Liigat

Punainen kortti kostautui – Happee murskasi tiensä välieriin täpötäyden kotikatsomon edessä

23.03.
2016
43 Kommenttia
4
Liigat
Lauri Liikanen oli vireessä seitsemännessä ottelussa. Kuva: Anssi Koskinen

Lauri Liikanen oli vireessä seitsemännessä puolivälieräottelussa. Kuva: Anssi Koskinen

Happee ja TPS kohtasivat keskiviikkona miesten Salibandyliigan puolivälierien seitsemännessä ottelussa Jyväskylässä. Happee nuiji TPS:n maan rakoon lukemin 9-1 ja eteni välieriin otteluvoitoin 4-3.

Ottelun ratkaisuksi muodostui Waltter Mahlbergin saama punainen kortti ajassa 4.22. Happee iski viiden minuutin ylivoimalla kolmesti. TPS iski kavennusosuman vielä ensimmäisessä erässä, mutta Happee iski neljännen maalin Ville Laineen jäähyn aikana. Happee hallitsi kaksi viimeistä erää ja TPS ei saanut enää kiriä aikaiseksi.

Happeen tehopelaaja oli 2+2 iskenyt Peter Kotilainen. Lauri Liikanen oli vahvassa iskussa ja nakutti pisteet 2+1. Paul Kotilainen tarjoili kolme maalisyöttöä. Jyväskylän Monitoimitalolla oli tänään 1196 katsojaa, mikä tarkoittaa sitä, että halli oli ääriään myöten täynnä.

Happee kohtaa välierissä Esport Oilersin. Toisessa välieräparissa Viikingit haastaa Classicin.

Pääkallo.fi kertoo ottelusta lisää illan mittaan.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
TPS fani
23/03/2016
Mahtavaa TPS! Tämän päivän katastrofin jälkeen on muistettava, että tämän vuoden divariin ennustettu TPS pisti yhden mestarisuosikin Happeen todella ahtaalle. Vain maalin päässä oli Tepsin jatkopaikka.

Kiitos Happee, kiitos TPS, sarja oli todella hieno! Onnittelut Happeelle jatkopaikasta, se oli ansaittu.

Tepsillä nyt mahtava pohja lähteä parantamaan tulevalle kaudelle. Palataan syksyllä!
Katsoja
23/03/2016
Kiitos H A P P E E !
JOn toJoo
23/03/2016
Upea ottelusarja ei ihan heti unohdu! Hienoo äijät, molemmat!
Masa
23/03/2016
Nyt harmittaa kyl pirusti!! Ilman tuota tuomareiden selkeätä virhettä oltaisiin hävitty ainoastaan 6-1. #tuomarifarssi
Jeppe
23/03/2016
Erikoinen peli jonka tänään pelanneista selkeästi parempi voitti.

TPS ei saanut mistään sisään, puolusti kurittomasti ja antoi Happeelle voiton lähes ilmaiseksi. Ulosajo oli yhtä selkeä kuin Hoikkasenkin, täysin oikea tuomio mutta jäähyn aikana tulleilla maaleilla on turha selittää tappiota. Salibandyssa tullaan takaa tasoihin joka toisessa pelissä. Happeen ei tarvinnut tänään olla oikeastaan millään tasolla maaginen, perustaso riitti ja Tuomas Turunen pelasi oikeaan paikkaan kauden parhaan pelinsä. En olisi uskonut, että Mahlbergin ulosajo olisi lamauttanut koko Tepsin hyökkäyspelin noin pahasti, ehkä siinä se tasoero näiden joukkueiden rostereiden välillä todella näkyi. Happeen peli kestää "ihan OK"-tasolla vaikka poissaolijoina on Hynysen ja Jokisen tasoisia pelimiehiä. Tepsin hyökkäyspelin identiteetti suorastaan romahti. Luonnollisesti ei pidä tehdä liian pitkälle vietyjä johtopäätöksiä yksittäisen pelin kohdalla, eipä tuosta kovin kauan ole kun Happee otti vastaavalla tavalla tukkaan länsinaapurin mestareilta. Yksittäisessä pelissä voi tapahtua outoja asioita, varsinkin henkisellä puolella.

