Liigat

Pohjonen nollasi NST:n – lappeenrantalaisjoukkue putosi Salibandyliigasta

05.03.
2016
38 Kommenttia
5
Liigat
NST:n (valkoiset pelipaidat) kausi oli hankala. Joukkue jäi miesten Salibandyliigan jumboksi ja putosi miesten Divariin. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

NST:n (valkoiset pelipaidat) kausi oli hankala. Joukkue jäi miesten Salibandyliigan jumboksi ja putosi miesten Divariin. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Lappeenrannan NST kohtasi Salibandyliigan runkosarjan viimeisessä ottelussa kotikentällään Nokian KrP:n. KrP oli ottelussa parempi maalein 0-5.

NST:n voiton tiellä seisoi eritoten KrP:n maalivahti Santtu Pohjonen. Pohjonen torjui kaikkiaan 30 laukausta ja nollasi kotijoukkueen. Vieraiden Antti Naskali osui kahdesti,
Tommi Merto nakutti 1+1 ja Kalle Keskitalo tarjoili kaksi maalisyöttöä.

NST oli ennen ottelua miesten Salibandyliigan jumbosijalla ja se tarvitsi voiton noustakseen Rauman SalBan ohi, ja välttääkseen suoran putoamisen. Tappio tarkoitti nyt siis sitä, että joukkue pelaa ensi kaudella miesten Divarissa. Nokian Krp oli runkosarjan kolmanneksi viimeinen ja joutuu karsimaan liigapaikastaan.

Lauantain ottelut miesten Salibandyliigassa
16:45 Viikingit-Classic 3-4 Ottelutilastot Jari Turusen ottelukuvat
17:00 Erä-Happee 8-5 Ottelutilastot
17:00 NST-Nokian KrP 0-5 Ottelutilastot
17:00 OLS-Koovee 9-7 Ottelutilastot
17:00 SalBa-Oilers 2-5 Ottelutilastot
17:00 SPV-Indians 8-9 ja. Ottelutilastot Juha Käenmäen ottelukuvat

Artikkelia muokattu tehopisteiden suhteen 5.3. Klo 21.39.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
S7
05/03/2016
En ois kyll tämän puolesta montaa ropoa laittanut ennen kauden alkua... Näiköhän tällä kaudella liigaan tulis parikin uutta jengiä? Raumalaisten homma on myöskin melkoista rämpimistä, ettei toi hirvee ylläri ois... Nokia nyt jatkaa ens kaudellakin...
Väiski
05/03/2016
Rantala puottamas toistamisee nst liigast. Iso peukku
itä-suomalainen salibandy
05/03/2016
Tähän on tultu ihan syystä. Nyt olisi syytä itä-suomalaisten salibandyseurojen ihan sieltä Joensuusta alas Kotkaan saakka istua yhteisen pöydän ääreen, tehdä analyysi ja yhteinen tilannekuva sekä miettiä, miten muu Suomi saataisiin kurottua kiinni.
Ikäluokat on idässä pieniä, ja mitä ylemmäksi noustaan, sitä pienempiä. Siksi seurojen, jopa lajien välinen yhteistyö, on ainoa tapa millä muulle Suomelle pärjätään. Samoin tulisi tehdä loikka ammattimaisuuden suuntaan valmennusten ja seuratyöntekijöiden osalta. Ja se vaatii kovaa työtä talouden kasaamiseksi.

