Porilaisten playoffit ohi kahdessa päivässä – Divarin ensimmäinen välieräjoukkue matkusti ratkaisevaan kotipeliinsä bussilla

Welhot marssi välieriin kotihallissaan. Kuva: Jari Turunen.

Welhot marssi välieriin kotihallissaan. Kuva: Jari Turunen.
Welhot marssi välieriin kotihallissaan. Kuva: Jari Turunen.

Kuopiolainen SB Welhot nappasi ensimmäisenä Divari-joukkueena paikan välierissä. Se otti tänään kotisalissaan ratkaisevan voiton Karhuista varsinaisten maalijuhlien päätteeksi lukemin 15-7.

Porin Karhujen playoffit jäivät lyhyeksi, sillä sarjan avausottelu pelattiin eilen Porissa ja kuopiolaiset nappasivat siitä 6-3 -vierasvoiton. Mielenkiintoinen detalji oli myös se, että Pääkallo.fi:n saamien tietojen mukaan Welhot yöpyi paluumatkan varrella, eli joukkue matkusti ratkaisevaan kotipeliinsä bussilla.

Tästä ottelusarjasta osattiin odottaa runsasmaalista, mutta jo avauserä oli oletettua hurjempaa ilotulitusta. 20 minuutin aikana nähtiin yhdeksän maalia, joista Karhut teki viisi ja Welhot neljä.

Toisessa erässä Welhot tuli tasoihin ja karkasi erän loppupuolella ylivoimiensa ansiosta jo selvään kolmen maalin johtoon. Kolmannen erän alussa Benjamin Lepola toi alivoimalla porilaiset kahden maalin päähän, mutta sen jälkeen Welhot ampaisi tavoittamattomiin ja pallotteli runsasmaalisen voiton.

Welhojen paras pistemies oli Aku Taira tehoin 4+1. Ykköskentän Joonas Makkonen latoi tehot 3+2 ja Mikko Niiva 2+2. Karhujen Saku Lahtinen nakutteli tehot 1+3 ja Benjamin Lepola osui kahdesti.

Ottelutilastot
Jari Turusen ottelukuvat

Divarin playoffit jatkuvat huomenna Limingan Niittomiesten ja Hämeenlinnan Steelersin välisellä kohtaamisella Oulussa. Lauantaina ÅIF isännöi LaSBia ja Blue Fox SB Vaasaa. Sarjat ovat katkolla Steelersille, LaSBille ja Blue Foxille.

Miesten Divarin pudotuspelit:
SB Welhot-Karhut 15-7 Ottelutilastot
(Welhot välieriin voitoin 2-0)

24 comments

  1. Alkujaankin ihmettelin, miksi Karhut valitsi Welhot Blue Foxin sijaan.

    No, tuskinpa tekevät samaa virhettä koskaan.

  2. Isosti onnea Welholoille Ohtaansalmen toiselta puolelta

  3. Miten Welhot tämän taas teki? Puolet sarjasta seilaavat varjojen mailla, mutta viime metreillä hilaavat itsensä jatkopeleihin ja nyt välieriin!!

  4. Mitä siellä on tapahtunut, kun pöytäkirjan mukaan pelaaja on saanut 5+20 min lähdettyään 2 minuutin jäähyltä ”ennenaikaisesti” kolmen minuutin jälkeen!?

  5. Sammaa ihmettelen. Lipsanen ja Taskinen tarjoillut pojille käärmekeittoa. Ja homma toimii. Pudotuspelit ovat kuitenkin aika alussa. Karhut oli sitten yllättävän kesy lopulta. Oppivat varmasti jotakin. Ainakaan kieroja savolaisia ei kannata valita tulevaisuudessa:D

  6. Montako erilaista jäähyä kotijoukkueen toimitsijat voivat vierailijoille käytännössä aiheuttaa? Ei varmaan montaa, mutta tämän ”Lähteminen rangaistuspenkiltä ennen…” ilmeisesti voivat.

  7. Tätähän play-offit tuovat, eli runkosarjassa ei tarvitse keskittyä voittamaan ihan joka peliä, kunhan pääsee mukaan loppupeleihin. Pari taitavaa vahvistusta tuuletetulla pääkopalla loppukaudesta mukaan ja peli alkaa kulkea, kun kauden päätavoite lähestyy. En tiedä saavutetaanko tällä jatkuvampaa menestystä, mutta yhden (loppu)kauden ihmeen varmasti pystyy tekemään. Melko suvereeni esitys ainakin tässä sarjassa.

  8. Peli taisi kulua vielä tuon minuutin ajan, ennen kuin tuli pelikatko. Sen jälkeen tuomarit alkoivat selvittää tapahtunutta. Korjatkaa, jos olen väärässä.

    Welhojen tämän kevään korjausliikettä selittää hyvin paljon Koskisen, Pitkäsen ja Makkosen liittyminen joukkueen vahvuuteen. Varsinkin Pitkänen ja Makkonen toivat tarvittavaa leveyttä hyökkäyspäähän. Pitkänen pelasi ensimmäisen pelinsä 3. tammikuuta tappiopelissä Steelersiä vastaan, jolloin hän kävi ottamassa lähinnä aloitukset. Pitkäsen ollessa täydessä pelikunnossa Welhot ei ole enää hävinnyt, samoin Makkosen kanssa. Nyt nuo kolme hyökkäysvitjaa ovat sellaisia, että mikä tahansa voi ottaa ratkaisijan viitan. Karhuja vastaan se oli maaginen Makkonen-Niiva-Taira. En olisi Karhuina valinnut Welhoja vastustajaksi.

