelle, Lerssi nousee jos nousee.
Karsitaan koko kesä
27/03/2016
Eiköhän tässä parit paras seitsemästä -karsintasarjat ehtis vielä pelata juhannukseen mennessä!
(Ihme pelleilyä, ettei ole karsintaparin panos varmuudella selvillä ennen sarjan aloitusta).
ET soittaa kotiin
27/03/2016
Panos on siis selvillä: Voittaja pelaa ensi kaudella salibandyliigaa. Se mitä hävinneelle tapahtuu ratkeaa sitten myöhemmin.
LaSb-fani utelee..
28/03/2016
Mahtaako tätä ottelua nähdä livenä esim, veikkaus-tv n kautta??
Arto Kilponen
28/03/2016
SalBa joukkueena kannattajineen saa kyllä tukeni liigapaikan puolesta. Sen sijaan kotihalli pitäisi vaihtaa aivan ehdottomasti ja välittömästi. Olen yhden pelin siellä käynyt katsomassa, istuin eturivissä ja arviolta noin 15-20% kentästä jäi näkemättä. Mielestäni aivan ehdottomasti surkein liigahalli (tai no joo, LaSB:n kotihallia en ole nähnyt, joten ihan 100% en tämän kanssa voi olla - kahden huonoimman joukossa Rauman Kauppis kuitenkin on).
Meitsi
28/03/2016
Tätä samaa veikkasin jo toisessa ketjussa. Steelers on todella suuren mäen juurella. LaSB otti suuren henkisen voiton Steelersistä, enkä jaksa uskoa, että levännyt Salba häviää yhtä ottelua enempää. Sanna voittaa ottelut numero 1,3,4 ja Steelers ainokaisensa ensimmäisessä kotiottelussaan.
Meitsi
28/03/2016
Toivon olevani aivan hakoteillä ja Steelers nousee!
oldtimehoki
28/03/2016
Elisa viihteen Fanseat kanavilta näkyy pelit.
SALE
28/03/2016
Sitä mä vaan, että älkää oikeesti luulko, että LaSB pelaa liigamatsinsa Lammin Hakkalassa... Khyl se on Lahden Suurhalli tai Hämeenlinnan Elenia Areena niiden "kotimatsien" pelipaikka!
Karsitaan koko kesä
28/03/2016
"Panos on siis selvillä: Voittaja pelaa ensi kaudella salibandyliigaa. Se mitä hävinneelle tapahtuu ratkeaa sitten myöhemmin."
No, tätä just tarkoitin. Miten on ylipäänsä mahdollista, että sarjojen täyttöjärjestystä ei oltu vahvistettu tälle kaudelle? (Ks toinen viestiketju aiheesta jossa käsiteltiiin EräViikinkejä)
Eikö liitolla pitäisi olla pysyväismääräykset miten sarjat täytetään? Silloin ko. pumaskasta katsottaisiin nyt pykälät, että jos Steelers voittaa sarjan, se nousee. Jos Steelers häviää tämän sarjan, se noussee kuitenkin kabinetin kautta.
SALE TAAS...
28/03/2016
OLDTIMEHOKI: tämän päiväinen sarjan aloituspeli ei näy kuin Raumalla livenä. Säbä on parasta paikan päällä!
Raumlaine
28/03/2016
Toivon tietenkin Salban pysyvän liigassa mutta jos niin käy ni se tulee hirveällä puolustus taistelulla!!!
Salballa ehkä nipinnapin kentällinen ukkoja ketä voi pelata liigaa, loput just 2-div tasoa.
Toivottavasti Haiskin keinot tolla rosterilla riittää!
Mielensäpahoittaja22
28/03/2016
"Kaikki haluavat Salban pois liigasta ja äkkiä! Tylsä joukkue ilman kannattajia joka on salibandyliigan häpeänpiste. Steelers menee kävellen liigaan ja saadaan kunnolla katsojia!"

Ootko ikinä käynyt Kauppiksella katsomassa peliä? Joka ottelussa tunnelma katossa!
Niinpä NIin
28/03/2016
Steelers on jännän äärellä. Liigaan taikka divarin alakastiin. Jollei sitten käy kapinetti nousua ja pelasta Steelerssiä ja sen yleisöhuumaa.

Mitä jää käteen Hämeenlinnaan tästä Järvisen kahdesta kaudesta ?
Lasb nousi liigaan jonka nosti Järvisen viimekauden kakkospari Kemppainen. Järvisellä ollut kaksi kautta Divarin kärki rosteri viime kaudella sulaminen kävi jo aikaisemmin. Tänä kautena rosteri oli vieläkin parempi. Mutta peli play offeissa alkoi jotenkin vasta kulkea, kun pelaajat ottivat "vallan" taktiikasta. Jopa noin nopealla taktiikan muutoksella tuli kaksi voittoa. Miten olisi ollut, jos oltaisiin sitä hiottu jo koko kausi ?.Jollei Steelers nouse nyt tai kapinetissa. Niin mihin häviävät pelaajaat Tuskin jää monikaan Steelerssiin.

Viime kaudella Steelerssin taisi jättää 3-4 heidän luupaavimpia "junnujaan" . Ilman nousua taitavat lähteä myös Loppi/Riihimäki/Hyvinkäämiehetmuille maille, sekä muutama Hämeenlinnan Lasbiin,
Olkaapa tarkkana Riihimäellä niin saatte sinne hyviä paluumuuttajia ja sitä kautta itsenne Divariin . Eikös Sieltä suunnalta ole Mäkinen, Sipronen, Metsälä sekä ihmeellsisesti "koirankopissa " olleet Grönholm,Megyaszai ja Ahola. Lastikkakin kyllä sieltä mutta Liiga kutsuu Villeä.
Ilman nousua Hämeenlinnaan taitaa jäädä tän kauden joukkueesta 5-7 pelaajaa.

Tuleeko muuten Lasb pelaamaan Hämeenlinnassa vai heidä kotonaan Lahden suurhallissa ?
Junnu#8
28/03/2016
Rokosa paha menetys Salballe kun on pois. Suuressa roolissa pallollisessa pelissä puolustajien osalta. Ensimmäinen ottelu kertoo paljon missä mennään...
Junnu#8
28/03/2016
Lastikka lähtee pelaamaan Hirviteatteriin. Jos saa opiskelupaikan Jyväskylästä. En ihmettelisi jos muutama muukin lähtisi Liigaan.
VJ
28/03/2016
Eli salbaa ei edes kiinnosta pysyä sarjassa? Tätä vähän pelkäsinkin
Karsitaan koko kesä
28/03/2016
Jatkan rankuttamistani, mutta tähän viestiin nyt aiheen lopetan... :)
Se, ettei liitolla ole sarjojen täyttöjärjestystä vahvistettuna, on yksinkertaisesti anteeksiantamattoman tyhmää ja leväperäistä asioiden hoitamista. Kuvitellaanpa tilanne, että vappuun mennessä tulee tilanne, että joku D1variseura iskee ns. hanskat tiskiin kun ei ole rahaa eikä tekijöitä. Mistäs joukkue tilalle ku sarjasta on tiputettu 3 pois ja karsinnat pidetty. Nää perusjutut pitää vaan hoitaa kuntoon. Ei mulla muuta. Loppu.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.