Verratkaa vaikka Keski-Suomeen. Jyväskylän seutu (tai Keski-Suomi yleensä) ei vuosituhannen alkupuolella kummoinen salibandyseutu ollut. Määrätietoinen työ on kuitenkin johtanut hyviin tuloksiin sekä ennen kaikkea jatkuvuuteen niin junioreissa kuin aikuisissakin.
I-t sb
05/03/2016
Itä-Suomen säbän suurin ongelma on, että jokainen puupää haluaa perustaa ihan ikioman seuran. Yhteistyö jo oman seuran sisällä on mahdotonta. Puhumattakaan seurojen tai lajien välisestä.
JZ
05/03/2016
Viime kaudella kun oli puhetta playouteista, niin lienee tässä vaiheessa paikka esittää taas oma näkemys siitä, miten putoamiset oikeasti pitäisi hoitaa: Liigaan nouset ainoastaan voittamalla liigajengin. Eli suorat putoamiset pois, yksi selkeä keino varmistaa liiganousijoiden korkeampaa tasoa.
Tämä hyvä
05/03/2016
Ei ole hyvä tuo, että suorat putoamiset pois ja että vain liigajengin voittamalla nouset liigaan. Tämä nykyinen on hyvä, jossa yksi putoaa suoraan ja kaksi karsii. Jos tilanne olisi se, että vain liigajengin voittamalla nouset liigaan, ei liigan tulisi koskaan nousemaan ketään koska divarijengit eivät ole ehtineet tottua liigan vauhtiin ja siten liigajengi olisi tämänkaltaisessa systeemissä ilman muuta ennakkosuosikki. Nytkin hyvänä esimerkkinä voidaan pitää M-teamia joka nousi liigaan divarista suoraan, ja säilytti paikkansa, kun ehti tottua rytmiin kauden aikana.
Nakke
05/03/2016
Vai nakutti Johansson 1+1. Mielestäni Henkka nakutti 0+0 eli kiikareilla meni tällä kertaa.
Itä-suomalaiselle
05/03/2016
Keski-Suomi ei vuosituhannen alkupuolella kummoinen salibandyseutu ollut? Vuosina 2000-2005 Happee oli kuitenkin 2 kertaa miehissä mitaleilla. Mitenkäs Lappeenranta, Kuopio, Kouvola, Kotka?
Joel Siltanen
05/03/2016
Oikeassa olet Nakke. Pahoittelut virheestä. Tommi Merto oli oikea tehomies.
Rulla-Ulla
05/03/2016
Rantalan suuntaan on ihan turha huudella. Tuli kevättalvella apuun kun oikein mitään muutakaan ei ollut enää tehtävissä ja ainakin otteluiden aikana pyöritti hommaa Petri Heinoa näkyvämmin. Pelaajat olivat jo henkisesti lukossa. Homma meni pieleen jo kauan aiemmin. Kapteeni Tuomas Arposen loukkaantumien ennen kauden alkuja ja seuraavaksi tärkeimmän johtajan Samuli Hulkkosen putoaminen tämän vuoden puolella olivat kovia iskuja. Risto Töllikkö ei pelannut keväällä maajoukkuemiehen tasolla, eikä toisaalta vaikuta siltä johtajalta, jonka perässä muut pystyisivät ylivertaisiin suorituksiin. Joukkueen itseluottamus rappeutui jo alkusyksystä pariin jatkoaikatappioon ja useampaan maalin häviöön. Viisi vuotta sitten NST nousi vain yhden divarikauden jälkeen. Tällä kertaa se on varmasti vaikeampaa. Pohjat on silti kunnossa. Kyllä Karjalaan liigajoukkueita tarvitaan yksi ja mahtuisi kaksikin.
nouseva voima
05/03/2016
Ensi kaudella sitten lappeessa divarin paikallispelejä!
PoNoVo on nousemassa alueen ykkösseuraksi! Meillä laadukasta tekemistä ilman mitään junnujen 400euroa kynnysrahoja.
Nousevalle Voimalle
05/03/2016
Täähän se just on. PoNoVo ja NST yhdessä vois samalla seutukunnalla olla kilpatasolla enemmän. Josba ja LeBa vois olla yhdessä enemmän Joensuun seudulla. Kun vaan työnjako saatais selville, mut ei, kun ei.

