Divarit

Pääkalloennakko: Steelers-Blue Fox – teräksinen hyökkäys kohtaa rautaisen puolustuksen

07.03.
2016
2 Kommenttia
9
Divarit
Nuoruus kohtaa kokemuksen, kun Steelersin Ville Lastikka (vas.) ja Blue Foxin Johnny Ojala (oik.) pelaavat vastakkain välierissä. Kuvat: Jari Turunen ja Juhani Järvenpää

Nuoruus kohtaa kokemuksen, kun Steelersin Ville Lastikka (vas.) ja Blue Foxin Johnny Ojala (oik.) pelaavat vastakkain välierissä. Kuvat: Jari Turunen ja Juhani Järvenpää

Miesten Divarin toinen välieräpari on Hämeenlinnan Steelers ja Uudenkaarlepyyn Blue Fox. Siniketut raivasivat tiensä välieriin suoraan kahdessa ottelussa ilman kotietua, kun taas Steelers joutui pelaamaan kolmesti.

Lähtökohdat:
Steelersin kanttia koeteltiin jälleen kerran puolivälierissä. Vuosi sitten keväällä sen laittoi koville Wirmo ja nyt sen teki Limingan Niittomiehet. Blue Fox taas otti myös henkisesti kaksi isoa voittoa, kun se kaatoi paikallisvastustaja SB Vaasan ensin jatkoajalla vieraissa ja sen jälkeen selkeämmin kotona.

Runkosarjan kakkonen Steelers ei ole taktisesti sarjan paras joukkue, mutta sen juonikkaat, etenkin hyökkäyspään, yksilöt ovat osa vertaansa vailla. Maalintekovoimaa on hurjasti sillä runkosarjassa yli 20 maalia nakutti neljä pelaajaa ja Teemu Metsäläkin osui 18 kertaa. Iiro Nurminen teki ”vain” 16 maalia, mutta pelasikin ainoastaan 11 ottelua. Joukkueen paineensietokyky osoittautui myös viime kaudella hieman arvaamattomaksi kevään kovissa peleissä, vaikka paperilla joukkue on aivan sarjan eliittiä.

Runkosarjassa viidenneksi sijoittunut Blue Fox pelasi jälleen kerran omilla vahvuuksillaan ja sai syksyllä ryhmästään kaiken potentiaalin irti. Kevät oli todella synkkä, mutta muutama kierros ennen playoffeja siniketut käänsivät kelkkansa ja alkoivat jälleen voittamaan. Tuo viimeisen neljän ottelun tappioton putki alkoi juuri voitolla Steelersistä helmikuun puolivälissä. Sama jatkui puolivälierissä ja joukkue on tottunut pelaamaan hyvin, kun panokset kasvavat. Viime kaudella se kiusasi liigaan noussutta M-Teamia puolivälierissä.

Ennakkosuosikin viitta sarjassa menee Hämeenlinnaan, vaan kestääkö teräsmiesten kantti?

Knopit:
Divarin paras hyökkäys kohtaa Divarin kovimman puolustuksen. Ainakin tilastojen valossa on näin. Steelers teki runkosarjassa 202 maalia, mikä on 41 maalia enemmän kuin seuraavaksi eniten tehnyt Karhut ja muun muassa 73 maalia enemmän, mitä Blue Fox. Siniketut sen sijaan päästivät 117 maalia, mikä on 19 osumaa vähemmän, mitä Steelers. Tästä huolimatta joukkueiden ykkösmaalivahdeilla – Roope Mutka (Blue Fox) ja Jaakko Vahtokari (Steelers) – oli lähes identtiset torjuntaprosentit.

Taistelupari:
Nuori sensaatio Ville Lastikka vastaan Divarin kaikkien aikojen tehopelaaja Johnny Ojala.

Lastikka latoi puolivälieräsarjassakin hurjalla, lähes neljän pisteen keskiarvolla ja on voittanut kahtena vuonna putkeen Divarin pistepörssin. Hän pystyy tekemään maaleja silloinkin, kun hänellä ei ole varsinaista maalipaikkaa ja juonimaan syöttöjä vielä, kun puolustaja luulee hänen lavastaan irtoavan laukauksen.

Jos on Lastikka toiminut viimeisen parin vuoden ajan Steelersin kapellimestarina, on Ojala ollut Blue Foxin ykköspyssy jo vuosikaudet. Pistehanat ovat aavistuksen tyrehtyneet parhaista vuosista, mutta pian 37 vuotta täyttävä konkari oli jälleen runkosarjassa joukkueensa paras pistemies ja ampui voittomaalin jatkoajalla ensimmäisessä puolivälierässä. Ojala elää kovista peleistä ja nostaa päätään juuri silloin, kun on tarve.

Jompi kumpi näistä herroista saattaa hyvinkin olla se, joka ratkaisee finaalipaikan joukkueensa eduksi.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
13.2.2016 Steelers-Blue Fox 8-9
31.10.2015 Blue Fox-Steelers 4-6

Näin pelataan:
9.3. klo 18.30 Steelers – Blue Fox Elenia Areena
11.3. klo 18.30 Blue Fox – Steelers Tähtihalli
12.3. klo 15.00 Steelers – Blue Fox Elenia Areena (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Steelersin kantti kestää tänä keväänä ja se marssii finaaliin voitoin 2-1.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Junnu#8
10/03/2016
Eilisessä pelissä Roope Mutka torjui varmasti. Kunnes tuli ottelun ensimmäinen maali. Taisi olla 27.11 ajassa. Seuraava perään melko nopeasti. Ja pala palalta sinikettujen korttitalo romahti. Mikael Enlund maaliin 5-0 tilanteessa. Ensimmäinen laukaus Enlundia kohti upposi puikoista maaliin. Steelers oli pelinopeudessa reilusti edellä. Ja hallitsi monesti peliä pitämällä pallon kotijoukkueella.
Tiedustelija
11/03/2016
Onko kenelläkään tietoa näkyiskö tämän päivän (11.3) Blue Fox - Steelers internetin välityksellä? Muistelen Blue Foxin lähettäneen joitain pelejä jo aikaisemmilla kausilla.

Kiitos tiedoista!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.