Ulkomaat

Ruotsin Superliigan pudotuspelit käynnistyvät – tässä puolivälieräparit

10.03.
2016
1 Kommentti
1
Ulkomaat
Pixbo Wallenstam vei Superliigan runkosarjan nimiinsä - nyt edessä ovat pudotuspelit. Kuva: perwiklund.se

Pixbo Wallenstam vei Superliigan runkosarjan nimiinsä – nyt edessä ovat pudotuspelit. Kuva: perwiklund.se

Viikonloppuna pelattu Ruotsin Superliigan viimeinen ottelukierros ei tuonut suuria muutoksia sarjatilanteeseen. Ainoa mainittavan arvoinen oli Linköpingin nousu 4-2-voitollaan seitsemänneksi ohi Mullsjön. Rickie Hyvärisen AIK:lla oli vielä mahdollisuus taistella pudotuspelipaikasta, mutta 5-8-tappio Pixbolle johti tukholmalaisjoukkueen jäämiseen pudotuspelien ulkopuolelle.

Pixbo Wallenstam IBK vei tälläkin kaudella runkosarjan ykkössijan IBF Falunin jäädessä toiseksi. Viime kaudella joukkueet päätyivät sarjan kärjessä tasapisteisiin, nyt eroa oli yksi sarjapiste. Superliigan puolivälierävalinnat on nyt tehty ja otteluparit ovat:

Pixbo Wallenstam IBK (1) – Linköping IBK (7)
Runkosarjan voiton nimiinsä toisena kautena putkeen vienyt Pixbo valitsi vastustajakseen viime kauden pudotuspeleissä yllättäneen finalistijoukkueen, Linköpingin. Viisikkopeliin voimakkaasti perustava Pixbo on voittanut yhdeksän kaksikon edellisestä kymmenestä ottelusta, joten kauden 2014–2015 pudotuspeleissä shokkitappion ensimmäisellä kierroksella Helsingborgille kärsinyt joukkue lähtee pudotuspelisarjaan selkeänä ennakkosuosikkina.

IBF Falun (2) – Mullsjö AIS (8)
Runkosarjan kakkonen ja puolustava mestari Falun valitsi vastustajakseen Mullsjön. Falunin Alexander Galante Carlström vei Superliigan pistepörssin nimiinsä tehoilla 47+28=75, joka on kokonaiset kymmenen pistettä toiseksi sijoittunutta Helsingborgin Linus Nordgrenia enemmän. Kolme edellistä Superliigan mestaruutta napannut Falun on voittanut yhdeksän joukkueiden edellisestä kymmenestä kohtaamisesta, joskin kummankin tämän kauden kohtaamisen vain maalin erolla.

Storvreta IBK (3) – FC Helsingborg (6)
Jani Kukkolan, Mika Moilasen, Juha Kivilehdon ja Asser Jääskeläisen edustaman Helsingborgin viimeisen kierroksen 6-9-voitto Gävlestä tarkoitti, että joukkue piti hallussaan kuudennen sijan ja kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella viime kauden katastrofista elpyneen Storvretan. Uppsalalaisjoukkue on vienyt nimiinsä kahdeksan joukkueiden kymmenestä edellisestä kohtaamisesta, joten ennakkoon Alexander Ruddin johtama Strovreta tulee olemaan vahvoilla.

Växjö IBK (4) – IBK Dalen (5)
Joukkueet ovat kohdanneet Superliigan historiassa kuusi kertaa ja Växjö on voittanut näistä otteluista viisi. Växjö on siis hienoinen ennakkosuosikki, vaikka onkin erittäin riippuvainen maalivahtinsa Eero Kososen ja pistekärkensä André Anderssonin suoritustasoista. Ville Turulan IBK Dalen aloitti kauden kangerrellen ja sai ensimmäisen voittonsa vasta viidennellä ottelukierroksella, mutta on parantanut kauden aikana tasaisen varmasti. Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen Växjössä päättyi kotijoukkueen 12-4-murskalukemiin ja toinen saman joukkueen 1-3-vierasvoittoon.

Superliigan pudotuspelit alkavat torstaina kolmen ottelun voimin ja finaali pelataan 16.4. Tukholmassa.

Katso myös:
SIBF: Superliigan pudotuspelien otteluohjelma

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
jope
11/03/2016
Tietääkö porukka miten Ville Turulalla on menny Dalenissa? Olen koittanu kahtoa maalikoosteita, mutta en ole miestä bongannut niistä, onko loukkaantunut tai jotain?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.