Mut vahingoniloa tunnen siitä, että ensi kaudella saa muun Suomen joukkueet kiertää iloista ja kaunista Itä-Suomea ja tutustua moneen mukavaan ABC-asemaan reitin varrella. Tervetuloa!
NOUSEVALLE VOIMALLE
05/03/2016
....paitsi jos Welhot nousisi.
JZ
05/03/2016
Tämä hyvä: Perustelusi nyt vähän ontuvat. Ihan hyvin se M-Teamkin olisi voinut nousta voittamalla liigajumbon karsintasarjassa, kyllä karsintapeleissä nousuja on ennenkin tapahtunut - jopa siitä huolimatta että niissä on pelannut vain divarin kakkonen.
Nakke
05/03/2016
Rantala on jo konkari NST:n tiputtamisessa liigasta. Nytkin pelasi PoNoVon pussiin. Saapahan NST:stä muutamia kunnon pelimiehiä PoNoVoon ensi kaudeksi.
JooJoo
06/03/2016
Kyllä suora tippuminen (mitenkään NSTtä mollaamatta, voi olla kuka tahansa),
on lajille hyvä asia. Pistää panosta häntäpäähänkin joka otteluun.
Nousijajoukkueen tehtävä on hoitaa omat asiansa kuntoon ja pysyä sarjassa.
M-Team ja Indians ovat ihan kelpo sakkeja.

Kirjoitin tämän lähinnä sen vuoksi, koska toinen suosikkilajini, jääkiekkko, elää zombielämää. Sarjan loppupäässä olevat joukkueet myyvät parhaat pelaajansa jo tammikuussa, kun tietävät, että tippua ei voi sitten millään.
Eikä nousta muuten, kuin kabinetissa.
MItä helvetin urheilua sellainen on.

Zorppa vuodatus.
S7
06/03/2016
Lätkän touhu keväällä on kyllä perkele urheilun syöpä ja tuhoaa ton touhun uskottavuutta! Paljon lätkässä tehään oikein ja hyvin, mutta liigan osalta todella paljon päin persettä--> kannattaa kuunnella total hockey foreveriä, niin ei aina tule täällä huutelijoille niin kateellinen olo aina "oikeassa" olevaa lätkää kohtaan. Muutenkaan kenenkään pitäis olla toiselle lajille kateellisia, vaan ihan rohkeasti seurata vähän kaikkea...
JZ
06/03/2016
Joojoo: Sorry, mutta pakko tarttua vielä tuohonkin, sillä eihän joku jääkiekon suljettu sarja nyt taas vertaudu mitenkään siihen, että salibandyssä noustaisiin ja pudottaisiin joka vuosi (mahdollisesti) karsintojen kautta. Ihan yhtä lailla se sitä panosta tuo, ei sinnekään kukaan halua joutua.
tämä hyvä
06/03/2016
JZ: Eli sinun mielestäsi perusteluni, että d1varijoukkue ei ole ehtinyt tottua liigan vauhtiin vielä nousukarsinnoissa, jolloin ko.systeemi olisi liigajoukkueen puolella, on "ontuva", mutta omaksi perusteluksesi kelpaa kommentti "Ihan hyvin se M-Teamkin olisi voinut nousta voittamalla liigajumbon karsintasarjassa"?
Tästä ei löydä perusteluja edes kaivamalla. :D
"Ihan hyvin".

Ja tottakai joku d1varikärki voi tehdä ihmeen ja voittaa liigakarsinnassa liigajumbon, mutta ei siinä silti todennäköisyydet ole d1varijoukkueen puolella, eikä sellainen systeemi palvelisi lajia pidemmän päälle kehityksestä puhumattakaan.
Midas10
06/03/2016
Itä-Suomen suurin ongelma ei ole liigatason sarjajärjestelmässä eikä missään muussakaan mikä liittyy edustusurheiluun. Tai tietysti se että edustusurheilussa ei ole rahaa käytettäväksi tarpeeksi pelaajien liikuttamiseksi hivenen pidemmästäkin matkasta. Etäisyydet ovat kuitenkin pitkiä, käytännössä tunnin ajomatka suuntaa kohden, poikkeuksena Lappeenranta-Imatra ja Kouvola-Kotka.

Mutta, se suurin ongelma sijaitsee junioritoiminnassa ympäri Itä-Suomen. Niin kuin joku mainitsi niin ikäluokat kautta alueen ovat pieniä ja pienenevät/loppuvat normaaliin tapaan pelaajien kasvaessa kohti murrosikää.