Kiitos TPS huikeasta sarjasta.
Törkeä
23/03/2016
Kyllä tuossa Mahlbergin selästä taklauksessa oli salibandyliigan ensimmäinen halvaantumistapaus lähellä. Kuosmanen iski päänsä laidan takana olevaan tuoliin ja oli taju kankaalla hetken. Nyt kaveri on tietojen mukaan sairaalassa. Tuohon on aivan pakko puuttua vaikka TPS ei enää pelaakaan tänä keväänä. Penaltit seuraa ensi kaudelle. Raukkamaista selkään ajoa ei voi puolustella mitenkään.
Arto Kilponen
23/03/2016
Nyt toivottavasti sitten 1. välieräpeli on pe 25.3., toinen la 24.3. tai su 25.3. ja kolmas ma 26.3. niin ei tarvitsisi matkustella Jyväskylään keskellä viikkoa kuin max kerran tai kaksi.
Arto Kilponen
23/03/2016
No eipä tietenkään ole: http://floorball.fi/uutiset/liigan-uutiset/tassa-salibandyliigan-valierien-ohjelma/
VAI MUKA TÖRKEÄ
23/03/2016
Eipä oli Jalka-Tony Kuosmanen iskenyt päätään mihinkään mikäli Monnarin turva-alueet olisivat kunnossa. Sikäli myöskään Jalon kohdistaman taklaus Tikkaan ei olisi ollut niin paha! Turva-alueet kuntoon ensikaudeksi ennen kuin sattuu!!! Hoikkaselle olis toki myös antaa penalttii ensi kaudelle. Raukkamaista päähän ajoa...
Edelliselle
23/03/2016
Olisiko sinulla muuta esittää turva-alueiden isontamiseksi kuin kasa dynamiittia ja seinät sitä kautta etäämmäksi toisistaan. Lato on vanha ja sinällään isoihin tapahtumiin ahdas ja sopimaton. Mutta hei, jos keksit äkkiä miten kaukalon vaaditut mitat ja isommat turva-alueet saadaan sopimaan yhteen, niin kerro ihmeessä! Ja turha puolustella: vastuu on aina selkäänajajan. Ei voi verrata Hoikkasta ja tätä, ei sitten millään.
Monnari
23/03/2016
Kuosmasen ja Tikan loukkaantumiset johtuivat pelkästään ottelujärjestäjän puutteellisista olosuhteista. Mikäli turva-alueet olisi kunnossa, niin korkeintaan normaalit jäähyt noista tilanteista. Miksi pitää pelata tuollaisessa ahtaassa koulun jumppasalissa, kun kaupungissa kuitenkin on jäähallikin?
aivan
23/03/2016
Hoikkanen ajo keskellä kenttää kyynerpäällä korvalliselle ja Mahlbergi horjahti laidan vieressä niin et kaveri löi päänsä seinään VAHINGOSSA. Ei haettu kontaktia päähän ja normi alueilla ei olisi sattunut mitään. Nyt valoja päälle.
Jeppe
23/03/2016
Eli selkään ajoista aina pelkällä kakkosella, nimimerkki Monnari?
Hippokselle tulee uusi 2000-3000 katsojaa vetävä sisäpelihalli seuraavien kahden-kolmen vuoden aikana. Siihen asti Happee pelaa monnarilla. Synergia on liian kallis salibandyn katsojamäärille.
Jeppe
23/03/2016
Tahaton tai ei, niin tuli ylikovaa tilanteeseen, menetti sitä myöden tasapainonsa ja lopputuloksena kaverille aivotärähdys. Ulosajo on ainut oikea tuomio. Kuten Hoikkasellakin, joka ei varmasti hakenut mitään kammopommia, kaveri kuitenkin kyykkäsi sen verran, että siihenhän se kopsahti. Ja taas kerran, oikea tuomio, tahaton tai ei.
sopuli
23/03/2016
Olosuhteet ovat kyllä suuri ongelma näissä. Taklauksina Mahlbergin ja Jalon taklaukset olivat keskenään aika samanlaisia: molemmissa taklaaja myöhässä ja kontakti siksi selkään, molemmat rikkeen arvoisia, mutta toisesta punainen ja toisesta kakkonen. Ikävältä näytti varsinkin Kuosmasen loukkaantuminen. Marli-areenalla molemmista olisi tullut maksimissaan 2min ja tuskin sairaalareissua kummastakaan?

