Divarit

Pääseekö liiganousijan alaikäinen tähti baariin? – ”Eiköhän jätkät sen jotenkin järjestä”

25.03.
2016
5 Kommenttia
6
Divarit
Kainulaisten kuopus oli vireessä myös pudotuspeleissä. Kuva: Jari Turunen.

Kainulaisten kuopus oli vireessä myös pudotuspeleissä. Kuva: Jari Turunen.

Yksi Lammin Salibandyn liiganousun ehdottomia avaintekijöitä oli vasta 17-vuotias Justus Kainulainen, joka nousi jo avauskaudellaan miesten sarjoissa tähtikaartiin. Runkosarjassa syntyi 33 maalia, ja pudotuspeleissä teholukemiksi kirjattiin lopulta 8+4.

Päätösottelussa nuorin LaSB:n neljästä Kainulaisesta ampui hanakasti, ja tuloksena oli kaksi maalia, joista etenkin jälkimmäinen oli uskomattoman komea kuti puolustajan jaloista ristikon kautta aivan etuyläkulmaan. Pitkäperjantain suoritusten arvoa nosti se, että nuorimies pelasi hieman kuumeisena.

– Joo, vähän oli kuumetta, mutta ei se haitannut. Nyt pelin jälkeen tosin tuntuu, että on vähän sekava olo, mutta kyllä se siitä, Kainulainen jutteli hymyssä suin.

LaSB hukkasi kaksi ottelupalloa matkan varrella, mutta niillä ei ollut voiton hetkellä väliä. Kainulainen tosin myönsi, ettei päätösottelukaan täydellinen ollut.

– Kahdesta edellisestä pelistä täytyy sanoa, että niissä kyllä vähän pomppikin vastustajalle. Tänään ei ollut mikään täydellinen peli, mutta hyvä kuitenkin ja voittoon voi tässä kohtaa olla totta kai tyytyväinen.

Viime kaudella Kainulainen voitti B-nuorten SM-sarjan pistepörssin näytöstyyliin yli 30 pinnan erolla nakuteltuaan 98 tehopinnaa, mutta jo ensimmäinen kausi miesten puolella tuotti hurjan kasan maaleja ja onnistumisia. Se yllätti myös nuorukista itseäänkin.

– No joo, vähän kieltämättä yllätyin itsekin, miten paljon sain vastuuta jo tällä kaudella. Ylivoimaakin pääsi pelaamaan.

Kakkosketjussa pudotuspelit Rasmus-veljen ja Arttu Koiviston kanssa pelanneella Kainulaisella on hyvä yhteys veljen kanssa. Rasmus taituroi kulmissa ja päädyssä, ja Justuksen tehtävä on haeka paikkaa maalin edessä.

– Veljien kanssa on pelattu niin paljon katusählyä ja katulätkää yhdessä, että yhteys toimii aika hyvin.

Paikka ensi kauden Salibandyliigassa on nyt selviö, mutta voiko tällä joukkueella pärjätä sielläkin? Kainulaisella oli selvä vastaus asiaan.

– Voi pärjätä, kyllä mä uskon niin.

Kainulainen on vasta 17-vuotias, joten periaatteessa baariin ei olisi vielä asiaa juhlimaan, mutta nuorimies uskoi ja toivoi asian järjestyvän jotenkin.

– En tiedä vielä, mutta eiköhän jätkät sen jotenkin järjestä, Kainulainen myhäili.

Lue myös:
Lammi saunoo – kyläjoukkue varmisti liiganousun 2600 silmäparin edessä
Divarin finaaleissa rikottiin yleisöennätys viisi kertaa peräkkäin – yhteisyleisömäärä 9598 katsojaa
Ikionnellinen liiganousijan valmentaja: ”Onneksi ylipuhuttiin tähän huikeaan tarinaan mukaan”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Tuntija
26/03/2016
Kyllä se on sen luokan pelimies että huhhuh
Terästehtaan varjo
26/03/2016
Sanoisin että kehityskelpoinen pelaaja. Mutta mieheksi tuota ei vielä voi kutsua. Annetaan karvojen edes alkaa kasvamaan, ennen kuin mieheksi nimitetään ?nostetaan s
The Coach!
26/03/2016
Kummassa baarissa joukkue oli illalla? Lammin hovissa vai safari pubissa?

Niin kuinka huikeesta pelaajasta on kyse... Suomen cup pelissä SSV:tä vastaan se nähtiin kun vastassa oli miesten joukkue. Silloin ei paljon kärkikynät auttaneet ja vähän vaikutti lammin pelaajat hitailta.
Junnu#8
26/03/2016
Lammin hovissa oli billeet.
kerma
26/03/2016
Lahjakas lupaus joka nyt ottaa jo isoja askelia.Saa nähä mitens ens kaudella pärjää ligassa.Uskon,et tehoja tulee.Mut hienoa nähä kainulaisten nelikko liigassa:)!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.