Valmennuksen laadullinen tyhjiö olisi täytettävä ensimmäisenä että mukana olevat pelaajat saavat mahdollisuuden kehittyä innostavassa ja osaavassa valmennuksessa pelaajapolun alusta asti. Asiansa osaava valmennus kykenee "kenties" kasvattamaan ikäluokkia pienissä junioreissa sillä osaavan toiminnan viidakkorumbumarkkinointi perheiden kesken on sitä parasta markkinointia. Innostava ilmapiiri pienentää myös jossain määrin sitä kuuluisaa drob out ilmiötä murrosiässä.

Eli:
1.) Junioripuolen valmennuksen laadun nostaminen ikäluokittain, tarvittaessa vaikka ammattivalmentajilla joka saattaa maksaa joitakin äyrejä. (Eihän lastentarhaopettajakaan ole uransa huipulla opettaessaan yliopistossa samaa ikäluokkaa mikä tepasteli hänen ensimmäisenä työpäivänä tarhaan)

2.)Edustusurheilussa hihojen kääriminen rahan keräämiseksi ja tämän jälkeen pelaajien sitouttaminen toimintaan. Edustusjoukkueen pitäisi olla myös houkutteleva paketti ulospäin +15v junioreiden silmissä. Itseäni ei ainakaan hirveästi kiinnostanut reenata "kovaa" ja maksaa siitä lystistä:
400e kausimaksua
+tehdä talkoita n 50h tuntia festareilla
+maksaa omia seuran verkkareita (100e)
+kustantaa kengät, mailat ja lisenssi (500e)
+bensat reeneihin (10km/suunta=60km viikko, 60km x 40 viikkoa = 2400km/kaudessa = 300-400e.)

Yhteensä 1400e + 50h talkoita..

Motivoidu siinä sitten kehittämään itseäsi isosti.
JZ
06/03/2016
No oikeastaan joo - eli ihan hyvin olisi voinut nousta. Itsehän väität jostain syystä päinvastaista vaikka historiakin osoittaa että näin on käynyt. Ja kävisi varmasti vielä useamminkin, kun vastakkain olisi nimenomaan divarin kärki ja liigan pohja. Kun ei se nyt mitään maagista etua kuitenkaan anna, että on ensin koko kauden liigassa ottanut pataansa. Toki liigajoukkue on ennakkosuosikki varmasti melkein aina, mutta esimerkiksi tänä vuonna vaikka LaSBin voittaessa, haaste olisi ihan todellinen kuitenkin. Esimerkiksi juuri NSTtä en näkisi mitenkään salettina voittajana tuosta sarjasta.

Ja taustalla on nimenomaan lajin pääsarjan kehitys ja mahdollisimman korkea taso. On myös mielestäni urheilullisesti reiluin ajatus, että paikka voitetaan nimenomaan liigajoukkueelta itselleen. Näinhän homma pelaa käsittääkseni esim. Sveitsissä.
markkinoija
06/03/2016
Tsemiä NST:lle ! Kesällä kunnolla duunia ja sit divarin peleihin hyvällä asenteella. Loukkivaraa ei vaan ollut tällä kaudella rosterissa riittävästi. ?
Säbä
07/03/2016
kertaa piti olla iha kaks rantalaa puottamas nakkei porrasta alemmas. Arposen loukki liikaa tälle jengille. Ena vuodeks voiki olla aikas vaikee saada iskukykystä joukkuetta edes divariin. Töllikkö, monttu, vainikainen co. varmaa löytää muutakin tekemist kun nostaa tätä sakkia takas liigaan. 26 peliä ja 20 turpiin. Kyllähän se huonoinmman joukkueen kuuluukin ettiä itseensä jostain muualta
tämä hyvä
07/03/2016
En ole mitään väittänyt päinvastaista ja jos nyt hirttäydyit tuohon kommenttiini, että "jos tilanne olisi se, että vain liigajengin voittamalla nouset liigaan, ei liigan tulisi koskaan nousemaan ketään" niin en tietenkään tarkoittanut tätä otettavan kirjaimellisesti (!). Tuo oli lähinnä tietty tehostekeino kommentille, joka olisi kärsinyt jos olisi pitänyt puolivillaisesti asia täysin auki kirjoittaa, että tottakai varmasti joku nousisi liigaan tämänkinkaltaisen systeemin ollessa voimassa.