Nykyisiä halleja ei tosiaan voi kauheesti suurentaa, joten jatkossa 4vs4 ja pienempi kenttä? ;)
Jepp
23/03/2016
Että ihan tosissaan?
Laidan vieressä selkään ajamisesta aina pelkästään kakkonen, ilman poikkeuksia?
Monnari
23/03/2016
Miten Synergia voi olla liian kallis 1200 katsojalle, jos JYPilläkin on siellä varaa pelata 3000 katsojalle? JYPillä lienee sentään ainakin kymmenen kertaa kalliimpi rosteri kuin Happeella.

Tosiaan lajin pitäisi muuttua niin, että 4vs4 ja kentän koko 36x18m. Olosuhteet tulisi kuntoon silloin pienemmilläkin paikkakunnilla. Pelaajalla kuitenkin silloin sama 80 neliön tontti.
Jeppe
23/03/2016
Hei Monnari, ootko ikinä maksanu sellasta kuin vuokra? Ja ai niin, Jyppikin pelaa siellä. Liigaa varmaan kiinnostaa #vitusti ruuvailla otteluohjelmaa Happeen kotipelien mukaan. Järki käteen.
Simo
23/03/2016
Yllätyin isosti tuosta Malhbergin törkeästä ylilyönnistä. Aikaisempien pelien perusteella tuntui, että mies on kunnon Rautahermo. Taisi tällä kertaa lyödä omille näpeille se aikaisempien pelien naurettava ylimielisyys...
Happee roskiin
23/03/2016
Happee lähtee onneks lauluun oilerssia vastaan! Ja Hoikkanen... on sitten niin pelle äijä että ei pysty edes mitään enää sanoo.
sopuli
23/03/2016
JEPP:
poikkeuksia toki on, mutta ei siitä Mahlbergin ajosta olisi punaista tullut jos tilanteessa ei olisi osunut pää toimitsijapöytään. Vastaavia tilanteita tulee (ikävä kyllä) useimmissa peleissä ja kakkosella tai maksimissaan vitosella jatketaan.
Toivottavasti Kuosmaselle ei käynyt pahemmin.
TurvaAlue
23/03/2016
On tämä salibandy kerrassaan surkea laji kun 2 min jäähyn arvoisesta rikkeestä lentää ULOS sen takia että toimitsiapöytä tai seinä on niin lähellä että kaveri lentää sitä päin. Tilaa pitäisi olla kentän ulkopuolella sen verran ettei kukaan voi loukkaantua kovan kontaktin tullessa osuessa mihinkään.

