Divarit

Pääkalloennakko: SB Vaasa–Blue Fox – Pohjanmaan herruus ratkaistaan jo puolivälierissä

02.03.
2016
1 Kommentti
4
Divarit
SB Vaasa ja Uudenkarlepyyn Blue Fox kohtaavat odotetuissa Pohjanmaan paikalliskamppailuissa. Kuvat: Jarmo Jokila ja Juhani Järvenpää

SB Vaasa ja Uudenkarlepyyn Blue Fox kohtaavat odotetuissa Pohjanmaan paikalliskamppailuissa. Kuvat: Jarmo Jokila ja Juhani Järvenpää

Miesten Divarin playoffien avauskierroksen helmi omalla tavallaan on Pohjanmaan derby SB Vaasa-Blue Fox. Vaasalaiset olivat runkosarjassa neljänsiä ja Uudenkaarlepyyn ylpeys viides.

Lähtökohdat:
Lataus tähän sarjaan on hurja. Paikalliskamppailun juuret lepäävät vaikka miten kaukana historiassa. Niin SB Vaasa kuin Woodcutterskin ovat aina kamppaileet ”sinikettujen” kanssa Pohjanmaan herruudesta Divarissa. Peleissä on erityistä latinkia runkosarjassakin ja derbyt ovat nykydivarin perinteikkäimpiä, vaikkeivät vedäkään samanlaisia yleisölukemia kuin vaikkapa LaSB-Steelers.

SB Vaasa pelasi surkean alkukauden häviten kahdeksan ensimmäistä otteluaan. Tuon jälkeen kelkka kääntyi, sillä viimeisistä 18 ottelusta se voitti 14, pelasi yhden tasan ja hävisi kolme. Blue Foxin kausi meni lähestulkoon päinvastoin. 12 ottelun jälkeen ketut keikkuivat sarjan kärkipäässä voitettuaan kymmenen matsia. Sen jälkeen tuli kuitenkin kymmenen ottelun voitoton putki ja vasta neljän viimeisen kierroksen vakuuttavat otteet toivat paikan pudotuspeleistä.

Kummankaan joukkueen pelaajia ei keikkunut runkosarjan pistepörssin kärjessä, sillä Foxin Johnny Ojala jäi ”vain” 36 tehopisteeseen tällä kaudella, eikä Tero Saaristokaan nakutellut ”kuin” 34 pistettä. Vaasalaisten parhaat olivat 38 pistettä kerännyt Kevin Nylund sekä 36 pistettä saalistanut Joona Kukko.

Pelillisesti vastakkain asettuvat aktiivisesti painetta antava oranssipaitainen SB Vaasa ja tiiviiseen puolustukseen ja teräviin vastaiskuihin luottava Blue Fox. Kummallakin joukkueella on muutaman vuoden takaa kokemusta aina liigakarsinnoista saakka ja kumpikin tippui viime kaudella Divarin playoffeista puolivälierävaiheessa. Kauden aiemmissa kohtaamisissa kumpikin nappasi selkeän vierasvoiton.

Knopit:
Fuusioiduttuaan Woodcuttersin kanssa SB Vaasa on ollut derbyissä niskan päällä. Neljän edellisen kauden peleistä SB Vaasa on voittanut viisi, kerran on pelattu tasan ja Blue Fox on ollut etevämpi kolme kertaa. Erikoista on kuitenkin se, että vaasalaiset ovat edellisen kerran hävinneet Tähtihallissa tasan kolme vuotta takaperin tämän kauden playoffien avauspäivästä (2.3.2013) lukemin 7-6. Botniahallilla Blue Fox on ennen tämän kauden avausottelua voittanut edellisen kerran marraskuussa 2012.

Lisää sähköä pariin tuovat pelaajat, jotka ovat edustaneet kumpaakin seuraa. Blue Foxissa ainoa sellainen on tällä hetkellä Tero Saaristo, mutta Vaasassa vastaavia tapauksia on loukkaantumisen takia sivussa olevan Samir Mountassirin lisäksi Sami Saari, Henry Backman ja Pekka Kontturi.

Taistelupari:
Tutumpien pistemiesten takaa löytyy kummastakin joukkueesta hyvin samantyylinen pelaaja. Sama syntymävuosi, vähän samanlainen pelityyli ja lähes identtiset pistesaaliit runkosarjassa. Kumpikin on vieläpä tehnyt pitkän päivätyön noustakseen isompaan rooliin joukkueissaan. Nämä pelaajat ovat SB Vaasan Rasmus Nyström ja Blue Foxin Anton Kallvik. Ainoa ero on, että Kallvik pelaa oikea käsi alhaalla, kun taas Nyström vasen käsi alhaalla.

Kumpikin kyseisistä herroista tykkää haastaa yksi vastaan yksi -tilanteissa, kummankin repertuaarista löytyy vihainen kanttiveto ja kumpikin rikkoi 20 maalin rajan tällä kaudella. Vuonna 1992 syntyneet Kallvik ja Nyström ovat sitä nuorempaa kaartia, jotka ovat kumpikin joukkueissaan vastanneet huutoon nuorempien vastuunkantajien suhteen. Näiden herrojen parhaat päivät ovat kaiken lisäksi edelleen edessä päin.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
19.9.2015 SB Vaasa-Blue Fox 2-8
29.11.2015 Blue Fox-SB Vaasa 2-7

Näin pelataan:
Ke 2.3.2016 18:30 SB Vaasa-Blue Fox Botniahalli, Mustasaari
La 5.3.2016 16:00 Blue Fox-SB Vaasa Tähtihalli, Uusikaarlepyy
Su 6.3.2016 18:30 SB Vaasa-Blue Fox Botniahalli, Mustasaari (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Tiukka sarja voi kääntyä kummalle vain. SB Vaasa löytää paremmin tehoja kolmesta kentästä ja jatkaa voitoin 2-1.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Junnu#8
02/03/2016
Blue Foxin voitto. Toi hyvää säpinää tähän pariin.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.