Liigajengi divariin hakemaan vauhtia --> kehitystä. Ja divarijengi liigaan siipiään kokeilemaan --> pakko kehittyä, jos haluaa pärjätä.

Jos kukaan ei putoaisi sarjasta suoraan, kehitys todennäköisimmin polkisi paikallaan, koska kovin suurella panoksella välttämättä ei tarvisi liigakarsintoihin liigajumbon lähteä. Ja älä nyt tätäkään ota kirjaimellisesti, vaan koita löytää pointtini ilman, että viilaat pilkkua.
Nurmelan jake
07/03/2016
Mihinkähän seuraan nurmelan jaakko menee seuraavana? M-team tai SalBa tuskin ottaa jos haluaavat sarjassa pysyä, vaikka oisihan sekin hattutemppu pudottaa kolme seuraa liigasta divariin.. :D
JZ
07/03/2016
No, suosittelen kirjoittamaan ne pointit ihan auki eikä heitteleen puolivillaisesti jotain mitä ei tarkoita, niin voi asiakeskustelukin edetä vähän jouhevammin. Esimerkiksi en kyllä nyt yhtään ymmärrä, että miten vaikka tänä vuonna NST voisi lähteä "ei kovin suurella panoksella" ottelusarjaan vaikkapa LaSBia vastaan? Tai yhtään minään vuonna?

Ja oikeasti - jos liigan pohja taas on niin paljon divarin kärkeä edellä, että haastetta ei ole, niin eikö se silloin ole ihan oikein että paskempi ei nousisi? Jos nyt siis nimenomaan urheilullisuudesta puhutaan? Ja vaikkapa siitä liigan kokonaistasosta, mistä on erilaisia heittoja tälläkin kaudella kuultu.

Kyllä mä tietysti ymmärrän noikin argumentit, että vaihtuvuus piristää lajikenttää ja useampi seura pääsee tällä mallilla vuorollaan yrittämään, mutta että onko se liigan tason kannalta paras vaihtoehto... Ei välttämättä mielestäni. Ja edelleen suhteutan kommenttini siihen huutoon mitä viime vuonna kuultiin urheilullisuuden puolesta, selvästi urheilullisin malli mielestäni on nimenomaan se, että paikan saa vain ottamalla se paikan haltijalta.
tämä hyvä
07/03/2016
Se on sinun mielipiteesi, eri asia sitten, onko se absoluuttisesti urheilullisin malli, että väsynyt liigajengi saisi vielä uusia liigapaikkansa; ei välttämättä.

Voit muuten opetella lukemaan kirjoituksia hengittävämmin, sillä kuten sanoin, pointtini olisi kärsinyt kevyemmästä ilmauksesta ja nyt kärjistetty kommentti toi asian paremmin esiin.

Ja ps. Ei liigastatus vielä mitään kerro; eikä näin ollen ainoa tie liigaan ole voittaa liigajengiä.
Jumbo ulos ja muut karsintojen kautta.
Silloin on runkosarjan menestykselläkin väliä, eikä mikään jengi voi pitää "välivuosia" ja ottaa runkosarjan jäähdytellen ja panostaa sitten vasta liigakarsinnoissa.
JZ
07/03/2016
Vai että "lukemaan hengittävämmin" :D Suosittelen ennemminkin hengittämään ensin muutaman kerran ja miettimään, että kirjoitatko nyt sitä mitä tahdot sanoa vai jotain ihan muuta - täällä ruudun toisella puolella kun ei olla telepaatteja :D

Ja kyllä mä väitän että absoluuttisesti urheilullisinta on se, että ottelusarjan voittaja saa sarjapaikan. Parempi voittaa oletuksena pitkän sarjan ja parempi kuuluu parempaa sarjaan, right? Ei siinä väsymyksellä tai välivuodella pitäis mitään väliä olla, jos häviät nousijalle, niin putoat. Hyvin yksinkertaista. Muutenkin sulla tuntuu olevan jotenkin erikoinen käsitys, että karsintasarjat olis jotain, mitä liigaporukka voi ottaa ihan vasemmalla kädellä. Ja että joku haluaisi ihan laiskuuttaan jättäytyä viimeiseksi ja jatkaa kauttaan vielä karsintasarjoilla. Tai tälläinen vaikutelma tosta tulee, en toki tiedä hengitänkö nyt tarpeeksi noita lukiessani.