Ps. En kannata tepsiä eli älkää vedotko siihen että olen katkera fani .
Masa
23/03/2016
Turvaalue: taidat olla katkera fani!
24/03/2016
Mitenköhän Kuosmasen ois käynyt jos töötti ois tullut Oilersin kotihallissaan...
Siellähän seinä on aika lähellä kaukalon laitaa.
Onneksi oli edes ton verran sitä turva-aluetta. Vaikka se ois kuinka katkera.
Mahlbärg
24/03/2016
Myöhässä selkään noin kovalla vauhdilla laidan vieressä pitää olla 5 min, oli turva-aluetta tai ei, joten tuo oli tuomareilta ainoa oikea tuomio tuohon tilanteeseen. Kyseessä ei siis ollut kyseisen hallin 70- luvulla suunnitelleen arkkitehdin vika, vaan ihan tämän TPS-sankarin oma aivopieru. Samaa mieltä toki siitä että salibandyyn pitäisi saada isompia halleja.
Batman
24/03/2016
Kahden minuutin arvoinen jäähy. Eihän niitä voi viheltää erilailla eri halleissa. Eikös tuomarilinja pidä olla sama. Tampereella ois korkeintaan kakkonen jos ollenkaan. Ikävää, etä löi päänsä mutta se on on ihan olosuhteiden syytä ja siihen ei tuomareiden pidä mennä. Kaikissa saleissa pitää saada pelata samalla tavalla !!!!!!!!!
ET
24/03/2016
"Kaikissa saleissa pitää saada pelata samalla tavalla !!!!!!!!!"

Ei pidä.
Batman
24/03/2016
ET. Tottakai. Ei kai säännöissä ole tästä mitään. Se on tietenkin ikävää, jos jossain on seinät lähempänä. Mutta sääntöjenhän mukaan varmaan saa pelata ihen laitaan asti. On eri asia mitä tapahtuu laidan ulkopuolella. Tätä peräänkuulutan, että säännöt ei ole samat kaikilla kentillä. Ja näissä loppupeleissä se valitettevasti korostuu kuten tänään nähtiin, vaikka oli sarjan huonoin tuomaripari asialla ja sen ansiosta valittiin "jatkoon."
Mikael Putkonen
24/03/2016
Jos Mahlberg pystyy ottamaan rangaistuksen vastaan mutisematta, pitäisi siihen pystyä myös Tepsin kannattajien. Tilanteessa ei ollut mitään epäselvää ja tuomio oli täysin oikea. Mahlbergin rangaistuksen jälkeen nuorelle joukkueelle tapahtuu klassinen sulaminen. Joukkuetta pudotupeleissä kannatellut Luukkonenkaan ei pysty ihmeisiin, kun kaveri ympärillä luovuttavat.
Tuikku
24/03/2016
Peli on pelattu. Parempi voitti. Liiga on hyväksynyt Monnarin peliareenaksi. Uusissa säännöissä tälle kaudelle selkeä määritys jonka kaikki joukkueet ovat tienneet, selänpuolelta tulevasta taklauksesta 5min. Tuomarit ei tätä peliä ratkaissut. Monnari ei tätä peliä ratkaissut. Pelaajat sen ratkaisi. Etenkin maalivahtipeli. Hienoja maaleja nähtiin. Kelloa ei taaksepäin voi kääntää. Mielenkiintoista on nähdä sunnuntaina mikäli Hynynen ja Liikanen on pelikunnossa, että mikä on Pulkkisen ratkaisu viisikoiden suhteen. Nykyiset 1. ja 2. viisikot kun on hitsautunut hyvin yhteen pakon edessä ja kaudella 1. ja 2. viisikot pelasivat erikoisen ailahtelevasti aika-ajoin. Se olisi kova juttu laittaa Jokinen ja Hynynen Kaasalaisen kanssa 3. viisikkoon niin olisi Happeella 3 vaarallista maaliahnetta viisikkoa ja jokaisessa viisikossa selkeät hyökkääjäpuolustajat. Mielenkiintoinen sarja tulee seuraavaksi. Rehellisesti totean että Happeella kävi tuuri kun Oilers.n sai taistelupariksi. Veikkaisin että tällä hetkellä Viikingit ja Classic olisi voittanut Happeen 4-0.
Taisto
24/03/2016
Parempi voitti, mutta ulosajo puutteellisten olosuhteiden takia on järjetöntä. Vitonen selkääntaklauksesta OK.
Monnari
24/03/2016
No kerro Jeppe mikä se jäähallin vuokra on? Teillä lipputuloja 15000 euroa per matsi. Miten jäähallissa pelaaminen onnistuu Turussa? Sielläkin jääkiekon poffsit menossa sekä TuTolla että Tepsillä. Ettekö osaa neuvotella?
Voi voi tepsukkaa
24/03/2016
Ikävää, että TPS kannattajat eivät tunnu ymmärtävän sitä, että olosuhteet tietenkin vaikuttavat siihen miten esim. Mahlbergin tilanteessa pelataan ja tietenkin myös siihen mitä tuollaisesta teosta sanktioidaan. Päivän selvä ulos ajo.