    Seuraavaksi vastaan taitaa asettua LaSB. Siitä se vasta mielenkiintoinen ottelusarja tuleekin. Runkosarjan keskinäisissä kamppailuissa molemmat hävisivät kotiottelunsa, joista viimeisimpänä Welhot kävi antamassa statementin Lammilla. Lisäksi Welhot tiputti LaSB:n viime vuoden pudotuspeleissä, joten historiaa näiden joukkueiden väliltä ei puutu.

  9. Niin onko kaveri ottanut pienen varaslähdön ja minuutti on pelattu siirrettyä rangaistusta?

  10. Mitä Periscopen kautta katsoin, niin jossain vaiheessa alkoi hirveä meteli, mutta peli oli käynnissä. Kun pelikatko lopulta tuli (ilmeisesti minuutin kuluttua oikeasta rangaistuksen päättymisajasta), tuomarit alkoivat selvittelemään asiaa pitkään ja loppupäätelmä oli, että pelaaja oli lähtenyt rangaistuspenkiltä liian aikaisin. En tosiaan tiedä asiasta sen tarkemmin, en sitäkään, oliko tulossa siirrettyä rangaistusta. Enkä myöskään sitä, miksei peliä katkaistu heti kun kyseinen pelaaja hyppäsi kentälle, koska huutomyrsky kyllä välittyi videon välityksellä. Luultavasti tuomarit eivät huomanneet virhettä, ennen kuin pääsivät toimitsijoiden puheille. Joskus muistelen tapahtuneen sellaistakin, jossa jäähypenkiltä karannut pelaaja teki maalin ja vasta sen jälkeen ajettiin punaisella ulos.

  11. Radio Kuopion sivuilta löytyvässä uutisessa Welhojen päävalmentaja Lipsanen kertoo huomanneensa vastustajan lähteneen liian aikasin boxista, ja pyytäneensä tuomareita puuttumaan asiaan. Tämän jälkeen peli on ilmeisesti laitettu poikki, ja asiaa selvitetty toimitsijoilta. Lopputulos kaikilla tiedossa. Karhut ovat tehneet asiasta ilmeisesti protestin, ja yrittävät saada sillä verukkeella uusintaottelua.

  12. Makkonen, niiva ja taira trio niputtaa welhot liigaan, makkonen noista ylivoimaisesti sarjan varjoon jäänein nimi. Takoo hurjat pisteet näissä pleijareissa kattokaa vaan. En kaudella onkin welhoissa pitäminen että ei lähde parempaan seuraan.

  13. Kerranhan Järvi pomppasi viime sekunneilla jäähyltä 10 sekuntia etuajassa takaisin peliin, mutta Mikko Kohonen tasoitti silti pelin. Ei silloin vain Järvi pihalle lentänyt…

  14. Jotain Joensuussa ja Kuopiossa tehtiin eri tavoin. Josba jyräsi syksyllä ja katkesi totaalisesti keväällä. Welhot kompuroi syskyllä ja on nyt play offseissa.

  15. Lopetetaan tapahtuneen spekulointi faktalla. Jäähyllä olleelle kaverille ilmoitettiin jäähyn loppumisaika hänen sitä kysyessään, koska pelikellossa ei ikävä kyllä näy jäähyaikoja. Syystä tai toisesta pelaaja kuitenkin lähti penkiltä 5 sekuntia ennen aikaansa ja ilman toimitsijan antamaa lupaa, johon welhojen valmentaja heti reagoi. Seuraavalla pelikatkolla tuomarit tekivät päätöksen näihin faktoihin pohjautuen.

  16. Ja pelaaja sanoo, että toimitsijat sanoivat 5 sekunttia aikaisemman ajan ja hän lähti tuohon aikaan?

  17. Pelaaja vs toimitsija = toimitsijan sana voittaa aina. Niin se vaan menee, eläkää sen kanssa!

  18. tai sitten ei mene siinä vaiheessa, kun on playoff-ottelu ja kotijoukkueen toimitsijat…

  19. Millä tavalla se pelaajan sepustus on jotenkin puolueeton, mutta toimitsija vetää automaattisesti kotiinpäin? 😀 Jos on valmentajakin kärryillä, että missä ajassa pääsee pois, niin luulis jäähyllä istuvan pelaajankin.

  20. Ei ole ensimmäinen kerta kun Kuopiolaisten toimitsijat vetävät kotiinpäin kellon kanssa. Kellomies tuntee varmasti piston sydämessään, jos tämän lukee. Ala-arvoista toimintaa tällä tasolla.

  21. En sanonut että vetäisi kotiin päin. Käytännössä tuossa tulee olemaan sana sanaa vastaan, joka ei ole koskaan selvä tilanne. Tuossa on syy miksi playoff-peleissä on toimitsijaesimiehet. Pääkallo voisi tehdä jutun, oliko matsissa sellainen, ja miksi ei ollut, jos ei ollut?

  22. Pielisjoki virtaa, joukkueissa Welhot ja Josba on varmasti se ero ollut koko kauden, että Josba on nuori joukkue. Nuorten joukkueiden tapana on pelata pirteä alkukausi. Tekemisessä ei välttämättä ole sen suurempia eroja, mutta kokemuksella tekee jotain tunnetusti kovissa peleissä.