Tiedän toki, että moni on varmaankin eri mieltä mun kanssa ja suora putoaminen halutaan säilyttää. Ei siinäkään mitään, pelittää se systeemi näinkin. Mun perustelut ovat silti mielestäni parempia ;-)
Tämä hyvä
07/03/2016
Joo ja se näkyy ja kuuluu. Kaikkihan me mielestämme olemme oikeassa.

Sanotaan sitten vaikka, että takerruit tarkoitukselliseen provoon. Tämäkin keskustelu todennäköisesti olisi jäänyt käymättä ilman sitä, mutta kuten jo sanottua, ilmaisuvoima kärsii, jos ei välillä kärjistä.

D1varijengi on jo käynyt läpi raskaan playoff-kevään ja sitten pitäisi vielä taistella tie liigaan uuden sarjan läpi. Kyllä liigapaikka on ansaittu jos D1varin playoffien jälkeen voittaa. Jos on niin huono liigajengi, että jää sarjan viimeiseksi, silloin on syytäkin tehdä tilaa toisille. Toiseksi ja kolmanneksi viimeiset saavat selviytyä karsintojen kautta.
Tällä systeemillä jokaisella liigajoukkueella on veitsi kurkulla, ja on pakotettu antamaan kaikkensa, eikä ole sitä viimeistä "turvaverkkoa" varmistamassa; liigakarsintoja d1varin voittajan kanssa.
JZ
08/03/2016
Eli yrität käydä asiakeskustelua provoamalla, ja nyt mun vika on kun en osaa lukea niitä tarpeeksi "hengittävästi"? :D

No, samapa tuo, asiaan: sun perustelu on siis se, että karsintasysteemi olisi huono juttu koska nouseminen olisi liian raskasta ja vaikeaa? Mun mielestä toi taas on melko onneton perustelu jos kriteeri on urheilullisuus - meinaa, vaikeaa sen kuuluu ollakin. Ja kauden raskaudesta kun puhuu, niin voit käydä vaikka tuoreeltaan kysymässä NST:n miehiltä, että kuinka letkeää se olikaan ottaa koko kausi pataansa runkosarjassa. Ja kuinka mukava turvaverkko se olisikaan päästä tuon tappioputken jälkeen otteluihin, joissa on hävittävää vielä enemmän ja vastassa koko Divarikauden voittanut ja hurmiossa ylemmän tason jengiä haastava tiimi, jolla on etupäässä vain voitettavaa. Tietenkin he sen viimeisen oljenkorren nyt ottaisivat vastaan ilomielin, mutta kyllä sen välttämiseksi olisi pelattu viimeiseen otteluun asti ihan niin täysillä kuin mahdollista. Aivan kuten M-Teamikin teki karsintarajalla, ja hirveät bileet pistettiin pystyyn kun vältettiin se... turvaverkko?

Mutta tuo kaikki on sivuseikkaa - oleellinen rautalangasta: meneekö mielestäsi edellisen viestin perustelussani "Yleensä parempi jengi voittaa pitkän ottelusarjan ja parempi jengi kuuluu paremmalle sarjatasolle" jokin pieleen? Mikä?