Ettehän te voi autollakaan ajaa kaikilla teillä samaa nopeutta sallitusti. Lisäksi myös olosuhteet vaikuttavat siihen kuinka kovaa saa ajaa. Sama tilanne myös tässä. Valitettavasti tepsukka kannattajat eivät voi vaatia että kaikilla Suomen paikkakunnilla tulee olla uusi 3000-5000 henkeä vetävä urheiluareena. (Jyväskylään on sellainen toki tulevaisuudessa tulossa). Asiaan kun vaikuttaa hyvin moni asia. Jyväskylässä esimerkiksi monitoimitalo on rakennettu Salibandyn kannalta ikävään aikaan, koska sille on varmasti vielä laskennallista käyttöikää ajateltu 2020 luvulle. Kunnat kun rakentelevat näitä kuntalaisten verorahoilla
Batmanille
24/03/2016
Olet Batman väärässä. Rikekoodi "vaarallinen peli" on suhteessa tilanteeseen ja olosuhteisiin, joten se voidaan ja pitää tuomita eri halleissa eri tavalla. Ei jääkiekossakaan rangaistus selkäpoikkarista ole sama keskialueella ja silloin kun vastustaja on juuri esim astumassa vaihtoaitioon.
Kupittaa
24/03/2016
Turussa Caribia lähti joukkueen alta ja kaupunki tuli vastaan antamalla Marli-areenan pelipaikaksi. Ja ymmärtääkseni siellä vielä sponssataan vuokra. Kaupungissa kaksi jäähallia. Niin että turha vinkua J-kylän tilanteesta, jossa yksi halli, plejarit käynnissä ja vuokra tähtitieteellinen köyhislajille.
NYT SITTEN BATMAN
24/03/2016
tutustumaan sääntöihin ja varsinkin eri sääntöjen "henkeen", eli miksi ko. sääntö laadittu! Tuskin olisi suotavaa että pelaajat voisivat juosta selänpuolelta aina täysillä päin kun maksimirangaistus on kakkonen?!? Kyllä tuomarien pitää saada arvioida myös aiheutettua loukkaantumisriskiä, ja antaa siihen suhteutettuja rangaistuksia.
rronb
24/03/2016
Heheheh. Pääkallon kommenttiosasto ei taaskaan petä. Syyhän on nyt siis Monnarin eikä Mahlbergin? :D

Onneksi maksoi vain välieräpaikan eikä niskanikamia. En usko, että kyseessä ois kunnioituksen puute. Mahlberg pelasi tilanteen vaan totaalisen väärin: ylipelaaminen, ylilataus jne.
Arto Kilponen
24/03/2016
"Ikävää, että TPS kannattajat eivät tunnu ymmärtävän sitä, että olosuhteet tietenkin vaikuttavat siihen miten esim. Mahlbergin tilanteessa pelataan ja tietenkin myös siihen mitä tuollaisesta teosta sanktioidaan. Päivän selvä ulos ajo.

Ettehän te voi autollakaan ajaa kaikilla teillä samaa nopeutta sallitusti."

Mutta eikös juuri tätä varten kaukalot ole standardisoitu? Siis että samat säännöt olisivat voimassa jokaisella pelipaikalla. Ymmärrän vertauksesi, jos puhutaan parketilla, asfaltilla tai jäällä pelaamisesta vs. liiton määrittelemä salibandykaukalo.

Jossain jääkiekossa asia on siinä mielessä eri, että kaukalo on täysin erilainen eri kohdissa (vaihtoaitioiden luukut, rangaistusaitioiden ovet, päätyovi, erikorkuiset pleksit jne. jne.). Salibandyssa kaukalo on periaatteessa lähes samanlainen joka kohdassa, tai ainakin ne erot ovat paljon pienempiä kuin jääkiekkokaukalossa. Minusta pelaajien pitää saada keskittyä vain ja ainoastaan siihen mitä on kaukalon sisäpuolella. Jos kaukalon ulkopuolella on sitten jotain esteitä, niin kotijoukkueen seura hoitaa sitten hommat niin, että ne eivät tee pelaamista vaaralliseksi. Tai toisinpäin, seura hoitaa, että kaukalo laitetaan sellaiseen paikkaan (rakennukseen), että ne turva-alueet ovat ok.
SP
24/03/2016
Käsipallon syytä tämä on. Tai ruotsalaisten. Ruotsissa urheiluhallit on tehty käsipallomitoituksella, jolloin saliin mahtuu hyvin 20x40 m kaukalo. Suomessa taas koripallo on määritellyt tilatarpeen, jolloin salin koko on jotakuinkin kaukalon mitta. Noita turva-alueita ei tosiaan kaikkialla muuallakaan ole ihan kauheasti, pikkuhiljaa nämä muuttuu. Ja kun jokainen neliö maksaa, niin jokainen metri turva-aluetta on insinöörin pöydällä turhaa tilaa.
rami
24/03/2016
Ei voi mitenkään olla niin, että olosuhteet määrittävät rangaistuksen suuruuden. Sehän ei olisi koskaan oikeudenmukaista vierasjoukkuetta kohtaan.
Kaisa
24/03/2016
Ei vuokrata jäähallia, kun se on kallista. Raha menee Jyväskylässä pelaajien turvallisuuden edelle. Jatkossa saatte sinne pelaajia, jotka haluavat ottaa riskin olla ensimmäinen halvaantunut pelaaja Suomen salibandyssä. Valitettavasti osan riskistä kantavat myös vierailijoiden pelurit.
Kaisalle
24/03/2016
Olen käynyt katsomassa ja pelannut salibandya monnarilla 20 vuotta, ja tämä on ensimmäinen aivotärähdys mitä olen nähnyt. Turva-alueet ovat tottakai huonot monessakin paikassa, mutta kyllä pelaajien vastuu on edelleenkin se suurin yksittäinen elementti miten nämä tilanteet voidaan välttää.
kekki
24/03/2016
Salibandyliigan ensimmäinen Game Seven ratkesi sarjaan nähden liian aikaisin.. Happee oli todella hyvä YV:llä.. Ekassa neljä kaappia.. TPS pyristeli vielä toisen erän alussa mukana, mutta 5-1 ja 6-1 maalit nopeaan tahtiin katkaisi selkärangan.. Kotilainen (Pe) oli huikeassa vedossa.. Haastoi ja karvasi. Peli oli ajoissa selvä mutta ihan viihdyttävää "sählyä" silti loppuun asti.. Molemmat joukkueet karvasi aktiivisesti ja paikkoja siunaantui rutkasti.. 30 torjuntaa Turuselle?? TPS olisi tilastojen valossa ehkä pientä lohtua ansainnut, mutta Rytke oli liian kova.. ;-)
Sarja oli todella viihdyttävä, osaltaan ehkä juuri tuomari parin tuodessa oman pikku mausteensa mukaan.. Happee superiin ja TPS otettaneen ensi kaudella vakavasti. Kiitos kummallekin joukkueelle.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.