Jos taas kriteerinä halutaan korostaa vaihtuvuutta ja sitä, että yhä useampi pääsee yrittämään liigassa, tai palloilusarjojen yleisiä perinteitä, niin ymmärrän perustelun. Silloin jää enää mielipide-ero siitä, mikä on oikea kriteeri, ja niistähän ei voi enää kuin kiistellä.
Tämä hyvä
08/03/2016
En nyt jaksaisi toistaa itseäni, mutta yhä; ilmaisuvoima kärsii, jos kaiken joutuu aukiselittämään ja kyllä, takerruit tarkoitukselliseen provoon ja ennen viimeisintä viestiäsi tämä oli vielä asia keskustelu, mutta taidat tarkoituksella nyt trollata tätä. Sillä, en ole perustellut karsintasysteemin huonoutta sillä, että se olisi liian raskasta ja vaikeaa. Mun perusteluni sanoin jo aiemmin; vaihtuvuus=kehitystä. Ei vaihtuvuutta=samat naamat jäähdyttelee kaudesta toiseen jne, ei kehitystä. Pudonnut liigajengi joutuu kehittymään noustakseen takaisin liigaan, ja noussut divarijengi joutuu kehittymään pärjätäkseen siellä. Monella taholla tapahtuu siis kehitystä tällöin. Edelleen; jokainen liigajoukkue on veitsi kurkulla, ja joutuu pelaamaan siten, että runkosarjassakin on panosta.
JZ
08/03/2016
En ole pyytänyt sua selittämään kaikkea auki, vaan ainoastaan alunperin korjasin sulta väitteen joka oli jo historiankin valossa sontaa. Sun vastine oli sitten se, että lukemiseni tai kirjoittamiseni oli väärin hengitelty ja sun ilmaisua ei nyt ymmärretä. Ootko kenties töissä modernin taiteen parissa? ;D

No mutta joo, mä jätän tän tähän, mutta annan vielä tilaisuuden: mun väite koski urheilullisuutta sarjapaikan määräytymiskriteerinä. Siihen esitin viime viestissäni simppelin perustelun, johon pyysin oleellisimpana osana vastaamaan. Sen pystyit kuitenkin skippaamaan, joten yritetään vielä – oliko perustelussani jotain vikaa?
Tämä hyvä
08/03/2016
Trolli mikä trolli. Täysin jäätäviä olkiukkojakin heittelet. Väite jonka "katsoit oleelliseksi korjata historiankin valossa" oli provo johon takerruit. Ei siinä ollut mitään korjattavaa, ongelma oli sinulla. Viisaampi olisi vain ohittanut koko lohkaisun, mutta eipä se ollut ainoa mihin olet täällä takertunut enkä ole ainoa kommentoija, jonka viestiin tartut.

Itse kritisoit omia perustelujani, mutta omaksi perusteluksesi kelpasi "ihan hyvin kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa" tyylinen heitto. Joo, ja ihan hyvin säkin voit voittaa lotossa joten etköhän sijoita varasi ensi lauantaina siihen huvitukseen?

Parempi jengi voittaa pitkän ottelusarjan = d1varin pleijarit = kuuluu paremmalle sarjatasolle. Liigajumbo ulos ja hakemaan vauhtia, simple as that. Kuten jo sanottu; ei liigastatuskaan saa olla mikään itsestäänselvyys, jollaiselta se kieltämättä haiskahtaa, jos paikan menettää ainoastaan karsintasarjan kautta, eikä tasolta voisi pudota suoraan.
JZ
09/03/2016
Todella outo keskustelulogiikka. Vastaat väitteeseeni provolla, mutta oletat että se jätetään huomiotta. Et ilmeisesti ymmärrä, mitä provosointi tarkoittaa? Sellaisen vinkin voin antaa, että eriävä mielipide ei ole trollausta, mutta esimerkiksi provoaminen saattaa olla.

Mutta vielä itse asiaan: Ihan hyvin voi voittaa - kyllä, näin sanoin ja jos luit tarkemmin, perustelu-osuus oli oikeastaan se että historiakin sellaista oletusta tukee. Historia osoittaa että myös lotossa voitetaan, mutta huomattavasti harvemmin. Historia osoittaa, että myös sarjoissa joissa vain tälläinen nousukarsintajärjestelmä on, nousuja tapahtuu. Ei joka vuosi, mutta melko usein kuitenkin.

Varsinaiseen kysymykseeni et vastannutkaan, joten oletan että pystykään. Täältä tähän.
MielenKiintoista
09/03/2016
Mielenkiinnolla seuraan Nakkien valmentajan julkaisemisen lisäksi suunnitelmia. Tekevätkö josbat eli nuorentavat kerralla joukkueen ja jäävät suosiolla pariksi kaudeksi D1variin vai pyrkivätkö heti takas.
Tämä hyvä
10/03/2016
Milläs pelimerkeillä siellä aletaan arvostella toisen keskustelulogiikkaa? Samalla vauhdilla totean, että oma liigaannousemislogiikkasi puolestaan on vähintäänkin rajoittunut. Ja kyllä joo, en tietenkään ymmärrä mitä provosointi tarkoittaa. Pääkallon vakipanelisti JZ:hän ei voi "menettää kasvojaan" ja hänen täytyy nyt tässä keskustelussa saada olla oikeassa.

Sellaisen pikku opetustuokion voin minäkin sinne suuntaan heittää ja kertoa, että provo voi herätellä keskustelua, mutta ei se silti tarkoita, että siihen tulisi pilkuntarkasti takertua. Ja nyt tuntuu, ettet muuta enää näekään kuin sen provon, joka vain oli yksi pieni osanen ensimmäisessä suht laajassa viestissäni. Viestini sisälsi paljon muutakin, mutta päätit takertua siihen provoon, joka ei ollut edes viestini ydin :-D Mutta näinhän trollit juuri toimivat: pyrkivät viemään keskustelua haluamaansa suuntaan ja nostavat toisen osapuolen näkökulmista sellaisia asioita esiin, jotka nostetaan itselle otollisessa valossa palvelemaan omia pyrkimyksiä, ja näitä itse kyhäämiään olkiukkoja voi sitten käyttää lyömäaseena väittelyssä.

Mutta etköhän ota suoraan liittoon yhteyttä ja kerro, että vain liigajoukkueen voittamalla voi nousta liigaan. Eihän muunlaisia keinoja pääsarjatasolle nousemiseen voi olla olemassa ja jos on, ne ovat automaattisesti vääriä.
JZ
11/03/2016
Kyse ei ollut mistään ”sarjaannousemislogiikasta” (mitä se edes on?) vaan erilaisista kriteereistä, millä eri katsintajärjestelmiä voi arvottaa.

Alkuperäisessä viestissäsi oli keskeistä perustelua ”suht laajasti” yksi lause. Siihen tuossa nyt tartuttiin ihan todettavissa olevien faktojen valossa, mutta se ei sulle kelvannut – sen sijaan aloit jälkikäteen selittelemään sitä provoksi ja nillittämään akkamaisesti jotain metakeskustelua.

Mitä kasvojen menettämiseen tulee, se olisi nimettömässä kirjoittelussa aika erikoinen huoli. Mutta jos siitä vähätkään välittäisin, en taatusti olisi jatkanut tätä rautalanganvääntöä enää näin pitkälle :D
tämä hyvä
15/03/2016
Huomaatko itse; jälleen yrität saattaa viestini vähemmän arvostettavaan valoon takertumalla jälleen täysin epäolennaiseen seikkaan eli tuohon, kun ihmettelet mitä edes mahtaa "sarjaannousemislogiikka" olla. :D Kyse ei edes ollut mistään selittämästäsi karsintajärjestelmän arvottamisesta, sillä hyvin vahvasti kyllä sanoit, ettei liigaan tulisi voida nousta kuin voittamalla liigajoukkue, eikä tässä silloin enää pelkästä arvottamisesta ole kyse vaan tuohan juuri on sitä sinun logiikkaasi.

"Jälkikäteen selittelemään sitä provoksi"? :D No sinunlaisillesi ihmisille täytyisi kyllä totisesti olla provojen suhteen joku ennakkovaroitus tyyliin, että "HUOM! TÄMÄ ON PROVO!" Kuka tuollaista oikeasti edes etukäteen mitenkään lähtisi selittelemään :D Kyllä fakta on niin, että takerruit provoon ja se sinun nyt tuntuu olevan vaikea niellä.

Ja sitten; kumpihan meistä keskustelijoista on pitäytynyt itse asiassa, ja kumpi koittaa kaiken aikaa nostaa keskustelukumppanistaan joitain epäilyttäviä piirteitä esiin ja ohjailla keskustelua sivuraiteille samalla sortuen toistuvasti argumentaatiovirheisiin.
"akkamaisesti nillittämään" :D Turha edes yrittää keskustella ihmisen kanssa, jonka perustelut pyrkivät ainoastaan samaan vastapuolen huonoon valoon.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.